Jump to content

OlavM

Members
 • Content Count

  1,473
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by OlavM

 1. Den er bygget av Dag Ole Ward på Støren. Driver eget børsemakerverksted samt at han er lærer på Børsemakerlinja der.
 2. En 625 er en fin revolver til felt, har en med 5" løp, mener å huske jeg ble nr 5 i et Felt NM med den, 160 i faktor på den ladningen, 200gr swc med en dose N310. Må kanskje finne fram den revolveren til neste år, morro med noe som ikke er A4
 3. Pardini GT 9 er det enkleste om du vil ha noe stygt som sannsynligvis fungerer. Avtrekk er justerbart og bra på de få jeg har prøvd, presisjonen var og ok, men som evert sier, det finns og endel eksemplarer der ute som ikke er så gode. Har hatt endel gode 9mm pistoler opp gjennom, startet med Sig Neuhausen 210-5,nydelig pistol med god presisjon men litt lett, Sti TargetMaster, kjempepistol men ble solgt da jeg tryna på et NM..Så en Sig 226 X-six, også et kjempebra våpen, men for feit i grepet syntes jeg. Så ble det en Sig 210 SuperTarget, kanskje den peneste pistolen der ute, men kammer som bare tillater ammo med veldig kort patronlengede(hjemmestøpte blykuler) samt at den ikke hadde DEN godlyden som min gamle Neuhausen hadde så måtte den gå og! Og nå er det tilbake til en custombygd 1911. er jeg i mål? Håper det selv om det finns noen små barnesykdommer å plukke av enda. Prøv en Pardini, prøv en 1911,prøv en Sig, du finner nok noe som faller i smak.
 4. En 6" competitor er toppklasse, du må jo selvsagt sjekke att kjøpeammo holder faktor. "Slappe" ladninger i Mag 2..ja, er man under 275 i faktor er det jo slapt og dermed ulovlig.
 5. Kommer om søknaden til medlemsskap i NROF går igjennom, var vel en viss behandlingstid.(har vært medlem før)
 6. Å lade "357 magnum" med noe raskere krutt enn N350 er en hårfin balansegang mot overtrykk, ladde en periode med N350 i en 6" revolver men gikk over til N105 da hylsene satt litt for godt i sylinderen ved ekstraksjon. Nå bruker jeg N110.. I en 4" ville jeg ha startet med N110, som nevnt tidligere er det vanskelig å gjøre noe galt med det kruttet. Om du får mye uforbrent krutt kan du prøve N105, men det er nok det raskeste kruttet jeg vil anbefale i en 4" 357. Du vil bruke Frontierkuler, min erfaring er at disse kulene er litt underdimensjonerte, desto vanskeligere å få hastigheten du ønsker. Ta det pent
 7. OlavM

  Neuhausen P210-5

  Just presis, det er forskjell på å lukke ei dør på en Mercedes og en gammel Skoda Rapid.
 8. OlavM

  Neuhausen P210-5

  Hadde en 210-5 engang, nydelig pistol. Kjøpte senere en 210 SuperTarget, men den hadde ikke samme "lyden" som min gamle 210-5 så den ble solgt..Angående avtrekket, min 210-5 var veldig var på att sporene som avtrekkerpensen går i var skikkelig rengjort, bare litt kruttslam/uforbrent krutt der så ble avtrekket fort dårlig. Altså det sporet som går inne i ramma forbi magasinet.
 9. OlavM

  1911-tråden

 10. OlavM

  1911-tråden

  Beklager igjen dette bilderotet. Med en høyrehånd stappfull av senebetennelse så har seriøs presisjonstesting utgått, bare ett par hundre skudd for å brekke den inn. Med militær gfl ammo og 11 punds rekylfjær orker den akkurat å veksle. Regner med det blir bedre etter hvert, den er nå fantastisk thigt, Gleder meg til å teste ut blykuler, har noen tusen 140gr liggende å vente
 11. Avtrekket er viktig, men ikke det viktigste. Er presisjonen fraværende hjelper det ikke med godt avtrekk. Og det viktigste, hvordan tar du avtrekket. Løpslengde, tja hva skal man si...? Kortere siktelinje gir ett roligere siktebilde, man blir ikke så stresset for å få avgårde skuddet. Lang siktelinje kan være en fordel om du makter å holde våpenet rolig, mere nervøst korn kan gi ett nervøst avtrekk. Har nettopp bygd en ny militærpistol, 6" løp, men med lodd som går utover løpet for å få maks siktelinje i henhold til regelverk, dvs 220mm mellom siktene. Anser det som en fordel ved skyting på lengre hold og på små figurer. Bakdel er at våpenet blir treigere å flytte. Anbefaler ikke dette til en som er ny i sporten, er selv litt over nybegynnerstadiet og kan leve med ett nervøst korn.
 12. OlavM

  1911-tråden

  Stemmer nok det, var oppe på verkstedet på skolen og hentet den sist onsdag. Driver å "brekker den inn" enda, men dette er nok noe av det råeste inne 1911 konkurransevåpen bygd her til lands. Bare Dag Ole som får røre mine håndvåpen. ( så du hadde sett på en Grizzly og, det var sikkert min )
 13. OlavM

  1911-tråden

  Hmm, prøver senere Test
 14. Tror heller evert tenker på tyngde på kula enn diameter selv om begge har betydning, men 158gr kule er TUNGT i 9m.
 15. 105gr Lee kan være krevende å få til å fungere skikkelig vertfall i en 1911 med delt materampe, har såvidt prøvd en 90gr kule fra Lee i min spes.pistol, funksjon var topp, men ikke like god presisjon, her snakker vi om faktor rundt 85. Vil tro at man må skifte rekylfjær om lette kuler skal være realistisk i ett våpen med relativt tung sleide. Vil tro at det skal gå an å få til noe med rundt 2,2gr N310 og 90gr kule. Patronlengde kort, vil anta rundt 27mm, uansett ingen atombombe dette.
 16. For endel år siden hadde jeg vært villig til å ofre en arm for Sig`en med ombyggingssettene, nå er det kommet så mange andre militærpistoler på markedet som er bedre ergonomisk og har like god presisjon at Sig`en er kanskje for spesielt interesserte som vil ha ett "årntli" våpen. Men burde kanskje være mulig å få rundt 15-20k pistolen inkl ombyggingsettet. Men da er man avhengig av å treffe en som er ute etter akkurat dette. Colten bør vel kunne gå for 8-12k, 1911 går vel aldri av moten, og en Gold Cup blir aldri feil. Kjenner at jeg har lyst på begge...
 17. Der har jeg vært, bytta ut til en 6" Brileypipe med lodd, nye avtrekksdeler og nytt Bomar baksikte. Hadde det bare vært tohånds i militærfelt hadde jeg nok beholdt pistolen, men det blir en utfordring på beste hånd uansett, og tro meg, jeg la ned innsats for å skyte godt nok med beste hånd. Presisjonen var forøvrig topp. Har vunnet to militære nm med Glock, men der måtte jo alle stille med Glock 17 så det var greit, (poengsummene i militært nm gikk forøvrig ned på banedelen når de gikk over fra Luger til Glock..)
 18. OlavM

  S&W model 59

  Hva med magasin til 659? Ellers er det lite av deler å finne til en 59, skulle hatt en ny løpsbushing, ikke funnet noe enda vertfall.
 19. Har ikke prøvd, men tenkt på det samme i lang tid. Har en Smith mod 59 med samme symptom, presisjonen er såpass varierende pga dette at det er ikke noe tap om det går åt skogen. Ikke finner jeg ny pipe eller bushing til denne så "gummitrikset" frister.
 20. Dette er ett luksusproblem, fordi det er luksus å ha både .22 sett og 7,65 sett til en orginal Neuhausen!
 21. Vurderer også en Winch sxp defender, men får man kjøpt tilleggsløp til den? Blir kanskje litt kort løp om man også vil bruke den på sjøfugljakt(fra kajakk) Brownells hadde ikke løp, bare til Rem og Mossberg.
 22. Hei. Har en ekstra tønne til min Smith mod 10 i .38spec. Vurderer å få kamret det om slik at jeg kan benytte 9mm med klips. Har hørt at PVAS kunne utføre en slik job, sendte mail og fikk til svar at de var uten børsemaker. Er det noen andre som kan utføre denne jobben? PVAS henviste til Børselars
×
×
 • Create New...