Jump to content

ojoh

Members
 • Posts

  747
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ojoh's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

 1. Jeg har ladet masse av H&N HP HS 125 grs med N320 til felt og PPC. De beste ladningene mine var på 4,2 grs med AOL 28,8. Det ga PF 130 i STI Targetmaster og PF 131 i Sig Sauer P226 x-six. Prøvde også 4,0 grs på samme AOL, men fikk best resultat med førstnevnte.
 2. Høstfelten som er terminfestet i NSF's terminliste til helgen 23 - 24 september er avlyst Administrasjonen i Oppegård kommune vil ikke tillate Oppegård Skytterlag å bruke de kommunalt eide arealene som vi har sikkerhetsmessig avklart utenfor standplass til feltmessig pistolskyting. Kommuneadministrasjonen opptrer her som grunneier og ikke forvaltningsmyndighet, og mener feilaktig at de ikke har anledning til å tillate denne type ekstraordinære skyteaktivitet to ganger i året, utenfor standplass fordi reguleringsplanen forskrive at ordinær skyting skal forgå fra standplass. Vi oppfatter at kommuneadministrasjonen ikke behandler skytterlagets lovlige aktivitet på lik linje med andre idrettslag i Oppegård kommunen. Oppegård Kommune har lagt ut Kurud eiendommen for salg og skytterlaget imøteser ny grunneier med en positiv forventning. Styret i OSL beklager situasjonen - og vi har forsøkt uten hell å få inn endringen i terminlisten til NSF. Forhåpentlig kan vi kanskje allerede til neste år være tilbake med våre feltstevner. www.oppegaardsl.no
 3. En M41 er ganske konkurransedyktig i nsf finfelt. En modell 17 (617) er egentlig ikke brukanes til annet enn revolverfelt for jr eller ombygging til spesial revolver. Du må akseptere relativt tungt DA for å unngå klikk på 22 ammunisjon, så da er den ikke spesielt konkurransedyktig i finfelt. Så hvis du finner en pent brukt M41 til en OK pris ville jeg anbefalt den. Du kan spandere et Karl Nill anatomisk skjefte på den, da blir den nesten fullgod matchpistol - hvis du ikke først som sist bør se etter en skikkelig matchpistol i 22....
 4. er det bare hjemmeladet ammunisjon som gir feil - eller får du feim med fabrikk ammo også? Hvis det funker med fabrikke ammo så ville jeg vurdert enten å gå opp litt i kruttmengde event prøvd å lånt returfjæra fra den nye Sig'en for å se om den er litt svakere. Hvis den gamle virker med den nye sin fjær kan du jo kjøpe en svakere fjær eventuelt gå opp litt i lading.
 5. Jeg bruke mye 9 mm AlsaPro 124 grs og har vel noe tilsvarende erfaring som evert med nedladet 9 mm (~ 130 faktor - 4.2 grs med N320 ). Men jeg har god erfaring med disse når man øker kule hastighet til 1350 fot/sek. Så jeg bruker de i 9 mm DSS Open major (IPSC) ladninger hvor jeg bruker 8,4 grs 3N38 og får PF ~170, da samler de fornuftig i både CZ checkmate og STI 2011 FGW. Hvorfor de ikke samler bedre i lave hastigheter synes jeg er rart, for kulene ser jevne og fine ut. Diameter på kula er nok litt liten for de fleste 9 mm piper og det kan være det som gjør utslaget. Og det er helt påfallende at de samler åpenbart dårligere enn f.eks Frontier 124 grs med samme ladning i lave hastigheter, som jeg har sammenlignet med i mine 9mm våpen.
 6. Jeg har "slipt" ned diameter på ekspander for å få bedre kulehold (drill og smergelpapir). Har en eller annen ubegrunnet motvilje mot å fjerne ekspander, men jeg smører hylsehalsen med den lille nylon hylsehalsbørsten som fulgte med RCBS ladesettet i sin tid (kan også kjøpes løst). Jeg bruker Dillon lube på RCBS sin hylse plate/pute og tar en liten dasj på nylonkosten som jeg da smøre hylsehalsens innside med. Uten smøring innvendig blir det mye friksjon. Har prøvd grafittpulver også uten at jeg så de store fordeler med det. Dette funker veldig bra - ingen stuck hylse på det jeg kan huske nå...
 7. ojoh

  9mm Major

  Takk, skal prøve Winchester. Hvor får man tak i de om dagen? - ...ser dere også endring på presisjon / HF / - synes det er rart om ikke dette burde påvirke hvordan kula forlater pipa..
 8. ojoh

  9mm Major

  Jeg bruker MagTech hetter (billig fra klubben), har tre hybrid porter - og to-portet komp. Det er mest inne eller i dårlig lys jeg får (ser) disse flammene - og det er bare av og til. Jeg bruker AOL på 29,5 mm - kan det være komprimering av krutt kombinert med svak tennsats i tennhette som forsinker forbrenning og dermed flammer?
 9. ojoh

  9mm Major

  tar opp en sovende tråd... Jeg har lagt Open Sig'en litt til side og gått over til STI Freedom Gun Works 2011, med samme ladning som tidligere med 8,4 grs 3N38 bak en 124 grs AlsaPro. Jeg får mye flammer opp igjennom portene (jfr bildet til aps over) og antar at dette må være brennende kruttgasser som delvis burde vært forbrent i kammer / pipe - og det er ganske store forskjeller fra skudd til skudd. Jeg ser at samling på avstander over 25 m ikke er spesielt god og har begynt å fundere på om det jeg observerer også gir variasjoner i presisjon - jeg har relativt små standard avvik (~10 til 15 fot/s) på utgangshastighet som jo burde tilsi relativt konsistent oppførsel. Er det noen som har gjort noen systematiske forsøk med raskere krutt (3N37 eller N350) - eventuelt andre kuler. Jeg har skrudd sammen noen med 8,4 grs 3N38 bak Frontier 124 grs RN uten at jeg har fått sjekket de i kronograf ennå.
 10. Jeg må dessverre meddele at Oppegård SL er pålagt av Oppegård kommune å avlyse Høstfelten 2016. Kommunen begrunner dette med at de har fått klager på støy og har som grunneier valgt å pålegge oss "redusert skyteaktivitet inntil saken er ferdigbehandlet hos fylkesmannen og i kommunen" Vi har søkt råd hos advokat med lang erfaring i støysaker og han mener helt klart at kommunen ikke har forvaltningsmessig juridisk dekning for pålegget, men så lenge de opptrer som grunneier stille saken seg beklageligvis annerledes. Jeg har redegjort for saken på vår hjemmeside med vedlegg til relevante dokumenter: http://www.oppegaardsl.no/ Med vennlig hilsen Øivind Johnsen
 11. Oppegård Skytterlag setter opp PPC kurs på Kurud (ved Gml Mossevei, Oppegård) Vi legger opp til en kursplan over påfølgende dager: Onsdag 12. oktober : Teorikveld fra kl 18 – 21 (ingen våpen) Torsdag 13. oktober : Praktisk PPC skyting kl 18 – 21 (våpen og 200 skudd) Lørdag 15. oktober : OSL Open PPC Cup R3, kl 12 – 16 (våpen og min 200 skudd). Regelverk og kursmanual finnes på http://www.oppegaardsl.no/ppc-skyting/ Påmelding til: oivind.johnsen(alfakrøll)no.ibm.com Kursavgift er 400 kr - kursdeltagerne må disponere egne våpen og belte/hylster, noe utstyr kan etter avtale lånes.
 12. Min erfaring er at alle kruttmål som baserer seg på at et volum fylles i en slide eller roterende "aksel" fordrere like operasjoner for å gi nøyaktige mål. Jeg brukte RCBS sitt kruttmål i mange år på riflekrutt (N135, N140 og N160) og oppnådde god nøyaktighet så lenge jeg dro hendelen på samme vis fra gang til gang. Det var ikke vanskelig å få store avvik hvis jeg ville. Nå bruker jeg Dillon sine slide-kruttmål og der har jeg erfart hvor viktig det er at sliden kommer skikkelig frem og tilbake (stramme returstaget event. sette på en strikk/fjør) for å gi stabile og jevne ladninger. Det er også viktig å bruke riktig tilpasset slide til det volumområdet du skal lade i.
 13. Jeg anskaffet et RCBS Rockchucker set i 96 med die sett til 30-06. Siden kjøpte jeg dier til de forskjellige riflekalibre jeg anskaffet. ... 270W, 7x57R, 6,5x55, 243W, 223R og 9,3x62. Den gangen ladet jeg for jakt, jaktfelt og noe trening, jeg lå på rundt 1500 skudd i året. Da jeg begynte å skyte med pistol i 2006 skaffet jeg meg min første Dillon 550 for 9 mm og 38/357. Den holdt lenge til moderat forbruk til feltskyting og ble etterhvert utvidet med dier til 32 ACP, 32, 44 og 45 ACP. Med PPC kom behovet for mere kapasitet men jeg holdt ut med 550'en til jr og jeg startet med dymamisk. I et blaff av villfarelse håpet jeg jr skulle hjelpe til med ladingen før stevner og anskaffet en 550 til... Det ble til at min første 1050 oppsatt for 9mm ble anskaffet. I ren ladeglede anskaffet jeg en 1050 til for 38 revolver ammunisjon som det gikk mye av til PPC. 1050'en til 9mm har etterhvert fått kulemater. 550'ene har jeg beholdt for lading av ammunisjon til riflene og alle andre kalibre, RCBS er blitt fast kuleutdrager for 9mm. Jeg har ført logg over alt som er ladet opp igjennom, men har mistet noe oversikt over hvor mye som lades på 1050'ene, men jeg ligger nok i området +/- 30000 skudd / år, hvor 9mm pt utgjør ca 80% vil jeg tro. Jeg har i alle år brukt Vithavouri krutt, dog noe Norma krutt til å begynne med. Tennhetter har jeg brukt det meste som er tilgjengelig her på berget, Federal, CCI, Mag Tech, Winchester... Federal har sine fordeler for tunede revolvere, men ellers er min erfaring at kvalitet er jevnt over god og så lenge lade operatøren gjør jobben så blir det lite funksjonsfeil. Jeg var veldig nøye med hylsene til riflene hvor jeg holdt rede på merke og antall omladinger. De ble sizet til riktig lengde, omhyggelig renset og inspisert. Nå er jeg fullstendig ukritisk mht hylser for pistol, plukker med meg alt jeg finner, kjører de en runde i hylserenser og lader opp. Jeg hiver åpenbart slitne hylser siden jeg lader mye av 9mm til major kravet i IPSC (PF > 160) og tenker at det er greit at de har noe styrke i behold. Har forøvrig aldri opplevd at hylser forårsaker problemer så lenge ladningen er der den skal være. Jeg lader for å få den ammunisjon jeg mener fungerer best i mine våpen og så har jeg en formening at jeg sparer noen kroner - det gir i allefall mening å plukke hylser for gjenbruk ( gleden ved å komme over en haug med engangsskutte hylser er fremdeles tilstede ...)
 14. Jeg skyter ikke Tanfoglio, men sjekk http://www.speedshooter.com/ ... De levere raskt og har mye utstyr til Tanfoglio
 15. Jeg kjøpte med en slikt "bladeteck/kydex" type hylster fra Sig Sauer da jeg kjøpte min Sig 226 x-5 allround - det står bare Sig Sauer på det. Det kom fra Capsicum - jeg ville hørt med PVAS om de ha noe slikt liggende. Det var ikke spesielt dyrt 4 - 500 kr så vidt jeg husker...
×
×
 • Create New...