Jump to content

ojoh

Members
 • Posts

  747
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ojoh

 1. Jeg har ladet masse av H&N HP HS 125 grs med N320 til felt og PPC. De beste ladningene mine var på 4,2 grs med AOL 28,8. Det ga PF 130 i STI Targetmaster og PF 131 i Sig Sauer P226 x-six. Prøvde også 4,0 grs på samme AOL, men fikk best resultat med førstnevnte.
 2. Høstfelten som er terminfestet i NSF's terminliste til helgen 23 - 24 september er avlyst Administrasjonen i Oppegård kommune vil ikke tillate Oppegård Skytterlag å bruke de kommunalt eide arealene som vi har sikkerhetsmessig avklart utenfor standplass til feltmessig pistolskyting. Kommuneadministrasjonen opptrer her som grunneier og ikke forvaltningsmyndighet, og mener feilaktig at de ikke har anledning til å tillate denne type ekstraordinære skyteaktivitet to ganger i året, utenfor standplass fordi reguleringsplanen forskrive at ordinær skyting skal forgå fra standplass. Vi oppfatter at kommuneadministrasjonen ikke behandler skytterlagets lovlige aktivitet på lik linje med andre idrettslag i Oppegård kommunen. Oppegård Kommune har lagt ut Kurud eiendommen for salg og skytterlaget imøteser ny grunneier med en positiv forventning. Styret i OSL beklager situasjonen - og vi har forsøkt uten hell å få inn endringen i terminlisten til NSF. Forhåpentlig kan vi kanskje allerede til neste år være tilbake med våre feltstevner. www.oppegaardsl.no
 3. En M41 er ganske konkurransedyktig i nsf finfelt. En modell 17 (617) er egentlig ikke brukanes til annet enn revolverfelt for jr eller ombygging til spesial revolver. Du må akseptere relativt tungt DA for å unngå klikk på 22 ammunisjon, så da er den ikke spesielt konkurransedyktig i finfelt. Så hvis du finner en pent brukt M41 til en OK pris ville jeg anbefalt den. Du kan spandere et Karl Nill anatomisk skjefte på den, da blir den nesten fullgod matchpistol - hvis du ikke først som sist bør se etter en skikkelig matchpistol i 22....
 4. er det bare hjemmeladet ammunisjon som gir feil - eller får du feim med fabrikk ammo også? Hvis det funker med fabrikke ammo så ville jeg vurdert enten å gå opp litt i kruttmengde event prøvd å lånt returfjæra fra den nye Sig'en for å se om den er litt svakere. Hvis den gamle virker med den nye sin fjær kan du jo kjøpe en svakere fjær eventuelt gå opp litt i lading.
 5. Jeg bruke mye 9 mm AlsaPro 124 grs og har vel noe tilsvarende erfaring som evert med nedladet 9 mm (~ 130 faktor - 4.2 grs med N320 ). Men jeg har god erfaring med disse når man øker kule hastighet til 1350 fot/sek. Så jeg bruker de i 9 mm DSS Open major (IPSC) ladninger hvor jeg bruker 8,4 grs 3N38 og får PF ~170, da samler de fornuftig i både CZ checkmate og STI 2011 FGW. Hvorfor de ikke samler bedre i lave hastigheter synes jeg er rart, for kulene ser jevne og fine ut. Diameter på kula er nok litt liten for de fleste 9 mm piper og det kan være det som gjør utslaget. Og det er helt påfallende at de samler åpenbart dårligere enn f.eks Frontier 124 grs med samme ladning i lave hastigheter, som jeg har sammenlignet med i mine 9mm våpen.
 6. Jeg har "slipt" ned diameter på ekspander for å få bedre kulehold (drill og smergelpapir). Har en eller annen ubegrunnet motvilje mot å fjerne ekspander, men jeg smører hylsehalsen med den lille nylon hylsehalsbørsten som fulgte med RCBS ladesettet i sin tid (kan også kjøpes løst). Jeg bruker Dillon lube på RCBS sin hylse plate/pute og tar en liten dasj på nylonkosten som jeg da smøre hylsehalsens innside med. Uten smøring innvendig blir det mye friksjon. Har prøvd grafittpulver også uten at jeg så de store fordeler med det. Dette funker veldig bra - ingen stuck hylse på det jeg kan huske nå...
 7. ojoh

  9mm Major

  Takk, skal prøve Winchester. Hvor får man tak i de om dagen? - ...ser dere også endring på presisjon / HF / - synes det er rart om ikke dette burde påvirke hvordan kula forlater pipa..
 8. ojoh

  9mm Major

  Jeg bruker MagTech hetter (billig fra klubben), har tre hybrid porter - og to-portet komp. Det er mest inne eller i dårlig lys jeg får (ser) disse flammene - og det er bare av og til. Jeg bruker AOL på 29,5 mm - kan det være komprimering av krutt kombinert med svak tennsats i tennhette som forsinker forbrenning og dermed flammer?
 9. ojoh

  9mm Major

  tar opp en sovende tråd... Jeg har lagt Open Sig'en litt til side og gått over til STI Freedom Gun Works 2011, med samme ladning som tidligere med 8,4 grs 3N38 bak en 124 grs AlsaPro. Jeg får mye flammer opp igjennom portene (jfr bildet til aps over) og antar at dette må være brennende kruttgasser som delvis burde vært forbrent i kammer / pipe - og det er ganske store forskjeller fra skudd til skudd. Jeg ser at samling på avstander over 25 m ikke er spesielt god og har begynt å fundere på om det jeg observerer også gir variasjoner i presisjon - jeg har relativt små standard avvik (~10 til 15 fot/s) på utgangshastighet som jo burde tilsi relativt konsistent oppførsel. Er det noen som har gjort noen systematiske forsøk med raskere krutt (3N37 eller N350) - eventuelt andre kuler. Jeg har skrudd sammen noen med 8,4 grs 3N38 bak Frontier 124 grs RN uten at jeg har fått sjekket de i kronograf ennå.
 10. Jeg må dessverre meddele at Oppegård SL er pålagt av Oppegård kommune å avlyse Høstfelten 2016. Kommunen begrunner dette med at de har fått klager på støy og har som grunneier valgt å pålegge oss "redusert skyteaktivitet inntil saken er ferdigbehandlet hos fylkesmannen og i kommunen" Vi har søkt råd hos advokat med lang erfaring i støysaker og han mener helt klart at kommunen ikke har forvaltningsmessig juridisk dekning for pålegget, men så lenge de opptrer som grunneier stille saken seg beklageligvis annerledes. Jeg har redegjort for saken på vår hjemmeside med vedlegg til relevante dokumenter: http://www.oppegaardsl.no/ Med vennlig hilsen Øivind Johnsen
 11. Oppegård Skytterlag setter opp PPC kurs på Kurud (ved Gml Mossevei, Oppegård) Vi legger opp til en kursplan over påfølgende dager: Onsdag 12. oktober : Teorikveld fra kl 18 – 21 (ingen våpen) Torsdag 13. oktober : Praktisk PPC skyting kl 18 – 21 (våpen og 200 skudd) Lørdag 15. oktober : OSL Open PPC Cup R3, kl 12 – 16 (våpen og min 200 skudd). Regelverk og kursmanual finnes på http://www.oppegaardsl.no/ppc-skyting/ Påmelding til: oivind.johnsen(alfakrøll)no.ibm.com Kursavgift er 400 kr - kursdeltagerne må disponere egne våpen og belte/hylster, noe utstyr kan etter avtale lånes.
 12. Min erfaring er at alle kruttmål som baserer seg på at et volum fylles i en slide eller roterende "aksel" fordrere like operasjoner for å gi nøyaktige mål. Jeg brukte RCBS sitt kruttmål i mange år på riflekrutt (N135, N140 og N160) og oppnådde god nøyaktighet så lenge jeg dro hendelen på samme vis fra gang til gang. Det var ikke vanskelig å få store avvik hvis jeg ville. Nå bruker jeg Dillon sine slide-kruttmål og der har jeg erfart hvor viktig det er at sliden kommer skikkelig frem og tilbake (stramme returstaget event. sette på en strikk/fjør) for å gi stabile og jevne ladninger. Det er også viktig å bruke riktig tilpasset slide til det volumområdet du skal lade i.
 13. Jeg anskaffet et RCBS Rockchucker set i 96 med die sett til 30-06. Siden kjøpte jeg dier til de forskjellige riflekalibre jeg anskaffet. ... 270W, 7x57R, 6,5x55, 243W, 223R og 9,3x62. Den gangen ladet jeg for jakt, jaktfelt og noe trening, jeg lå på rundt 1500 skudd i året. Da jeg begynte å skyte med pistol i 2006 skaffet jeg meg min første Dillon 550 for 9 mm og 38/357. Den holdt lenge til moderat forbruk til feltskyting og ble etterhvert utvidet med dier til 32 ACP, 32, 44 og 45 ACP. Med PPC kom behovet for mere kapasitet men jeg holdt ut med 550'en til jr og jeg startet med dymamisk. I et blaff av villfarelse håpet jeg jr skulle hjelpe til med ladingen før stevner og anskaffet en 550 til... Det ble til at min første 1050 oppsatt for 9mm ble anskaffet. I ren ladeglede anskaffet jeg en 1050 til for 38 revolver ammunisjon som det gikk mye av til PPC. 1050'en til 9mm har etterhvert fått kulemater. 550'ene har jeg beholdt for lading av ammunisjon til riflene og alle andre kalibre, RCBS er blitt fast kuleutdrager for 9mm. Jeg har ført logg over alt som er ladet opp igjennom, men har mistet noe oversikt over hvor mye som lades på 1050'ene, men jeg ligger nok i området +/- 30000 skudd / år, hvor 9mm pt utgjør ca 80% vil jeg tro. Jeg har i alle år brukt Vithavouri krutt, dog noe Norma krutt til å begynne med. Tennhetter har jeg brukt det meste som er tilgjengelig her på berget, Federal, CCI, Mag Tech, Winchester... Federal har sine fordeler for tunede revolvere, men ellers er min erfaring at kvalitet er jevnt over god og så lenge lade operatøren gjør jobben så blir det lite funksjonsfeil. Jeg var veldig nøye med hylsene til riflene hvor jeg holdt rede på merke og antall omladinger. De ble sizet til riktig lengde, omhyggelig renset og inspisert. Nå er jeg fullstendig ukritisk mht hylser for pistol, plukker med meg alt jeg finner, kjører de en runde i hylserenser og lader opp. Jeg hiver åpenbart slitne hylser siden jeg lader mye av 9mm til major kravet i IPSC (PF > 160) og tenker at det er greit at de har noe styrke i behold. Har forøvrig aldri opplevd at hylser forårsaker problemer så lenge ladningen er der den skal være. Jeg lader for å få den ammunisjon jeg mener fungerer best i mine våpen og så har jeg en formening at jeg sparer noen kroner - det gir i allefall mening å plukke hylser for gjenbruk ( gleden ved å komme over en haug med engangsskutte hylser er fremdeles tilstede ...)
 14. Jeg skyter ikke Tanfoglio, men sjekk http://www.speedshooter.com/ ... De levere raskt og har mye utstyr til Tanfoglio
 15. Jeg kjøpte med en slikt "bladeteck/kydex" type hylster fra Sig Sauer da jeg kjøpte min Sig 226 x-5 allround - det står bare Sig Sauer på det. Det kom fra Capsicum - jeg ville hørt med PVAS om de ha noe slikt liggende. Det var ikke spesielt dyrt 4 - 500 kr så vidt jeg husker...
 16. Jeg har x-five open blokka fra DA til min Race Master rigg, og den funker helt fint. På min virke det litt vaklete, men pistolen sitter godt fast (det kan kanskje være noen forskjeller..).. og er absolutt et godt alternativ.
 17. Det er også mitt inntrykk at det ligger endel ubrukte 22 topper rundt om kring. Det virker veldig fristende å kunne skyte billig 22 med samme våpen som du skyter 9mm. Men ofte så funker det dårlig og det blir ikke det samme som en ordentlig fin pistol og det gir vel minimalt med trening for 9 mm ... Så jeg har inntrykk av at disse vekslesettene har begrenset interesse etterhvert. Kjøp heller en skikkelig finpistol som du kan trene ordentlig med, og tilsvarende kjøp en 9 mm du kan vokse med...
 18. Jeg skyter Sig Sauer 226 x-five Allround i Production divisjonen. Dette er en litt mere påkostet versjon av standard 226 som i utgangspunktet er et tjenestevåpen. X-fiven har andre baksikter, stålramme og innvendig utdrager med en litt annen konstruksjon enn den vanlige 226 eller går deler stort sett om hverandre. Løp og slite deler er drop-inn uten tilpasning. Min Sig er veldig presis og går som en klokke - kan være at jeg nå må vurdere ny utdrager etter ca 60 k skudd - har hatt noen tilfeller av gjenværende hylse i kammer (selvfølgelig på match - og aldri på trening) Jeg har forsøkt flere varianter av skjefter til denne og nå sitter det på Hogue aluminiums plater som er laget for 226, men som med mindre tilpasning passer x-five modellen. Originale plast-skjefter kan stiples med en loddebolt for bedre grep, og blir da ganske gode. Har også tregrep fra Nill som er flotte, men blir veldig stygge i forbindelse med IPSC bruk. Har forsøkt Hogue sine gummigrep men synes det ble litt svampete. Glatte Hogue G10 grep med griptape (evnt. trappenese tape - grovere) kan være tingen. Det jeg synes er fint med aluminiums skjeftene er at de er helt stive som gir et konsist grep, og relativt smale slik at grepet blir noe mindre.
 19. til den prisen bør den jo holde mål .. (dvs forbli tørr innvendig ... og transportere fuktighet ut) - men jakker som du ikke får innenfor beltet vil komme i veien nesten uansett ved DSS. Har sett noen som dytter jakken inn i mellom magasinholdere og hylster, men sjansen for at du får jakken ned i mellom pistol og hylster eller magasin og holder er vel ganske stor. Når ladd våpen deiser i bakken mellom "are you ready.. og biip fordi du skal strekke litt på deg og jakka tar med seg pistolen ut av hylsteret ... så vil man vel et øyeblikk tenkt seg å være litt våt i stedet. En brukandes poncho får du for 1/10 av prisen og den hiver du fort av deg når du skal skyte og tilsvarende på deg når du er ferdig - og så dekker den alt av utstyr i beltet. ... men jakka er sikkert fin til annet bruk.
 20. Å tilpasse briller blir sjeldent noen billig fornøyelse, men å sette en værne brille utenpå andre briller blir ofte veldig klumpete og ikke noe god løsning. Jeg anbefaler skytebriller med fornuftig løsning for brilleinnsats av god kvalitet, den blir ofte den minste utgiftsposten når også optiker skal ha sitt. Det er jo litt surt hvis du har betalt noen tusen for en innsats og så får du ikke reservedeler eller at selve brillen din ikke holder mål. RE og Rudy utvikler stadig nye brille glass med høy optisk kvalitet og reservedeler er aldri noe problem. De er ofte laget av spesialmaterialer som veier lite og tåler mer enn de fleste andre briller.
 21. Jeg har komplette brilleinnsatser tilpasset hva de skal brukes til i mine briller. De avbildede modellene over tror jeg ikke man får brilleinnsatser til... I mine Rudy briller kan man klipse på brilleinnsatsen, mens RE krever litt skruing - men brilleinnsatsen står fast på innfatningen så skifter jeg ytter glassene i hht behov for lysdemping / lysforsterkning.
 22. Er eier av en C-more RTS2 som har en tendens til å slå seg av etter noen skudd (av og til nå jeg minst trenger det). Den sitter på en STI FGW Open pistol og har gått et par tusen skudd uten at den er utsatt for uvanlig mye fuktighet / mekanisk juling. Det er et kjent problem med disse modellene og C-more ser det som en reklamasjon og bytter kretskort vederlagsfritt for å løse problemet. Men det er ingen offisiell agent for C-more i Norge og jeg er blitt anbefalt å sende siktet direkte til C-more i USA for reparasjon. Er det noen som har erfaring gode råd med hva jeg skal gjøre med dette?
 23. Rudy brillen er nok en mer sports / skytebrille og sitter tettere mot øynene. De har utgaver spesielt for hagleskyttere uten noe sjenerende topp stag, men de har ikke mulighet for brille innsats (tror jeg). Rudy brillen har en mye enklere påsetting av brilleinnsats som bare klipses på uten verktøy. Jeg bruker mine Rudy briller både til DSS og PPC open - så de fungere utmerket til liggende skyting også. Jeg har photocromatiske glass i mine briller og det fungere veldig bra med rødpunkt, men når jeg skyter med åpne sikter vil jeg helst ha helt nøytrale blanke glass.
 24. Jeg kjøpte mine XLW RE briller direkte fra RE i USA - med 6/$ så endte jeg opp omtrent på butikkpris hos Landrø på Lillestrøm (jeg var ikke klar over at de hadde de der..). Hos Landrø har de kun de brede utgavene som brukes mye av hagleskyttere, de sitter relativt høyt (justerbart) og liggende skyting går veldig greit. Når de sitter høyt så får man også inn luft under slik at for meg er dugging ikke noe problem. Brille innsatsen skrues fast i nesebroen og sitter veldig bra, RE brillene oser av kvalitet ( er relativt god garanti på dem og alle deler kan kjøpes separat..). Jeg har de smale som har 67mm (?) glass versus 71 mm (?) - sjekk RE sin hjemmeside - eventuelt sjekk hos Landrø. Mine Rudy briller kjøpte jeg av Per Vangsnes som er lokal omreisende DSS skytter/ forhandler av Rudy briller. Han er tilstede på de fleste level 3 stevner i Norge og har gode tilbud - han sender også på forespørsel via telefon.
 25. Definitivt regn poncho (Helsport sin ca 350 kr - god som gull) - det beste regntøyet er det du faktisk har med (kan ligge permanent i skytebaggen) og som er lett å ta på før du blir våt og greit å ta av når det stopper å regne. Poncho er supert til DSS skyting da den også dekker våpen og utstyr -
×
×
 • Create New...