Jump to content

OlavM

Members
 • Content Count

  1,473
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den er bygget av Dag Ole Ward på Støren. Driver eget børsemakerverksted samt at han er lærer på Børsemakerlinja der.
 2. En 625 er en fin revolver til felt, har en med 5" løp, mener å huske jeg ble nr 5 i et Felt NM med den, 160 i faktor på den ladningen, 200gr swc med en dose N310. Må kanskje finne fram den revolveren til neste år, morro med noe som ikke er A4
 3. Pardini GT 9 er det enkleste om du vil ha noe stygt som sannsynligvis fungerer. Avtrekk er justerbart og bra på de få jeg har prøvd, presisjonen var og ok, men som evert sier, det finns og endel eksemplarer der ute som ikke er så gode. Har hatt endel gode 9mm pistoler opp gjennom, startet med Sig Neuhausen 210-5,nydelig pistol med god presisjon men litt lett, Sti TargetMaster, kjempepistol men ble solgt da jeg tryna på et NM..Så en Sig 226 X-six, også et kjempebra våpen, men for feit i grepet syntes jeg. Så ble det en Sig 210 SuperTarget, kanskje den peneste pistolen der ute, men kammer som bare tillater ammo med veldig kort patronlengede(hjemmestøpte blykuler) samt at den ikke hadde DEN godlyden som min gamle Neuhausen hadde så måtte den gå og! Og nå er det tilbake til en custombygd 1911. er jeg i mål? Håper det selv om det finns noen små barnesykdommer å plukke av enda. Prøv en Pardini, prøv en 1911,prøv en Sig, du finner nok noe som faller i smak.
 4. En 6" competitor er toppklasse, du må jo selvsagt sjekke att kjøpeammo holder faktor. "Slappe" ladninger i Mag 2..ja, er man under 275 i faktor er det jo slapt og dermed ulovlig.
 5. Kommer om søknaden til medlemsskap i NROF går igjennom, var vel en viss behandlingstid.(har vært medlem før)
 6. Å lade "357 magnum" med noe raskere krutt enn N350 er en hårfin balansegang mot overtrykk, ladde en periode med N350 i en 6" revolver men gikk over til N105 da hylsene satt litt for godt i sylinderen ved ekstraksjon. Nå bruker jeg N110.. I en 4" ville jeg ha startet med N110, som nevnt tidligere er det vanskelig å gjøre noe galt med det kruttet. Om du får mye uforbrent krutt kan du prøve N105, men det er nok det raskeste kruttet jeg vil anbefale i en 4" 357. Du vil bruke Frontierkuler, min erfaring er at disse kulene er litt underdimensjonerte, desto vanskeligere å få hastigheten du ønsker. Ta det pent
 7. OlavM

  Neuhausen P210-5

  Just presis, det er forskjell på å lukke ei dør på en Mercedes og en gammel Skoda Rapid.
 8. OlavM

  Neuhausen P210-5

  Hadde en 210-5 engang, nydelig pistol. Kjøpte senere en 210 SuperTarget, men den hadde ikke samme "lyden" som min gamle 210-5 så den ble solgt..Angående avtrekket, min 210-5 var veldig var på att sporene som avtrekkerpensen går i var skikkelig rengjort, bare litt kruttslam/uforbrent krutt der så ble avtrekket fort dårlig. Altså det sporet som går inne i ramma forbi magasinet.
 9. OlavM

  1911-tråden

 10. OlavM

  1911-tråden

  Beklager igjen dette bilderotet. Med en høyrehånd stappfull av senebetennelse så har seriøs presisjonstesting utgått, bare ett par hundre skudd for å brekke den inn. Med militær gfl ammo og 11 punds rekylfjær orker den akkurat å veksle. Regner med det blir bedre etter hvert, den er nå fantastisk thigt, Gleder meg til å teste ut blykuler, har noen tusen 140gr liggende å vente
 11. Avtrekket er viktig, men ikke det viktigste. Er presisjonen fraværende hjelper det ikke med godt avtrekk. Og det viktigste, hvordan tar du avtrekket. Løpslengde, tja hva skal man si...? Kortere siktelinje gir ett roligere siktebilde, man blir ikke så stresset for å få avgårde skuddet. Lang siktelinje kan være en fordel om du makter å holde våpenet rolig, mere nervøst korn kan gi ett nervøst avtrekk. Har nettopp bygd en ny militærpistol, 6" løp, men med lodd som går utover løpet for å få maks siktelinje i henhold til regelverk, dvs 220mm mellom siktene. Anser det som en fordel ved skyting på lengre hold og på små figurer. Bakdel er at våpenet blir treigere å flytte. Anbefaler ikke dette til en som er ny i sporten, er selv litt over nybegynnerstadiet og kan leve med ett nervøst korn.
 12. OlavM

  1911-tråden

  Stemmer nok det, var oppe på verkstedet på skolen og hentet den sist onsdag. Driver å "brekker den inn" enda, men dette er nok noe av det råeste inne 1911 konkurransevåpen bygd her til lands. Bare Dag Ole som får røre mine håndvåpen. ( så du hadde sett på en Grizzly og, det var sikkert min )
×
×
 • Create New...