Jump to content

jamez

Members
 • Posts

  789
 • Joined

 • Last visited

About jamez

 • Birthday 11/09/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jamez's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

8

Reputation

 1. jamez

  Go light!

  23gram telefon? https://www.multicom.no/tinstar-bm10-minitelefon-rod-dual-sim/cat-p/c/p1500011429
 2. jamez

  Go light!

  Har blæra på tvers øverst i Stone Glacier Solo. Med hel glidelås er det enkelt. Fint å ha vekten øverst også.
 3. jamez

  Go light!

  En Platypus Hoser på ca 100gram og 2L er genialt. Lettere å drikke mens man går og praktisk i teltet. Og veldig greit å ha mulighet for å fylle opp før man går opp i høyden hvor det ikke fins steder å fylle. Men når man går der det er bra tilgang på vann er det tull å bære litersvis med vann! Fyll heller ofte eller til og med ha koppen tilgjengelig og drikk rett fra bekken når du går i slikt terreng.
 4. jamez

  Go light!

  For min del syns jeg 6 patroner holder om det er et dyr du har kort på. Da er det enda rom for å sjekke innskyting etter fall , eller for å skyte et skadeskutt dyr som måtte komme forbi. Jeg har til gode å bruke mer enn 2 skudd på en tur. Men, for det meste bare brukt et. Skulle 6 være for lite, så ja skal jeg gå ned med et smil rundt munnen likevel, for da har det vært en tur verdt å fortelle hjem om uansett. Angående knitrende Xlite så kan jeg melde at Neoair Xtherm knitrer mindre og har mye bedre friksjon. Nyeste versjonene av Xlite knitrer heller ikke mye når du ligger på dem, men er fortsatt så glatte at det er vanskeligere å holde seg i ro på . Xtherm er uansett bedre egnet da det er mye varmere og veier bare ørlitt mindre. Neoair vs Exped er smakssak? Om jeg fikk bruke fritt med penger i hvilken som helst butikk for å kjøpe utstyr for reinsjakta så ville likevel ikke Xthermen blitt byttet ut. Lettere utstyr trenger ikke å gå på bekostning av komfort eller å bli survival trening. Prøvde en Piranta-Edge til å partere simle på fjellet nå i helga, og må si det var en positiv overraskelse. Kommer nok til å ta med en slik og et ekstra blad på jaktene framover i tillegg til Mora Classic Laminated kniven slik at jeg har dobbelt opp. Å skjære opp ribbeina på kalv eller simle blir nok for hard kost for en Piranta-Edge men går faktisk fint med Mora Classic'en. Ganske lettslipt Mora-kniven, men å sette på et nytt blad på Piranta er jo veldig mye kjappere Sag har jeg aldri savna.
 5. jamez

  Go light!

  Derfor det må være med minimum 20 patroner også?
 6. jamez

  Go light!

  Tok med fruen en tur til fjells i helga. Reinen uteble men fikk en super tur på fjellet likevel. Og så blir det jo så jeg "må" enda mere til fjells Fikk testa Locus Khufu som tomannstelt. Hadde i utgangspunktet trodd at dette kun var duganes som enmannstelt for annet enn små japanere - og var forberedt på at det ble nødt å pent pakke alt av bagasje og sko i en fjellduk utenfor teltet. Men, må si jeg ble positivt overrasket. Fikk plass til begge sekkene i fotenden, litt klær og småtteri i toppen, børsa på ene sia og sko på andre sia. Ikke værst i et telt på under 350gram Mye er jo takket være "stormmattene" som jeg har fått sydd på 3 sider av teltet som gjør at jeg kan sette det opp slik at det normalt ville blitt 10cm glippe rundt. I tillegg må jeg si meg godt fornøyd med at det til tross for regnvær ene natta ikke ble plagsomt mye kondens. Obligatoriske bilder På dette bildet vises det godt hvor mye teltet er hevet over bakken i forhold til standard/cuben duken. Den grå nylon stormmatten fungerer like mye som en vindflapp nederst. Når teltet heves blir både bredde og lengde i teltet større, ikke minst takhøyde. Det er fullt mulig å sitte oppreist i teltet - men en fordel om en av gangen sitter opp for å kle på seg når man er to.
 7. var da svært til kverulering da. En Zeiss victory 8x25 tror jeg blir veldig dyr for den måtte du fått zeiss til å lage ekslusivt til deg Tror de fleste forsto helt fint hva jeg mente i det første innlegget mitt! En zeiss victory du har kjøpt billig er ikke en billigkikkert - den er en dyr kikkert kjøpt billig. Kan være enig i at en vitenskapelig korrekt uttalelse ville vært å kun si "en 25mm kikkert med større lystransmisjon og bedre optisk kvalitet på linsene vil på dagtid oppfattes som lysere enn en 32mm med mindre lystransmisjon og dårligere kvalitet på linsene". På dagtid når pupillestørrelsen din typisk ligger på 2.0-2.5mm (altså mindre enn enn 8x25s 3.125mm utgangspupill) kan du i teorien se like godt i en 8x25mm som en 56mm. Mitt tips til trådstarter var iallefall at jeg ville tatt en titt på Swarovski 8x25 - for den er med mine øyne veldig komfortabel å se i og av optisk kvalitetet som tilsvarer mye dyrere (i veilledende pris, og ikke ut fra ranspris fra dødsboet til en fjern slekning eller som tjuvgods av knarkerkompisen) kikkerter såfremt vi sammenligner i dagslysforhold.
 8. Skrev dyr/god. Hvis du får en god en billig er den i kategorien god Nå er det desverre ikke sånn at det fins så mange alternativer med 8x og linser mellom 25mm og 32mm. Det er igrunn synd. Når det er sagt. Ikke alle dyre toppkikkerter passer til alle sine øyne. Jeg fikk hodepine av swaro 8x42 El range av en eller annen grunn...
 9. påstand - en dyr/god 25mm er lysere i bildet enn en billig 32mm. (når pupillen din er mindre enn kikkertens utgangspupill er det transmisjon som avgjør hvor lyst bildet oppfattes) CL pocket er 345gram - en av dens favorittegenskaper på reinsjakta Stor ulempe med CL pocket er at den kommer uten deksler for okularer da. Hvilken kikkert som passer til dine øyne må du nesten ut å prøve.
 10. Jeg foretrekker alltid 8x framfor 10x på kikkerter som er 42mm eller mindre. Større utgangspupille og synsfelt gjør de så mye mer anvendelige - og økningen i detaljer som en 10x potensielt gir er kun noe du klarer å se med godt anlegg med kikkerten. Større utgangspupille gjør dem mindre følsomme for plassering i forhold til øyet og mer komfortable i bruk. Større synsfelt sier seg selv at er nyttig når man skal 'scanne gjennom et terreng' etter dyr. Det er bevegelsene som avslører dyrene somregel i større grad enn at du ser detaljene. 10x og trangt synsfelt er helt misforstått for jakt etter min mening. (10x56 har noe for seg for spesialisert bruk og i skumring/nattjakt - tunge, stødige og utrolig lyssterke) Jeg savner faktisk gode 7x kikkerter med enda større synsfelt enn 8x kikkertene. Hadde det kommet en 7x32 med ~150m synsfelt og gjerne også innebygd avstandsmåler hadde det vært min drømmekikkert for allround jaktbruk! Den vil fortsatt hatt større utgangspupille enn en 10x42 og vært minst like habil til jakt i litt uti skumringa. Det var min mening! (ps - det som ble brukt mest ifjor for min del var 8x25 Swarovski CL pocket - i prisklasse under 5000kr ville jeg absolutt sett på en sånn med mindre du driver utpreget mye med jakt i skumring)
 11. jamez

  Go light!

  avtreksfeil; Først og fremst, jeg sover godt på Xtherm. Den har god friksjon, føler hvordan varmen reflekteres umiddelbart du legger deg på den -som Oslo nevner ingen oppvarmingstid. Jeg liker bedre å ligge på små tverrgående riller. Underlaget gir på en måte feedback hvis du nærmer deg kanten med at det svikter mens xped har tjukkere pølser på siden for å holde deg midt på. Jeg liker å slippe å jokke på en skumpute for å blåse opp. Bedre å bytte ut (pumpe-)pakkpose med et strikk og blåse opp underlaget med kjeften - vekt spart det og. Og ja vekta og pakkvolum på Xterm liker jeg godt. Jeg har sovet ganske godt på synmat'en min også, men har måttet reklamere to ganger fordi skilleveggen mellom pølsene åpner seg og underlaget får en svulst. Og den er kaldere og over dobbelt så tung. Neoair Xlite syns jeg er litt i glatteste laget, men det skal vel ha kommet et ny utgave nå som har bedret friksjon.
 12. jamez

  Go light!

  Neoair xtherm vs xlite. Anbefaler absolutt xtherm hvis det er sjans for under 5 grader ute. Har begge. Xlite er mye kaldere. Dessuten knitrer det mer og er så mye glattere at det nesten gjør xtherm verdt de ekstra grammene. På typisk reinsfjell måtte du hatt såpass mye varmere pose med xlite at vektbesparelsen forsvant Just my take... (men for all del, xlite er et av de beste og letteste det også)
 13. jamez

  Go light!

  Anbefaler Neoair Xtherm Ulempen er at du kanskje må opp på Large size (196x 63cm ) som da blir en god del tyngre enn regular (183x51) Jeg er 186 og har en kompis som er enda lengre - og vi bruker regular uten problem da. Jeg syns det er greit å ha hodet over underlaget faktisk, så legger jeg klær og greier under hodet, over underlaget. Sover på siden - super komfort og da trenger man ikke så mye bredde. Sover godt på underlaget og det er genialt varmt. Liker det mye bedre enn exped.
 14. Gir vel mer mening med en kikkert du kan sette et stort nok tårn på til at du kan merke av forskjellige hold for hvertfall 2 ladninger?
×
×
 • Create New...