Jump to content

sirhitalot

Members
 • Posts

  2,283
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sirhitalot

 1. Jeg har hatt mye gøy med sub 30-06. Jeg endte med å holde meg til 168gr HPBT da jeg kun brukte det til moroskyting og da trengte jeg ikke noe ekstra anslagsenergi etc. 220gr RN SP funket også bra in min R93 pipe. Jeg brukte kun N310 i alt fra 150gr til 220gr.
 2. Det er stor forskjell ja, r8 har avtagbart magasin og avtrekkermekanisme. Skulle gjerne hatt en til min R93 også og antar det er ganske mange r93er rundt om kring. Tviler likevel på at de vil lage en ny støpeform til oss🙄
 3. noen som vet hva de tar for Partizan 300 wm ammo på XXL? Eller andre billige steder. Landrø har dem for 15kr / stk. Hadde vært et greit alternativ til lading for sittende / ståendeskyting hvis man er litt slapp.
 4. blaser har ikke noen låsekasse i konvensjonell forstand. Både pipen og stokken har våpennummer, og ja du kan kjøpe begge. Hvis du har lyst på et kaliber som ikke leveres som standard må du få saget av et originalt løp (gjerne et utskutt et).
 5. Hei. Teknologien utvikles raskt og jeg lurer på om noen har oppdaterte anbefalinger til aktive ørepropper til jaktbruk? Tenkte hovedsaklig til fuglejakt, men det kan godt hende de blir brukt til storviltjakt også hvis de er behagelige. Jeg har til nå forsøkt å bruke mine Sordin Supreme Pro hørselvern, men hvis det blåser litt så blaftrer det veldig i mikrofonen. De er også ubehagelige å gå med i lengden.
 6. ta en titt på 338 edge (338-300 RUM). Det er en 300 rum hylse som er åpnet til 338. Da får du litt mer krutt i og tilsvarende ytelse som 338 LM. http://www.defensiveedge.net/index.php/338-edge Har fått 911 m/s med 300gr scenar uten trykktegn i 69cm pipe.
 7. Jeg har laded 150gr TTSX i 30-06 til ca. 830 m/s. I fjor høst skjøt jeg en ung elgku med denne på rundt 20m hold skrått forfra. Inngangen var rett bak bogen og kulen ble funnet i skinnet på andre siden. Kulen hadde ikke truffet noen bein så vidt jeg husker. Elgen løp ca. 200m. Da jeg fant kulen reagerte jeg på hvor lite den var ekspandert. Burde kanskje litt opp i hastighet?
 8. 69cm såvidt jeg husker. Ved siden av en R93 m 42cm pipe.
 9. 338 edge er ganske fin. 96gr N570 gir 911 m/s med 300gr Scenar i min børse. Jeg hverken så eller følte ingen tegn til høyt trykk på denne, men det er trolig ganske høyt.
 10. Det funker fett til det du snakker om. Ikke-medforstørrende kan være en fordel til jakt, da andre tynne retikkler har en tendens til å bli litt for små til jakt på lav forstørrelse. Jeg er hvertfall veldig fornøyd med min NXS 3,5-15x50
 11. noen andre som har erfaringer? Er den mulig å demontere? Kan dere som har den i såfall tatt noen bilder? takk
 12. Enig med at det er vanskelig å skille et godt komponert HDR-bilde fra en enkeleksponering. Det blir også vanskelig å skulle sette en grense på hvor mye det kan gjøres med klarhet, fargemetning og lysjustering i ettertid. Dette er noe som den enkelte som stemmer må ta stilling til.
 13. Enig at det slenges mye dritt om HDR uten grunn. Dette kommer nok av at folk som nettopp har lært seg funksjonen drar det til Instagramnivå, sånn som dette: eller Ofte er det (som nevnt tidligre) også bare overredigert og ikke egentlig HDR. Det blir i mine øyne unaturlig og grellt, men jeg føler at det er noe som de som stemmer får bestemme. Hvis den jevne bruker synes instagram er kult, får vi bare booste opp fargemetning, clarity og kontraster HDR er utrolig nyttig hvis det blir brukt riktig, ved feks. vanskelige lysforhold. (jeg har også hatt min superHDR perriode, da jeg nettopp hadde fått mitt første DSLR)
 14. Utstyret er en Nikon D7000 med en Tokina DX2 11-16mm F2.8. Instillinger: 11mm - F2.8 - ISO 2500, litt støyfjerning og justeringer i Adobe Lightroom etterpå. edit: S 25sek og stativ. Her er nattens forløp. Ps. velg HD
 15. takk for det. mange fine bilder denne gangen!
 16. link til siden med bilder? Ikke enkelt å regne på CF, men det vanskeligste her er nok å vite hvilken belastning røret utsettes for. De fleste tester og overdimmensjonerer.
 17. Jeg tettet toppen med en kort M8 bolt og "butaseal" tape. Dette er omtrent det samme som en litt stiv tyggegummi. Den fungerer kun hvis tilpassningen er ganske god fra før Jeg hadde altså std. atmostfæretrykk på innsiden og trykket på med vann på utsiden. Hørte et markant "ping" da hylsen gav etter og så også en knekk på trykkurven. Ingen forslag til hvilket trykk dette var? (Bar eller meter dyp)
 18. Hehe, ja you called it Trykkforskjellen er nok litt mer en vakuum og atmosfæretrykk (1 bar ish)
 19. Det krever nok en enorm trykkforskjell for å få til noe så drøyt inni et tilpasset kammer ja. Her lå de løst. Som det linkes til lengre opp er det tydeligvis mulig å knarve en hylse temmelig kraftig.
 20. Uff nå klarer jeg ikke å holde meg mer Du er vel kanskje inne på noe her. Ting tyder på at jeg har både har glemt krutt og i tillegg puttet den i feil kammer Alternativet var at jeg hadde puttet oppi anti-krutt, og den boksen er temmelig godt merket Noen som tørr gjette på hvilket trykk den gav etter på? Her er forresten broren: Hvorfor? Eksamenstid vel
 21. Noen som har fått lignenede eller vet hva som skjer? (hylsa er UL vaska)
×
×
 • Create New...