Jump to content

Beste 1911 .45...


OlavM

Recommended Posts

Tja,beste 1911..Der finns det kanskje ingen fasit, tilbudene og meningene er jo endeløse!

Men har våknet og funnet ut at en god .45 må jeg ha. Det forstås da en klassisk 1911 med 5"løp.

Med penger kan man jo kjøpe det meste, men har lagt lista til ca 10 000, med eventuelle oppgraderinger etterhvert.

Så, hva kan være et greit utgangspunkt? Brukt er nesten en selvfølge i denne prisklassen, men ser ruger har en som passerer langt under den prisen. Kan den være et godt utgangspunkt? Ellers har man jo STI som jeg har god erfaring med i 9mm.

Colt Gold Cup er også inne på listen, en klassiker som sikkert kan oppgraderes.Selvsagt en fordel at våpenet er best mulig og med justerbare sikter , men som sagt,regner med oppgraderinger over tid. Kom med forslag om hvilke våpen som kan passe.

( en topp til min Targetmaster hadde kanskje vært det mes fornuftige, men den selges kanskje, kanskje bytte med noen som har en god .45?)

Link to comment
Share on other sites

1911 med 45 acp er i mine enkle hender en lykkelig kobinasjon som treffer og føles helt riktig. Super pistol det der, du kan jo kjøpe en super fantastisk custom sak eller en helt standard Government som du selv kan mekke på senere til din egen drømmesak.

Spørsmålet er bare hva er greit å kjøpe..

Link to comment
Share on other sites

Om du kjøper en 1911 fra en av de store og kjente produsentene er det mitt intrykk at det spiller liten rolle hvilken produsent du velger. Konkurangsen på 1911 markedet er hard og du får stort sett det du betaler for. Jeg ville imidlertid sterkt vurdert å kjøpe en 1911 som har de ekstra oppgraderingene du er interesert i. Om en ikke har litt "børsemakererfaring" og vet hva man gjør kan en fort begå feil. Det blir vel heller ikke noe videre rimligere å gjøre oppgraderingene selv. Sist, men ikke minst, er det også ganske arbeidskrevende, det man tenker man skal få gjort på f. eks. en time vil ofte vise seg å ta tre.

Da jeg kjøpte meg ny 1911 i 2009 vurderte jeg selv å kjøpe en "basic" verson og oppgradere den selv, men kom etter en del vurdering til at jeg denne gangen heller ville kjøpe en som allerede hadde de oppgraderingene jeg ønket.

Valget mitt falt da på en Kimber Team Match II, som vel må kunne sies å ha de fleste oppgraderinger som er av interesse. Jeg kunne imidlertid ikke motstå å oppgradere til en forlenget magasinutløser, det syntes jeg bare at jeg "måtte" ha. :)http://www.kimberamerica.com/1911/gold- ... m-match-ii

Link to comment
Share on other sites

Spørsmålet er bare hva er greit å kjøpe..

 

Spørsmålet er egentlig hvordan du fordeler den totale summen mellom innkjøp og modifiseringer og hvor veldefinert sluttproduktet er. Vil du ikke gå høyere enn 10k for et nytt våpen så begrenser det seg litt. F.eks Springfield bør vel ha noe i dette prisleiet.

 

Som mellomløsninger finnes det et mylder å velge mellom fra f.eks. Kimber, Les Baer, SxI, etc. Jeg har null snøring på hva som er tilgjengelig i Norge og hvor prisene ligger.

 

Hovedpoenget er vel å kjøpe et våpen som ikke har masse dyre oppgraderinger som man enten ikke vil ha eller kommer til å bytte ut med noe enda bedre.

Link to comment
Share on other sites

Varg7, har sett på den Kimberpistolen, og den ser veldig bra ut, de har jo og en vesentlig billigere modell som heter Match, den SER også bra ut ,men vet ingenting om den.

Hva sluttprisen blir,driter jeg egentlig i, kan det tas i etapper føles det billig likevel 8)

SigSauer har en 1911 som jeg likte,Stainless Target tror jeg den het, den har Sigprofil på sleiden, men det kunne jeg nok levd med. Kontaktet HuntersHouse ang. pistolen,de sa det kunne ta et år før de fikk den og kunne ikke si pris før den lå i butikken(blir visst lagd i Usa)

Fornuft sier en STI av noe slag,følelser sier noe det står Colt på,kvalifiserte innspill på PM sier blant annet Springfield. HuntersHouse har liggende noen svært pene eksemplarer av Gold Cup, både serie 70 og 80.

Thor, oppgraderinger vil nok komme, men kjøper gjerne et våpen som er skytbart "as is" vil ikke bli hovedvåpenet til mil.felt

med det første likevel. Får rusle på våpenkontoret å levere en søknad, så stiller man litt sterkere om noe interessant skulle dukke opp.

Link to comment
Share on other sites

Gold cup er ikke nødvendigvis det lureste, du låser deg til noen få aftermarked-avtrekkere, og et fåtall av tilgjengelige baksikter.

Både innfestingen av baksiktet og siktets mekaniske kvalitet er kritikkverdig, bladet slarker ofte høydeveis, og tilgjengeligheten av gode aftermarked-baksikter er ikke akkurat stor..

 

En brukt STI av noe slag er nok mye mer fornuftig og mer økonomisk enn å bygge på en eldre umodifisert pistol, men for meg blir det litt "maskinelt", trives bedre med håndarbeid :D

 

Tenk på baksiktet ditt- diverse spor og utfresninger kan være vanskelig å kombinere.

Link to comment
Share on other sites

Du bekrefter det jeg trodde evert, at det kan bli kladd med et skikkelig baksikte på Gold Cup`en. Det er ikke med et tungt hjerte den forsvinner ut av rekken med kandidater, finns mange å velge i fremdeles. Og der er litt av problemet mitt,har ikke spisskompetanse på 1911, har vanskelig for å bedømme potensialet i en gammel kriger. Vel,uansett så gleder jeg meg barnslig på jakten etter ett godt prosjekt. Om noen vet av noe lovende som er til salgs,tar jeg gjerne et hint på PM 8)

Link to comment
Share on other sites

Har noen erfaringer med Para USA da?

Her er en ny "konkurransemodell":

http://www.para-usa.com/new/product_pistol.php?id=84" target="_blank

Står litt på side 4 i denne katalogen:

http://www.para-usa.com/new/downloads/P ... g_2012.pdf" target="_blank

 

Har siklet litt på Para 14/45 Long Slide Limited, men ser ut som at den har gått ut av produksjon:

http://www.americanrifleman.org/article ... ed-review/

Link to comment
Share on other sites

Den R1'n jmeg har tafset på virket som et bra utgangspunkt for noe som kan bli bra faktisk... men 1911 er kvaler, og intet annet en kvaler.

Nå har jeg gått inn i en dyp 1911 sjuke etter at jeg innså at jeg ikke må eie alt som heter ruger her i verden...

Og jeg har vel kommet fremt til at jeg foretrekekr å starte med noe billig og brukt av god kvalitet (dvs Springfield, Colt etter krigen) og få det bygget slik jeg har funnet ut at jeg liker ting. Men på den andre siden er jeg super fronøyd med konas 6"targetmaster som er urørt av fil og nye deler...

 

En produsent som er glemt i denne listen så langt er faktisk SPS (dvs de nye sps fra pedersens våpen lager) De jeg har tafset på har gitt meget godt intrykk så langt.

Link to comment
Share on other sites

Har sett på, vurdert...og forkastet.

Driver å får bygger en WB pistolpå ei tanfoglio ramme (witness... ja jewg vet det er helligbrøde) til Modern og en WB traditional på en Colt series 70 jeg fikk tusket til meg urimmelig billig. Eller er favoritten i 45 acp en gold gup som Bakern, Evert og severin har vært bortpå. Den er super fantastisk, men med integrert magbrønn er den ikke tilatt i CAS. Kone mot har også en Goldcup moddet av Severtn med innspill fra Evert som ble restaurert fra et vrak av en sent 80 talls Praktisk pistol. Og jeg tror vi skal tuske til oss en Springfield A1 til traditional til henne også.

Link to comment
Share on other sites

Skal selv bygge noe fra et gammelt vrak eller noe. Venter på søknad i kaliber .45ACP

 

Har kommet frem til følgende: Series 70 (eventuelt bygge om fra 80 til 70, den sikringen er med på å gjøre avtrekket hardt) og singlestack.

Har sett på http://e-sarcoinc.com/451911autobuildkitlessframe.aspx og http://e-sarcoinc.com/191145autorockisl ... lkits.aspx

 

Hvordan importere dette må jo gudene vite (er jo drømmen å bygge opp en selv fra bunnen av).

Duracoate alt svart, bortsett fra løpet, avtrekkeren, magasinutløseren, slidelock og main spring housing, som skal lakkeres mørke grønn.

Link to comment
Share on other sites

Da var TargetMasteren solgt, og jeg har besøkt et utall nettsider med 1911 porno og er vel fremdeles nesten like klok(dum)

Har vel kommet frem til at jeg ønsker en 1911 som kan benyttes direkte slik som den er uten omfattende mods. Dvs at jeg ønsker en 1911 med justerbare sikter frest ned i sleiden ala STI eller Kimber, prislapp rundt 10000.

Ser Harr Våpen har en STI Trojan, hardforkrommet, ser ikke så dum ut og den kan vel nyttes til felt slik som den er uten for mange mods. Har også sett på en Kimber Target til en pris rett under 10000, hos Jaktdepotet. De har også en til over 16000, om det er verdt pengene å strekke seg dit vet jeg ikke, får mye hylser og kuler for 5-6 lapper.

Trojanen har vist støpt sleide, er det egentlig noen bakdel om toleranser forøvrig er gode? Bakdelen med Trojanen i mine øyne er skriften på siden av pistolen, vel voldsom i mine øyne. Noen med erfaring med Kimber pistolen? Sikkert støpegods det også..

Link to comment
Share on other sites

Tja,beste 1911..Der finns det kanskje ingen fasit, tilbudene og meningene er jo endeløse!

Njaaaaaa - fasit og fasit, trenger man det da? Av de 32 tilbyderne som har 1911'er kommersielt tilgjengelig i markedet nå (hvorav 7 ikke produserer selv, men har "OEM'et" bort logoen sin) er vel valget ikke spesielt vanskelig?

 

Punkt 1 er jo selvsagt å velge totalt bort det fundamentalt avleggse 1911-konseptet som var bra for sin tid, har legende-status o.s.v....... men det var jo ikke temaet til trådstarter så jeg får vel unngå å dra ut på viddene da.

 

Punkt 2 blir da å glemme alle håpløse tanker om bygge-prosjekter, modifiseringer etc., det er ytterst få personer som er i besittelse av nødvendig kompetanse og innehar nødvendig maskineri til å gjennomføre vellykkede prosjekter. Samtidig kryr det av "wannabees" som har både baufil og drill.....

Neste gang du møter en som skryter av hvor fantastisk fin hans "ombygde" 1911 er, så be om å få ta i den, men hold opplevelsen for deg selv så du ikke sårer kompisen din!

 

Punkt 3 er å droppe elementet "sparing". Hvis det å spare, spare, spare er så veldig viktig, så besøk heller et forum for det temaet; f. eks. Hegnar Online e.l.

 

Men OK, jeg forstår at skyting og våpen bare er en hobby for mange og at man av diverse grunner ønsker å holde kostnadene nede. Den gode nyheten er da et det finnes veldig billige alternativer som presterer langt bedre enn prisen skulle tilsi.

Her er et par alternativer som ikke koster skjorta og hvor påkostninger av noe slag overhodet ikke er nødvendig da disse vanligvis er veldig bra slik de kommer fra produsent:

 

http://www.lesbaer.com/Premier5.html

 

http://www.nighthawktactical.com/Heinie_Competition.html

Link to comment
Share on other sites

Les Baer pistolen var jo nydelig, men er det noen som fører disse her i Norge?

Men nå er ikke min søken etter en 1911 å ha den ypperste konkurranseriggen, det er mere våpeninteresse og "følelse" jeg er ute etter denne gangen, og bortsett fra en engelsk side by side hagle er en 5" 1911 en av de peneste våpnene jeg vet av. Og liker man våpenet,skyter man gjærne godt med det også.

Budsjett er denne gangen et tema,rundt 10000 var nevnt for selve "råvåpenet" hvor oppgraderinger kan komme over tid, men kan nok strekke meg litt om rette objektet dukker opp. Fornuften sier meg at en STI Trojan er god nok til det tiltenkte bruket, både presisjonsmessig og "følelsesmessig" men en RangeMaster ligger å uroer sjelen, den har ikke classisk utseende, men litt mere tyngde foran og er kanskje mere konkurranserettet.

Nei, jeg er fremdeles i villrede og koser meg faktisk med den situasjonen enn så lenge, veien til målet kan være en søt pine det også. Og jeg er sikker på at jeg skal kunne fylle en feltløype med en .45 og . Føler meg voksen nok til en .45 nå. Og tenk så morro da å kanskje slå en som har en SigSauer x-six eller noe i den duren 8)

Link to comment
Share on other sites

Ingen som har nevnt S&W 1911, er det noen grunn til det?

 

Puristene liker vel ikke en ekstern ekstaktor som virker.. ( noe Kimber ikke fikk til og det synes jeg sier noe om nivået der i gården 8) ) S&W har nå samme modifiseing som Browning HP har hatt i 60 år.

 

Dessuten synes jeg, uten veldig vitenskapelig belegg, at en 1911 i 45acp ikke skal ha rampet pipe.

 

Jeg fikk for noen år siden en ny S&W 1911 litt ufrivillig i en lang våpenrokade. Testet den første gang for en mnd siden. Den går veldig bra med den eneste ammoen jeg har prøvd, Fiocchi 230gr ball. 100% funksjonering. Ingen grunn til å modifisere noen ting. Dette er en DK i std-serien. Kan anbefales.

 

Noen av de første S&W som ble produsert, og solgt gjennom Winge, hadde løp fra Briley.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Varegg spør hvorfor ingen snakker om S&W sine mange 1911 modeller, jeg hadde tenkt å spørre om det samme, men feiga ut og tenkte kanskje jeg ikke skulle avsløre mine eventuelle avvikertendenser. Her kommer bekjennelsen, jeg har en S&W 1911 DK i kaliber 45 som er utrolig tight, godt avtrekk rett ut av boksen og skyter som en strek. Har egentlig ikke hatt behov for noen modifikasjoner - bør jeg oppsøke hjelp?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vurderte sterkt en Smith 1911 DK, men det var noe som ikke tente "må ha" genet. Antagelig den eksterene utdrageren. At Kimber ikke fikk det til å virke er en ting, det virker på Smithen, jeg synes bare ikke det er pent. STI/Les Baer er penere i mine øyne og de treffer minst like bra eller bedre.

Link to comment
Share on other sites

Det er klart at S&W med 5" ikke er like lett å treffe med som STI TM med 6", men med litt øvelse er den ikke så langt unna. Men man kjøper vel ikke en 1911 i 45 for å matche sistnevnte ... en klassisk 1911 i 45 hører med til garderoben til enhver pistolskytter med respekt for seg selv...

jeg sliter med å legge inn bilder ... ( sitter på en iPad)

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg tror alle S&W 1911 kommer i 5 ", men de har laget en 9 mm med faste sikter også. Den måtte jeg bare ha. Har brukt den i IPSC praktisk, før single stack div kom brukte jeg den i standard div og i minor, så da ble jeg stort sett listefyll. Veldig bra pistol rett ut av esken. Jeg synes S&W sine 1911 er ballanserte og estetiske, og de virker veldig teknisk gode. Hvis du skal ha 6" må du på en 952 ( har den også), men den er jo ikke noe 1911 model.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

SigSauer har en 1911 som jeg likte,Stainless Target tror jeg den het, den har Sigprofil på sleiden, men det kunne jeg nok levd med. Kontaktet HuntersHouse ang. pistolen,de sa det kunne ta et år før de fikk den og kunne ikke si pris før den lå i butikken(blir visst lagd i Usa).

Tillater meg litt OT i den sammenheng:

I siste nummer av den svenske Vapentidningen kan det leses en test av en Sig Sauer 226 matchpistol i .45 ACP.

Presisjonen (på testeksemplaret) var uforskammet god, rett fra esken.

For de som liker utformingen/grepet, balansen etc. på denne "kladeisen" av en pistol, kan den være verdt å vurdere.

Ligger i samme prisleie som de dyreste pistolene omtalt i denne tråden.

 

Neida, ikke et 1911-konsept denne, men likevel.

Link to comment
Share on other sites

Har denne "kladeisen" dog i 9mm, et fantastisk konkurransevåpen, 45acp er og var kun aktuellt på en 1911 plattform.

( fikk foresten bestilt den siste LesBaer pistolen Intersport hadde nå i dag, så da er det bare å vente..)

 

concept-I.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid innbilt meg at den originale 1911 ble konstruert med 5" (eller 5,et eller annet) pipe og single stack magasin i cal 45. Og at den gamle Kongsberg Colten er nokså lik opphavet, er ingen ekspert men det er sikkert lett å finne ut av....

Link to comment
Share on other sites

jeg har av og til lyst å dele noen bilder - jeg prøver kopy and past, men får det ikke til. trenger noen tips (jeg har lagt bilder ut sem url men det blir bare en link - ville gjerne lagt bildet inn i teksten - hvordan får jeg det til ??

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke sikkert Dropbox lar deg linke direkte. Prøv å legg bildet inn i galleriet her i forumet.

 

Hva er policy på hotlinking forresten?

 

Hotlinking "stjeler" vel båndbredde hos den man linker i fra. Ikke alle er like fornøyde med det.

Det beste er å laste bildet opp på feks galleriet, det belaster kun vår server. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer OlavM med godt valg :-)

Når du nå med åpne øyne i bevisst tilstand har valgt å anskaffe en 1911 kunne du neppe fått noe bedre på kort varsel uten den ufordragelige ventetiden man vanligvis må lide seg igjennom når man velger kvalitet.

Du blir garantert fornøyd med LB'en - til dags dato har jeg aldri sett et dårlig eksemplar fra Les Baer så jeg velger å tro Les når han hevder å ha bransjens beste kvalitetskontroll.

 

Siden jeg var førstemann i tråden som nevnte Les Baer, så er det vel helt naturlig at jeg stjeler litt av æren for at du nå får deg en 1911 som mange vil misunne deg?

 

Vil du bare avklare noen ting du skrev litt om i dine innlegg: Når kan betrakte seg selv som "voksen nok" til å skaffe seg en 1911 da? Eller i mitt tilfelle, når blir man "for voksen", he he.....

 

Til slutt en liten kommentar om denne:

Varegg spør hvorfor ingen snakker om S&W sine mange 1911 modeller, jeg hadde tenkt å spørre om det samme, men feiga ut og tenkte kanskje jeg ikke skulle avsløre mine eventuelle avvikertendenser. Her kommer bekjennelsen, jeg har en S&W 1911 DK i kaliber 45 som er utrolig tight, godt avtrekk rett ut av boksen og skyter som en strek. Har egentlig ikke hatt behov for noen modifikasjoner - bør jeg oppsøke hjelp?
Det er vel ganske enkelt fordi tråden dreier seg om "beste 1911" og ikke diverse hybrid/kopi/kloner 1911'er med utenpåliggende essensiell del o.s.v.....

Men flott at du er fornøyd - skulle overhodet ikke være behov for å oppsøke noen form for hjelp i ditt tilfelle da :-)

Link to comment
Share on other sites

Kongen, du skal gjerne få litt av æren,budsjettsprekk på 50% er jo godtagbart i disse dager( selv om det er en økonomimodell)

Og med voksen nok, tja, at jeg kan og har råd kanskje..

Og nermer meg V50,da kan man jo ikke skyte 9mm...?

Link to comment
Share on other sites

Forumkongen:

 

Så du mener en etterkrigs BHP med moderne ekstraktor er en hybridkopi av en førkrigs?

 

Kikk gjerne på Paul Liebenbergs custom 1911-er. Bedre blir det ikke..

 

Når Colts smidde råemner til rammer kommer fra S&W er vel parodien komplett? :-)

 

Til den opprinnelige forespørselen om beste 1911 i 45ACP til maks 10k tror jeg S&W scorer veldig høyt. Stiller gjerne med min i en Ransom test mot hvilken som helst annen sub 10k 1911.

Link to comment
Share on other sites

Hva mener du er originalen? Colt er bare en av mange 1911/1911A1 produsenter opp gjennom tidene. Selv symaskinprodusenten Singer hadde en kontrakt på 500 eksemplarer under 2vk.

 

Man får kjøpt nye, puristiske 1911A1 ihh. datidens Milspec. fra flere produsenter. Det er stort sett bare produksjonsmetoder og overflatebehandling som avviker. Uansett så blir rene 1911 og 1911A1 skutt mye mindre av meg enn diverse oppgraderte modeller, siden jeg er lei av å få slått opp "hammerbite" arret ved tommelroten og fordi siktene er i minste laget.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg var førstemann i tråden som nevnte Les Baer, så er det vel helt naturlig at jeg stjeler litt av æren for at du nå får deg en 1911 som mange vil misunne deg?

 

Les første siden i tråden og prøv igjen. :wink:

 

(Jeg tok imidlertid forbehold om budsjettet hans på 10k)

Link to comment
Share on other sites

Mens man venter på postgang osv så støpte jeg opp noen kuler fra en tang jeg fikk lånt, en 200gr Lee kule, siden den har krymperille er den nok beregnet til .45LC

Vil jeg få mateproblem med denne i en .45acp, eller er det sjanse for at det går?

 

DSC_0071-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...