Jump to content

bassetjeger

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bassetjeger

 • Birthday 02/02/1955

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På min Astro 320 kunne jeg skrive inn eiers navn, adr, tlf som åpningsbilde på skjermen, ved å gå inn i programmet på peileren et eller annet sted. Kjekt å ha om man mister enheten, eller man er samlet mange med samme utstyr. Noen som vet om det er mulig å gjøre det samme med Alpha 100, og i så fall hvordan??
 2. Jeg har nå en 10/22 da, og da er kanskje det jeg har lyst til å teste, enda mer utenfor senter? Den går bra med Standard
 3. Leste i et par tester (Norge og USA) at de gikk overraskende bra i f t hastigheten, så har lyst til å teste. Forøvrig går standard veldig bra i min. Men takk for tips om Skitt Jakt, selv om de ikke lagerfører
 4. Lest i tester om spes ammo til .22 som skal gå bra. Lyst til å teste, men finner ingen forhandlere så langt. Gjelder Eley Force og CCI Velocitor. Noen som vet hvem som selger dem i Norge?
 5. Det går mange diskusjoner rundt lovlighet/ulovlighet ifb jakt med 22, blant annet på orrfugl (som er aktuelt for min del). Jeg har i dag fått mail fra Mlljødirektoratet (tidligere DN) etter en forespørsel om orrfugljakt med kaliberet. Gjengir svaret: (sitat) "Det er nå opp til den enkelte jeger innenfor gjeldende regelverk å vurdere humaniteten ved felling av småvilt med rifle. Vi har tidligere sagt at de eldre bestemmelsene om anslagsenergikrav ved småviltjakt skulle være veiledende. Der var det satt et krav til orrfugl som var noe høyere enn det en får ved bruk av cal. 22 long rifle. En kan ikke forvente at folk skal finne frem disse i dag. Cal 22long rifle har tilstrekkelig anslagsenergi til å felle en orrfugl på nærme holde og brukt slik vil den være lovlig. Det vil selvfølgelig være et problem å komme tilstrekkelig nærme til å kunne foreta en sikker og human avliving på orrfugl. Dette vil være den enkelte jegers ansvar." heter det i svaret, der det også påpekes at man utviser god jegeretikk og moral. Etter dette gjelder da fremdeles det som har vært nedfelt i årevis, at man kan jakte vilt opp til en hares størrelse, men ikke til hare osv., samt begrensningen for antall patroner i kammer/magasin på en halvauto rifle, 2 i magasin og ett i kammer. Men for vilt under "hares størrelse", må det være opp til jegeren å vurdere.
 6. OK takk for svar. Vurderer videre
 7. Skal kjøpe Garmins Alpha 100. Blir å kjøpe helt ny. Ser den leveres med forhåndskart Europa. Antar det er lite brukelig til jakt. Noen gode tips om hvor jeg får tak i rimelige kart til denne modellen? Er det f eks komplisert/mulig å legge inn frikart? Helst skulle jeg hatt med eiendomsgrenser.... Noen tips?
 8. Endrer brukernavn til dreverjeger, siden basseten har flyttet til Halsa i Nordmøre og jager videre der
 9. Testet det samme her. Enkelt blodspor, med en bit rådyrkjøtt i enden. Det var kjøttbiten med blod jeg brukte for å legge spor.Ca 30 meter, gikk som ei føyke.
 10. Også 220 med dc40 har pinkode-beskyttelse. Jeg levde selv i den villfarelse at det bare fulgte 320, og det gjorde flere med meg, men også 220 har dette. Jeg bruker det sjøl.
 11. Jeg leste at det bare er den nyeste Garmin (320 som kom i år) som kan brukes med PIN-kode på hundeenheten, slik at andre ikke får "innsyn". Dette er en utbredt misoppfatning, så langt jeg har forstått hos en del andre Garmin-brukere. Tilfeldigvis bladde jeg i bruksanvisningen, og fant at det sannelig er PIN på min 220 med DC40, som jeg kjøpte i fjor. Kanskje det er omhandlet i tråden her tidligere, men med 77 sider å bla gjennom la jeg det like godt ut. For noen er det kanskje en nyhet Greit er det etter min mening at ikke alle Garmin-eiere i nærheten kan følge bikkja mi når den jakter, men dette gjør vel ikke noe med problemet som oppstår når det er kollisjoner mellom id`er?
 12. Har prøvd jeg også, så jeg håper noen kan bistå..
 13. Vi har jevngamle hunder med noe av samme blod, Marantz649. Min Bruno er født 9.juli og har Stakkelias Stål-Arko som far. Var ute på andre skogtur i dag, og jeg venner den like godt til Garmin-peileren med det samme. Bruno slo ut til drøyt 70 meter i luftlinje mens jeg satt der på stolsekken min, og samlet var den på beina drøyt 3 km. Varslet da en elg reiste ut et godt stykke unna, og ble himla glad da den fant fersk rådyrmøkk. Var om å gjøre både å ete og rulle seg oppi Tre ganger var den tilbake på denne møkka for å være sikker på å få gjort seg ferdig der Ellers gikk det i hopp og sprett i høy blåbærlyng, over kvist og kvast. Det er som han som svarte deg, skriver her; Viktig at hunden lærer seg å stole på at den finner deg igjen, så bare bli sittende. Bruno kom til meg og pistret og pep, men jeg overså den, så da dro den "ut i verden" på egen hånd igjen. Jeg fikk forøvrig en grei demonstrasjon av at den bruker nesa, på veien hjem igjen. Det er flere stier å velge, som går i samme retning og dels krysser hverandre, men Bruno valgte nøyaktig det sporet vi hadde brukt inn i terrenget. Jeg har tenkt å oppdatere litt om hunden underveis i utviklingen på bloggen http://dreverjeger.blogspot.com" target="_blank Drømmen er selvsagt å fullføre bloggen med gode loser og fall, men det er nok temmelig blandede meninger om hvor tidlig man skal la bikkja jage/jakte. Noen mener det er bare å pøse på, mens andre gjerne holder an til andre leveåret. Enkelte til det tredje. Jeg vet ikke om det er noen som har fornuftige innspill her, basert på solide erfaringer? Bør man la bikkja utvikle seg som den selv vil, eller skal man bevisst holde an det første året? Bruno vil være 5,5 mnd ved årets siste jaktdag på rådyr... Ellers kan det være moro å utveksle erfaringer underveis. Bilder/film av valpen på bloggen min. En valp er et spennende prosjekt, og går alt bra, legges nå grunnlaget for minst ti års jakt. For min del er det første gang drever, og etter Basset Artesien Normand håper jeg at jeg nå får en hund med godt utslag og forholdsvis lange loser.
 14. Mosjon og trening er viktig både for hund og eier. Akkurat nå har jeg byttet rase fra Basset AN til drever, og har en 4 mnd hann som etter hvert som den blir utvokst, vil få den samme helårlige treningen som basseten fikk. Det betyr sykling, gåing, ski, og alt dette i variert terreng. Ved siden av at den fysiske formen blir helt topp, styrker det labbene, og ikke minst kontakten mellom hund og eier. http://bassetjeger.blogspot.com Basseten kuttet jeg ut fordi den ikke jaget lenge nok for meg som oftest jakter rådyr alene. Den er omplassert til en jegerfamilie som burde kunne gi ham optimale muligheter. De har stor vilttetthet (rådyr/hjort) og jakten foregår oftest ved at det posteres rundt i et terreng først, før fører og hund går inn. Jeg krysser fingrene for at alt går bra. Flotte folk var det i alle fall, og jeg ville ikke omplassert om jeg ikke følte meg trygg på at de ville ta seg godt av hunden. De første tilvenningsturene i skogen med Bruno er i gang. Skikkelig gøy! http://dreverjeger.blogspot.com
 15. Takker Gjerne svar fra flere.
×
×
 • Create New...