Jump to content

T3 Varmint

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

547 profile views
 1. T3 Varmint

  38/357 kuler i 180grain

  Eg kjenner Bjarte i WCBF.NO og nevnte behovet for rimelig 180 grs kule til trening i 358win’n. Svaret var at det burde vere kurat. Men det er nok greiest å få det til om han kan produsere noen tusen om gangen. Til sammenligning tar dei 1,06kr for mantla 180 grs i 40 CAL.
 2. T3 Varmint

  Lynx rifle.

  Løp fra Lothar Walther og avtrekk som er justerbart i både vekt og plassering. Likte stokken på target-utgaven. novasport.no stå oppført som norsk forhandler. Kunne vert artig å vist prisen på disse riflene.
 3. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Hei Tussehaugen Dyret er skutt i Rendalen. Eg snittet i merkene men såg ingen larve. Trur det må være arr etter tidligere brems larver. Sendte samme bilde til Svanøy hjortesenter og fikk svar der at det var typisk arr etter hudbrems og at om slaktet eller såg bra ut så var det ikkje noe å bekymre seg over👍 Vi var to jegere som begge skaut dyr samme dag. Og på begge dyrene kom det brems-«humle» kort tid etter at dyret låg i bakken. Vi lurte litt på hva den humla ville med reinen, men det var før vi viste at det ikkje var ei vanlig humle, men ein brems.😂
 4. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Ok, tenkte kanskje det var noe slikt. Er du usikker siden du har med spørsmålstegn? Evnt andre som kan bekrefte? Om det er hudbrems. Regner eg med det ikkje påvirker kjøttet? Hva med bevaring av skinnet? Har saltet det med tanke på å sende det inn til behandling.
 5. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Noen som veit hva dette er? Små mørke flekker i skinnet på ein liten bukk.
 6. T3 Varmint

  Slagtidens betydning

  ?? Du må nok kalibrere kalkulatoren din😏 I tabellen er det oppgitt 2,6 ms, og ved speedlock oppgitt -40% reduksjon. Om ein trekker fra 40% fra 2,6 så får ein 1,56 (2,6x 0,6=1,56)
 7. T3 Varmint

  Dyr med skjeve gevir

  Unaturlig og/eller usymmetrisk utforming av gevir kan komme av skade i beinbygning på dyret ein eller annen plass. Da prioriterer kroppen å reparere et beinbrudd framfor gevirvekst. Av ein snodig grunn vil ein sjå at ved skader i bakparten så påvirker det geviret på motsatt side. ( skade på høyre bakfot gir misdannet/svekket vekst på venstre gevir) Skade på geviret i bastperioden vil også kunne påvirke veksten av geviret. Det kan føre til at geviret endre kraftig retning, blir klumpete eller deler seg unaturlig. Har hørt at hormonforstyrrelser også kan påvirke gevirveksten. Det er sannsynlig at: Mindre skader bare vil påvirke årets gevir, og samme dyr vil ha normal gevirutvikling neste år. Mens større skader kan påvirke geviret fleire år. Og enkeltes skader kan gi permanent skade og permanent påvirkning på gevirutviklingen. Men litt variasjoner i lengde og antall tagger er vanlig og ikkje nødvendigvis tegn på noe galt.
 8. Startkort får du av njff om du er medlem. Det viser hvilken klasse du skyter i. Odda våpenkontor i Hordaland godtar også resultatliste (der står også klassen du har skutt i) fra konkuranse som erstatning for startkort. Er du ikkje njff-medlem er det vel kun gjestejeger du kan skyte i. Kan vere lurt å kontakte våpenkontoret i ditt distrikt så får du svar på hva dei ønsker av dokumentasjon.
 9. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Er det standar utgaven med 51/16 løp du har?
 10. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Fikk lyst på en Howa mini i 6,5 grendel. Er det fleire som får lignende presisjon som ladebenken? Så ein kan forvente noe i nærheten av det?
 11. T3 Varmint

  Import av trofeer; how to?

  Norske Kyst 1 ordnet dette greit for oss i 2016. Til ein langt rimeligere pris enn Danske Labrador
 12. T3 Varmint

  Beste "varmint" kule i 6,5.

  - Berger (utgaven som er anbefalt for jakt. - hornady sst - hornady a-max - sjølvsagt også v-max og andre varmint kuler, men her er bc lavere og på 300m ville eg valgt kule med høy bc. Eg har jaktet skarv med alle kulene over og dei har ekspandert kraftig alle sammen.
 13. T3 Varmint

  Hansen låskasse ??

  Det er ikkje Shilen avtrekk då? Hadde ei Hansen rifle for ei stund siden med Shilen avtrekker.
 14. T3 Varmint

  Billig Minox OK ?

  Sett at disse er ekte. Hvordan blir det med garantien om ein skulle få behov for å bruke den...? Må ein da sjølv stå for kontakten med fabrikken sjølv. Er vel ikkje mulig å gå gjennom noe norsk importør..?
 15. T3 Varmint

  Revejakten 2017/2018

  Har blitt et par rever hittil i sesongen. Som nevnt i tråden for sist sesong så er eg ikkje dedikert revejeger men tar muligheten når den kommer. Første rev blei felt tidlig i september under smygjakt etter hjort. Et reinsdyr og x antall hjort seinere i sesongen ramlet rev nr 2. Denne blei tatt etter samme prinsipp som revejakten eg skreiv om i 2016-2017 tråden. Kort fortalt: veslejenta sover fremdeles urolig om nettene og eg går fremdeles i vinduene og kikker ut når eg først er våken. Så til tross for ein alder på kun 2år har jenta to revepelser på samvittigheten😂 Begge blei humant tatt av dage av 358win👍
×