Jump to content

Hans Torslett

Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hans Torslett

 1. Jeg vurderer å kjøpe en hagle til lerdueskyting, og vurderer å få tak i en MC 8. Er det noen som har erfaringer med disse?
 2. Hans Torslett

  Glock-praten

  Til å skyte production så har jeg en Beretta 92FS. Men lysten på en Glock har kommet snikende tilbake, så om en 21 ikke er aktuelt, så blir det nok en 34, om det da ikke skulle dukke opp en 1911 i god stand til en vettug pris. Selvfølgeilg i 45acp.
 3. Hans Torslett

  Glock-praten

  Noen som har erfaring med Glock 21 gen 3. Teker på å bruker den i dynamisk.
 4. Ikke visst du har våpen til militærfelt, eller revolverfelt, så er disse våpen tillatt, og det er også disse våpen som dem fleste benytter i NAIS grov. Da faller også ervervsgrunnlaget bort. 8.29 NAIS 8.29.1 VÅPENGRUPPER Fin, felles øvelse som kan skytes med finpistol eller grovpistol begrenset til og med kal. .32. Pistol eller revolver. Avtrekksvekt 1000 gram. Grov, fra og med 9 mm og oppover. Pistol eller revolver. Magnum ikke tillatt. Avtrekksvekt 1360 gram.
 5. Papir blinker hadde vert en god løsning, men dem er vanskelig å finne. Vart plutselig litt aktuelt å prøve å skyte på svarte dyr igjen, da det kom ramlende inn gjennom døra en Contender i 357 Herrett, og det dukka opp langt baki våpenskapet en Remington XP100 i 6.5x250.
 6. Jeg har fått i hus ei pipe som er gjenget for demper, men jeg vet ikke hva slags gjenger det er. Dem måler 17.19mm/0.677" utvendig, og 16.28mm/0.641" i bunn.Det er 24 gjenger pr tomme. Kan det være noe rørgjenger?
 7. Da har det blitt endret, vet at det stod da det kom påbud av våpenskap.
 8. Halvautomatiske våpen skal være oppbevart i våpenskap, og ikke bare en vital våpendel.
 9. Hva slags våpen skal du lade til?
 10. Klassen den finnes den. Den er godtatt på styremøtet i NSU, og det kan skytes i prekusjonsrevolver replika, og perkusjonsrevolver orginal, samt patronrevolver. Her går orginal og replika i samme klasse. Men du kan ikke skyte i klasse Mariette, Colt og Smith&Wesson klassene på samme stevne, da dette er en-hånds klasser. To-hånds klassene er tenkt som rekruteringsklasser, og da blir det feil at dem som skyter enhånds også skal stille i tohånds klassene, da blir hensikten borte. Dette er bare en nasjonal klasse, og det er heller ikke en NM klasse. Hans Torslett Sekretær NSU
 11. Reproduserte svartkruttvåpen var i fritt salg på slutten av 60tallet, men det vart forbudt å selge disse pga en del ulykker med røksvakt krutt i disse. Det var ikke før at skyting med svartkruttvåpen kom i litt ordnede former irundt 74 at det vart lov å selge slike våpen igjen, men på lik linje med moderne våpen. Så visst han kjøpte våpnet på 60tallet en gang, så var det fritt salg på disse. http://www.tpk.no/index.php?option=com_ ... &Itemid=22
 12. Jeg har ei Lyman tang liggende som du kan få prøve, den er på ca 200gr. Lyman nr 358315
 13. Du har en patron som var brukt til bla. Reinsjakt i Norge. Det var ikke tilatt å bruke mindre kaliber enn 12mm etter jaktloven i 1908. Det var mest brukt Remington rifler i 12mm, men Pedersen Våpenlager importerte Winchester våpen på den tiden, og derfor finnes det en del Winchester HiWall rifler her i landet. Alle dem jeg har sett har vert stemplet med kaliber .50EX som er .50-100 express. Den har en hylse som er 2,5" = 64mm. Jeg har sett flere orginalpatroner som hadde kobber plugg i spissen. Dette var for å få en bedre ekspansjon. Kula veier ca 330gr.
 14. Få byttet magasinutøseren, så ordner problemet seg.
 15. Hans Torslett

  22 wmr??

  Ser ut som det er dårlig utvalg i ammo også. Skulle hatt et par pakker til innstikkspipa til drillingen, men det virker som det i beste fall er bestillingsvare til 4-5.- pr skudd
 16. Mulig du skulle sette deg inn i regelverket, i stedet for å komme med dine egne synsinger, razumny
 17. Det er lov å spenne hanen etter kommandoen lading er gitt, det gjelder både pistol og revolver. Når kommandoen "klar" kommer, så blir våpnet senket ned fra skivene og ned i 45 grader. Bare å bruke reglene som gjelder, og ikke bland inn alskens andre regler. Skyter manstevne i NSF, så er man pliktig til å være innforstått med gjeldende regler til NSF, og ikke blande inn reglene fra DSSN, eller andre forbund som ikke har noe der å gjøre.
 18. Men det skal vel også mye til før at noen skal komme og sjekke sekken din for våpen om du er på biblioteket? Eller er det vanlig praksis i hovedstaden?
 19. Ikke noe problem så lenge du lar den være i sekken.
 20. Skal våpen pakkes ned/hylstres, så skal det kontrolerers av standplassleder, dette fungerer greit på felt, men å gjøre dette mellom hver serie på bane blir noe tidkrevende. Spesielt når alternativet er å sette i et kammerflagg og så legge fra seg våpnet på benken når serien er fredigskutt.
 21. Jeg har en kombi i 410 og 22lr, som jeg har plner å bruke på rypejakt i høst.
 22. Så hvis jeg har skjønt det rett, så trenger jeg ikke våpenpass dersom jeg toller dem ut og inn av Norge i en kort periode? Du må tolle dem ut og inn uansett om du har våpenpass eller ikke. Våpenpasset gjelder innad i EU, og Norge er ikke med i EU, så må du deklarere dem når du reiser ut og inn i EU, Sverige, Danmark, men det gjør du på nettet.
 23. Det kan være fordi det kan bli brukt i mot deg i ettertid, om du ikke er forsiktig med hva du skriver.
 24. Hentet den på posten i dag, men har hatt en maken tidligere. Med å bruke tunge kuler 300+ så er det ikke så mye verre enn en 44mag. Den jeg hadde tidligere brukte jeg en del til magnumfelt, og brukte da 325gr kula til Lyman som jeg dreide av slik at jeg slapp å bruke bunnkopp på den. Da veide den 295gr. Ladet den med N340 krutt slik at den lå på ca 330 i faktor så var den temmelig behagelig å skyte med. Skal prøve å få lånt meg en kuletang på 350gr så tror jeg den blir helt levelig på full guffe også.
 25. Valget havnet på en Ruger SRH i .454Casull.
×
×
 • Create New...