Jump to content

Midt-I

Members
 • Content Count

  653
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

575 profile views
 1. Skal som sagt måles fra støtbunn med lukket sluttstykke. Å måle med pussestang fra munningen høres veldig nøyaktig ut, men det er ikke alle som liker å stikke pussestang inn i munningen da det er fort gjort å skade kroningen. Våpenhandlere jeg har vært borti har målt med målebånd fra utsiden. De vet da omtrent hvor støtbunnen ligger, og vi snakker nok i praksis om målepresisjon på noen få millimetre. Spørs jo hvor nøyaktig man trenger å være. Grensen er 400 mm i Norge (stort sett 300 mm i Europa). Har man god margin (f.eks. 500 mm pipe) vil jeg si det er greit med et par mm målefeil, men ligger man nær grensen bør man måle ekstra nøyaktig for å sikre seg om at man ikke har et ulovlig våpen..
 2. Avtrekksko er nok et godt alternativ i mange tilfeller. I mitt tilfelle er stokken derimot i teorien allerede sagd i to, fordi jeg har ett forskjefte med korrekt "inlet" (hva blir det på norsk?), og et bakskjefte med en type kolbe jeg vil ha. Så det blir nok uansett kapping og sammenskruing på ett eller annet vis, og da virker det genialt med en justerbar mekanisme ..
 3. Avtrekksko (også kalt avtrekkssko) Trigger shoe ?? Trigger reach ?? Length of pull ?? Cast (cast on, cast off) Foldekolbe Folding stock Justerbar kinnstøtte Adjustable cheek rest Kinnstøtte Cheek rest, "at face" Kolbekam Comb Kolbekappe?? Buttpad, heel ?? Length to heel ?? Length of pull ?? Center of butt ?? Length to toe ?? Bend to comb, drop at comb ?? Bend to heel, drop at heel Rett kolbekam Straight comb, parallell comb, American style Skjeftemål Stocking measurements
 4. Tanken med en justerbar løsning er å kunne prøve meg litt frem. Synes for eksempel at kortere "trigger reach" (noen som vet hva det heter på norsk?) fungerer bedre ved hurtig skyting, men gir litt mindre kontroll til presisjonsskyting.
 5. Noen som kan utdype hvorfor spesialskruen funker bedre enn vanlig maskinskrue med unbrako (socket head cap screw) eller nedsenket (countersunk)? Antar det er fordi spesialskruen både er selvsentrerende, samt at den rette delen av hodet kan ta opp rekyl.
 6. Her er bilde av det som ser ut til å være en spesialskrue til montasje:
 7. Er ute etter gode idéer til en mekanisme slik at avstanden fra pistolgrep til avtrekk på et geværskjefte kan justeres. Tanken er å sage skjeftet i to ved kolbehalsen og sette inn en mekanisme med noen unbrakoskruer slik at avstand (og kanskje vinkel?) kan justeres. (En del rifler har mulighet for å justere posisjonen til avtrekket, men det har altså ikke denne riflen.) Håpet er da å kunne justere avstanden til avtrekket "perfekt".
 8. Fra et annet sted på nettet med lignende problemstilling.. : Ja, spent på hvorfor en ikke bare kan bruke noe som er.. vanlig. Bør det gå fint med M4-0.7?
 9. Er det en Kongsberg M59? Slik skinne du har kjøpt? https://www.ebay.com/itm/NEW-Weaver-Base-Top-Mount-46-48046-/273104257693 6-48 hørtes ut som en veldig sær spesial-spesial stigning, men ser dessverre ut til å være mye brukt på amerikanske våpen ja.. Er det mulig å bruke noe metrisk, for eksempel M4 (vanlig grovgjenge med 0.7 stigning)? Ser forøvrig ut som 8-40 brukes på en del amerikanske våpen av grovere kaliber. Med metriske mål blir det vel henholdsvis: 6-48 ("M3.505-0.529") 8-40 ("M4.166-0.635")
 10. Så du vil ikke anbefale malingsfjerner altså? Blir det ikke fort stygge merker med sikling? Har ikke ti tommeltotter, men har aldri siklet før.
 11. Har et laminatskjefte som er malt svart av forrige eier. Går det greit å fjerne med malingsfjerner? Vil skjeftet ta skade? Tar gjerne mot tips om framgangsmåte.
 12. Ville fortsatt valgt 1/2"-28.
 13. Ville valgt 1/2"-28 uten tvil, vil påstå at det er mest standard av de to. .22 LR griser noe voldsomt, så ville ikke brukt 5,56 demper på salongrifla. Salongdempere er heller ikke så dyre.
 14. Da skal Main Match være ferdig, og vi venter på resultatene. I morgen er det Shoot-Off mellom kl. 10:30-14:00. Den kan følges live på facebook hos @riflelandslaget.
 15. Her kan opptak fra Texas på landsskytterstevnet sees https://www.nrk.no/sport/landsskytterstevnet-1.13061636
×
×
 • Create New...