Jump to content

Shons

Members
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Shons

 1. Jeg var plaga med samme greia, bare noen 100 skudd etter at jeg mottok børsa. Plukka istykker sluttstykket og ga det en runde først i parafin, deretter ultralydvask med litt zalo og sitronsyre. Blåste godt gjennom, tørka delene og smurte opp med lettflytende olje. Har sikkert skutt 1000 skudd etter det uten feilslag så langt.
 2. Shons

  Halvauto 22lr

  Jeg kjøpte en Ruger Takedown ifjor. Godt fornøyd med den! Jeg har kjøpt til et komplett avtrekk til den, da det org. var hårete. En plast-stopper for sluttstykket ble også montert for smoothere gange. Skinner peep sights, fordi jeg foretrekker det! (Og det faktum at jeg ville ha børsa uten kikkertsikte) Kunne godt brukt den slik den kom fra leverandør, men jeg syntes ikke den var helt der den burde, sætlig mtp. avtrekket.
 3. Takker for alle innspill. Pengeboka fikk siste ordet i laget (denne gangen også) så nå er ei lite brukt Rem. 700 SPS påvei. Denne har fått seg en ny stokk med alu blokk (uten at jeg har helt kontroll på hva det betyr i praksis, men forrige eier hevdet da at samlingene krøp betydlig sammen etter dette byttet. Picatinny-skinne følger med (passer meg bra, da kikkerten på salongen har montasjer for dette) samt 2 leupold qrv-ringer. Mye latin for meg her enda, men det burde komme seg. Nesten ny lyddemper, i tillegg til ca. 100 skudd. Så får tiden vise om jeg har driti på draget. Med meg bak børsa, så er nok neppe børsa begrensinga alikevel foreløpig, for jeg er ingen erfaren god skytter. Men håper på å få trene mer nå når prisen pr. smell går ned. Samtidig leser jeg mer og mer om hjemmelading. Ser interessant ut, og kommer antageligvis til å prøve det ila. våren. Følger med ei "die" med børsa også. Så satser på å få kjøpt "ladeboken" på kommende fritur, og lese meg opp litt på emnet neste runde på havet.
 4. Godt svart igrunn M67! Langhold? Nei, ikke utover 200m iallefall.. Med .17HMR treffer jeg greit innenfor etiketten på ei lita brusflaske på 100-120M, og anser det som godt nok for kråka på hold ut til 100m. Problemet her er at kråka har knekt denne koden, og oppholder seg i et skogholt ca. 160-170m ifra garasjen. De ser meg ikke i garasjen (enda iallefall), og synes dette blir litt for mye sjangsespill for .17HMR`en. Så det blir nok det lengste den skal være med på, sånn på ramme alvor.
 5. Heihei! Jeg sitter og leser på meg brokk om dagen om nevnte kaliber og børser. For å avlive litt argumenter og synspunkter: - Jeg har ei rifle i 308 som gjør det meste jeg trenger. - Jeg har ei CZ455 med heldempet .22lr og .17HMR-pipe. I tillegg har jeg nå en godkjent søknad på .22WMR som jeg sendte inn sammen med søknaden på 223, mest bare for at jeg liker å skyte, liker forskjellige kaliber, og det faktum at det ikke kosta mer å søke om det i tillegg. - Har hatt lyst på 223 leenge. Kunne gjerne hatt både .222, 22-250 ev .243 istedet, men jeg lader ikke selv (enda iallefall) og amunisjonsprisen på 223 er en stor faktor i mitt valg. Bruken vil i stor grad begrense seg til trening på banen, kråkefugl, litt rypejakt og kanskje prøve seg på rådyrjakta med den? Det jeg har landet på pr. idag er Ruger American og Howa mini action. Disse anser jeg som ganske like, Rugeren har 1-8" twist, Howa har 1-9". Begge har den berømte "korte" låsekassen hvilket det finnes en del info om, og som jeg er interessert i. Rugeren får jeg til ca. 13000 med demper (S&L), en elendig kikkert, reim, koffert, pussesett, bipod og justerbar kinnstøtte/kolbe. Howaen (lettvektern) koster 9000 på jaktdepotet. Da må jeg koste på montering av demper og alt det andre. Jeg har strengt tatt både bipod (unødvendig igrunn) en kikkert i 3-12x56 som jeg anser å være litt overkill på salongen, samt ei og anna bærereima i (antagelig) tilsvarende kvalitet som den som følger med rugeren. Fornuften haller da mot Howaen, man slipper bla. unna mye "ræl" som antagelig ikke blir brukt/blir lagt i roteskapet. Det er dog noe med Rugeren som gjør at jeg blir litt tiltrukket av designet. Åsså vardet dette med twisten da.. Krappere twist er positivt for å stabilisere lengre kuler har jeg lest, men har også sett noe ang. det at lettere kuler kan bli trassige? Tenker da på V-maxen til kråka f.eks, samt helmantlet treningsammo. Dette ser dog ikke til å bli noe problem, om jeg har forstått det riktig. Hva ville du gjort i min situasjon? Jeg bikker hele tiden mellom de to. Rem. 700 har også vært i siktet, men den faller liksom litt bort hver gang. Sitter igjen med de to nevnte. Bruktmarkedet er også magert pr. tiden. Budsjettet er forsåvidt i gata 12-15000.
 6. Som topic iser, jeg har .22lr og .17HMR, men .17HMR er jo kul umulig å få taki lenger, og jeg er på siste eska. Kråka setter seg slik til her, at .22lr blir litt yatsy, HMR`en er mye mer tilgivelig hva distanse angår føler jeg. Nå vurderer jeg å søke og ta ut ei pipe i .22wmr for å få jaget denne ufuglen resten av jakttiden også. Hva mener dere? Er det "dumt"? Jeg har jo litt lyst, jeg liker forsjellige kaliber, har plass, har noen kroner på hobbykontoen.. Men er det "verdt" det?
 7. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Da har jeg mottatt mit Hornet avtrekkskit til min 10/22 TD. Avtrekket er som natt&dag. Ifra TUNGT og hakkete (jeg er amatør innen dette, men kunne si med trygghet at dette ikke var bra) til lett og direkte. Det er kanskje for lett? Jeg skal ta fiskevekta å prøve å måle en dag. Iallefall bedre enn det var!
 8. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Hvilken fordel gir "speed bolt" i rifla? Ser du har skinner pipe sight på- Den har jeg også på min takedown. Meget fornøyd med det!
 9. Hei! Etter mye "rart" på toppen av børsene mine, så begynner jeg å bli lei fancy store ting. (Det har aldri vært noe supersikte til X antall lapper, men oppunder 5000 og nedover) Har etterhvert begynt å drømme om en nett, enkel kikkert. 4 x 32 eller noe sånt. Pr. idag sitter en 3-12x56 på min CZ455 med heldemper, og den er fin nok. Men ønsker som sagt noe mindre, mer "hendig" og slankere kjenner jeg. Er det flere i min situasjon, som kan anbefale noe selvprøvd?
 10. Er vel litt fra person til person dette, men min CZ455 med kikkert skyter jeg inn på 15-20mtr etter løpsbytte. Da går den sånn tålelig bra hele veien ut til 50-60m. M67 oppsumerer egentlig virkeligheten syns jeg. 100mtr er ikke alt for langt med salongen, men kulebanen er slik at dersom du skyter på 100mtr, så må du nesten holde deg eksakt på 100mtr, iforhold til om du skyter på 50-60mtr, da kan du skyte stortsett alt imellom 0 og ut til ca. 60m. Dermed vil jeg (min personlige mening) påstå at ut til 60M er praktisk rekkevidde med .22lr i jaktsammenheng.
 11. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Tusentakk! Det var like før jeg sjangsa på BX-kittet. Mener du Hornet triggerkit? Eller Hornady? Finner ikke noe med Hornady der inne.
 12. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Hei! Noen her inne som har, og kan si noen ord om "BX trigger" som er i handelen? Min takedown er ikke sammenlignbar med min CZ455 med yodave kit.
 13. Shons

  Cz-Klubben

  Ja, samt at jeg må likso "fikle" for å få grep om bolten..
 14. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Husker ikke helt, kjøpte en kasse (10 bokser?) online her for en stund siden. Det var bestillingsvare. Ikke subsonisk nei, heller motsatt!
 15. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Fikk testa 10/22`n igår, et par hundre skudd totalt! Virkelig gøy. Fikk testa BX25-magasinene mine, og de fungerte feilfritt med både Topshot og Federal bulk (525skudd/230kr) Har også handlet en hurtiglader fra ebay, hvilket gjør ladejobben til en lek! Skal se om det ikke blir en runde idag også!
 16. Shons

  Cz-Klubben

  Spm. Er da om diss går overens.. Skal ta turen til en bekjent p prøve de omenannen! (Han har 452, jeg har 455)
 17. Shons

  Cz-Klubben

  Er det noen som har kommet over løse "bolt-hendler" noe sted? Jeg kunne tenke meg å modde denne, men vil nødig gjøre inngrep i den orginale. Spurte Alm da jeg kjøpte rifla, men de hadde ikke, og trodde det ville bli usmakelig dyrt å kjøpe en. Dette forstår jeg ikke? Børsa er jo billig i utgangspunktet, og det er ikke snakk om hele sluttstyllet (mener denne delen kan takes av når sluttstykket er demontert) men en ring der hendelen er montert. Kunne det ev. være interesse for å få til et gruppekjøp via importør?
 18. Shons

  Ruger 10/22-klubben

  Heihå! Ble medlem her i Januar. Mottok da min 10/22 Takedown. Jeg har en CZ455 ifra før, men følte at en slik måtte til for at jeg skulle føle meg "komplett"! Børsa skal være slik den er. Har nå mottatt recoil buffer, aut. bolt release og 2stk. magasiner (bx25) Dette skal monteres når tiden strekker til. Det første jeg gjorde etter å ha mottatt børsa var å bestille Skinner peep sight for takedown(trenger ikke titterør på denne, da jeg har CZ`n til slikt) Dette kaller jeg en kjemeoppgradering! Liker det virkelig godt! Har dog knapt nok skutt 50 skudd med den, så den er ikke helt i water enda. Men det føles ganske bra! I min uforsiktighet under demontering av siktene (skulle tro de var sveisa) klarte jeg å ødelegge det org. skuret, samt lage noen merker på "holderen" som holder kornet. Sjikkelig irriterende i etterkant. Menmen, gjort er gjort. Med tiden blir det kanskje lyddemper (CZ`n er heldempet, så det er ikke noe stress) uten å fjerne frontsiktet. Pipa skal da kappes, sikteanordningen borres til og monteres lengre bak. Dog bare noen få cm. Ved montering av buffer og bolt release skal også alle deler i avtrekket poleres, da dette var hufsete greier! Men, en riktig morsom rakker er det!
 19. Shons

  Cz-Klubben

  Hei! Jeg ble medlem her i klubben for godt og vel et år siden! Da ble jeg eier av en synt. CZ455 med heldempet .22lr løp + .17HMR. Siden den gang har jeg og min CZ blitt riktig gode venner! Jeg tørr nesten påstå at denne blir det siste som forlater mitt våpenskap. All .22-ammo går tålelig bra, særlig gjelder dette Topshot, CCI Subsonic, og ekstra særlig SK subsonic. Sistnevnte er fenomenale! Jeg har brukt et Sweet 22 orginalsikte lenge, da det låg i skapet sånn alikevel. Og etter kjøp av børsa så måtte økonomien stabiliseres. Jeg ønsket litt mer allsidighet vedr. sikte, las om picatinny-skinner, fant en som skulle monteres som en kikkertmontasje i de org. 11mm sporene på ebay. "Der sparte jeg de penga" tenkte jeg, som Øystein Sunde sier. Dette var rein dritt! Så der kasta jeg bort de penga.. Fulgte en link jeg fant her inne, og bestilte en ordentlig skinne, beregnet på CZ4xx, samt forlenget magasinutløser og magasinbrønn i alu + 2 ringer for 30mm titterør. Dette ble riktig bra synes jeg! Kjøpte i samme smellen en "bøyle" som skrues på avtrekkeren, som gjør denne bredere og mykere. Om det er verdt pengene vites ikke, men det føles bedre iallefall! Dette i samarbeid med et avtrekkskit fra yodave har gitt meg en riktig god børse! Jeg er imponert over rakkeren, og vi tilbringer mye tid sammen! Siden det nå er lett å kjøpe pipe i samme kaliber, tenkte jeg å kjøpe en pipe med åpne sikter, da jeg liker dette (til plinking og blink), men da jeg fant frem våpenkortet mitt fikk jeg se noe rart! I våpenkortet står det CZ455 og alt det der, men kaliber står det "uten", og børsa er registrert som "låsekasse". Hva i all verden er dette for noe? Spurte på lensmannskontoret, men fikk til svar at dette var riktig! -Hva med løpet som børsa var levert med? spurte jeg. Ja, det har du et annet kort på. Såh! Etter å ha gravd litt, så har jeg riktignok et eget kort på .17hmr-løpet, men ikke noe for .22lr-løpet. Betyr dette at den heldempede pipa ikke er registrert tro?
 20. Skulle jeg hatt enda en salongbørse, og den skulle brukes med åpne sikter, så hadde det blitt lever-action tvert! Pr. idag har jeg en heldempet CZ455 = tror ikke jeg klarer meg uten denne. Søknad klar for Ruger 10\22 Takedown: Skal brukes mest med åpne sikter. Denne blir, om lysten tilsier det, byttet ut med en lever-action en gang.
 21. Shons

  Cz-Klubben

  Jeg bruker et sweet 22 til min .22 (orginalt sikte) og et sweet 17 til .17hmr (uorginal 300kr kikkert) Treffpunktet forandres marginalt ved løps-og kikkertbytte! Særlig gjelder dette ved bytte tilbake til .22, hvorpå både kikkert og løp blir tighta til 3.5NM. Noen klikk for å få det "perfekt" må til, men jeg tror jeg i de fleste tilfeller skulle klare en kråke på 50-60mtr slik det er. Men, så er det da den ene gangen det er galt (ikke skjedd enda) som gjør at jeg alltid kontrollskyter. "Udyr" skal ikke lide pga. min latskap i denne sammenhengen iallefall.
 22. Shons

  Cz-Klubben

  Ta istykker smelljernet, sett deg godt tilrette med låsekassen og sluttstykket i. Du vil da se hvorfor denne lugger. Den sliter seg til etter x antall 1000 runder. Men jeg orka ikke å vente på dette. Tok derfor fiin smergel, og begynte å finpusse alle kontaktflatene i "boltlåsingen". Det er spesiellt det hakket der du låser bolten, altså når du fører armen ned. Litt god tid, så ser du dette. (ikke noe fil og slike greier! Fin smergel, og litt pussemiddel, autosol, kobberpuss e.l. tilslutt. Sett inn med f.eks. syrefast vaselin, et tynt lag. Jeg tar ut bolten og tørker av og gir den en ny tynn film nesten hver eneste gang, dersom jeg har skutt mer enn 5-10 skudd.)
 23. Hei! Jeg har lest litt rundt omkring, og slik jeg forstår det så trenger man ikke å søke til lensmann om erverv av ny pipe dersom det er samme kaliber som man har ifra før. Saken er at jeg har en heldempet pipe på børsa mi. Nå har jeg snart en americanstokk i tillegg til synth. stokken min, pga. at jeg vil ha en stokk som passer bedre til .17hmr-pipa. Da tenkte jeg å skaffe ei .22lr-pipe ekstra, org. type med åpne sikter, av den enkle grunn at jeg syns det er gøy å skyte med åpne sikter. Dette protesterer dog en kolega villt på. Han hevder jeg da må "legge igjen" den gamle pipa mi (altså den heldempede) og det er jo ikke et tema engang. Kunne noen kyndige rettlede meg (oss) her? Jeg er inneforstått med at dersom jeg skal ha en .22wmr så må søknad foreligge.
 24. Ruger 10/22 Takedown Tactical kommer med gjenger, 1/2"x28unf. Men den er utsolgt overalt. Tilbudet fra Alm gikk da ut på å flytte siktet litt bak, samt gjenging av en std. takedown.
 25. Nevnte tidligere i en tråd at Alm kunne selge meg en 10/22 TD med gjenger, flytte siktet litt bakover og inkl. en A-tec demper for ca. 6300. Børsa koster 4500 mener jeg, så da blir jobben å koste røffly 1200kr etter mine ca. beregninger.
×
×
 • Create New...