Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

T3 Varmint

Members
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

567 profile views
 1. T3 Varmint

  Fra .308 til .358 - hylseomforming

  Eg har pressa ein god del 308 lapua hylser direkte i rcbs 358 full body die. Smører hylsene godt. Funker fint, men ein m være litt bestemt i bevegelsen. Hylsene har gått ein haug med omladninger uten problem.
 2. T3 Varmint

  Kikkertsikte til 22lr fra 15m og utover

  Når eg såg etter kikkert til salongen, så endte eg opp med ein brukt Sightron SII 4-16x42 Sightron kan justeres ned til 10m og veier 450g. jaktfall selger disse ny til ca 5k
 3. T3 Varmint

  Forme 356 Winchester hylser

  Ytre mål på 356 og 307 er lik henholdsvis 358 og 308 bortsett fra krage. ( eg brukte samme die-sett på 356 og 358, men annen hylseholder pga kragen) Men det er ein annen viktig forskjell ein må vere klar over: 307 og 356 WIN har betydelig tykkere hylsevegger og styrke. Dette på grunn av «svak» konstruksjon på våpen 307 og 358 kom i ( WIN mod 94)
 4. T3 Varmint

  38/357 kuler i 180grain

  Eg kjenner Bjarte i WCBF.NO og nevnte behovet for rimelig 180 grs kule til trening i 358win’n. Svaret var at det burde vere kurat. Men det er nok greiest å få det til om han kan produsere noen tusen om gangen. Til sammenligning tar dei 1,06kr for mantla 180 grs i 40 CAL.
 5. T3 Varmint

  Lynx rifle.

  Løp fra Lothar Walther og avtrekk som er justerbart i både vekt og plassering. Likte stokken på target-utgaven. novasport.no stå oppført som norsk forhandler. Kunne vert artig å vist prisen på disse riflene.
 6. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Hei Tussehaugen Dyret er skutt i Rendalen. Eg snittet i merkene men såg ingen larve. Trur det må være arr etter tidligere brems larver. Sendte samme bilde til Svanøy hjortesenter og fikk svar der at det var typisk arr etter hudbrems og at om slaktet eller såg bra ut så var det ikkje noe å bekymre seg over👍 Vi var to jegere som begge skaut dyr samme dag. Og på begge dyrene kom det brems-«humle» kort tid etter at dyret låg i bakken. Vi lurte litt på hva den humla ville med reinen, men det var før vi viste at det ikkje var ei vanlig humle, men ein brems.😂
 7. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Ok, tenkte kanskje det var noe slikt. Er du usikker siden du har med spørsmålstegn? Evnt andre som kan bekrefte? Om det er hudbrems. Regner eg med det ikkje påvirker kjøttet? Hva med bevaring av skinnet? Har saltet det med tanke på å sende det inn til behandling.
 8. T3 Varmint

  Villreinjakta 2018

  Noen som veit hva dette er? Små mørke flekker i skinnet på ein liten bukk.
 9. T3 Varmint

  Slagtidens betydning

  ?? Du må nok kalibrere kalkulatoren din😏 I tabellen er det oppgitt 2,6 ms, og ved speedlock oppgitt -40% reduksjon. Om ein trekker fra 40% fra 2,6 så får ein 1,56 (2,6x 0,6=1,56)
 10. T3 Varmint

  Dyr med skjeve gevir

  Unaturlig og/eller usymmetrisk utforming av gevir kan komme av skade i beinbygning på dyret ein eller annen plass. Da prioriterer kroppen å reparere et beinbrudd framfor gevirvekst. Av ein snodig grunn vil ein sjå at ved skader i bakparten så påvirker det geviret på motsatt side. ( skade på høyre bakfot gir misdannet/svekket vekst på venstre gevir) Skade på geviret i bastperioden vil også kunne påvirke veksten av geviret. Det kan føre til at geviret endre kraftig retning, blir klumpete eller deler seg unaturlig. Har hørt at hormonforstyrrelser også kan påvirke gevirveksten. Det er sannsynlig at: Mindre skader bare vil påvirke årets gevir, og samme dyr vil ha normal gevirutvikling neste år. Mens større skader kan påvirke geviret fleire år. Og enkeltes skader kan gi permanent skade og permanent påvirkning på gevirutviklingen. Men litt variasjoner i lengde og antall tagger er vanlig og ikkje nødvendigvis tegn på noe galt.
 11. Startkort får du av njff om du er medlem. Det viser hvilken klasse du skyter i. Odda våpenkontor i Hordaland godtar også resultatliste (der står også klassen du har skutt i) fra konkuranse som erstatning for startkort. Er du ikkje njff-medlem er det vel kun gjestejeger du kan skyte i. Kan vere lurt å kontakte våpenkontoret i ditt distrikt så får du svar på hva dei ønsker av dokumentasjon.
 12. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Er det standar utgaven med 51/16 løp du har?
 13. T3 Varmint

  Howa Mini-Action-tråden

  Fikk lyst på en Howa mini i 6,5 grendel. Er det fleire som får lignende presisjon som ladebenken? Så ein kan forvente noe i nærheten av det?
 14. T3 Varmint

  Import av trofeer; how to?

  Norske Kyst 1 ordnet dette greit for oss i 2016. Til ein langt rimeligere pris enn Danske Labrador
 15. T3 Varmint

  Beste "varmint" kule i 6,5.

  - Berger (utgaven som er anbefalt for jakt. - hornady sst - hornady a-max - sjølvsagt også v-max og andre varmint kuler, men her er bc lavere og på 300m ville eg valgt kule med høy bc. Eg har jaktet skarv med alle kulene over og dei har ekspandert kraftig alle sammen.
×