Jump to content

T3 Varmint

Members
 • Content count

  241
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

520 profile views
 1. T3 Varmint

  Slagtidens betydning

  ?? Du må nok kalibrere kalkulatoren din😏 I tabellen er det oppgitt 2,6 ms, og ved speedlock oppgitt -40% reduksjon. Om ein trekker fra 40% fra 2,6 så får ein 1,56 (2,6x 0,6=1,56)
 2. T3 Varmint

  Dyr med skjeve gevir

  Unaturlig og/eller usymmetrisk utforming av gevir kan komme av skade i beinbygning på dyret ein eller annen plass. Da prioriterer kroppen å reparere et beinbrudd framfor gevirvekst. Av ein snodig grunn vil ein sjå at ved skader i bakparten så påvirker det geviret på motsatt side. ( skade på høyre bakfot gir misdannet/svekket vekst på venstre gevir) Skade på geviret i bastperioden vil også kunne påvirke veksten av geviret. Det kan føre til at geviret endre kraftig retning, blir klumpete eller deler seg unaturlig. Har hørt at hormonforstyrrelser også kan påvirke gevirveksten. Det er sannsynlig at: Mindre skader bare vil påvirke årets gevir, og samme dyr vil ha normal gevirutvikling neste år. Mens større skader kan påvirke geviret fleire år. Og enkeltes skader kan gi permanent skade og permanent påvirkning på gevirutviklingen. Men litt variasjoner i lengde og antall tagger er vanlig og ikkje nødvendigvis tegn på noe galt.
 3. Startkort får du av njff om du er medlem. Det viser hvilken klasse du skyter i. Odda våpenkontor i Hordaland godtar også resultatliste (der står også klassen du har skutt i) fra konkuranse som erstatning for startkort. Er du ikkje njff-medlem er det vel kun gjestejeger du kan skyte i. Kan vere lurt å kontakte våpenkontoret i ditt distrikt så får du svar på hva dei ønsker av dokumentasjon.
 4. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Er det standar utgaven med 51/16 løp du har?
 5. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Fikk lyst på en Howa mini i 6,5 grendel. Er det fleire som får lignende presisjon som ladebenken? Så ein kan forvente noe i nærheten av det?
 6. T3 Varmint

  Import av trofeer; how to?

  Norske Kyst 1 ordnet dette greit for oss i 2016. Til ein langt rimeligere pris enn Danske Labrador
 7. T3 Varmint

  Beste "varmint" kule i 6,5.

  - Berger (utgaven som er anbefalt for jakt. - hornady sst - hornady a-max - sjølvsagt også v-max og andre varmint kuler, men her er bc lavere og på 300m ville eg valgt kule med høy bc. Eg har jaktet skarv med alle kulene over og dei har ekspandert kraftig alle sammen.
 8. T3 Varmint

  Hansen låskasse ??

  Det er ikkje Shilen avtrekk då? Hadde ei Hansen rifle for ei stund siden med Shilen avtrekker.
 9. T3 Varmint

  Billig Minox OK ?

  Sett at disse er ekte. Hvordan blir det med garantien om ein skulle få behov for å bruke den...? Må ein da sjølv stå for kontakten med fabrikken sjølv. Er vel ikkje mulig å gå gjennom noe norsk importør..?
 10. T3 Varmint

  Revejakten 2017/2018

  Har blitt et par rever hittil i sesongen. Som nevnt i tråden for sist sesong så er eg ikkje dedikert revejeger men tar muligheten når den kommer. Første rev blei felt tidlig i september under smygjakt etter hjort. Et reinsdyr og x antall hjort seinere i sesongen ramlet rev nr 2. Denne blei tatt etter samme prinsipp som revejakten eg skreiv om i 2016-2017 tråden. Kort fortalt: veslejenta sover fremdeles urolig om nettene og eg går fremdeles i vinduene og kikker ut når eg først er våken. Så til tross for ein alder på kun 2år har jenta to revepelser på samvittigheten😂 Begge blei humant tatt av dage av 358win👍
 11. T3 Varmint

  Den ultimate lettvektsriflen?

  Barret fieldcraft, vekt fra 2,15kg.
 12. T3 Varmint

  Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Takk for gode tips. Skal sjå videre på dette. Vertebrae var eg inne og såg på, men ser ikkje ut som dei har. Mulig dei kan skaffe. Skal undersøke litt mot Canada og UK.😊 Dei fra DX var jo fin pris på, men såg ut til å bygge litt meir enn eg ønsker. Men mulig dei har fleire alternativ.
 13. T3 Varmint

  Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Jepp vi får nok opp det samme på Google Har googlet ein del men det florerer ikkje av treff mot norske sider. Denne https://www.diproductsinc.com/Detail.aspx?PROD=1173149&CAT=3599 får skryt ser eg, men sender vel ikkje til Norge. Så da blir det brått verre. Tips til noen som kan skaffe? (Har sendt mail til Kjell Hvamb, kanskje han har kontakter som gjør det mulig å skaffe). PS: trenger i utgangspunktet ikkje tilt.
 14. T3 Varmint

  Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Ingen med tips altså ? Alle mann på jakt kanskje..
 15. Hei Har reservert ein brukt Anchutz 64R og godkjente papirer er på vei fra politiet. Tenker å ha denne til trening og skyting med kikkertsikte. Og spørsmålet blir da hvilken montasje? Tenker kanskje picatinny-skinne kan vere greit, finnes det? Hvilke muligheter finnes og hva har folk før meg valgt?
×