Jump to content

Vargar

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vargar

  1. Vargar

    1911 FTF

    Hei, bare en liten oppdatering for kanskje å hjelpe andre med samme problem, for det synes som jeg nå har løst problemet. Jeg har nå skutt ca. 450 skudd uten noen FTF. Det oppsettet jeg nå har brukt er en 20 lb rekyl fjær, en litt sterkere tenn nål fjær, en 5% sterkere magasinfjær og en litt sterkere hane fjær (mainspringhouse spring) (25 lb). Det viktigste er nok den 20 lb rekyl fjæra og den 5% sterkere magasinfjæra vil jeg tro. Uansett, jeg har nå allerede "tilbakestilt" pistolen til "normal oppsettet" og kommer til å gå tilbake til å skyte "normalladninger".
  2. Vargar

    1911 FTF

    Hei Think. Har prøvd med en 18 pund rekyl fjær og en magasinfjær som er 5% sterkere enn vanlige magasinfjærer. Dette gir bedre resultater enn med "normalt" oppsett (16 pund rekyl fjær og vanlig magasinfjær). Får nå ca. 1 FTF per 200 skudd, og da bare med siste skudd i magasinet. Har imidlertid en følelse av at sleiden "outruns the magazine" fremdeles. Har tenkt på å kanskje gå ned til 16 pund rekyl fjær igjen (for å gi sleiden litt bedre tid til å plukke med seg patronen), beholde den sterkere magasinfjæren og kanskje sette inn en litt sterkere mainspringhouse fjær. En sterkere mainspringhouse fjær vil vel imidlertid føre til litt tyngre avtrekk? Det gjelder vel her å sette opp det beste samspillet mellom disse fjærene for den litt sterkere ammunisjonen. Bruker forøvrig ikke rekyl buffer. Har du noen ytterligere synspunkter på dette ville jeg sette pris på å høre dem.
  3. Vargar

    1911 FTF

    Har en Colt 1911 type pistol som alltid har fungert bra. Har for det meste skutt standard fabrikk ladninger med 230 grs. mantlede kuler og hjemmeladd ammo med 220-230 grs. Ogivale blykuler, ladd til omtrent standard styrke. Har skutt mange tusen skudd med den uten noen funksjonsfeil. For en tid tilbake ladde jeg opp noen litt sterkere ladninger, 6,3 grs. Vihtavouri N340 med 220 grs. Ogivale bly kuler, og fikk da fra tid til annen noen FTF. Så vidt jeg har forstått er det 3 fjærer som samarbeider under sleidens bevegelse etter avfyrt skudd, det er rekylfjæren, mainspringhouse fjæren (fjæren som virker mot hanen) og magasinfjæren. Disse kan justeres ved å byttes ut til sterkere eller lettere fjærer. Er det noen som har forslag til justeringer her som kan løse mitt FTF problem? Eller er det kanskje andre ting som kan gjøres? Jeg vil for øvrig gjøre oppmerksom på at jeg tviler på at det er noen konstruksjonsfeil på pistolen da den med «vanlige» ladninger fungerer 100%. Jeg holder også selvsagt et godt grep i pistolen under skyting. (Noen vil kanskje føle seg fristet til å si at det ikke er noen vits i å rote med dette og bare skyte «normale» ladninger i stedet. Jeg kan i så fall langt på vei si meg enig i det, men nå er det en gang slik med meg at støter jeg på et problem så vil jeg gjerne løse det. Uansett, jeg takker på forhånd for alle svar.)
  4. Desverre er CS gummisjeftene et "svakt punkt" på disse knivene. Mange har raportert at de kan bli litt løse rundt tangen. Jeg har imidlertid forstått at CS i dag bruker en litt mer "plastikaktig" gummi enn før, og denne skal vistnok være litt bedre. Det er imidlertid somregel på de store og tunge knivmodellene dette ofte kan være et problem. Jeg har selv en CS Trailmaster som jeg kjøpte i 1997/1998 og som eterhvert utviklet dette problemet. Vel, rent praktisk var det vel ikke noe problem, det gikk ikke noe ut over knivens funksjonalitet, men jeg synes det alikevell var noe iriterende. Jeg tok derfor gummiskjeftet av og erstattet det med et treskjefte som ble laget etter eget design. Resultatet ble meget bra, men det var jo litt job da. Jeg har imidlertid bra med egnet verktøy og kan også bruke det, så da går det jo an.
  5. Vargar

    Kukhuri

    Kukri kniver er både våpen og redskap. Kukri kniver lages i forskjellige modeller, hvor størrelse, tyngde og utforming kan variere endel, alt ettersom hva det tiltenkte bruket hovedsakelig skal være. Det finnes vel hovedsakelig tre firmaer som i dag tilbyr "klassiske" kukri kniver. Såvidt jeg har forstått går det beste for å være Tora Blades, det nest beste er Himalayan Imports, og på sisteplass Khukuri House. De fleste modellene til Himalayan Imports og Khukure house er for tunge i forhold til størrelsen. Modellene til Tora Blades er imidlertid mer i samsvar med de "orginale og klassiske" kukri knivene og har mer riktig vekt i forhold til størrelsen. Skulle jeg kjøpe en "klassisk" kukri kniv ville jeg ha kjøpt en modell fra Tore Blades. Det finnes også firmaer som produserer mer "moderne" kukrikniver. Jeg har selv en Cold Steel Kukri kniv i karbonstål. Dette er en av de beste "moderne" kukriknivene på markedet i dag. (Den må ikke forveksles med Cold Steel Kukri Machete som er et langt rimligere produkt og av dårligere kvalitet.) Jeg ser at KnifeCenter.com selger Cold Steel Kukri kniven for 188,95 US Dollar. Jeg sammenlignet en gang hvor effektiv CSK kniven var i forhold til CS Trailmaster (stor Bowiekniv) som huggredskap, og fant at CSK kniven var ca. 25% bedre. Mens CS Traimasteren ikke er større enn en stor Samekniv (den er imidlertid tyngre), er CSK kniven etter min mening for stor til å "drasse på". Det samme vil gjelde for de mer "klassiske" kukri knivene. Om man ikke er interesert i hva kukri kniven kan tilby som våpen er den også mindre interesang som redskap. Er man imidlertid interesert i kniver er det selvsakt morro å ha en eller flere Kukri kniver i "samlingen". Personlig har jeg vanligvis med meg en kniv med 15-18cm blad når jeg er ute i skog og mark. En slik kniv kan brukes til det meste. Har jeg behov for et tyngre hugg-redskap har jeg vanligvis med meg en liten turøks.
  6. Jeg ser av enkelte svar her at det antagelig kan være mange forhold ved pistolen som kan få den til å gå noe til venstre, eller høyre for den saks skyld, i motsetning til rett frem som jo er det ideele. Av ting som er nevnt og som nok kan være relevant er, løpstilpasning, bushing, kroning, innvendig sleidemaskinering og pipas boring. Jeg hadde vel håpet at det kanskje ville være en spesiel ting som gjerne forårsaket dette da det da ville være enklere å kanskje få gjort noe med det. Når det imidlertid er så mange ting som kan bidra til dette problemet blir det jo imidlertid vanskligere. Jeg er forøvrig klar over at det er helt vanlig at baksikter på pistoler ofte må stilles litt til høyre eller venstre for å kompansere for dette problemet. Jeg lurte som sagt bare på hva som rent mekanisk i pistolen det kunne være som forårsaket dette. Spørsmålet handler altså om hvordan forskjellige våpendeler virker sammen og påvirker verandre. Takker for alle svar, men skjønner vel at det ikke finnes noe kort og enkelt svar på dette spørsmålet.
  7. Det er mekaniske forhold i en pistol som får den til å gå litt mot venstre eller høyre. Ideelt sett skal den jo gå helt rett frem. Det er imidlertid helt vanlig at baksiktet på pistoler må stilles litt til høyre eller venstre for å kompensere for litt avik fra det ideele. Jeg lurer bare på hvilke mekaniske forhold i pistolen det er som får den til å gå litt mot venstre eller høre. Dårlig skytin, amunisjon eller slitte våpen har ingenting med dette å gjøre. Dette spørsmålet har med hvordan de forskjellige våpendelene påvirker hverandre å gjøre.
  8. La meg få føye til at det her ikke dreier seg om dårlig skyting fra min side. Jeg lurer bare på hva som rent mekanisk får pistolen til å gå litt mot venstre. Jeg trenger altså ikke gode råd om hvordan man bør skyte, men en "børsemakers" syn på de mekaniske forhodene i pistolen som kan få den til å gå mot venstre, eller høyre for den saks skyld.
  9. Har en Colt 1911 type pistol som går endel mot venstre. Jeg kompanserer greit for dette ved å stille på baksiktet, men jeg lurer på hva som gjør at den går litt mot venstre. Er det løpet som peker litt mot venstre i sleiden? Er det noen gode Colt 1911 børsemakere der ute som kan svare på dette? La meg også her for alle tilfellers skyld legge til at det ikke dreier seg om dårlig skyting fra min side.
  10. Har en Colt 1911 type pistol som går noe til venstre. Jeg kompanserer greit for dette ved å stille litt på baksiktet, men jeg lurer på hva som forårsaker at den går litt til venstre. Er det løpet som peker litt mot venstre i sleiden? Er det noen som er gode på Colt 1911 børsemakeri der ute som kan svare meg på dette?
  11. Har nå prøvd med en ny tommelsikring. Den var ikke nevneverdig bedre enn den gamle. Jeg føler imidlertid at jeg har fått avklart at problemet ikke ligger i gale dimensjoner på tommelsikringene. Jeg har også foretatt litt dimensjonsmålinger mellom tommelsikringene og utfresingen i rammen. Det forekommer meg at problemet er at utfresingen i rammen allerede er litt vel romslig, slik at å utvide den yterligere vil ikke bedre på problemet i det hele tatt. Det jeg synes å trenge er en lengre fjerbelastet "kule/splint" på tommelsikringen slik at den kan utøve et større trykk mot utfresingene i rammen. Hvordan jeg skal få til det vet jeg ikke. Det synes å være børsemakerarbeid utenfor min rekkevidde.
  12. Takker for svarene jeg har fått. Pistolen er en Tanfoglio Match 9mm. Jeg drev litt med Dynamisk Sportskyting den gang det het Stridsskyting og halvfigurene hadde hode. I dag bruker jeg grovpistolene bare til feltskyting. Den litt slappe tommelsikringen har således ikke vært noe nevneverdig problem, jeg tenkte bare at det kunne være greit å få somlet seg til å få "strammet" den litt opp. Du har nok rett i det du sier Rino, men da det føles litt drastisk å bebynne å file på selve rammen vil jeg prøve med en ny tommelsikring først. Kanskje problemet er at "kula"/"splinten" i tommelsikringen er litt i det korteste laget for fjæra synes å være rimelig sterk. Bedrer ikke det problemet får jeg ta frem fila og prøve meg litt forsiktig frem, jeg har virkelig ikke lyst til å file for mye på ramma. Den feilen ville vel kanskje bli vanskelig å rette opp? Er forøvrig godt fornøyd med Tanfoglioen, en utmerket pistol.
  13. Jeg har en Tanfoglio pistol med en tommelsikring som "låser" litt svakt i sikret og usikret posisjon. Kan jeg ta ut tommelsikringen og fikse på den, eller må jeg kjøpe en ny tommelsikring? (P.S. Jeg har litt greie på 1911 og noe børsemakeri der men jeg er rimelig blank når det gjelder Tanfoglio.) Jeg stiller dette spørsmålet her fordi jeg regner med at mange som driver med Dynamisk Sportsskyting skyter med Tanfoglio pistoler og kanskje noen har hatt samme problem selv. Er det noen som kan tegne og forklare litt om hvordan dette problemet kan løses ville jeg sette pris på det.
  14. Vargar

    .45 ACP

    Om man f. eks. tar utgangspunkt i hva Remington kan tilby av amo. ser man at gjennomsnitsernergien til deres 9 mm ladninger ligger på 333 ft-lbs. Gjennomsnitsenergien til deres 45. ACP ladninger ligger på 381 ft-lbs, som er en øking på 13%. Gjennomsnitsenergien til deres 40. S&W ligger forøvrig på 435 ft-lbs, en yterligere øking på 13%. ( Omtrent det samme kan en finne hos de andre amo. produsentene, med små variasjoner. ) I følge vår alles kjære Isaac Newton og hans 3. lov heter det seg at "Når to gjenstander virker på verandre med krefter, er kreftene like store og motsatt rettet. Kreftene virker langs samme rette linje". Man kan også si "Aksjon er lik reaksjon". For oss skyttere betyr dette at når prosjektilet forlater løpet på sin vei mot målet med en viss energi, vil den samme energien "dytte" pistolen bakover i motsatt rettning. Det er dette vi beskriver som rekyl. Jo mer energi prosjektilet farer med på vei mot målet, jo mer rekyl. Dette er imidlertid først og fremst et forhold som innen pistolskytingen er relevant for de som driver med det som i dag vel heter dynamisk sportsskyting, hvor mange skudd skal skytes mot diverse blinker i løpet av så kort tid som mulig. Om jeg med god tid skal stå på 25 meteren og skyte presisjon, skyter jeg like godt med 45. ACP som med 9 mm. Da har den litt sterkere rekylen i 45. ACP ingen betydning for meg, og antagelig ikke for de fleste andre heller om en ser bort fra nybynere. Jeg har flere ganger opplevd at nybynere synes at det er lettere å skyte med 9mm enn 45. ACP også ved rolig presisjonsskyting, og da på grunn av den svakere rekylen i 9 mm. Dette skyldes nok imidlertid en "rekylskyhet" som vil gå over med en del skytetrening.
  15. Vargar

    .45 ACP

    Jeg har selv en 1911 ( Kimber ) i 45. ACP og synes det er morro å ha en slik klassisk pistol i et slikt klassisk kaliber. En god 1911 er også uansett en meget god pistol til det meste. Det finnes imidlertid i dag en rekke gode pistolmodeller kamret i dette kalibret slik at det er mye annet en en 1911 å velge i. Det hele kommer vel mye an på smak og behag med hensyn til hva man velger. Å bruke lit tid på å lese omtaler av forskjellige pistolmodeller kan nok imidlertid være lurt. Ta også en titt på you tube, der kan du finne mye interesang informasjon. Jeg har også en 9mm pistol ( Tanfoglio ), og skulle jeg komme med noen betrakninger angående 45. ACP vs 9 mm vil jeg si at med 45. ACP vil vel de fleste av økonomiske årsaker se seg nødt til å sitte litt ved ladebenken, mens med 9 mm er amunisjones såpas billig at det knapt er bryet verdt å lade selv. Jeg vil også tilføye at de fleste vil synes det er lettere å skyte med 9 mm da rekylen med en standard 9 mm ladning er ca. 15% svakere enn med en standard 45. ACP ladning ( om skutt med samme pistolmodell, samme dimensjoner og vekt ). Jeg selv kan skyte merkbart raskere skuddserier, mot både en og flere blinker med min 9 mm enn med min 45. ACP på grunn av 9 mm`ens svakere rekyl.
  16. Var på skytterbanen i går og la merke til at mine 45. ACP ladninger var svakere enn vanlig. Kan dette skyldes at jeg denne gangen hadde satt prosjektilene ikke så langt inn i hylsene som før? Kruttet får jo da et større tomrom å arbeide i.
  17. Vargar

    9 mm Hulspiss

    Tror pistolamunisjon med hulspissprosjektiler ble forbudt i 2005. Kanskje derfor ingen selger dem lenger?
  18. Kanskje denne? http://www.survivalnewsonline.com/index ... SFYRl8171U
  19. Har ingen problemer med å anbefale Tanfoglio pistoler. Har selv en Tanfoglio Match 9 mm som brukes til feltskyting. Den har nå gått litt over 5000 skudd og har altid fungert 100%. Er meget fornøyd med den, og må vel si at den er et av de våpnene jeg har som jeg antagelig aldri kommer til å kvitte meg med.
  20. Vargar

    Khukri

    Jeg har altid vært litt interesert i kniver, helt siden jeg var en liten guttunge, det ligger vel antagelig i genene. jeg har i dag en liten knivsamling, bestående av litt forskjellige kniver jeg har kjøpt opp gjennom årene. For omtrent et år siden kjøpte jeg en Cold Steel Gurka Kukri kniv i SK-5 stål. Den, som flere andre kniver jeg har kjøpt, ble ikke kjøpt fordi jeg har noe nevneverdig behov for den, men rett og slett fordi jeg fikk lyst på den. En artig kniv å ha i knivsamlingen kan en vel si. Jeg tok den imidlertid ved en anledning med meg på en skogstur for å samenligne den med min Cold Steel Trailmaster. Jeg hade satt opp en bra egg på de begge to og hogde ned noen småtrær med en diameter på ca. 7 cm. Til dette arbeidet fant jeg ut at Kukrien var ca. 25% mer effektiv en Trailmasteren. Med hensyn til stålkvaliteten til SK-5 er nok den rimelig god, ut fra egene erfaringer og hva jeg har lest andre si, men det er klart det finnes bedre stål på markedet. Mitt inntrykk er imidlertid at SK-5 stålet er bra nok for folk flest. Når det gjelder designen på CS Gurka Kukri kniven er den, etter hva jeg har forstått, først og fremst inspirert av kukri knivene som ble brukt i strid under første og andre verdendskrig. CS Gurka Kukri kniven er derfor forholdsvis lett til å være en så stor kukrikniv. Dette selvsakt for at den skal være tilstrekkelig lettmanøvrerbar til stridsbruk.
  21. Litt artig å lese enkelte av innleggene her. Selv synes jeg det er vanskelig å opparbeide særlig sterke følelser vedrørende dette. Når det gjelder kniver, som med så mye annet, har folk ofte litt forskjellig smak og behag. Jeg vil vel også si at det er bare bra, det ville vært ganske kjedelig ellers, litt variasjon er bare av det gode. Med hensyn til kniver, som jo er temaet her, har jo også forskjellige folk ofte forskjellige behov. Noen greier seg bra med en liten tollekniv, andre må ha en større og tyngre kniv. Med hensyn til Buck Hoodlum er vel det et eksempel på nyere knivdesign som tar mål av seg å tilby brukeren mer enn gamle tredisjonelle design gjør. Ofte synes jeg slike nyere knivdesign ikke er særlig vellyket, det gode gamle er ofte best. Buck Hoodlum kan imidlertid synes å være et greit design. Den koster jo heller ikke en formue, så har man lyst er det jo bare å kjøpe den slik at man får testet den skikkelig ut. Den gode gamle samekniven er vel imidlertid, etter manges mening, den eneste store kniven som er politisk korekt og som har et fornuftig bruksområde. Men ikke misforstå meg nå, jeg har ingenting imot samekniven, som på mange måter er en god kniv, i alle sine størrelsesutgaver. Personlig, når jeg en skjelden gang iblant har behov for å ha med meg en stor kniv, bruker jeg Cold Steel Trailmaster. det er en stor, tung og god bowiekniv jeg absolutt kan anbefale. Jeg mener imidlertid ikke at den nødvendigvis er bedre enn mye annet av store kniver som finnes på markedet idag. Ingen kniv er best til alt, det er pluss og minus med de alle sammen. det var vel mye en tilfeldighet som førte til at jeg kjøpte denne CS Trailmasteren for mange år siden, men jeg har altid vært fornyd med den, den har aldri skuffet, den har altid gjort det den skulle på en bra måte.
  22. Ikke at jeg har noe imot ekspanderende amunisjon, for mange år siden da jeg var yngre lekte jeg meg, som sikkert mange andre, med å skyte med slik amunisjon på diverse mål. Jeg har imidlertid hørt at slik amunisjon til pistol og revolver ble forbudt i 2005. Jeg har da heller ikke i de senere år sett slik amunisjon solgt i våpenforetninger. Det kan jo imidlertid hende at jeg i denne saken tar feil, og det håper jeg faktisk at jeg gjør. Det hadde imidlertid vært greit om noen med sikkerhet kunne fortelle om hvordan dette forholder seg.
  23. Hei! Har en Kimber Team Match II 1911 45. ACP. Det var et par småting jeg måtte fikse på, men etter at jeg hadde gjort det må jeg si det er en fin pistol. Den har foreløbig bare gått ca. 3200 skudd da jeg skyter mest med 9mm. Om du imidlertid kjøper Kimber eller Springfield eller et annet vellkjent merke tror jeg det spiller liten rolle. Det ene merket er vel ikke noe videre bedre enn det andre. Du får nok stort sett det du betaler for. Kjøpte forøvrig min på Jaktdepotet i Drammen for noen år tilbake.
  24. Vargar

    9mm til konkuranse?

    Om jeg hadde vært interesert i å kjøpe den beste 9mm pistolen til f.eks. feltskyting, ville jeg tatt en titt på hva de fleste av de beste feltskytterene bruker av 9mm pistoler. Jeg ville så undersøkt de nærmere, hvordan de ligger i hånden osv. og til slutt valgt en av dem.
  25. Vargar

    coonan arms

    Hvorfor ikke? Jeg selv foretrekker 1911 i 45. ACP, men vær sin smak. Vi skyter jo først og fremst for å ha det morro.
×
×
  • Create New...