LarsE Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Mye mere lemen enn rovdyrene kan nyttiggjøre seg vandrer rundt i marka i disse dager. Hva om det egentlig er en delikatesse som går der? Reven spiser jo heller lemen en rype og rype som er så godt! Bikkjene elsker lemen, men de spiser jo alt bare det lukter ille. Mange har meninger om lemen, noen hevder til og med at de er giftige!!!! Refererer til "harepest" og "lemen pest" Lemen spiser jo bare plantemateriale, så det burde jo være en smak som kunne minne om kanin eller hare? Marsvin er f.eks en delikatesse i Sør Amerika, da må jo lemen kunne være det også La oss få igang en diskusjon og forslag til tilberedning av lemen. -Flåing -Mørning (40 døgngrader) -Tilberedning -Saus -Vin (©lemen Reserva Vinho Verde 2009)? -Dessert Dette blir gøy! Larsern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vingrom Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 det er ikke rare kjøtt biten på en lemmen så du skal nok ta endel får du har middag trur ikke det er noe serlig god smak på den mener og ha hørt at røskatten bar eter levra og hjerte fordi resten smakte for jævlig. hvis det er etanes kan jo lemen gryte vere noe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Torslett Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Lemen kebab? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Lemen kebab? Det har du sikkert allerede spist... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Har lenge hatt ett sterkt ønske om å sy meg en lemmenfrakk, sydd sammen av mange bittesmå lemmenskinn. Tror det måtte vært umåtelig stilig og ført til en kraftig tiltrekning fra det motsatte kjønn.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vingrom Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 @MorganKane høres ut som en fin jobb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRob Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeg synes revehale hengende fra antenna på bilen er så utrolig 80 tallet! Helt ut! Lemmenhale derimot tror jeg kler dagens biler veldig bra! Men dere får unskylde meg! Det var vel den gode maten vi skulle snakke om her... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbs Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 @MorganKane, en sånn frakk hadde selvfølgelig vært både stilig og moteriktig. Men det kan vel bli litt mye jobb, og det er dessverre ikke akkurat høyaktuelt for årstiden vi nå går inn i? En lemenskinn-tanga til strandbruk, derimot! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
treføtingen Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Regner med at lemenkjøtt har en søtlig smak,så hva med å bytte ut vinen med Bitter Lemen..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 første som slo meg,var å koke de i saus. 20 lemen som er flådd osv,kanskje brune de i panna fort, så la de koke i en god brunsaus,el rødvinssaus? det blir jo så klart fignermat al'a kyllingvinger. men stekte grønnsaker og kanskje råstekte poteter og ei god pils som tilbehør..fristet faktisk rimelig mye Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pettersprett Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jaja, bilder av tallereken ønskes, men ikke av resultatet dagen derpå.. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.35Whelen Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Kjøtt er kjøtt hehe Vel... gleder meg til å se førstemann som poster bilder av tilberedt lemmen...... Med øl og løten akevitt tipper jeg det blir helt ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klatrechris Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 kom over denne: http://nysgjerrigper.no/Artikler/den-ga ... innataggen Lemenets skrikende atferd kan være et effektivt forsvar. Lemen kan skremme bort både erkefienden fjellreven og rovfugler. Et sint lemen med klaprende tenner er ikke det første en gir seg i kast med, dersom det finnes annen mat i nærheten. Dessuten er de ikke så gode å ete, lemen har nemlig en kjertel som gjør at de lukter sterkt og smaker vondt. Kanskje er det derfor de har et så iøynefallende oransje og svart mønster på pelsen? Det kan være en advarsel: «Pass deg! Jeg er farlig!». fristet ikke akkurat som noe på middagsbordet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarsE Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 Ja det var denne kjertelen, den har jeg sett omtalt andre plasser også, men hvor sitter den? Den gjør helt sikkert ikke hele dyret til en stink bombe. Tror heller den setter lukt til pelsen slik at predatorer kjenner smaken med det samme de prøver å ta tassen. med andre ord, vi må finne ut hvordan vi skal ta vare på skrotten uten at kjertelen setter smak på kjøttet. Her må det seriøs forskning til, ikke bare synsing. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 det at lemen er giftig trur jeg nok er bare sprøyt og vås. http://no.wikipedia.org/wiki/Lemen" target="_blank rovfugler og rev hadde ikke klart seg med å grave ut den bittelille hjernen om de skulle leve på lemen diett. har akkurat sittet å googlet dette en 15-20 min uten å få opp så mye som at lemen er giftig. koker nok heller ned til at det har signalfarger som er naturen sin måte å si fra at ting er farlig/giftig osv, men det er mer en nok av de som hermer etter slikt. ser ingen grunn til at de skal være giftige heller,om de er det,hvorfor er ikke andre gnagere det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Bytt ut kanin med lemen i denne oppskriften så blir det nok godt (regner med det går 20-30 lemen på ei kanin). Det var i hvert fall helt nydelig med hare: Rabbit (wild or domesticated) braised in fruity, hoppy beer is popular all over Belgium, but when it's combined with prunes, smoky bacon, and the unique red Rodenbach beer of Flanders, the gustatory experience is astounding. Available in many of our markets, Trappist beer can be used as an acceptable substitute, as well as any full-bodied English ale. While it's still not easy in this country to find fresh rabbits, the frozen, which are dressed and usually cut into pieces, are a very good product so long as each weighs at least 2½ pounds and is meaty. Do test the rabbit after about 1½ hours of simmering to make sure it's still well-textured and not overcooked and dry. INGREDIENTS •1 pound pitted prunes •¼ pound slab bacon (rind removed), cut into pieces •5 tablespoons all-purpose flour •Salt and freshly ground black pepper to taste •Two frozen and thawed 2½-pound rabbits, disjointed •4 medium onions, chopped •2 carrots, scraped and chopped •2 garlic cloves, minced •Two 12-ounce bottles dark beer or ale •2 tablespoons cider vinegar •¼ teaspoon dried thyme, crumbled •2 bay leaves •2 whole cloves INSTRUCTIONS 1.Place the prunes in a bowl with just enough warm water to cover and let soak for 1 hour. 2.In a large, heavy pot, fry the bacon over moderate heat till most of the fat is rendered and drain on paper towels. On a plate, mix together 3 tablespoons of the flour and the salt and pepper and dredge the rabbit pieces in the mixture, tapping off excess flour. In batches, brown the rabbit on all sides in the bacon fat and transfer the pieces to a plate. 3.Add the onions, carrots, and garlic to the pot and stir till softened, about 5 minutes. Return the rabbit to the pot, sprinkle the remaining 2 tablespoons of flour over the top, and cook about 5 minutes longer, turning the pieces. Gradually add the beer, allowing the sauce to thicken slightly before adding more. Add the vinegar, thyme, bay leaves, and cloves, reduce the heat to low, cover, and simmer for 45 minutes. Add the prunes and bacon, cover, and simmer till the rabbit is very tender, about 30 minutes. Remove the bay leaves and serve the rabbit hot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trestokk Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Middagen avlyst DET ER IKKE JAKTTID PÅ LEMEN! Alle som foreslår å drepe og spise dyret må kastes ut av Kammeret og NOISE. Umiddelbart. (Endelig fikk jeg også være litt surmage...... ) God Helg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vingrom Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 er ikke jakt tid på skogsmus heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeger93 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeg kan ta på meg å flå tusenvis av lemen i flåbenken min. Om noen skal lage lemenkebab uten å vite hvordan man skal flå dette lille dyret, så bare gi meg en telefon så kan jeg og flåmaskinen min sette i gang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynvingen Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Oppskrift: 50 Lemen, 65 is biter, 3 liter melk 1/2 kg sukker Foodprofessor, Voila!! Frisk Lemenade! Aller best, tørk Lemen peniser og salt dem, så har du noe ala saltstenger, Kalt: LemmenLem! Lemmen er oxo fine og fryse ned, Og kan tas opp når du vil, nyt dem mens Lemmene tiner fra og være fryst, og dermed har du noe så flott som nydelige Lemmen-Tiner.. hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvamsgutten Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Har ikke noe og si om det ikke er jakttid på lemen. Du finner tykt av det etter veiene som er døde. Det må gå an og spise det. Man spiser jo kebab som kommer av alle påkjørte katter rundt omkring, men det smaker himmelen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeger93 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Hva er skinnprisen på et lemen egentlig?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeger93 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeg vurderer også å lage ei skinnkåpe av lemenskinn til kjæresten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vingrom Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 (edited) man skal ha ca 200 røyskatt skin til ei kåpe så ca400 lemmen skin så LYKE TIL lag heller noe litt mindre som et sitteunderlag(kjekt og ha på elg post) Edited April 29, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComKFOR Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Lemen skal smake noe inn for jævlig. Dette er vist også bakgrunnen for myten om at de sprenger, da rovdyr bare spiser hjernen og leveren på grunn av smaken og dermed så kryr det av lemenlik som ser ut som om de har sprengt ut hjernen og magen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bård 308 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 hørt den jeg å ja...tror det var på radioen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plukkfisk Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeg leste en sak fra Grønnland i Villmarksliv for noen år siden. Der foredlet de alkekonger ved å stappe et par hundre stykker i en belgflådd sel, sy igjen i begge ender og la det ligge å godgjøre seg i steinrøysa en godt tid. Jeg foreslår å stappe mest mulig nedi en belgflådd rev og legge dem til modning i røysa noen måneder. Da er det bare å ta dem ut, brekke dem åpne og gomle i seg, bare pass deg for pels og ekle kjertler. Edit: Rettet taxidermiterminologi ( si det 10 ganger fort etter hverandre) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Ruter King Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 er det jakt på lemen? Med softgun da eller? Nei... serriøst er det det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerjente Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Ekorn minner litt om kanin i alle fall. Kanskje lemen også? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiur666 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Har ikke spist lemmen selv men har da sett reaksjonene til bikkjer som har mesket seg med de små krabatene Sist det var lemmenår på Hardangervidda tror det var i 97, lå jeg og fatter og fisket i ei ukes tid. Vi hadde med oss en strihåret Dachs som lød navnet Frikk ,gjorde det vi kunne for og holde han unna men det lyktes dårlig så fort vi snudde ryggen til satt han og gomlet lemmen Det gikk bra i 2 dager helt til vi våknet en morgen etter ei lang natts fiske da hadde nemlig Frikken spydd og driti rundt i hele 2 mannsteltet mens vi sov Hadde aldri trudd at de var plass til så mye møkk i ei så lita bikkje men det var dritt og halvfordøyde lemmen over alt.Far min er til vanlig en sindig kar men jeg fant det best og skygge banen før han våknet var nok 200 meter fra campen da jeg hørte FAEN I HELVETE så det ljomet i fjellheimen og ut av teltet kom bikkefanten i bue gjenom lufta.Det var et kast som jeg ikke har sett siden det var østtyske sleggekastere med i OL.Vi lå vel ca 25 meter fra vannet men bikka var ikke i nærheten av bakken før han landet langt ut i vannet.Selv fant jeg ut at det var best og være borte et par timer til høvdingen haddet roet seg litt Så dere får ha lykke til ned matlagingen men jeg tror jeg står over, etter denne smått traumatiske lemmen opplevelsen som 16 åring Ps vi snakker her om ei bikkje som hadde stivfrossen abbor som favoritt mat og ikke lot anledningen gå fra seg til og stjele fiskeslo,så når han ikke taklet lemmen så lag jeg også være Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 hahahahahahaha konge bra historie lo meg meg nesten på brokk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegerjente Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Hadde en alaskan malamute en gang som forspiste seg på lemen. Han spydde også, men heldigvis utefor teltet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blikkers Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 (edited) Om du tror det eller ikke så har jeg en frakk sydd av lemenskinn, bilder kommer. Fikk tak i den på en brukthandel i nord sverige. Tenk deg jobben med og slakt X antall lemen og så ta vare på skinnene ! Edited May 1, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Lemen mørnes raskest i hundemage. Tar ca en halvtime, og så kommer de opp møre og nesten uten pels. Ligner da litt på kjempesnegler, så jeg antar det går å marinere dem i hvitløk og så spise dem som de er. Isteden for rødvin anbefales biola og nyco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DPMSAR10 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Helstekt indrefile, med en god saus og mye grønnsaker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 @ tiur666 Ler så jeg nesten griner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falk Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Kunne jaggu tenkt meg å fått laget en stringtruse av lemenskinn til frøkna. Pelsdotten ha skjult den andre dotten . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mountain-man Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Lemen er farlig!!!! http://www.vgtv.no/#id=39966" target="_blank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassetjeger Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Her er bilde av lemen klar til servering (har spist litt allerede.....) =D http://jegermattis.blogspot.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 For utplukking av lemmen fra brønn, er det ett godt indianer triks å forsiktig bruke øse eller bøtte. Ikke piasava kost. En kost vil smøre lemmenet opp langs veggen i brønnen som en bløtkokt potet. I det kosten når toppen av brønnen, vil det man har igjen av lemmenet bli sprutet ut i lufta i en hvit sky av lemmen.. Å gjøre dette er aldri noen bra start på høstjakta, spesielt dersom man bare har ett sett rene klær. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.