Jump to content

vingrom

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vingrom

  1. Har fått mulighet til å skaffe meg en ruger no1 i kaliber 3006. Har lest igjennom hele denne tråden og noen amerikanske artikler om rifla og har noen spørsmål. Er det nødvendig å bedde fortreet for å få brukbar presisjon? Ser at mange "customiserer" riflene med nye løp ol. Er dette dyrt eller vanskelig å ordne hos en børsemaker? Hadde vært artig med en ruger nr1 i 7x57
  2. Ble ikke trekt av fjellstyrene så får prøve her! Noen som vet om grunneierlag ol som selger kort (Helst i Gudbrandsdalen)? Vi er 3stk 18 år gamle ferske reinsjegere som ønsker 1-3 kort, alt er av interesse.
  3. Doctoroy Winchester super X er ekspanderende Utgangshastighet: 487m/s Vekt: 28,3gram Energi: 3350 joul Laveste hastighet som holder kravet: 394m/s Om den ikke mister mer enn 93m/s ut til 100 så holder den kravet. Om løpet er riflet må det vel regnes som rifle og ikke hagle?
  4. For å fortsette tråden. Hva med slugs skutt ut av et riflet slugløp? Om de holder anslagsenegi kravet, vil de være lovlige på storvilt eller vil det fortsatt regnes som slug?
  5. Skaut min første bukk i går! Det tok nøyaktig 14 minutter fra da jeg og han jeg jakter med (er 17 år) startet å smyge oss til jordet til bukken var felt. Hadde virkelig maks flaks! For ikke bare sto bukken på andre siden av jordet når vi kom, den var også ganske stor! Jeg sneik meg sakte fram og felte bukken på ca 100 meters hold. Vi har tidligere sett en liten bukk her noen ganger og det var den vi egentlig hadde tenkt å prøve oss på. Er nesten litt kjedelig at det var så fort gjort, fikk ikke prøvd lokkefløytene jeg har kjøpt og jeg får ikke jaktet noe mer før duejakta starter. Hva tror dere er det vits i å sende inn til gevirbedømming?
  6. Hallo! Skal starte å lade 22 hornet, noen tips til krutt, tennhette, kule, ol? Tenker lill gun eller N110 krutt? Rifla brukes først og fremst til skogsfugl, and og rev. Har så langt bare skutt med RWS sp ammo, men har fått litt store utgangshull på fugl. Har lest på robsoft at svenske spetsjegere bruker sierra varminter i ca 650m/s med bra resultat.
  7. Kikkert er å foretrekke, men hevarmen må bøyes så den ikke går i kikkerten. Det greieste er kanskje å lage en scout kikkert montasje på løpet? Svakheten til kragen er at den bare har en låseklakk og derfor ikke kan bruke det kraftigste av ammo. Så du må lade selv om du skal greie storviltkravet og ikke sprenge rifla. Krag er som alle andre 6,5x55 rifler lovlig på alt fra trost til elg.
  8. vingrom

    Gaupe observert

    Skriv det inn på Scandobs.no
  9. Er ikke sikker på om de har den hos din lokale våpenbutikk, men de er på nettbutikken og de er vel vanligere enn 150gr. Ellers så er det ikke noe problem å bruke ei loddet blykule som Norma oryx 165gr. Ei lodda blykule holder bra sammen med restvekt på over 90% så blyforgiftning er ikke noe å bekymre seg for i et såpass lite dyr som rådyr.
  10. Hva med vor-tx 168gr? De har den på jakt&friluft. Den er litt tyngre, men har lavere fart. Lav fart=mindre kjøttødleggelse. Har skutt et rådyr og en hjortekalv med den og fått fine slakt. http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... odid=20095
  11. Pussig akkurat det der med rev og hoder. Hadde en død grevling ute som reveåte og 3 natta hadde reven tatt hodet og ikke noe annet. Fant også et lammehode en vår for noen år siden. Det lå ved ei elv nedenfor et jorde med sau på, tok det med opp til bonden og han hadde funnet lammet uten hode noen dager tidligere.
  12. Allround småvilt/storvilt: 6,5x55 Allround storvilt(bever-elg): 8,57IS, 30.06, 308, 6,5x55 Allround småvilt (matvilt): 22wmr, 22hornet, 6,5x55 Ikke kjøp et høyhastighets kalibre som 300Win, 300WM, 22-250 ol til småviltjakt, hastigheten på kula ødelegger mer kjøtt enn kulediameter. Det greieste er nok 6,5x55, med rett kule funker den fint på elg og ødelegger lite kjøtt med helmantel på fugl.
  13. Noen som har erfaring med villsvinjakt.no? Har bestemt meg for en tur i sommer, men er usikker på om jeg skal jakte med dem eller wildboarsweden.
  14. Kaliber: 22Hornet Kule: 3g RWS softpoint Ladning: ferdig ladd. Hastighet: 740 m/s Avstand: 30-120m Resultat: greit, noe stort utganghull på fugl. Har skutt en orrhane og et par duer med denne, artig kaliber men litt kjøtt ødeleggelse på skudd rett bakfra. Skal begynne å lade selv til dette kaliberet. Noen med tips til ladninger som ikke ødelegger mye kjøtt? Skal brukes på storfugl/orrfugl/hare så helmantel er vel ikke å anbefale?
  15. Hallo! Jeg er snart 17år og "assisterende" leder for Lillehammer Jeger Klubbs ungdomsgruppe. Vi har fått jakt på bever i et stort område på sørsiden av Rokosjøen. Vi har ikke noe lokalkunskap om hvor det er hytter, ruter beveren bruker ol. Lurer derfor på om noen her kunne hjelpe til? Har ikke mye erfaring med beverjakt så tar gjerne imot tips! Har oryxs 165gr i 308, vil den ødelegge mye pels/kjøtt? Legger ved bilde av kart: Og link til kart med markert jaktterreng: https://www.inatur.no/jakt/513dd0d3e4b0062599974046" target="_blank Fint om dere kunne markert plasser med paint og sendt svar på e-post: karlotvete@gmail.com På forhånd takk!
  16. Litt OT, men finnes det en ladning til krag (6,5x55)som holder storvilt kravet? Lader selv
  17. Altså, skal du ha 22H trenger du ikke nødvendig vis være hjemmelader. Det er billigere om du lader selv, men man får tak i alt av ferdigrulla ammo du trenger på nett og våpenbutiker .(helmantel, blyspiss og hurtig ekspanderende)
  18. Jeg vurderte å kjøpe 17hmr eller 22H og valgte 22hornet. Ammo er litt dyrere så om du skal ha børse til tullskyting på blink. Da er 17hmr best, men til jakt er hornet er bedre en både 22wmr og 17hmr. 17hmr blir litt kleint til større småvilt som rev, gås, skogsfugl, ol på lengre hold. Skal du jakte kråke: 17hmr. Skal du jakte matvilt: 22hornet.
  19. far min kjøpte den av en her på kammeret for noen år siden (er 16 så den skal registreres på meg nå). Det er opprinnelig en pedretti hagle som har fått 22hornet løp. Børsa med kikkert veier i underkant av 3kg og er 55cm lang når den er lagt sammen tot lengde 96cm. den har overaskende god presisjon 3,5 cm samling med 3 skudd liggende uten støtte på 100m. Har den med i sekken som småviltrifle på nesten all jakt.
  20. I går skaut jeg min første orrhane med rifle! skutt på ca 70m hold med en liten sammenleggbar 22hornet og blyspiss. Skaut den nederst i nakken fra sida og jeg synes utgangshullet var litt i største laget. Helmantel blir vel litt for lite? Har brukt det på duer og de har en tendens til å seile på vingene et stykke med treff i brystet.
  21. kraftigste må vel være 17 Incinerator (17-50bmg) http://www.everydaynodaysoff.com/2011/0 ... cartridge/
  22. Hvorfor ikke 22hornet eller 22 k-hornet? Perfekt om du bare skal jakte småvilt (ikke lovlig på bever, rådyr osv). Flat kulebane til ca150m, lite kjøttødleggelse med helmantel på rype og blyspiss til gås/hare. Tåler ikke vind like bra som en 222/223, men bedere en 22wmr. Ammo går det greit å få tak i. Og er i motsetning til 22wmr ladbar. Er etter min mening det perfekte småvilt kaliber. Cz har 527 i 22hornet ellers så hender det at det er noen på finn.
  23. åja, som annen storvilt jakt altså. Leste på DN nå, hva går som "under tilsyn"? må jeg sitte på post med en av de andre eller kan jeg gå å drive dyra med eget våpen og kontakt over jaktradio? Har så langt bare sittet på post med voksen under elgjakt.
×
×
  • Create New...