Jump to content

Lindskog

Members
 • Posts

  3,800
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lindskog last won the day on February 27 2017

Lindskog had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lindskog's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

23

Reputation

 1. Hehe, ja. Har 1x1 m blink nå, men det er jævlig mye mindre med bue enn med pistol. Regner med at det meste av nett duger til den 30 punds bua jeg har nå, men skal jeg kjøpe nett så blir det buy once cry once, da vil jeg ha noe bra som duger til alt/det meste. Hvor kraftige/raske buer duger nett til så lenge man skyter med blinkspisser? Jeg skjønner at jaktspisser ikke funker.
 2. Haha, ja det burde jo også funke fint. Lurer på om det blir et nett bak blinken etterhvert. Følte jeg traff bra på 12 meter i dag så jeg flyttet meg til 25, og da forsvant det jaggu ei pil gitt. Er alle netta som selges til bue bra nok, eller er det noen spesifikke som utmerker seg?
 3. Husker ikke eksakt merke og får ikke sjekket akkurat nå pga. sovende barn, er noen rimelige karbonpiler (60 kr. stk.) som de mente var greie til bua. De er ihvertfall helt kurante å trekke ut av blinken og ser rette og pene ut fortsatt. Da skriver jeg opp piluttrekker på "kjekt å ha"-lista, men mister ikke noe nattesøvn over det sånn med det første. Jeg så det var et vell av forskjellige varianter på piluttrekkere. Noen du vil anbefale over de andre?
 4. @M67, spørsmål: Jeg ser det er nevnt piluttrekker i noen andre, eldre tråder her. Er det noe man bør/må ha for å ikke skade pilene? Det var ikke noe de nevnte hos Humlekjær, og jeg har egentlig ikke hørt det noe sted tidligere heller. Er det kun kjekt å ha hvis man har dårlig håndstyrke eller tjukk blink og kraftig bue, eller er det viktig for å ikke bøye/skade pilene?
 5. Handlet hos Humlekjær i Fredrikstad. Takker for alle tips angående temaet. Har tittet på litt diverse på YouTube. Greit nå som man har bue selv, litt lettere å ta ting når man har noen knagger å henge det på, og søke på ting etterhvert som man lurer på ting. Skal sjekke ut den kanalen. Fått tid til ca. 100 skudd i dag, moro som fy, men utfordrende. Jeg er passe habil så lenge jeg får skikkelige sikter, er derfor jeg liker og klarer meg greit med pistol og rifle men ikke er noe videre med hagle. Bue uten hjelpemidler er en god del verre enn hagle igjen. I dag har jeg lært meg at jeg tror jeg foretrekker tre fingre under kontra to under og en over, at piler som treffer bakken i riktig vinkel klarer å forsvinne totalt, og at tab eller hanske ikke bare er for pyser. 30 pund føles helt kurant ut for å lære meg å treffe, pila fløtter fortsatt greit på seg men det er overhodet ikke anstrengende å skyte, jeg kunne lett skutt flere hundre piler til hvis jeg hadde hatt tiden.
 6. I dag ble det endelig kjøp! Jeg har alt for lett for å gå full retard og legge mye penger i nye ting, men nå klarte jeg for en gangs skyld å gå for en rimelig løsning. Det ble en SF Optimo Pluss på 68" og 30 pund, og det føltes veldig bra ut. Ligger godt i hånda, lett å trekke så jeg kan fokusere på teknikk og skyte så mye jeg gidder, og rimelig pris. Da kan jeg med god samvittighet oppgradere etterhvert hvis dette viser seg å være gøy og jeg føler behovet, eller jeg kan selge eller gi den bort uten å tenke på tapet hvis jeg skulle ende opp med å hate bueskyting. Bua ser flott ut for mitt utrente øye og gir inntrykk av å være svært mye bue for pengene.
 7. Enig, skrev over her at det er jeg ikke interessert i. Styrketrening kan jeg ta med jern, med bue vil jeg ha inn teknikken. Blir å titte etter langbue i 35-40 punds klassen etter anbefaling fra M67.
 8. Takk for knallgode svar M67. Jeg bor i Halden, Østfold. Trekklengde og -vekt, noe tommelfingerregel for hva jeg bør sikte på? 1,80 høy med lang overkropp og normal lengde armer. Ikke interessert I sterkest mulig, vil heller kunne skyte mer uten å bli utslitt for å lære og så heller oppgradere etterhvert. Samtidig er det vel en fordel med nok guff til at pilene når blinken.
 9. Siden jeg nå har kjøpt bue til jentungen har jeg fått litt lyst på selv også. Jeg har skutt bittelitt med tradisjonell langbue for maaange år siden, men kan ca. null. Så hvor begynner jeg, og hva kjøper jeg? Compound eller langbue? Har lyst til å prøve compound, jeg vet ikke om det frarådes eller anbefales? Er noe av det de selger i et par tusen kroners klassen på XXL noe brukandes, eller bør jeg se andre steder? Jeg kunne tenke meg bueversjonen av en CZ Shadow, et godt bruksjern av typen mest mulig for pengene til en fornuftig pris. Alle innspill mottas med takk.
 10. Jeg tok henne med i butikken, og det er ikke tvil om at det er stooor forskjell på en 4-åring og en 6-8-åring. Det meste var for stort og tungt. Det ble den enkleste og billigste fra XXL, den var også minst. Vi får begynne et sted og så ta det derfra.
 11. Så det du egentlig sier er at lovverket akkurat slik det er i dag fungerte etter hensikten? Hvordan er det et argument for ytterligere innstramminger og kjepper i hjulene våre?
 12. LynxCAT, jeg har veldig lyst til å prøve en PAR. Send den til meg med en utlånserklæring, så kan jeg godt pelle av kompen før jeg sender den tilbake.
 13. Jeg vil gjerne at det skal stemme, men jeg klarer ikke å finne det. Gidder du poste link, paragrafnr., sitat e.l.?
 14. Hvis du har en i skapet ditt, hadde du giddet å sjekke kammeret?
 15. EU er som en gigantisk kreftsvulst som bare nekter å gi seg tross gjentatte cellegiftkurer.
×
×
 • Create New...