Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

 

4sevens.com stilte seg tvilende til den rabattkoden, og lurte på hva mitt CPF navn var. Opprettet straks et navn som de synes var "Very witty, Morten"..... LuxLutor er herved å treffe på candlepowerforum! :D

 

Den var snedig :mrgreen: Den gamle traveren LuxLuthor på CPF har fått en ny norsk navnbror :lol:

Link to comment
Share on other sites

Er kanskje lov å spørre et hodelykt-spørsmål også?

 

Jeg tenkte å kjøpe ei hodelykt til min mørkredde øverstkommanderende, så hun kan jogge og gå tur med hunden i vinter.

Bruksområde er jogge, løpe, gå, til nød sykle eller gå på ski i skogen (dvs. stier og tråkk), og kravet er GODT lys i minst 40 minutter, seff gjerne mer.

 

Forslag?

 

K

 

Princeton Tec Apex

 

Silva L1 (på salg på XXL): http://www.xxl.no/villmarksliv/turmat-turutstyr/lykter-lamper/l1-midnite-1040605?searchWord=hodelykt

 

Zebralight H51 fra Lightman: http://www.lightman.no/product/570262/Zebralight-_H51-hodelykt.html

 

Mye morro fra Lupine, men det koster også mer.

Link to comment
Share on other sites

M67; Har selv en Led Lenser hodelykt som jeg er godt fornøyd med. Den har både trinnløs justering av fokus og styrke. Jeg synes det er mye lys til 500 kroner. Vet at det er nevnt i denne tråden at mange har hatt problemer med vippemekanismen.

 

En kamerat av meg har en Fenix hodelykt, den er nok mere solid enn Led Lenseren. Poblemet med den er at man må kjøpe et filter for å få den til å spre lyset.

 

Har også erfaring med Magicshinelykta fra DX, og må vel si at dette er sinnsykt mye lys for pengene.

 

Må jo være grenser for hvor mye penger man kan bruke på lys til kjerringa! :D

Link to comment
Share on other sites

Har også erfaring med Magicshinelykta fra DX, og må vel si at dette er sinnsykt mye lys for pengene.

Har jo brukt Lupine Tesla X littegrann på skiturer og den lyser jo noe dramatisk. Lyser Magicshine like mye? Og er den like vanntett/crashproof?

 

Må jo være grenser for hvor mye penger man kan bruke på lys til kjerringa!

Er jo verdt litt å få henne ut av huset av og til :wink: Og så kan en kanskje låne den selv :roll:

 

K

Link to comment
Share on other sites

Når Tesla og Magicshine blei testa ( det er jo ein direkte kopi av lykta i grunn ) så kom omtrent ut likt med Lupine, lyset var omtrent det samme, men betre batterikoplinger enn Lupine. Lupine hadde sjølvsagt litt betre finish, på lykt og vesker, og ein betre lader..

 

Men i forhold til prisen, så får du sinnsjukt mykje lys på den Magicshine`en.. Eg skal iallefall ha meg ein sånn.. :)

Link to comment
Share on other sites

En ting som slo meg i dag da jeg var å gikk tur med min TK11, er at dette må da være for billig?

 

Altså, at jeg betaler 75USD inkl. frakt for en så bra lykt, da tenker jeg, hva om jeg legger det dobbelte i en slik lykt?

 

Denne tråden har jo basert seg veldig rundt DX-lyktene, men noen som vet om noen som er ENDA bedre?

 

Er bare for gøy, jeg er utrolig fornøyd med min TK11 :)

Link to comment
Share on other sites

Det var bra salg på den Silva L1 på XXL ja.. men hvordan kan den måle seg mot lykter som blant annet Zebralight H51 som NoFair snakket om? med tanke på størrelse, pris og lysstyrke vil jeg tro at Zebralight banker Silva rimelig lett, eller er Silva L1 helt utrolig? Synes ikke spesifikasjonene virket like bra som H51 og gjengen, men man kan aldri vite.. Har H31 selv og jeg er VELDIG fornøyd med den, spesielt med tanke på pris. En slik kombinert hodelykt/lommelykt til under 500 kroner i Norge er jo egentlig ganske bra:) Gir plenty med lys på 6,8 centimeter.

NoFair, hvordan er Princeton Tec Apex? den får veldig mye god omtale på CPF, Carrot virker ihvertfall ekstremt fornøyd med den.. Latterlig pris i Norge på den, men i USA blir den solgt for en VELDIG rimelig penge. Led Lenser H7 har jeg bare dårlige opplevelser med, unntatt at den lyste ganske godt i 5 minutter og da ble den svakere og svakere.. pluss at senere på kvelden piplet det vann i den.

For ikke å snakke om vippeproblemet alle har hatt med den.

Vet at linken er vist her tidligere, men her er den igjen: Lupine Tesla vs Magcishine

http://www.terrengsykkel.no/index.php?id=3100

Link to comment
Share on other sites

Hvis Silva har byttet fra Luxeon til Seoul eller Cree så er L1'en sannsynligvis veldig bra. Har ikke kjøpt en siden de er vanskelige å åpne (liker å lodde :roll: )

Med 4 C-celler får man lang lystid og batteriene bort fra hodet.

 

Princeton tec Apex er veldig bra, men de har (eller har hatt) litt svak plast i hengselet (kan brekke, man får ny på garanti). Jeg har 2 og kona har en. Kona's er orginal (nyere 130 lumen modell), mine 2 er gamle, men de har nye dioder og lyser over 200 lumen (xp-g varm hvit :mrgreen: ) Hvis man kan lodde er denne lett å oppgradere når nye spennende ting kommer ut.

 

Fyser på en H31W, men jeg har flere lykter som gjør nesten det samme og har allerede en H501W :oops:

Link to comment
Share on other sites

På Silva sin hjemmeside står det ihvertfall Luxeon fortsatt :)

 

Lurer litt på hvordan Apex er mot Zebralight H31 og H51..

Fant ut her om dagen at vi hadde altfor få skikkelige hodelykter her i huset, så må gå til innkjøp av 1-3 nye og lyssterke hodelykter. Hodelyktene skal brukes mest om vinteren, da langrenn er MEGET populært her i familien. Har gått i tenkeboksen for hvilke som skal kjøpes inn..

Det er så mye å velge mellom :|

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Apex på ski. Det var nok lys for meg med en standard Seoul i (ca. 130-150 lumen) i 3+ timer og med en XP-G i er det mye mer. Normalt holder den lavere innstillingen på hoveddioden, den lyser ca. 12 timer på 4 AA NiMH.

 

Apex kan også kjøpes med 2xcr123 (Pro) og med lengre ledning og større batteripakke til å ha inni klærne (8AA). Jeg bruker min med enten 2xcr123, 4AA eller vanligst med 2x18650 i batteripakke innenfor klærne.

 

Tipper en Zebralight H31 lyser mer enn en umodifisert Apex, men det gjør den bare i 50 minutter (enda kortere med li-ion)

Som skilykt er Zebralighten etter min mening litt for liten, men den er fantastisk som hodelykt til generelt bruk.

 

Fenix har også en bra hodelykt og de slipper en til som ser bra ut snart.

 

Hvis Silva L1 fortsatt har Luxeon 3 i så er det ikke noe røverkjøp siden jeg tror de er vanskelig å åpne uten skader på lykta.

Link to comment
Share on other sites

Er kanskje lov å spørre et hodelykt-spørsmål også?

 

Jeg tenkte å kjøpe ei hodelykt til min mørkredde øverstkommanderende, så hun kan jogge og gå tur med hunden i vinter.

Bruksområde er jogge, løpe, gå, til nød sykle eller gå på ski i skogen (dvs. stier og tråkk), og kravet er GODT lys i minst 40 minutter, seff gjerne mer.

 

Forslag?

 

K

 

Forslag :D :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29489

Har denne sjøl,MYE for penga!

Kjøp med ekstra ledning på 1m (3 dollar) for da kan du legge batteriet i lomma;-)

3 timer lystid,lyser knallbra!

Link to comment
Share on other sites

Vingemuttern, 4Sevens har mange fine 1xAA lykter :)

4Sevens Tactical AA ser rimelig bra ut, og burde være en del kraftigere og mer fancy enn L1T, og du kan programmere den til å ha to moduser alltid klart, med resten av modusene gjemt. JETbeam har noen relativt dyre og kraftige AA lykter, men du har en ring for å kontrollere 4 moduser :)

 

Olight T15Q5 med 1 14500(Li-Ion AA batteri) lyser ganske bra synes jeg, ihvertfall til prisen jeg fikk den til; Fikk en T15 og en T25 for under 200 kr! :mrgreen: Men det var etter avtale med noen utenlandske aktører..

 

EDIT:Fenix LD10 R4 er en fortsettelse på L1T, L1t er oppgitt på 98 lumen og LD10 på 130 lumen. Ikke store sakene, men da får du ihvertfall en lik lykt.

NiteCore EZAA R5 kommer snart og skal levere 165 lumen på ett AA batteri, med enkelt User Interface. Fenix LD15 ser også VELDIG fin ut, den leverer 117 EKTE (tror jeg) lumen og har to moduser, vri på lyktehodet for å skifte.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Kjapt spørsmål:

 

Hvilke rimelige lykter i Klasse med Fenix L1T (ett AA batteri, null elektronikk utover to trinns regulert lysstyrke) anbefales å kjøpe?

 

Handler gjerne hos DX

 

Da er nok en Quark AA tactical fra 4Sevens.com det som passer best. Den fungerer akkurat som L1T'en, men som Mathias sa så kan du velge hvor mye lys det skal være i de 2 trinnene (Det går fort og enkelt).

 

Dealextreme har lite som likner på L1T tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Da var det bestilt enda en MagicShine hodelykt :lol:

Ser ut som om disse er svært populære her på kammeret, mange som har den :P

 

Nå som jeg straks får den lurer jeg virkelig på om jeg skal gå for en Lupine Piko X, eller bare klare meg med en litt større og kraftigere hodelykt som Magicshine ''900'' lumen'' hodelykt. MagicShine lykta er jo en eksakt kopi av Tesla, og skulle ikke forundre meg om den klarer 700 OTF.

 

Ellers har jeg bestemt meg for at jeg skal gå for en LambdaLight VaraPower 2000 neste måned(Second run forhåpentligvis) 4C Mag modifikasjon med SST-90 LED og 2110 OTF lumen :lol: Blir ca 1800 kr inkl toll til Norge.

Link to comment
Share on other sites

Jeg funderer på å handle meg ett par Zebralight-lykter. Har funnet ut at disse to vil komme på ca. 250 kroner mer fra Lightman enn direkte fra Zebralight. Det er såpass liten forskjell at jeg vudrere sterkt å handle "lokalt"

 

Spørsmålet er om det er noe andre forhandlere der ute i den store verden som jeg burde ta en kikk på? Først og fremst med tanke på pris, men det bør jo helst være seriøse aktører også.

Link to comment
Share on other sites

Regner med det. Mener å huske at en handel jeg gjorde, muligens fra Tool Logic, for ett par år siden smatt forbi, men den var ikke på så veldig mye over 200,-. Det vil vel bli litt mer differanse til fri-grensa på en eventuell Zebralight-bestilling så da blir den nok huka inn :(

Link to comment
Share on other sites

Ruger, jeg håper virkelig du har laderen på et brannsikkert sted når du lader med den laderen.

Ikke for å være kjip, men den laderen der må jeg nesten si at ikke burde brukes. Har vært flere hendelser at denne laderen samt batterier har sprengt, det vil si FARE.

 

Selv bruker jeg Cytac lader, har fungert OK. Av Li-Ion batterier bruker jeg AW. Har ikke hørt o m noen eksplosjoner, men jeg lar den stå isolert i en spesiell boks under lading, og alltid noen minutter ETTER jeg har plugget ut laderen.

Må si at jeg er ganske redd for slikt..

 

 

Da har jeg fått min Cytac Dual Bay Fast Charger 139 lader ifra 4Sevens, men den er skremmende lik min eksplosjonsfarlige Trustfire, både innvendig og utvendig.. Bare fargen og navnet skiller.

 

25092010468.jpg

 

 

25092010469.jpg

Link to comment
Share on other sites

Oi, det hørtes ikke bra ut..

Er glad jeg alltid oppbevarer min Cytac lader i en boks, så den er trygg der.

Må si at det var dårlige nyheter at de var så veldig like innvendig. Høres ut som om det er noen som snyter oss her..

I og med at jeg kjøpte den fra 4Sevens vet jeg at jeg får ny hvis noe skulle skje, det er jo en trygghet det :) Men irriterende at det skal være slike kopier, det får meg absolutt ikke til å være trygg på min Cytac lader.

Får vel holde øynene mine på Pila ja..

Link to comment
Share on other sites

Hm , kopier ja! De har da i det minste tatt seg umaken med å skifte farge på plasten eller kanskje de var tom. :?

Er nok tryggest å holde seg til kvalitet både på batterier og ladere.

Kjenner en som lader LiPo batteriene til modellflyene sine i en sementblander! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei

Eg er på utkikk etter ein god lommelykt til variert bruk.

Eg har lest ein del av tråden her, men å lese gjennom heile vil jo ta fleire dager :shock:

 

Ser Fenix lyktene for mykje god omtale i denne tråden, og vurderer f.eks TK11 R5:

http://www.diki.no/produkter/sport---fr ... -285-lumen

 

Men vurderer også Led lenser T7, i Villmarksliv-testen blei den oppgitt til 200 lumen mens det i linken under står 117 lumen

http://www.mamut.net/controls/shop/shop ... ic&gid=665

 

Felix'n bruker CR123 (evnt 18650) batteri mot Led Lenser som bruker 4xAAA

 

Synest jo at det virker enklere med AAA batteriene? tilgjengelighet!

 

Eg det noen som kan komme med råd i hvilken eg bør velge?

Er det omtrent samme lys-styrke på disse to?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville valgt TK11 R5, mye lys for pengene. Kan som du nevner oppgraderes til oppladbart senere :)

 

Ja sikkert ei topp lykt, men da kan eg jo ikkje stikke innom hvilken som helst butikk for nye batteri :roll:

 

Med et oppladbart 18650 batteri lyser lykta i ca 14 timer på lav effekt, og ca 2,5 på full.(lav effekt gir nok lys til det meste)

Har du et ekstra batteri med deg så har du lys lenge.

Link to comment
Share on other sites

Har ei sånn TK11 lykt sjøl(240Lumen), og er råfornøyd med den. Har også 2 sånne 18650 oppladbare batterier, og da har jeg lys hele natta om nødvendig. Tror mi lyser 3,5 time på maks med 18650 batt, og 2,5 med 2 stk CR123 batteri. Veldig mye lys for pengene. Betalte rundt 400 kr for lykta, og 99 kr pr 18650 batteri og 199 for den ladderen til 18650 batteriene. Savner litt den led lenser lys strålen da, for den TK11 lykten har litt skarp og konsentrert lysstråle.

Link to comment
Share on other sites

Absolutt TK11 R5!

 

Jeg er veldig glad i Fenix, de gir deg god kundeservice og pålitelighet fra lykta! VELDIG vanskelig å ødelegge (Spesielt TK serien, TK står for TANK) Du kan ikke gå feil med den!

 

Dessuten er jeg ikke stor fan av Led Lenser, har hatt ørten dårlige opplevelser med dem, og har selv testet Fenix TK11 mot Led Lenser T7, Fenix er definitivt kraftigere og mer kompakt. Dessuten mister LEd lenser kraften på null komma niks, mens fenix opprettholder lyset LENGE LENGE. Tipper at du får 5-10 min på høyest modus med T7, før kraften begynner å dale..

Husk at vanlige Alkaline batterier fort kan lekke i høyintensitetslykter, så hvis du tenker på AAA Lithium istedet(som ikke lekker) så blir CR123 batterier plutselig veldig billig..

 

Sjekk også ut denne her; http://www.lightman.no/product/563638/Quark_AA-Turbo.html

Knallbra lykt på AA batterier, som er lett tilgjengelig, den er også kraftigere enn T7. (T7 117 lumen er gamle versjon, 200 lumen er nyeste versjon)

Eller hva med denne? knallbra! http://www.lightman.no/product/484799/Fenix_LD20-lommelykt.html

 

Joggen, er det flomlys du er ute etter? :mrgreen: De fleste Zebralightlykter gir VELDIG bra flomlys og lite throw, H31Flood og H51Flood kommer snart og leverer 220/200 lumen i 120 graders vinkel..

Link to comment
Share on other sites

Kunne tenkt meg pitte litt mer spredning enn det som er på TK`ne til vanlig, men det ei bra lykt for det. Har også den T7 lykten og. Begge ligger i lomma på jaktjakka, så jeg veksler på å bruke dem, så det går bra. Så forresten at den T7 lykten vant den lommelykt testen i Villmarksliv, men ingen Fenix lykter var med der :( .

Link to comment
Share on other sites

Dukket opp en Olight SR91 her om dagen :)

 

Har ikke testet/brukt den så mye enda kun litt sveiping over noen jorder, 350-400m er innen rekkevidde :wink: .........primert en thrower, med akkurat passe flood i tillegg som gjør den behagelig å bruke.

Fargetemperatur er jeg godt fornøyd med, rimelig nærme dagslys - kansje en tanke kaldere uten at jeg har gjort meg opp noen endelig mening.

Den er massiv, noe den naturligvis må være med såpass heatsink og 6X18650 batteripakke, den vil primært ligge fast i bilen, men havner i sekken på tur når slikt verktøy kan være nyttig.

 

Lurte lenge på SR90, da den mere håndterbare SR91 dukket opp var valget enkelt.

Ofret litt power 1500 kontra 2200 lumen, men til gjengjeld skulle driftstid på fullt spiker være nesten det dobbelte av SR90 (samme batteripakke)

Nå viser det seg i ettertid at Olight har endret spesifikasjonene og driftstiden er halvert :? litt surt, men for meg vil det sannsynligvis ikke bety så mye, blir det ett problem for man heller ty til ei ekstra batteripakke.

 

En flott review fra CPF finnes her

 

Takker Lightman for rask og problemfri handel.

Link to comment
Share on other sites

Zebralight er forresten like stor som tommelen din!:)

 

Synes nesten det er litt leit at man ikke har Fenix og gjengen med i sånne tester... Hadde vært supert! Og veldig bra veiledende.

Men all honnør til LED Lenser som har fått noen greie lykter på massemarkedet!

Venter på at Fenix skal komme på Jernia og den slags jeg.. :mrgreen:

 

Kjøpte forresten en SureFire C2 her om dagen! Skal legge inn en fin og kraftig P60 drop in, da blir det lyst! Tenker på Nailbender SST-90 4500K. Eller en Moddoo triple XP-G.. Dette er så vanskelig!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Mathias: jeg har bestilt opp noen SST50 og SST90 -baserte P60/D26 dropins for testing.

Gir beskjed når mottatt og prøvd. Passer fint i C2. Flott lykt! Testet også nettopp JetBeam trykkbrytere (RM01) , de er forøvrig kompatible med Surefire. Bra "move" av Jetbeam.

God kvalitet, avtagbar pressure switch, enkelt å bruke lykt når demontert fra våpen.

Link to comment
Share on other sites

Oisann!

Fra moddere på CPF? Høres lovende ut :)

C2 har fått mye skryt for å være den "ultimate" lykta å putte i en P60 drop in, så da ble det en slik!:D veldig driftsikker har jeg hørt.

 

virker som om Cree lanserer deres nye LED snart, XM-L! Antageligvis til jul.

160 lumen per watt på 350 mAh!!! :mrgreen: ser ut til at den blir arvtakeren til R5, og er definitivt sterkere!

Synd at LED chipen er stor og vil da ikke gi bra throw, R2 troner fortsatt på "surface brightness" :)

Link to comment
Share on other sites

Da er MagicShine hodelykta i hus!

 

Men må si jeg er VELDIG forvirret, jeg kan ikke forstå hvordan lykta skal settes på hodebåndet.. Nærmeste jeg har kommet er at jeg tar en av gummiringene som følger med, fester den på kroken på lykta, og så drar jeg ringen ned gjennom hullet i hodebåndet. Da sitter den nogenlunde greit...

Kan noen her vennligst fortelle meg hvordan man fester lykta på hodebåndet, slik at det blir behagelig?

 

Edit: Jeg fikk det til, må si at jeg er litt redd for ledningen som blir presset inn av gummiringen..

Dessuten er strømledningen fryktelig i veien! Her må det tape til :mrgreen: Ingen tvil om at man må kjøpe med extension kabel for den, hvis man ikke skal ha batteripakken i skjortelomma 24/7.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Veldig fin tråd!

 

Jeg har brukt altfor mange timer de siste dagene etter at jeg fant ut at jeg trengte en ny lykt, både her og på CPF.

Valget falt på Fenix LD10 R4 med hodebånd :) fra Diki.no i dag, etter å ha lest en sammenligningstest mellom LD10 og LD20 http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=277658 av selfbuilt. Må si jeg er imponert over grundigheten i testingen hans. Du finner link til alle testene han har gjort i signaturen hans. Det er sikkert mange som var klar over dette fra før av hvis dette blir en dobbelpost.

Vurderte også PD20 men fant ut at AA NiMH er enklere/sikrere enn RCR123A og tilgjengelig overalt.

Skal gi en oppdatering når jeg har fått testet litt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nok du vil like LD10 R4 veldig godt! :)

Kan den bruke 14500 batterier? Tipper den da kan gi opp mot 200 lumen, men ikke prøv med mindre du ikke er sikker på at det fungerer, ellers kan LEDen bli ødelagt.

 

 

Dukket opp en SureFire C2 og en SureFire G2 Yellow i posten i dag! Fine lykter begge to, er veldig fornøyd med kvalitetsfølelsen av disse, de føles veldig solide. Begge skal brukes til å sette inn nye P60 drop ins. Spesielt C2 føltes helt fantastisk ut! En ren nytelse å holde i, veldig solid og god tyngde (Jeg liker at lykta er mer tung) G2 føles akkurat ut som en lykt skal være! Er veldig godt fornøyd med den, Den føles så veldig solid ut, den er rett og slett ''RIKTIG''.

Begynte å tenke litt på hvordan produsenter rangerer lumensutbyttet sitt, ettersom en 65 lumen SureFire pære er så og si like kraftig som en 200 lumen D26 drop in fra LumensFactory..

Enda et bevis på at SureFire måler minimum output ut av lykta, OTF.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Kan ikke noen få sendt noen skikkelig lommelykter til norske jaktblader.....jeg begynner å bli lei av å lese tester av Led Lenserlykter!

 

Vurderte å sende disse to inn til Villmarksliv for testing! :D

Men begge koster jo over 400NOK og heter ikke LedLenser så jeg hadde vel fått dem i retur! :lol:

 

normal_DSC02323.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...