Jump to content

bassetjeger

Members
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bassetjeger

 • Birthday 02/02/1955
 1. bassetjeger

  Kart Alpha 100

  OK takk for svar. Vurderer videre
 2. bassetjeger

  Kart Alpha 100

  Skal kjøpe Garmins Alpha 100. Blir å kjøpe helt ny. Ser den leveres med forhåndskart Europa. Antar det er lite brukelig til jakt. Noen gode tips om hvor jeg får tak i rimelige kart til denne modellen? Er det f eks komplisert/mulig å legge inn frikart? Helst skulle jeg hatt med eiendomsgrenser.... Noen tips?
 3. bassetjeger

  tråden for drever

  Endrer brukernavn til dreverjeger, siden basseten har flyttet til Halsa i Nordmøre og jager videre der
 4. bassetjeger

  tråden for drever

  Testet det samme her. Enkelt blodspor, med en bit rådyrkjøtt i enden. Det var kjøttbiten med blod jeg brukte for å legge spor.Ca 30 meter, gikk som ei føyke.
 5. bassetjeger

  Garmin Astro 320?

  Også 220 med dc40 har pinkode-beskyttelse. Jeg levde selv i den villfarelse at det bare fulgte 320, og det gjorde flere med meg, men også 220 har dette. Jeg bruker det sjøl.
 6. bassetjeger

  PIN-kode

  Jeg leste at det bare er den nyeste Garmin (320 som kom i år) som kan brukes med PIN-kode på hundeenheten, slik at andre ikke får "innsyn". Dette er en utbredt misoppfatning, så langt jeg har forstått hos en del andre Garmin-brukere. Tilfeldigvis bladde jeg i bruksanvisningen, og fant at det sannelig er PIN på min 220 med DC40, som jeg kjøpte i fjor. Kanskje det er omhandlet i tråden her tidligere, men med 77 sider å bla gjennom la jeg det like godt ut. For noen er det kanskje en nyhet Greit er det etter min mening at ikke alle Garmin-eiere i nærheten kan følge bikkja mi når den jakter, men dette gjør vel ikke noe med problemet som oppstår når det er kollisjoner mellom id`er?
 7. bassetjeger

  tråden for drever

  Har prøvd jeg også, så jeg håper noen kan bistå..
 8. bassetjeger

  tråden for drever

  Vi har jevngamle hunder med noe av samme blod, Marantz649. Min Bruno er født 9.juli og har Stakkelias Stål-Arko som far. Var ute på andre skogtur i dag, og jeg venner den like godt til Garmin-peileren med det samme. Bruno slo ut til drøyt 70 meter i luftlinje mens jeg satt der på stolsekken min, og samlet var den på beina drøyt 3 km. Varslet da en elg reiste ut et godt stykke unna, og ble himla glad da den fant fersk rådyrmøkk. Var om å gjøre både å ete og rulle seg oppi Tre ganger var den tilbake på denne møkka for å være sikker på å få gjort seg ferdig der Ellers gikk det i hopp og sprett i høy blåbærlyng, over kvist og kvast. Det er som han som svarte deg, skriver her; Viktig at hunden lærer seg å stole på at den finner deg igjen, så bare bli sittende. Bruno kom til meg og pistret og pep, men jeg overså den, så da dro den "ut i verden" på egen hånd igjen. Jeg fikk forøvrig en grei demonstrasjon av at den bruker nesa, på veien hjem igjen. Det er flere stier å velge, som går i samme retning og dels krysser hverandre, men Bruno valgte nøyaktig det sporet vi hadde brukt inn i terrenget. Jeg har tenkt å oppdatere litt om hunden underveis i utviklingen på bloggen http://dreverjeger.blogspot.com" target="_blank Drømmen er selvsagt å fullføre bloggen med gode loser og fall, men det er nok temmelig blandede meninger om hvor tidlig man skal la bikkja jage/jakte. Noen mener det er bare å pøse på, mens andre gjerne holder an til andre leveåret. Enkelte til det tredje. Jeg vet ikke om det er noen som har fornuftige innspill her, basert på solide erfaringer? Bør man la bikkja utvikle seg som den selv vil, eller skal man bevisst holde an det første året? Bruno vil være 5,5 mnd ved årets siste jaktdag på rådyr... Ellers kan det være moro å utveksle erfaringer underveis. Bilder/film av valpen på bloggen min. En valp er et spennende prosjekt, og går alt bra, legges nå grunnlaget for minst ti års jakt. For min del er det første gang drever, og etter Basset Artesien Normand håper jeg at jeg nå får en hund med godt utslag og forholdsvis lange loser.
 9. bassetjeger

  tråden for drever

  Mosjon og trening er viktig både for hund og eier. Akkurat nå har jeg byttet rase fra Basset AN til drever, og har en 4 mnd hann som etter hvert som den blir utvokst, vil få den samme helårlige treningen som basseten fikk. Det betyr sykling, gåing, ski, og alt dette i variert terreng. Ved siden av at den fysiske formen blir helt topp, styrker det labbene, og ikke minst kontakten mellom hund og eier. http://bassetjeger.blogspot.com Basseten kuttet jeg ut fordi den ikke jaget lenge nok for meg som oftest jakter rådyr alene. Den er omplassert til en jegerfamilie som burde kunne gi ham optimale muligheter. De har stor vilttetthet (rådyr/hjort) og jakten foregår oftest ved at det posteres rundt i et terreng først, før fører og hund går inn. Jeg krysser fingrene for at alt går bra. Flotte folk var det i alle fall, og jeg ville ikke omplassert om jeg ikke følte meg trygg på at de ville ta seg godt av hunden. De første tilvenningsturene i skogen med Bruno er i gang. Skikkelig gøy! http://dreverjeger.blogspot.com
 10. bassetjeger

  På valpejakt

  Takker Gjerne svar fra flere.
 11. bassetjeger

  På valpejakt

  Er på jakt etter valp for rådyr/hjort. Noen som kjenner til spennende kull?
 12. bassetjeger

  Garmin Astro

  Min 220 følger meg, og ikke hunden, så når hunden har jaget ut av nærområdet, må jeg følge sporet med pila, eller bruke kartet i annen målestokk. Kanskje noe jeg har stilt inn fei l...?
 13. bassetjeger

  Garmin Astro

  Var da et merkelig problem? Jeg har 220, og hundesporet er det som legger seg over. Jeg overfører også til google earth, og ser hundens loser tydelig i google-fotoet av hele jaktområdet. Det er jo merkelig om 320 ikke har den samme muligheten. Tror jeg ville kontaktet Garmin direkte.
 14. bassetjeger

  Batteriet tømmes like kjapt uten bruk som med

  Jeg tok faktisk fra hverandre hele skiten i går kveld, renset for møkk etc, og satte sammen. Ladet helt opp, slo av, og lot det ligge over natta som sist. Når jeg slo på peileren i dag, var alt helt ok. Batteriet var fulladet. Kanskje var det en eller annen liten detalj som "sugde" strøm. Uansett er det kanskje lurt å oppdatere programvaren? Jeg oppdaterte etter kjøp, fordi den skapte problemer, men etter den tid, har peileren funket bra - helt til batteriproblemene - som nå ser ut til å være løst
 15. bassetjeger

  Batteriet tømmes like kjapt uten bruk som med

  Jeg skal forsøke rådene, og melde resultatet tilbake :=)
×