Jump to content

Midt-I

Members
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Excellent

About Midt-I

Recent Profile Visitors

710 profile views
 1. Midt-I

  Umbrako til m98?

  Ser ut som det er 1/4-22 BSW på M98. Tviler på at de har det på Biltema. Ser ut som de har på Brownells, produktnr. 319414998. Ikke unbrako, da..
 2. 34 mm mellomrør. Tube er vel en falsk venn på norsk og engelsk.
 3. Disse eksisterer vel ikke (forhåpentligvis satire??), men var nok et eksempel på at det fins trangsynte folk i alle leirer. Edit: Nå ble det litt avsporing i tråden her, men synes det bør settes pris på at vi sprer kunnskap om norske begreper.
 4. Her er en video som forklarer forskjellen: https://www.youtube.com/watch?v=uA5iew5imLA
 5. Hva er fordeler og ulemper med dioptriratt med og uten låsing? Minox har låsing på ZP5- og ZP8-modellene. Ellers har vel de fleste produsenter ikke-låsbar hurtigfokus. Begge deler funker jo, men skiller det hva som er "best" for den gjennomsnittlige brukeren og mer spesialiserte tilfeller? Ta eksempelvis en som skyter konkurranser stort sett på dagtid i varierende årstider og værforhold. Er det da en fordel med lås, slik at innstillingen kan settes og glemmes? Eller en jeger som jakter mye i skumring og demring?
 6. Vil ekstraksjon si det samme som utdraget av hylsa? 😃
 7. Vision sin er forresten 6 mrad.
 8. Truemiller®️™️ er vel en milleklokke som er brukt en del av norske PRS skyttere.
 9. Prøver å alltid bruke vernebriller til all skyting, men kjedelig når det dugger. Skal prøve å gnikke inn glasset (som vel egentlig er plast..) med barberskum. Antar at det må skylles, eller eventuelt bare tørkes godt av med papir? Blir jo spennende å se om det skummer i regnvær. 😁 Noen andre tips?
 10. Alle V8 er oppgitt til å ha dioptrijustering mellom -3.5 til +2 dpt. Hvis synet er innenfor dette, og kikkerten er rett innstilt, så bør det ikke være noe problem. Om du derimot er mer nærsynt eller langsynt så spørs det vel hvor mye øyet kan justere seg. Linsen i øyet blir stivere med alderen, så en ung person vil kanskje ha lettere for å fokusere øynene til å få klart bilde med en kikkert som er stilt inn "feil".
 11. Jeg pleier å måle målstørrelse/treffpunktsforandring/høydeforskjell i millimeter, og på avstand i meter. Ved å dele mm på meter får jeg da svaret rett i milliradianer med en gang. Kan jo selvsagt bruke samme lengdeenhet for begge deler (mm, cm, fot, alen, osv.) for å få vinkelen i radianer, og deretter gange med tusen for å få vinkelen i mrad. Men jeg foretrekker å bruke mm og meter med en gang.
 12. Det eskalerte fort. Spurte bare hvordan du stiller inn kikkerten. 😊
 13. Stiller dere dioptrien slik som jeg skrev?
 14. Zalo kan også slite på coatinger.
×
×
 • Create New...