Jump to content

Shons

Members
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Shons

 • Birthday 04/25/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg var plaga med samme greia, bare noen 100 skudd etter at jeg mottok børsa. Plukka istykker sluttstykket og ga det en runde først i parafin, deretter ultralydvask med litt zalo og sitronsyre. Blåste godt gjennom, tørka delene og smurte opp med lettflytende olje. Har sikkert skutt 1000 skudd etter det uten feilslag så langt.
 2. Shons

  Halvauto 22lr

  Jeg kjøpte en Ruger Takedown ifjor. Godt fornøyd med den! Jeg har kjøpt til et komplett avtrekk til den, da det org. var hårete. En plast-stopper for sluttstykket ble også montert for smoothere gange. Skinner peep sights, fordi jeg foretrekker det! (Og det faktum at jeg ville ha børsa uten kikkertsikte) Kunne godt brukt den slik den kom fra leverandør, men jeg syntes ikke den var helt der den burde, sætlig mtp. avtrekket.
 3. Takker for alle innspill. Pengeboka fikk siste ordet i laget (denne gangen også) så nå er ei lite brukt Rem. 700 SPS påvei. Denne har fått seg en ny stokk med alu blokk (uten at jeg har helt kontroll på hva det betyr i praksis, men forrige eier hevdet da at samlingene krøp betydlig sammen etter dette byttet. Picatinny-skinne følger med (passer meg bra, da kikkerten på salongen har montasjer for dette) samt 2 leupold qrv-ringer. Mye latin for meg her enda, men det burde komme seg. Nesten ny lyddemper, i tillegg til ca. 100 skudd. Så får tiden vise om jeg har driti på draget. Med meg bak børsa, så er nok neppe børsa begrensinga alikevel foreløpig, for jeg er ingen erfaren god skytter. Men håper på å få trene mer nå når prisen pr. smell går ned. Samtidig leser jeg mer og mer om hjemmelading. Ser interessant ut, og kommer antageligvis til å prøve det ila. våren. Følger med ei "die" med børsa også. Så satser på å få kjøpt "ladeboken" på kommende fritur, og lese meg opp litt på emnet neste runde på havet.
 4. Godt svart igrunn M67! Langhold? Nei, ikke utover 200m iallefall.. Med .17HMR treffer jeg greit innenfor etiketten på ei lita brusflaske på 100-120M, og anser det som godt nok for kråka på hold ut til 100m. Problemet her er at kråka har knekt denne koden, og oppholder seg i et skogholt ca. 160-170m ifra garasjen. De ser meg ikke i garasjen (enda iallefall), og synes dette blir litt for mye sjangsespill for .17HMR`en. Så det blir nok det lengste den skal være med på, sånn på ramme alvor.
 5. Heihei! Jeg sitter og leser på meg brokk om dagen om nevnte kaliber og børser. For å avlive litt argumenter og synspunkter: - Jeg har ei rifle i 308 som gjør det meste jeg trenger. - Jeg har ei CZ455 med heldempet .22lr og .17HMR-pipe. I tillegg har jeg nå en godkjent søknad på .22WMR som jeg sendte inn sammen med søknaden på 223, mest bare for at jeg liker å skyte, liker forskjellige kaliber, og det faktum at det ikke kosta mer å søke om det i tillegg. - Har hatt lyst på 223 leenge. Kunne gjerne hatt både .222, 22-250 ev .243 istedet, men jeg lader ikke selv (enda iallefall) og amunisjonsprisen på 223 er en stor faktor i mitt valg. Bruken vil i stor grad begrense seg til trening på banen, kråkefugl, litt rypejakt og kanskje prøve seg på rådyrjakta med den? Det jeg har landet på pr. idag er Ruger American og Howa mini action. Disse anser jeg som ganske like, Rugeren har 1-8" twist, Howa har 1-9". Begge har den berømte "korte" låsekassen hvilket det finnes en del info om, og som jeg er interessert i. Rugeren får jeg til ca. 13000 med demper (S&L), en elendig kikkert, reim, koffert, pussesett, bipod og justerbar kinnstøtte/kolbe. Howaen (lettvektern) koster 9000 på jaktdepotet. Da må jeg koste på montering av demper og alt det andre. Jeg har strengt tatt både bipod (unødvendig igrunn) en kikkert i 3-12x56 som jeg anser å være litt overkill på salongen, samt ei og anna bærereima i (antagelig) tilsvarende kvalitet som den som følger med rugeren. Fornuften haller da mot Howaen, man slipper bla. unna mye "ræl" som antagelig ikke blir brukt/blir lagt i roteskapet. Det er dog noe med Rugeren som gjør at jeg blir litt tiltrukket av designet. Åsså vardet dette med twisten da.. Krappere twist er positivt for å stabilisere lengre kuler har jeg lest, men har også sett noe ang. det at lettere kuler kan bli trassige? Tenker da på V-maxen til kråka f.eks, samt helmantlet treningsammo. Dette ser dog ikke til å bli noe problem, om jeg har forstått det riktig. Hva ville du gjort i min situasjon? Jeg bikker hele tiden mellom de to. Rem. 700 har også vært i siktet, men den faller liksom litt bort hver gang. Sitter igjen med de to nevnte. Bruktmarkedet er også magert pr. tiden. Budsjettet er forsåvidt i gata 12-15000.
 6. Som topic iser, jeg har .22lr og .17HMR, men .17HMR er jo kul umulig å få taki lenger, og jeg er på siste eska. Kråka setter seg slik til her, at .22lr blir litt yatsy, HMR`en er mye mer tilgivelig hva distanse angår føler jeg. Nå vurderer jeg å søke og ta ut ei pipe i .22wmr for å få jaget denne ufuglen resten av jakttiden også. Hva mener dere? Er det "dumt"? Jeg har jo litt lyst, jeg liker forsjellige kaliber, har plass, har noen kroner på hobbykontoen.. Men er det "verdt" det?
 7. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Da har jeg mottatt mit Hornet avtrekkskit til min 10/22 TD. Avtrekket er som natt&dag. Ifra TUNGT og hakkete (jeg er amatør innen dette, men kunne si med trygghet at dette ikke var bra) til lett og direkte. Det er kanskje for lett? Jeg skal ta fiskevekta å prøve å måle en dag. Iallefall bedre enn det var!
 8. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Hvilken fordel gir "speed bolt" i rifla? Ser du har skinner pipe sight på- Den har jeg også på min takedown. Meget fornøyd med det!
 9. Hei! Etter mye "rart" på toppen av børsene mine, så begynner jeg å bli lei fancy store ting. (Det har aldri vært noe supersikte til X antall lapper, men oppunder 5000 og nedover) Har etterhvert begynt å drømme om en nett, enkel kikkert. 4 x 32 eller noe sånt. Pr. idag sitter en 3-12x56 på min CZ455 med heldemper, og den er fin nok. Men ønsker som sagt noe mindre, mer "hendig" og slankere kjenner jeg. Er det flere i min situasjon, som kan anbefale noe selvprøvd?
 10. Er vel litt fra person til person dette, men min CZ455 med kikkert skyter jeg inn på 15-20mtr etter løpsbytte. Da går den sånn tålelig bra hele veien ut til 50-60m. M67 oppsumerer egentlig virkeligheten syns jeg. 100mtr er ikke alt for langt med salongen, men kulebanen er slik at dersom du skyter på 100mtr, så må du nesten holde deg eksakt på 100mtr, iforhold til om du skyter på 50-60mtr, da kan du skyte stortsett alt imellom 0 og ut til ca. 60m. Dermed vil jeg (min personlige mening) påstå at ut til 60M er praktisk rekkevidde med .22lr i jaktsammenheng.
 11. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Tusentakk! Det var like før jeg sjangsa på BX-kittet. Mener du Hornet triggerkit? Eller Hornady? Finner ikke noe med Hornady der inne.
 12. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Hei! Noen her inne som har, og kan si noen ord om "BX trigger" som er i handelen? Min takedown er ikke sammenlignbar med min CZ455 med yodave kit.
 13. Shons

  Cz-Klubben

  Ja, samt at jeg må likso "fikle" for å få grep om bolten..
 14. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Husker ikke helt, kjøpte en kasse (10 bokser?) online her for en stund siden. Det var bestillingsvare. Ikke subsonisk nei, heller motsatt!
 15. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Fikk testa 10/22`n igår, et par hundre skudd totalt! Virkelig gøy. Fikk testa BX25-magasinene mine, og de fungerte feilfritt med både Topshot og Federal bulk (525skudd/230kr) Har også handlet en hurtiglader fra ebay, hvilket gjør ladejobben til en lek! Skal se om det ikke blir en runde idag også!
×
×
 • Create New...