Jump to content

Ruger 10/22-klubben


Xesray

Recommended Posts

Tenker å melde meg inn i klubben her snart!

 

Har fått et tilbud om 10/22 standard i trestokk til 2690 pluss 1650 for kikkert (Nikko Sterling 3-9x40), ringer, gjenging og lyddemper, regner med det er Sub Sonic 35 eller Sonic 35. :) Dette er fra Jaktdepotet.

 

Det er vel en god deal? Finner sikkert bedre kikkertsikte og sånn, men tenker kanskje det jeg har der er helt fint for en salongrifle? Har aldri hatt annen rifle enn luftgevær før, så tenker å begynne på scratch.

 

Innspill eller forslag? Noen som har erfaring med den demperen?

Link to comment
Share on other sites

Får vel melde meg inn i klubben. :D Har en rustfri takedown, og det første blir å skaffe nytt avtrekk. I tillegg tenker jeg å kanskje bytte til en litt mer behagelig stokk, håper å få prøvd en Bell & Carlson Odyssey. Tanken er da å beholde originalpipen som da blir frittflytende, i bytte for takedown-funksjonen. Men det blir uansett med tiden. :)

 

Akkurat nå har jeg problemer med alle magasinene mine: Både BX-1 (roterende 10 skudd), BX-25 og Butler Creek plast. Alle sliter med at neste kule av og til ikke kommer langt nok opp i magasinet, slik at sluttstykke bare glir over og ny patron ikke blir matet. Resultatet er tomt kammer og klikk. Da må jeg enten holde eller låse sluttstykket i bakerste stilling og dunke i magasinet til ny patron spretter opp. Mulig at det kalde været spiller inn?

 

Fjærene i alle magasinene virker sterke. Når dette skjer ligger som regel neste patron litt lavt og flatt i magasinet (ikke med tuppen svakt pekende opp, slik den skal). Det har også hendt at tuppen av neste patron peker litt svakt nedover i magasinet. Kan det være litt trangt på innsiden av magasinleppene og at litt forsiktig filing og polering gjør at patronene glir bedre? Noen har mer detaljerte instruksjoner?

Link to comment
Share on other sites

Rausheim skrev dette tidligere i tråden, verdt å prøve først:

 

Ta ut sluttstykket og vask det og låskassen innvendig med rødsprit. Gi blaffen i olje for de liker det rett og slett ikke  

Slet med det samme, men etter som nevnt ovenfor, så fungerer alle magasinene inkludert 50 skudds trommelmagasiner.

 

ellers, prøvd med andre ammotyper?

er jo forskjell på hvordan de oppfører seg i kulda i forholdt til hvor mye voks det er på kulene. Min 10-22 mater ikke CCI std spesielt godt i kaldt vær, andre typer er mer uproblematiske

Link to comment
Share on other sites

Låskasse og sluttstykke var tørrpusset (uten rødsprit), men kassen har jo en del ruglete flater som planen er å polere for at det skal gli bedre. Håper også at polering enkelte steder på sluttstykket gjør at kruttslam ikke fester seg så lett.

 

Men jeg tror problemet hovedsaklig sitter i magasinene, muligens i kombinasjon med ammotype. Har hatt mest problemer med Eley (som har en del fett), men også en del med RWS Dynamit Nobel (som er ganske rene). Når jeg får problemer låser jeg sluttstykket tilbake, men neste patron spretter ikke opp uten at jeg banker et par ganger på magasinet. Mulig at kruttslam og fett på magasinleppene har en innvirkning, men synes ikke de er så skitne. Demonterte BX-25 magasinet for å se om det kunne renses innvendig, men bortsett fra litt fett øverst var magasinet rent innvendig hele veien nedover. Kruttslam og fett legger seg stort sett i toppen mellom magasinleppene, hvor jeg har en mistanke om at det i utgangspunktet er for trangt for kulene. Men har ikke lyst å begynne å file så mye, da det kan påvirke matevinkelen. Kanskje innvendig polering av magasinleppene gjør susen.

Link to comment
Share on other sites

veldig rart synes jeg om alle 3 magasinene skulle være dårlige, iallefall 10skudds magasinet bruker det ikke å være mye kødd med. butler creek har jeg hørt mer varierende om. Du har kanskje mulighet for å få lånt deg etpar andre magasiner for å se om det er noe forskjell?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da har jeg gjennomført en mate-test (ikke skyting) med begge typene ammunisjon. Brukte hovedsaklig BX-25 og BX-1 magasinet, men testet også litt med Butler Creek magasinet (som fungerer veldig bra). Matetesten ble gjennomført med 50 skudd Eley + 50 skudd RWS i romtemperatur, og så med ny ammo etter at ammo og magasin hadde vært 20 min i fryseren:

- Varm RWS ga ingen problem

- Kald RWS ga noen få problemer

- Varm Eley ga en del problemer

- Kald Eley var klikkomania (halvparten av kulene kom ikke langt nok opp i magasinet)

 

Skylder derfor på Eley-ammoen. Problemet går på at patronen ikke kommer langt nok opp magasinet, det virker som kulen "subber". Har ellers merket at Eley er litt tung å mate i boltrifle og .22 pistol, mistenker derfor at kulen er litt overdimensjonert. At det er mye fett på de hjelper nok heller ikke.

 

Litt googling tyder på at det sjelden hjelper å tukle med magasinene, da bør man iallefall kun polere forsiktig for å unngå å få feil matevinkel. Polering av låskasse og sluttstykke virker som trikset som anbefales, men hvordan har det sammenheng med magasinene? Merket at et par av kulene som "satt fast" spratt opp idet jeg dro sluttstykke hardt tilbake, når ikke det funket måtte jeg låse sluttstykket tilbake og banke på magasinet.

 

Finnes det en guide på polering av låskasse/ sluttstykke?

Link to comment
Share on other sites

Ta ut sluttstykket og vask det og låskassen innvendig med rødsprit. Gi blaffen i olje for de liker det rett og slett ikke :?

 

Slet med det samme, men etter som nevnt ovenfor, så fungerer alle magasinene inkludert 50 skudds trommelmagasiner.

 

Da har jeg prøvd dette, og det hjalp ikke. Kan ikke putte mer enn 21 patroner i BX-25 magasinene.

Link to comment
Share on other sites

Det Rausheim skriver stemmer bra for 1022.

Skyter du bare høyhastighetsammo får du ikke problemer nesten

uansett hvor sløv du er med pussing.

Underlydsammo derimot.....

Her kommer alle ting inn i bildet som er beskrevet i tråden.

Rugers eget tiskuddsmagasin er det eneste jeg har hatt videre hell med

når det gjelder sikker funksjon med lyddemperammo.

RWS er superstille og presise,men var nok de som oftest trøblet med

vekslingen (stove piping).

På et tidspunkt skjedde det noe med magasinene.Ruger byttet produksjonmetode,

plastblanding eller noe annet jeg ikke kan noe om.

Jeg begynte i alle fall å få problemer med fabrikknye magasiner.Hvordan det

er i dag vet jeg ikke,men trikset jeg fant ut dengang var å løsne litt på den

unbracoskruen som sitter i forkant av magasinet.Ikke for mye, ikke mist den.

Koster ingen ting og verd et forsøk. :D

Det enkle er som regel best!

mvh

Ptarmigan

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte i alle fall å få problemer med fabrikknye magasiner.Hvordan det

er i dag vet jeg ikke,men trikset jeg fant ut dengang var å løsne litt på den

unbracoskruen som sitter i forkant av magasinet.Ikke for mye, ikke mist den.

Koster ingen ting og verd et forsøk. :D

Det enkle er som regel best!

mvh

Ptarmigan

 

Litt blå loctite er sikkert lurt å bruke på skruen da

Link to comment
Share on other sites

Har en takedown som guttungen har fått:) Skulle gjerne hatt reim og 2fot til den, men er jo ikke reimfest. Har sett litt på reim som legges rundt kolben og løp, men finnes det noen andre greie løsninger?

2foten kan vel ikke festes i ringen fremme? Har ikke forsket så mye på denne, så har ikke fått lest meg opp på takedown løsninger enda:)

Kan jo spørre her i første omgang:)

Link to comment
Share on other sites

Reim/tofot løser du lett med et sett uncle mike's reimfester. Kjøp en pakke med en skru/mutter og en treskruefeste. Skru/mutter feste bruker du på forskjeftet. Treskrua bak. Bor opp på forhånd så sprekker kolben ikke;-) tofot endrer treffbilde på en TD hvis du legger vekt på rifla!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Kolbekappa på takedownen er bare presset på plass, så det jeg gjorde var å poppe den av med et tynt skrujern, sørge for at jeg hadde noen plast som fulgte konturene innvendig (for å gi skruen litt ekstra gods å feste i) og satte en Uncle Mike gjennom begge (et sånt gummistykke som hindrer gnaging hadde sikkert vært lurt).

 

Tror den plasten jeg hadde innvendig var en type møbbelknott eller noe lignende som lå og slengte i verktøykassa og ble pusset til å følge konturene med en dremmel.

 

Hele jobben tok meg vel 15 min og funker bra til mitt bruk.

 

I fronten var det bare å drille et hull, sette inn et reimfeste med skrue og slenge på litt festemiddel for sikkerhetskyld) Målte på forhånd slik at det passet med løpsbåndet når tofoten var på.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Istagg: er det den "gummi" hogue stokken du har, eller synt stokken til hogue?

 

Den heter "Nylon Overmold" så det er ikke den gummierte.

Er egentlig en TakeDown jeg har, så måtte frese spor til takedown blokka så stokken passa. Fresa ut løpskanalen også, så løpet ligger fritt.

Også bedda jeg området forran skjefte skruen, rundt takedown blokka.

Lett og fin stokk. Annbefales :)

Link to comment
Share on other sites

Heihå!

Ble medlem her i Januar. Mottok da min 10/22 Takedown. Jeg har en CZ455 ifra før, men følte at en slik måtte til for at jeg skulle føle meg "komplett"!

Børsa skal være slik den er. Har nå mottatt recoil buffer, aut. bolt release og 2stk. magasiner (bx25)

Dette skal monteres når tiden strekker til.

 

Det første jeg gjorde etter å ha mottatt børsa var å bestille Skinner peep sight for takedown(trenger ikke titterør på denne, da jeg har CZ`n til slikt)

Dette kaller jeg en kjemeoppgradering! Liker det virkelig godt! Har dog knapt nok skutt 50 skudd med den, så den er ikke helt i water enda. Men det føles ganske bra!

 

I min uforsiktighet under demontering av siktene (skulle tro de var sveisa) klarte jeg å ødelegge det org. skuret, samt lage noen merker på "holderen" som holder kornet. Sjikkelig irriterende i etterkant. Menmen, gjort er gjort.

 

Med tiden blir det kanskje lyddemper (CZ`n er heldempet, så det er ikke noe stress) uten å fjerne frontsiktet. Pipa skal da kappes, sikteanordningen borres til og monteres lengre bak. Dog bare noen få cm.

 

Ved montering av buffer og bolt release skal også alle deler i avtrekket poleres, da dette var hufsete greier! Men, en riktig morsom rakker er det! :)

Link to comment
Share on other sites

Fikk testa 10/22`n igår, et par hundre skudd totalt! Virkelig gøy. Fikk testa BX25-magasinene mine, og de fungerte feilfritt med både Topshot og Federal bulk (525skudd/230kr)

Har også handlet en hurtiglader fra ebay, hvilket gjør ladejobben til en lek!

Skal se om det ikke blir en runde idag også! :)

 

VjJhVmNw.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Archangel Target Deluxe du tenker på ? Har den på min, og er strålende fornøyd med den, nå har jeg litt sotre klyper, og finner pistolgrepet bittelitt for lite (ikke noe problem). sømmene på stokken hadde litt rester av plast, men det var kjapt gjort å fjerne med en liten kniv. Har fått mindre samlinger med den etter litt testen med legoklossen og hvor stram den skal være. en av de bedre investeringene jeg har gjort på rifla mi sammen med avtrekkeren!

Link to comment
Share on other sites

Nå kan jeg endelig melde meg inn i klubben! Fikk min 10/22 med flammedemper i dag :D Derfor har jeg to spørsmål som jeg lurer på:

Vet dere hva slags gjenger det er på den?

Og hvilken demper bør jeg gå for ? Det står mellom A-tec CMM4 eller A-tec Cmm6. Noen erfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...