Jump to content

T3 Varmint

Members
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

742 profile views
 1. Hei Ladebenken. Har du testet ekspansjon på 129 Interbond i lavere hastighet enn 646m/s?
 2. Hei Noen som har erfaring med bergans militær buksen som selges på magasinet.no? Finner lite info om den andre plasser på nettet.. Skal vere slitesterk og 20 000 mm vannsøyle. Vurdere å kjøpe ein til jakt på våte dager. Ønsker ei bukse som ein kan krype og stå med knærne ned i våt bakke uten å bli våt gjennom.
 3. Meopta optika 6 5-30x56 er kanskje ein kandidat ? Da får du ny kikkert godt innenfor budsjettet ditt.
 4. Hei Ein kollega vurderer å selge sin anschutz superair 2002, og eg vurderer å kjøpe. Hva er riktig pris? Ein eiger, men har stått ubrukt mange år.
 5. T3 Varmint

  Burris

  Eg har også ein slik burris ( min er long range modellen med utvendige tårn) Den fulgte med ei rifle eg kjøpte brukt. Og når eg sammenligner den med zeiss’n og S&B’n (alle med 56mm objekt), så er det irriterende liten forskjell. Klart ein ny Zeiss vil vere bedre optisk, det skulle bare mangle, men med mine øyne er ikkje forskjellen stor. Så spørsmålet om den fungerer bra i skumring må bli: JA, men europeiske kikkerter er et lite hakk kvassere.
 6. Peanøttsmør supert som åte👍
 7. Har aldri jaktet på skogsfugl men det har blitt noen gås, skarv og andre «sjøfugler» med rifle. Primært 6,5x55. Og erfaringen eg har gjorde meg er at det er få bakdeler med ekspanderende kuler vs fmj. I vertfall om ein styrer unna dei aller hissigste varmint kulene. Treffer ein godt trenger ikkje ekspanderende kuler ødelegge noe kjøtt av betydning. Treffer ein litt mindre godt dør fuglen likevel raskt men ein ødelegger eventuelt noe kjøtt. Tilsvarende mindre gode treff med fmj gjør at fuglen kan komme seg et stykke før den dør og i skog kan vel resultatet fort være at ein ikkje finner fuglen med resultat i null kjøtt. Min konklusjon blir vel noe slikt: Ekspanderende kule gir noen ganger kjøtt-ødeleggelser, fmj gir noen ganger tap av heile fuglen.
 8. Eg har pressa ein god del 308 lapua hylser direkte i rcbs 358 full body die. Smører hylsene godt. Funker fint, men ein m være litt bestemt i bevegelsen. Hylsene har gått ein haug med omladninger uten problem.
 9. Når eg såg etter kikkert til salongen, så endte eg opp med ein brukt Sightron SII 4-16x42 Sightron kan justeres ned til 10m og veier 450g. jaktfall selger disse ny til ca 5k
 10. Ytre mål på 356 og 307 er lik henholdsvis 358 og 308 bortsett fra krage. ( eg brukte samme die-sett på 356 og 358, men annen hylseholder pga kragen) Men det er ein annen viktig forskjell ein må vere klar over: 307 og 356 WIN har betydelig tykkere hylsevegger og styrke. Dette på grunn av «svak» konstruksjon på våpen 307 og 358 kom i ( WIN mod 94)
 11. Eg kjenner Bjarte i WCBF.NO og nevnte behovet for rimelig 180 grs kule til trening i 358win’n. Svaret var at det burde vere kurat. Men det er nok greiest å få det til om han kan produsere noen tusen om gangen. Til sammenligning tar dei 1,06kr for mantla 180 grs i 40 CAL.
 12. T3 Varmint

  Lynx rifle.

  Løp fra Lothar Walther og avtrekk som er justerbart i både vekt og plassering. Likte stokken på target-utgaven. novasport.no stå oppført som norsk forhandler. Kunne vert artig å vist prisen på disse riflene.
 13. Hei Tussehaugen Dyret er skutt i Rendalen. Eg snittet i merkene men såg ingen larve. Trur det må være arr etter tidligere brems larver. Sendte samme bilde til Svanøy hjortesenter og fikk svar der at det var typisk arr etter hudbrems og at om slaktet eller såg bra ut så var det ikkje noe å bekymre seg over👍 Vi var to jegere som begge skaut dyr samme dag. Og på begge dyrene kom det brems-«humle» kort tid etter at dyret låg i bakken. Vi lurte litt på hva den humla ville med reinen, men det var før vi viste at det ikkje var ei vanlig humle, men ein brems.😂
×
×
 • Create New...