Jump to content

Lynvingen

Members
 • Content Count

  628
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lynvingen

 1. Så har fadern kjøpt seg ny Elghund. Hann hund ved navn Bajas. Bilder kommer:)
 2. For mere info sjekk ut http://www.bildeler.no" target="_blank" target="_blank:
 3. Jeg tenkte jeg måtte vise dere ett produkt som er helt genialt. Denne burde ligge i en hver Jeger og fiskers sekk. Skal geværkolben eller fiskestanga knekke kan du fortsatt redde turen din med dette: http://www.bildeler.no/tape/?Bilmerke=- ... Vare=60916 http://www.bildeler.no/tape/?Bilmerke=- ... Vare=60915 http://www.bildeler.no/tape/?Bilmerke=- ... Vare=60917 Utrolig slitesterkt. Prøvde denne ved å knekke skaftet på en kost. Forsøkte å knekke skaftet en gang til og da knakk det på nytt sted og ikke det gamle stedet! Jeg skal hvertfall ha med en i sekken i høst!
 4. Lynvingen

  Hva er dette?

  Takker for svar.. Får se hva som skjer med denne..
 5. Lynvingen

  Hva er dette?

  Har kommet over denne, mulig en browning? Stod NS på den. Hvor mange mm er det? Hva kan denne være verdt? Takker for alle svar jeg får:)
 6. Ja det er en organisert jakt i Røyken/Hurum med tanke på Gaupejakta.. Vi prøver og lokalisere den nå slik vi får ringet den inn..
 7. Denne har krysset eller er på terrenget mitt nå siste døgnet..
 8. Lynvingen

  Øks-prosjekt:

  Der er du inne på noe..
 9. Lynvingen

  Øks-prosjekt:

  Her er vidunderet: Legg merke til hvordan bladet er bøyd til den ene siden: Jeg syntes innfestningen ser veldig spesiell ut. Noen sett slik før? Jeg trur jeg har funnet det ut: Trur det er ei gammel snekker øks som er brukt til Lafting av noen av byggene på gården. Kom over denne karen: http://www.smed-terje-granaas.no/index. ... 6&Itemid=9 Og der fant jeg dette:
 10. Lynvingen

  Øks-prosjekt:

  Det kommer, bare glemte øksehodet hjemme idag.. Prøve og huske det i morgen.
 11. Lynvingen

  Øks-prosjekt:

  Takker for svar, får ikke helt bestemt meg mellom Eik,Rogn eller Ask. Kom over denne siden: http://www.lauvtrebruk.no som forteller litt informasjon om hver tresort.. Det jeg egentlig hadde håpet på var og komme over ett tre som har ligget i ei mye over lengere tid. Det kunne vært spennende. Øksa kan minne litt om denne: Tenkte på noe som formen av dette håndtaket: Og noe slikt av en slire:
 12. Lynvingen

  Øks-prosjekt:

  Her for 2 år siden gravde jeg ut en hønsegård ved siden av ett gammelt vedskjul på gården her. Da kom jeg over en rusten jernklump i møkka. Jeg lå den til siden og Tenkte ikke så mye mere på den. Når jeg sjekket denne nærmere viser det seg og være en øks! Og ut i fra formen på øksa minner det om øks fra 1800-tallet. Store sjanser for den er vært brukt av en av mine forfedre. Så nå har jeg fått blod på tann og lyst til og pusse den opp. Men jeg er helt grønn på dette. Noen som kan hjelpe meg med tips? Stålbørste eller "syre" bad? Hva slags form på håndtak? Tre sort? Og trenger tips til noen som kan hjelpe meg med lage håndtaket på østlandet og mulig en skinnmaker som kan hjelpe meg med slire.. Setter Pris på alle tips jeg kan få. Biler kommer imorgen.
 13. Her er første fangst med Viltkamera på Foringsplassen: Hestejenter på slang: Ku & Kalv: Tok den kua og kalven ca 2/3 netter og tømme tilhenger lasset med epler! Griske dyr..
 14. Helgas Rådyrjakt: Fint vær, alt lå tilrette for en fantastisk jaktdag med mye dyr på terrenget. Xala virket i fin form men litt korte søk. Ingenting som falt i interresse for henne. Ingen ferske spor. Hva har skjedd? Hvor var alle dyra fra forrige helg? Xala i søk: Til og med TorERik slet med dreveren og finne dyr, men så plutselig ble det reine motorsagkonserten nede i lia. Joda 5 litauiske linjeryddere holdt på så ikke rart det var dyr på terrenget. Så vi flyttet oss videre opp i terrenget og ikke lenge etter tok både Xala ut los og Dreveren. Hadde singel Geit forbi oss og Geit og lam hvor vi ikke fikk fyrt av skudd på. På post mens Xala loser i fjellene bak meg: Så fikk jeg storfint besøk på skogen av Samboer og junior: Xala sliten, ligger og soler seg og venter på pølser: Alt i alt en fin dag med fine loser men ingen dyr.
 15. Liten fin artikkel i den lokale avisen om Røykens Høyeste topp der vi pleier og ha postert 2 jegere http://rha.no/kultur/bli-med-til-toppen-1.8125160
 16. Både jeg og fadern har Leupold VX serien og er kjempe fornøyd med disse. Her får du mye for pengene. Lykke til.
 17. Takker! Jeg har hatt mye glede av skogen som liten, og håper min Junior får det også By the way, I går kveld fikk jeg nytt last med epler på ny foringsplass. Og det viktige under jakta er og holde pluss poenga og ikke havne på minus siden hos fruen i heimen. Så denne hjelper
 18. Takker for alle svar, ble litt klokere på dette. Min Teori ut i fra hva dere har sagt er at denne kua og kalven dette gjaldt hadde fått skilt seg fra hver andre. Det som hadde skjedd var at kua kom alene på ett stort hogstfelt. Jegeren som satt postert hadde den lenge i siktet og kalte opp jaktleder på radio og fikk tillatelse til og skyte. Lenge etter kom kalven opp på flata fra ett helt annet hold. Da hadde den sikkert kjent lukta fra moren sin og kom gående. Så da fikk vi skutt denne også så den ikke går alene imøte med Vinteren. vavlo: Det har jo vært en varm høst som også kunne vært med på og ødelegge kjøttet. Som sagt aldri opplevd det før. Det triste med saken er jo at kjøttet måtte kastes da kjøttdeigen ble sur, og de vakumpakka steikene fikk grønn hinne på seg. Spesielt i kantene der pakningen hadde blitt "sveiset" sammen. Alt gikk på fyllinga.
 19. Er det noen som har vært borti at elgkjøttet er av dårlig kvalitet/Holdbarhet da dyret ser ut som har vært "Stresset"? Vi har mått kvitte oss med masse kjøtt i år da det er blitt dårlig kvalitet på det. Det lukter veldig stramt(mye elg) og smaker der etter... Eller er det bare en slags unskyldning fra slakteriet som ikke har oppbevart kjøttet på riktig måte? Har hørt det er ett slags søtningstoff i kjøttet som blir borte når dyret er stresset som har noe og si i mørnings prosessen og på holdbarheten?
 20. Nabo laget fikk bra ut telling på okser i år da de skøyt en 8 tagger og 10 tagger: Så nå er det Rådyr jakta som er i gang, da det virker som om vi har mye dyr på terrenget. Da vi har sett opptil 7 forkjellige dyr pluss los på ett annet innen 1 time. Har forsøkt og fått trimmet Xala litt og hu virker i god form og tar ut los hver gang vi er ute og trener. Her på vei opp bakkene til skogen, riktig nok har eieren hatt godt av og jogget ved siden av: Fin Stemning i skummringstiden:
 21. Hvordan jeg pakker elgkjøttdeigen: Jeg bruker 4 liters fryseposer og fordeler det slikt at det blir ca 400gram i hver pose. Dette fordi mye av mat fra butikken i dag er basert på 400gram kjøttdeig. Så former jeg det ut slik så det er lett og få presset ut luft av posene og lettere og stable i fryseren. Og ikke minst når det er pakket slikt så går det mye fortere og fryse ned og tine det opp igjen:
 22. Elgjakta 2013: Da var det over for i år etter at Olemog skøyt Ku og Kalv, en annen på laget som skøyt sin første elg og ha vært med på elgjakt i over 20år! Og siste elgen felt av meg etter og bli guidet av Olemog i kikkert på andre siden av dalen. Piggokse på 120m i stålos av 2 av hundene våres. Fantastisk fin slutt på jakta på en fin dag. Elg oksen: Da var det tid for Bålkos og ta ut av elgen. Her Olemog(Ole Morten) og Jaktleder: Rollene har blitt endret i jaktlaget nå da vi "unge" var løpegutter før er det nå den eldre garde som er blitt det: Selv om skuddet gikk rett i hjertet var det såpass mye igjen til grilling på bål og til gryte senere på kvelden: Øl og nygrillet hjertet hører til:) Kompis har gjort det bra i år også selv om dette dyret ikke ble skutt i los fra han: Meg og oksen: Olemog i aksjon: Fint og kunne avslutte denne jakta med venner og Elg gryte ala Herstadhei:
 23. Vel, det er en sannhet med modifikasjoner. Å føre kameraet for nært objektet er ikke særlig lurt med mindre du har et makroobjektiv. Alle objektiver har en nærgrense, og overskrides denne blir bildet uskarpt. Overskridelser av nærgrenser er for øvrig et svært vanlig fenomen en ofte finner igjen på diverse internettfora. Det og bilder av ens egne sokker Det trudde jeg man skjønte da...
 24. Tenkte og skrive ett lite innlegg om hvordan man kan enkelt ta bilde av våpenet hjemme og få det til og få det til og se litt bedre ut: Det du trenger er: Hvit Bakgrunn, Ett litt bedre digitalt kamera helt Speil reflekskamera, og ett Foto program på Dataen. - Ta bilde med hvit bakgrunn med godt lys. - Legg det inn i foto programmet slik: - Jeg bruker IPhoto på Mac da denne er veldig effektiv og enkel. Men Photoshop/ Apenture etc er bra programmer. - Så er det bare og begynne og leke seg, kjør opp Eksponeringa så begynner det fort og se bedre ut. - Jeg har her valg og kjøre opp Støyfjerning og legger inn en liten blåtone slik at bilde ser "Renere" ut slik: Så Retusjerer/Hvisker du vekk de siste forstyrrelsene før du lagrer bildet ditt slik: Og så har du Slutt Resultatet: Lite tips: Jo nærmere du holder kamera på det du skal ta bildet av jo mer skarpere og detaljert blir bildet. Lykke til!
×
×
 • Create New...