Jump to content

338 Lapua Magnum fra eska til hjortelia


KnuteriK

Recommended Posts

Du kan prøve å sette opp en iPhone med en webcam app nær blinken. Tar bilder f.eks hvert 30 sek og legger det på webben via vanlig 3g eller edge. Så har du den strømtomme på standplass og refresher bildet. Burde funke bra.

Link to comment
Share on other sites

 

 

hmmm... :D

 

Overrasket av at noe slikt ikke har skjedd før eller med sterkere ord i all den tid jeg uttaller meg både skråsikkert og kvasst i ganske mange langholdstråder og sikkert blir oppfattet som brønnpisser/ drittsekk av ganske mange (som ikke har møtt meg).

 

Kommentaren min var både flåsete og upresis, det må jeg bare legge meg langflat på. "Låvevegg" er et vanlig uttrykk med ganske forskjellig oppfatning av størrelse og jeg sa heller ingenting om accuracy vs precision men blander istedet ordene. I mitt hodet blir "låveveggen" ganske liten siden jeg er opptatt av drepende skudd. Men jeg ble veldig overrasket av hvor stabile Berger-kulene synes å være (precision).

 

Leser denne tråden med like stor glede/ interesse som de fleste av dere og synes det er topp med slike "rekrutteringstråder". Jeg har dog også et håp om at dere snart skal SLUTTE å se over dammen til de "store" siden dere leverer varene like bra selv. Det var vel også bakgrunnen for det første langholdskurset, no avail so far.

 

Jeg er unektelig nygjerrig på gløding av hylsehalser nå, jeg sliter litt med å komme forbi 1600 meter (se bilde, skutt ut til 1030-1670m) og fortsatt være effektiv. Det enkleste for meg hadde dog vært å få noen andre til å teste glødet/uglødet på avstand siden jeg ikke har kontroll på den prosessen. Jeg tror fortsatt ikke det vil være mulig å få accuracy på 2000m.

 

normal_Stalplate_m_treff_1000-1670m_%282%29.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror fortsatt ikke det vil være mulig å få accuracy på 2000m.

For første eller andreskudd innenfor halvfigur er jeg helt enig. I så fall er det flaks om man treffer.

En 300 meterskive (kant-kant) derimot er mulig å få førstetreff på under gode forhold (lite vind og verifisert høyde).

Link to comment
Share on other sites

En 300 meterskive (kant-kant) derimot er mulig å få førstetreff på under gode forhold (lite vind og verifisert høyde).

 

Ja jeg tror også det er mulig å treffe et mål størrelse >2,5 MOA når kula er så stabil som Berger. Jeg knoter på ei plate som er <0,7 MOA der ute og har naturlig nok ingen suksess før målet kommer nærme nok til å bli rundt 1 MOA stort.

 

Med "verifisert høyde", mener du da tidligere innskutt på samme målet eller mener du en verifisert kulebane matchet til en målt avstand?

Jeg tror også det er mulig å gjøre det i mer vind enn lite med den stabiliteten Bergeren viser i bildene, men jeg tror det blir vanskelig om målet eller skytteren flyttes og avstanden må måles siden. Et avvik på under 2% i målingen er nok til å flytte kula ca 2-3 MOA i høyde.

 

Så det er med denne bakgrunnen jeg lirer av meg "skit". Same but different, men jeg tror egentlig vi er tilnærmet helt enige om vi spesifiserer referansene våre.

 

Denne tråden er lærerik for alle. Se på datoene! Jeg vurderer sterkt å prøve gløding pga denne tråden.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke svart noe på Roe's uttalelse ang låveveggen på 2km, da jeg bare blir mer ivrig etter å prøve å motbevise folk, når noen sier jeg ikke kan ;) Sånn er jeg av natur.

 

Jeg driver nå og snakker med noen grunneiere et annet sted, hvor det er mer egnet for skyting på hold utover 2km, og skal prøve å få til noe til helga igjen der. Jeg må bare overbevise dem om at dette er seriøse greier og ikke cowboyskyting.

 

Har flydd en tur med Octocopter og FPV idag. Var sjiiit nærvøs, men det gikk bra. Fikk litt flimmer på skjermen når kopteret var et stykke unna, men usikker på om det er pga antennas plssering på skroget, eller om det rett og slett er dårlig rekkevidde. Ble lovet 3km av selger, så jeg får teste mer.

Blir det forhold i morgen, fester jeg på videokameraet, og testflyr fra standplass og opp til stålplatene på 1000 meter, bare for å gi dere et inntrykk av hva som kommer. Jeg må evnt lage meg en landingsplass ved platene, i form av 1 europalle med ei stor plate på. Burde være grei skuring å kjøre opp det med ATV'n. Når andre skyter, evnt på stein, kan jeg bare hovre i lufta ved målet.

 

Er meldt bra vær fra torsdag, så er mulig jeg kan teste skikkelig til helga. Kan jo montere landingsplata nå i regnværet, det går jo fint.

Link to comment
Share on other sites

Med verifisert høyde så mener jeg at man har skutt nok på holdet til å VITE at man har justert riktig for høyde.

Man skal ikke lure på hvorfor i helvette man treffer en meter over eller under...

Ser helt vekk ifra ammo med egenspredning på 30 m/sek+ , dårlig skyting osv.

 

@komoden; Å prøve å provosere noen til å bevise det er liten vits i. De fleste vet at legger man ut noe slikt på youtube så blir det baluba.

Men joda, det går så fint så. Ikke spesielt vanskelig heller når forholdene ligger til rette for det.

Link to comment
Share on other sites

da jeg bare blir mer ivrig etter å prøve å motbevise folk, når noen sier jeg ikke kan ;) Sånn er jeg av natur.

 

Jeg tror ikke det er mulig å skyte hjort på vestlandet på hold over 700meter (A)

 

Aner jeg en utfordring? :wink:

 

Edit: Så var LongRange på håret raskere...

Link to comment
Share on other sites

Roe,

Jeg er unektelig nygjerrig på gløding av hylsehalser nå, jeg sliter litt med å komme forbi 1600 meter (se bilde, skutt ut til 1030-1670m) og fortsatt være effektiv. Det enkleste for meg hadde dog vært å få noen andre til å teste glødet/uglødet på avstand siden jeg ikke har kontroll på den prosessen

Du holder på "hemmeligheter" om vindbedømming, vi holder på hemmeligheten om lav ES :wink: Der er mer enn gløding - og glødingen må være rett...

Jeg sliter med å få inn 1. skuddet allerede på 1000m (1moa stort mål), men samlingene når de først lander på plata, er til å leve med :D

 

Knut Erik og du har jo forlengst redusert oss andre til kortholdsskyttere uansett :roll::roll:

 

K

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Overrasket av at noe slikt ikke har skjedd før eller med sterkere ord i all den tid jeg uttaller meg både skråsikkert og kvasst i ganske mange langholdstråder og sikkert blir oppfattet som brønnpisser/ drittsekk av ganske mange (som ikke har møtt meg).

 

 

Roe, Jeg har lært mye av din langholdsblog og er takknemlig for det.

Mener selvfølgelig ikke at du er en brønnspisser/ drittsekk!! Men tenkte jeg siterer deg bare for morro skyld :)

Link to comment
Share on other sites

Var ute og herja med 300 win mag idag, og etter endt økt stod vi og prata litt ved bilene. Kom inn på tema om førsteskuddstreff med 338 på hjort, og en liten utfordring kom på banen. Ta 30x30cm plata, oppe i lia, fra bilene på første skudd.

La inn alle data i AB, og la meg ned med en patron. Kamra, sikta og fyrte av. Treff 80 cm over!!! Hva i helvete? Skjøt et skudd til, og samme resultat.

Det gikk kaldt nedover ryggen, og jeg begynnte for alvor å lure. Ba Robin om å sjekke AB. Her står det 1015 meter, sa han. Ahhh, jeg hadde av gammel vane lagt inn 1015, men det var kun 975 meter.

Kneppa inn 975 meter i AB, og rigga meg til på nytt. Fyrte av og litt over sekundet seinere, fikk plata seg en skikkelig smell. Treff venstre i senter.

Jeg ligger nå inne med 885 m/sek med Berger OTM, og den er giftig.

 

Har en bukk som brøler oppe lia til langt utpå dag, og skal se etter den i morra. Står den ikke ute i åpninga, går jeg opp med 300 win mag og tar den i skogen. Nå skal jeg ha meg en fin bukk :)

Link to comment
Share on other sites

Litt gode nyheter er ikke feil.

Saken er, som mange kanskje har fått med seg, at jeg for en tid tilbake ble anmeldt for uforsiktig omgang med skytevåpen, ved å bedrive skyting i utmark på mine stålmål.

Jeg møtte i konfliktrådet, der vi naturligvis, ikke ble enige.

Saken ble gjenopptatt, jeg fikk status som mistenkt, og var på mandag inne i et nytt 2 timer langt avhør, regisert av politijuristen i Ålesund.

Fremla saken som den er, la frem mine skriftlige tillatelser fra grunneier, og viste til tidligere kontakt med politi, og synfaring med politiet i fjor.

Fikk telefon nå kl 0900, om at saken er henlagt, og at jeg kan gjenoppta skytingen. Stålplatene mine kunne jeg hente på politikontoret.

Så det må jeg si er gode nyheter, da er jo på en måte denne saken en liten milepæl hva denne type aktivitet angår, under de rette premisser, selvsagt.

 

Så idag blir det en tur opp i lia og få opp platene igjen.

 

Det er jo en fare for at "mannen" vil anke avgjørelsen, men iflg politiet blir en sånn anke mest sansynlig avslått.

 

Ha en strålende høst dag, i kveld er månen passe høyt oppe, så da blir det en tur ut i natta.

 

Godt å høre Knut Erik! Gratulerer!

(Jeg holder på med å oppdatere meg på dine siste bravader: RÅTASS!) :shock:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt stum av oppriktigheten og seriøsiteten du fremviser Knut Erik! Ett sterkt og solid forbilde for alle som sysler med skytesport og jakt!

Jeg har lest og fundert my på denne webben og mye "over there". Men det meste er forvanskling og tuklete i forhold til det enkle, ærlige og systematiske arbeid du legger til grunn for å oppnå dine, svært gode resultater!

Jeg håper vi kan få til noe skyting i høst og vinter! (Slik at jeg kan lære av Norges LR Nestor! Hirr hirr)

 

Det er jo bare knappe 3 timer med kjøring (om en treffer fergene)!

 

Stå på!

(Om du trenger en habil RC Chopper pilot så er jeg mannen!) :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Kjenner jeg blir litt forlegen av denne skrivinga deres :oops:

 

Det er jo bare interesse og trening det står i, og jeg er velsigna med et flott område og trene i.

 

Vi har prata en hel del i det siste om å arrangere noe langholdsskyting her hos oss. Tenkte å lufte konseptet litt.

Jeg vil ikke tråkke noen på tærne, men dette blir i første omgang lagt opp for folk som har rigger, som klarer å treffe ut til 15-1600 meter, evnt 2800 meter. :)

Vil kjøre skytinga over en helg, med totalt 18 skytter, så dermed er det plass til 15 tilreisende. Dette grunnet at jeg ikke har allverden med stålmål, og at det hele skal være målrettet skyting, og ikke ei helg der man plaffer avgårde 200 skudd hver, og er like vis når man drar hjem. Det er ikke et kurs, det går mer på å lære av hverandre.

Oppmøte fredag, felles middag på kvelden ett eller annet sted.

Innskyting på vår lokale skytebane kl 10 lørdagsmorgen, for de som trenger det.

Oppstart langhold kl 11. Med 18 mann, disponerer vi 9 mål, vi deler oss opp i par, 1 skytter og 1 spotter, ergo, 9 skyttere på standplass.

Vi blir enige om hvem som skyter på hva. Hold 750-1100 meter.

Vi skyter i 30 minutter, tar en kjapp prat med spotter, kommer frem til whatever man finner ut (vind, trykk, vinkel, opp-ned draft osv)

Bytter plass, og skyter i 30 nye minutter, forhåpentligvis en erfaring rikere. Dette gjør vi til alle har prøvd alle 3 hold. Grunnet årstiden, er jeg usikker på hvor lenge vi kan holde på, med tanke på lys. Vi spiser i en pause som vi blir enige om.

 

Etter skyting, tar vi en tur på skytterhuset og tar en gjennomgang på hva vi har funnet ut, gjennomgang av diverse data, før vi stikker på "byen" og spiser og drikker.

Søndag, oppstart etter avtale med grunneiere. Ny standplass, hold fra 1100-1600 meter. Brattere vinkel, samme opplegg som dagen før. Avreise etter eget ønske. For spesielt interesserte kan vi legge opp til å stikke inn i fjøra, og skyte langs fjorden ut til 2862 meter, på is eller stein.

 

OM det er interesse, kan vi starte fredag, og skyte i 3 dager, men det kan vi komme tilbake til.

Opplegget tenkte jeg å ta i januar, det er ikke kaldt her eller snø her da, kun litt korte dager, men ikke værre enn at man kan få til mye med effektiv skyting. Målet er at vi skal skyte på hold som er såpass lange at de som ikke har tilgang til dem, men har utstyr, får prøve seg.

 

Om det blir en suksess, gjentar vi det til sommeren, evnt med flere skyttere og flere mål.

 

Dette er bare en tanke fra meg, som jeg har delt med mine medsammensvorne, og jeg ville legge det ut her. Som sagt, det er ikke et kurs, man bør ha riktig utstyr, ikke nødvendigvis til å komme ut til 1600 meter, men jo lenger jo bedre. Dette luker da ut noen kaliber, men dette avgjør dere selv.

 

Jeg klarte å samle 30 mann til kurs i sommer, uten kaliber begrensning, og vil tro at dette konseptet vil redusere denne flokken. Anbefaler at man har greie på endel, og at man mestrer vind og lange holde fra før. Tror ikke det er vits i å komme og "prøve", da sitter man igjen med lite.

 

Tar ikke noen påmeldingsrunde, man kan kontakte meg på pm, og så ser vi hva som skjer. Om ingen vil, er et fett for meg, jeg skyter her når jeg vil, men kjekt med flere. Vi kjører på uansett hvor få vi blir, under 15.

 

Tenk litt på det, kan garantere en saftig utfordring, jeg blir meget skuffa om vinden er under 5 m/sek i januar ;)

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som et flott initiativ Knuterik. Hadde jeg faktisk kunnet skyte så hadde jeg gjerne slengt meg med. :mrgreen:

 

Jeg er veldig nysgjerrig på det Octocopteret ditt jeg. Jeg vet ikke om det er nevnt her tidligere, men er det lov å spørre hvor du fikk tak i det og sånn ca. hvor mye du måtte ut med?

Link to comment
Share on other sites

Octocopteret er et fra dette firmaet:

 

 

http://www.mikrocontroller.com/ucwiki/en/ArfOktoXL

 

Det koster en hel del, er jobben min som har kjøpt det.

Jeg har oxo et Hexacopter, en Scorpion Y 650, som strax er klar, mangler litt programmering.

 

Veldig spennende saker.

Har montert FPV utstyr på Octocopteret, men har litt liten rekkevidde, får forstyrrelser ved 6-700 meter. Skal få tak i en sterkere sender. Litt tricky å lande kun ved hjelp av kamera, men det går, er en treningssak. Blir å kjøpe GPS til den oxo, da er det bare å slå over en bryter på radioen, så henger copteret i lufta av seg selv, på stedet hvil. Perfekt funksjon for skyting på mål som ikke er faste, eller "jakt".

Link to comment
Share on other sites

Takk for link.

 

Synes dette ser veldig lovende ut. Har sett noen videoer av og med diverse slike "insert nummer"-coptere, og jeg liker veldig godt det jeg ser. Mange spennende bruksområder uten tvil.

 

Da blir det vel å vente spent på fler oppdateringer fra deg da, både når det gjelder skyting og copter.

 

Keep up the good work! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Dette vet du sikkert allerede, men det er som ofte mer å hente på rekkevidde med en retningsstyrt antenne enn sterkere sender.

Jeg vet ikke om det er 2,4 eller 5,8 du bruker, men jeg har vært opp i over 1 km med 10 mw på 2,4. Har du en diversity mottaker, eller en "ekstern diversity switch" som f,eks denne http://www.eagletreesystems.com/OSD/EagleEyes.htm så akn du ha to forskjellige antenner og den beste blir valgt automatisk...

 

Om du er den jeg tror du er så har du nok ei røys med servoer liggende også og da kan du bygge deg en tracker som følger kopteret ditt sånn at du ikke flyr utenfor sonen til den retntingsstyrte antennen..

Link to comment
Share on other sites

Dette blir litt off topic..

35mhz er å fremdeles foretrekke om en skal fly fpv, og da spes futaba ettersom en kan dedikere to av kanalene på trainerfunksjonen til å styre kameraet med.

Det er heller ingen forstyrrelser på 35 mhz senderen fra videolinken og omvendt. I tillegg rekker en 35 mhz sender lengre enn 2,4.

Maks tillatt sendereffekt på downlinken er 10 mw, ihvertfall på 2,4 og 5,8 ghz. Da er enkleste måten å øke rekkevidden på en retningstyrt antenne, de beste har vel opp i 14 db forsterking.

Er du radioamatør så kan du vel bruke 1,2 ghz med noe sterker effekt tror jeg...

 

Beklager off topic...

Uansett så gleder jeg meg som en unge til å få se prosjektet med oktokopteranviste skudd på langt hold :D

Dette må jo bare bli bra.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Har ikke skrevet noe i tråden her før, men har lest alt Knut Erik! Ville bare si at tråden din er meget bra og det er ikke alle som driver med denne idretten som kunne skrevet om det. MEN, det kan du! Det er utrolig viktig at noen gjør det. Det er eneste måten jakt på lengre hold i fremtriden kan bli akseptert.

 

Hemmlige klubber, med hemmlige samtaler i mørke rom om jakt på lengre hold enn "det vanlige" er IKKE veien å gå! det er min klare mening.

 

Du gjør denne formen for skyting og jakt til stueren med din åpenhet og din skikkelighet! Utrolig verdifult for alle oss andre!

 

Jeg kan vel også røpe at det finnes flere som har som jobb som kontrollører av dagens lovverk på dette området og andre områder, som ikke ser noe som helst galt i det du driver med. Men det er fordi du gjør alt så nøye som du gjør, og fordi du har etiske grenser som bremser deg når forholdene ikke er gode nok.

 

Nok en gang, EN FANTASTISK TRÅD, som du bare MÅ fortsette med! H.....bra skyting foressten :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg må bare atter en gang få takk for hyggelig tilbakemelding :)

 

Har skutt min første hjort med 338'n idag. Det var helt perfekte forhold, men jeg var egentlig ikke ute på jakt.

Kjørte min datter på skole kl 0750, og kjørte deretter inn i terrenget for å høre om det var noe brøling. Parkerte ved 1000 meter stedet, og hadde vinduene nede på bilen.

Joda, 3-4 bukker brølte oppe i lia. Så hører jeg plutselig en bukk som brøler på andre siden av bilen, mye nærmere. Frem med kikkert og etter 30 sekunder ser jeg dyret.

Aiai.

Bak i bilen, frem med våpen, finne sluttstykke og ammo, avstandsmåler og bean bag.

Småløp 50 meter ned på jordet, og la meg flat. Jeg var da oppdaget, for dyret kikka rett på meg da jeg målte avstand.

Fant ut at jeg bare skulle bruke retikkelet, og la meg på 7 moa. Brølte på bukken, som nå var i bevegelse, han stoppa perfekt med bredsiden til, og jeg lot skuddet gå. Mista dyret av synet i et øyeblikk pga rekylen, men hørte et lekkert KLASK fra lyngen lenger fremme. Og da jeg fikk bukken siktet lå den akkurat der den stod, og en røysky velta ut av sida på dyret. Perfekt.

 

I bare joggesko, trenigsbukse og genser, i 2 minus på et frossent jorde. Jada, her er vi kledd for jakt. Pakka sammen og rusla frem til dyret, jeg var nå kliss våt, og stakk den. Perfekt skutt høyt i bog.

Gikk tilbake til bil og henta traktor, og slakta den, med stor spenning knytt til hvordan 300 grs OTM hadde oppført seg.

 

Kula gikk inn høyt i fremre del av bog, knerta ryggraden og gikk ut på samme sted motsatt side. Utgangshullet er på størrelse med en 5 kr, men kula har defragmentert og laga et 12cm stort sår ved siden av utgangshullet. Skinnet var fullt av små huller der, nesten som et hagleskudd.

Åpna bogene, ikke en dråpe blodslått kjøtt, hverken å inn eller utgang.

 

Nå er jeg meget fornøyd, og skal ut igjen i kveldinga og kikke etter flere.

 

20121017_101612.jpg

 

20121017_101630.jpg

 

20121017_101644.jpg

 

20121017_101602.jpg

Link to comment
Share on other sites

Takker.

 

Var endel dyr der inne idag også, men de står inne i skogen. Skjøt en 6 tagger med 6.5x65rws'n i stedet. Da var det såpass lite lys at IOR'n hadde ikke gjort nytte for seg. Så da ble det dyr i dag oxo.

Blir langhold igjen til helga, skal bruke opp noen SMK'r, så ser frem til det.

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg har lest tidligere i tråden ang innskyting så er vel 7moa over "langt nok" :lol:

 

ut fra mine beregninger burde det bli rett under 1000 alen :lol:

 

...som min første post i tråden så må jeg også takke for en underholdende, lærerik og flott tråd! Virkelig gøy å følge med på - er veldig imponert!

Link to comment
Share on other sites

Da hadde vel KE oppgitt "7 MOA over" og "Er ikke innskutt på 100...eller 200m"? Hvis det ikke skal spekuleres i avstand, mener jeg. Vedder en tier på at han har knist mer en èn gang etter han oppga disse små hintene. For jeg tør vedde enda en tier på at KE EGENTLIG har jævelig lyst til å oppgi både avstand, vinkler, vind, snødybde og gud vet hva den mannen ikke har kontroll på.

Merkelig at noen skal sette begrensninger på andre!? Men det er vel typisk norsk... Det man ikke fikser selv, skal heller ikke andre styre med det. (Ikke myntet på deg, pejo...jeg tenker på holdninger noen har til langholdjakt)

 

Og gratulerer med bukken, ja :)

Link to comment
Share on other sites

Syns litt av morroa var at vi som følger med KAN få spekulere litt i avstand. Hadde ikke vært like gøy om det sto nøyaktig hold ;)

...tror nok ikke noen kommer til å beskylde Knut Erik for å ha tatt en dårlig avgjørelse og skutt på for langt hold. Her er jo alt godt dokumentert og vurdert!

 

glemte på forrige post: Gratulerer med bukken! :)

Link to comment
Share on other sites

Jaja, man kan spekulere i det vide og det brede, ingen kan arrestere meg for å oppgi hva jeg holdt over, kanskje jeg er innskutt på 4 meter??

 

Har hatt tidenes førsteskuddstreff idag iallefall.

Har vært ute og skutt inn en demper jeg har laga til 300 win mag'n min. Måtte så avsted og partere denne 338 bukken, og alle var meget fornøyde. Etter at den var ferdig partert konkluderte vi med at; joda, 338 må jo være kjempeflott til hjortejakt. Ikke en dråpe blod i bogene. Dyret ved siden av, som jeg skjøt på 305 meter med 65 rws i går, hadde litt blod i bogene, til tross for at den ikke var truffet i bogene, men rett bak, høyt i lunge og med kappa ryggrad. Men 140 grs Accubonden er veldig snill hva angår blodslått kjøtt.

 

Anyway, da jeg skulle kjøre hjem, fikk jeg fryktelig lyst til å teste 338'n på litt lenger enn de vanlige 1015 meterene.

Parkerte, dro på meg regnbukse, tok med avstandsmåler, 1 skudd og børse, og la på skogen. 1476 meter fra plata.

La inn avstand i AB, vinkel og trykk og snødybde ;)

Lå kanskje i 5 minutter og kikka på vind, som det var svært lite av. Men jeg ante en trekk fra venstre, ca kl 8. Kneppa 5 knepp venstre.

Så, bare for å virkelig gjøre det vanskelig, sikta jeg på 30x30cm plata. Skrudde opp på 36x på kikkerten for å lettere kunne spotte hvor nedslaget kom til å lande.

Pressa av skuddet, og en liten stund etterpå, traff jeg pokker meg plata, litt oppe til høyre, og slo den av den ene karabinkroken. Så nå henger den litt på halv 8. Må opp og feste den på nytt i morra.

Jeg tilgir ikke meg selv for at jeg ikke tok med kameraet som lå i bilen, men sånn er det. Plata henger iallefall ikke lenger slik den skal, så jeg har da truffet den med noe ;)

 

En god følelse å vite at jeg virkelig kan strekke på beina med 300 grs OTM, det er en meget habil langholds kule. Den går dit den skal.

Noe annet jeg har forsket på er dette med G1 og G7 bc.

Mens jeg lå oppe i skogen og platta inn mine beregninger, la jeg inn G1 bc på OTM'n. Fikk helt identisk resultat, faktisk helt ut til 2043 meter oxo. Så da er det fritt valg. :)

 

Nå skal jeg mekke Octokopter, og legge ut en bildeseire i 300 win mag tråden, fra prosessen med dreiing av ny demper. En liten filmsnutt kommer oxo der.

 

Ha en god helg, og sjiiit jakt til de av dere som skal avgårde :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...