Jump to content

byraacraten

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

byraacraten's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

11

Reputation

  1. Kan hende alle har litt rett når det gjelder "endring skal være permanent". Vil være greit i noen regelverk, men andre ikke har noe spesifikt om dette. Det varierer nok litt mellom IPSC, Western, PPC 1500, Svartkrutt, NSF, eller?
  2. Dere finner forslag til nye regler her. Gjelder for arbeidstakere, men kan vel gi noen retningslinjer. https://www.arbeidstilsynet.no/regelverk/horinger/hoyring-forslag-til-endringar-i-arbeidsmiljoforskriftene-2024/horingsnotat--forslag-til-endringer-i-arbeidsmiljoforskriftene/
  3. Tja. Hvis du bruker fabrikk ammo fra American Eagle i .38, så lages denne av Federal og har vel da også Federal tennhetter. Den er vel i samme prisklasse som all annen fabrikkammo i .38. vinn vinn.
  4. Har gjort noen forsøk på å trimme hylser i .32 S&w Long, men kunne ikke finne noe nevneverdige forbedringer. Andre har kanskje varierende erfaringer, men mye arbeid for lite fortjeneste.
  5. Hvis du kan få tak i ammunisjon med en lettere kule så kan det hjelpe på høyde problemet. Sideveis kan også forandres med å bruke bly eller mantlet kule. Du må bare prøve deg fram.
  6. Gammel teori er som beskrevet over. Jeg bruker det samme. Ny teori er å stå 90 grader på skiven. Jeg har snakket med en del trenere ute i verden, for å få greie på hvorfor. Det er to måter som er i bruk. Lav skulder for de fleste, mens Frankrike bruker høy skulder. De løfter skulderen opp under øret før de løfter armen. I følge den Franske treneren gir det mer stabilitet, men tar lang tid å trene inn. (ett til to år). Den vanligste metoden er lav skulder. Det oppgis to grunner til å sta 90 grader på skiven. Den ene er at det er lett å finne riktig fotstilling på standplass hver gang. De hevder også at nøytral stilling for armen som beskrevet over, er ustabil sideveis da det ikke er sideveis muskulatur i bruk. Ved å stå 90 grader på skiven får du lik press på muskulaturen hver gang og dette blir mer stabilt fra skudd til skudd. Jeg har forsøkt, men er for gammel og stiv. Ungdommen som prøver hevder at det blir bedre og internasjonale resultater de siste årene tyder også på at det er riktig.
  7. Bækkevold våpenservice, hadde deler til Morini tidligere. Ring og hør. 90736023
  8. https://pardini.it/wp-content/uploads/2021/02/measures-hand-GB.pdf
  9. Nei, vi bruker ikke de betegnelsene i Norge. Kan hende noen i grensetraktene bruker de ubevisst, men du finner ingen henvisning ti dette i Norsk regelverk. Landskamp i Feltpistol skytes i Finfelt og Grovfelt etter nasjonale regler i det landet som er arrangør, men Norske våpenregler gjelder for Norske deltakere. (vekt, avtrekksvekt, løpslengde etc.)
  10. Her finner du hele forklaringen. C og R klasse er svenske bestemmelser. https://www.pistolskytteforbundet.se/om-pistolskytte/regler/skjuthandboken-och-sakb/
  11. Hei Du har ikke nevnt noe om hva ladning du bruker. Jeg hadde samme problem for noen år siden. Så tydelige spor i hylsene hvor utdrager hadde klatret over "rim" på hylsene. Jeg ladet litt for svakt og løste mitt problem med å øke litt på krutt mengden. Vet ikke hva type krutt du bruker, men et kjappere krutt kan også være en mulighet.
  12. Hei Er ikke helt sikker på om du er ute etter maksladninger eller om du er ute etter treffpunkt. Modell 13 har så vidt jeg husker faste sikter så alternativene dine for å treffe midt i, er enten å montere justerbare sikter, eller å finne en tyngre kule. På den tid modell 13 ble produsert var 156 grain kule standarden for .38/.357. Du kan justere treffpunkt med kulevekten. Hastighet og kruttype har i utgangspunktet liten påvirkning på treffpunktet.
  13. Hei Er det denne du leter etter Introducing the DeltaPoint Micro | Leupold
  14. Jeg ser at det er litt diskusjon om hvorvidt en arrangør kan begrense kaliber i innbydelse til grovpistolstevne. Det henvises til regelverk som forteller om hva kaliber som er tillatt brukt. Vi må også huske at baneinstruksen går foran når det gjelder sikkerhet. Det foreligger også et reglement som heter Fellesreglementet, og i paragraf 3.1.1.2 finner vi litt om dette. "Det er strengt forbudt å skyte med våpen og ammunisjon som banen ikke er godkjent for, eller som kan være farlig for andres eller egen sikkerhet, eller som er egnet til å skade banens innretninger" Hvis man så vil fortsette diskusjonen om man skal arrangere stevner eller ikke, så kan jo den gå i det uendelige. Så lenge arrangør oppgir en begrensning i terminlisten så er det bare å forholde seg til dette. Urettferdig? Muligens, men du kan jo ta det opp med klubben din og via kretsen få forandret regelverket.
  15. jeg ser det er litt diskusjon om farge på sikter. For å avklare litt om hva som er regelverket, så er det forbud i ISSF med hensyn til fiberoptiske sikter. I de nasjonale øvelsene til NSF dvs. felt øvelsene og bl.a. hurtigpistol, så er de tillatt i henhold til det nye nasjonale regelverket. Det blir nevnt over her at reflecting colour er forbudt. Jeg har spurt litt rundt om hva dette er, men får ingen konkrete svar. Det hentydes at det kan være fluoriserende maling eller punkter. Farge på sikter av type hobbymaling eller kritt eller annet, er fritt fram. Hvis du vil ha den gamle anerkjente fargekombien med gult forsikte og rødt baksikte, så er det bare å male. Det virker greit når man står utendørs, men under standplasstaket i sollys blir siktene svarte, uansett. Hvit korreksjons lakk for gamle skrivemaskiner kan være en grei løsning som er lett å fjerne.
×
×
  • Create New...