Jump to content

Joggen

Members
 • Posts

  1,572
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joggen

 1. Noen som har lade data på Bondstrike kule i 6.5 143 grains?. Er noen ladedata på Norma sine sider, men kun med Norma krutt. Den lokale butikken har kun Vith krutt.
 2. Ja kan være batteriet som er problemet. Når denne lykta går på full trøkk med lys i turbo modus, må den ha batteri av god kvalitet, som leverer nok strøm da. Ofte de vanlige billig 18650 cellene som heter noe med fire i navnet, surefire, ultrafire osv er ofte av variert og dårlig kvalitet😭. Har selv samme astrolux lykta, å kjører på med Samsung 18650 batteri av topp kvalitet. Mitt råd er kjøp celler av topp kvalitet, ala Panasonic, Nitecore eller samsung. Å prøv å kjenne og om den er god igjen skrudd i begge ender av lykten og. A
 3. Da er disse Astrolux lyktene midt i blinken. Er små og ekstremt lyssterke. Veldig gode arbeidslys da de er som nevnt lyssterke og en veldig bred lysflood.
 4. Jeg bruker de Astrolux lysene mine til jakt, ut å hente ved og som hodelykt når jeg jogger. Mine lyser vel Max 2000 lumen, å det er veldig heftig til ei så lita lykt. De lyser lenge med Samsung celler, å er elektronisk styrt, så de dimmer seg ned etter hvor mye strøm som er igjen, så de blir ikke plutselig mørke.
 5. Veldige gode lykter dette. Har flere sånne jeg og, både S41 og S43. Ilag med Samsung batterier er dette en nesten uslåelig kombinasjon.
 6. Joggen

  Våpenolje

  Hadde aldri ville brukt hyd olje til våpenpuss, Som de fleste her påpeker så er det noe jævla dritt, og er den mest helseskadelige olje som finnes. Jeg kjører gravemaskin, å spyr bare jeg kjenner lukten av driten. Du bør ihvertfall holde på en plass med god lufting og bruk hansker, for hyd olje skal visstnok være kreftfremkallende.
 7. Hva er dette da?, ei super lommelykt?.
 8. Dette er disse jeg kjøpte, beste batteri jeg har brukt. Protected eller unprotected skal ikke jeg svare på hva er best. Hadde lys hele kvelden på Max under et ettersøk en kveld her, å det er det ingen av billig batteriene mine som greier. Skal kjøpe flere sånne.
 9. Jeg skal ihvertfall ikke flå noen. Jeg kjøpte alt på banggood.com(tror jeg det het?). Både batteri og lykter. C8 kostet 147 kr, astrolux s41 kostet tror jeg på kampanje rundt 170 kr, og 18650 rør til den 17 kr. Samsung batterier kostet 75 kr for 2 stk på banggood.com det og. Frakt med i prisen og etter 1-2 uker lå alt i postkassen min. Raskere og bedre enn eBay
 10. Ja ikke dumt det, disse koster rundt 150 kr stk, å gjør som jeg kjøp begge. Har med begge i lomma på jakt, å bruker begge regelmessig. Ikke dumt å kjøpe Samsung 18650 batterier samtidig, de koster ca 35 kr stk. Utrolig lys og lykter til prisen.
 11. Jeg har begge lyktene også Astrolux med 18650 tube og Convoy C8, og utrolig gode lykter. Skal en speide etter dyr på jordet er Convoyen best og har lengst throw på lysstrålen. Den lyser sikkert godt ut imot 300 meter. Astroluxen er også en helt rå lykt, som lyser opp alt irundt med et flom lys uten like. Den har blitt favoritt lykta mi, som alltid er med i lomma. De var på tilbud i høst, så jeg kjøpte like godt begge versonene, med både Cree led og Nichia led i. Tror jeg betalte rundt 150 kr stk. Jeg kjøpte også et par 18650 Samsung batterier sammens med dem, og det var utrolig gode batterier som sikkert varer dobbelt så lange som de billig batteriene.
 12. Jeg har kjøpt noen helt råe lommelykter, som jeg også bruker til hodelykt innimellom. Har et sånt nattkåre(Nightcore) hodebånd til 30-40 kr som jeg setter dem i. Har kjøpt Astrolux S41 2 stk med 2 forskjellige dioder. Disse er beregnet i utgangspungtet til CR123/16340 batterier, men kjøpte nytt rør til 18650 batterier til 17 kr, å fått en myyyyyyyyyyyyye lenger lystid nå jeg. Er 6 nivå, men når jeg er på jakt og ute om kvelden å bruker de enten på caps skjermen med klipset eller i nattkåre båndet har de nok batteri og lys til meg ihvertfall på nivå 3. Kjører en på nivå 6 lyser den noe hinsides, om trent som flomlysa på Røkkeløkka. Billig og allsidig lys kilde, Lykta kostet 143 kr, nattkåre båndet rundt 30 kr, 18650 batteri røret 17 kr og 2 stk Samsung 18650 batteri til 75 kr. Har og bestillt en Convoy C8 lykt til rundt 100kr med frakt, ,men har ikke fått den ennå, som jeg håper har lengre lyskjegle pga lykt hodet?.
 13. Da går det mot mørkere tider, og lurer på om noen har tips til en ny liten, kraftig og billig lykt. Noe å ha i jakkelommen til turer ut i høst og vintermørket. Kjøpte Manker 11 ifjor, å den er med i lommen, og tenkte noe i den duren, og kanskje enda litt kraftigere om det finnes.
 14. Ja, følger med litt på Finn.no, å har lagt inn auto mail, når det kommer inn nye telt. Skal følge med utover våren om det kommer inn noe. Nå var det veldig mye lavoer, som blir litt tunge til mitt bruk, og dyre ekspedisjons telt, brukt 1 gang og 1000 kr under veil pris, å litt over mitt budsjett.
 15. Noen som har noen tips eller anbefalinger på telt med plass til 5-6 personer?. Er en skilt mann med 4 små unger, som vil ut på tur, men telt som kunne passet meg ligger på rundt 10000 kr, og det er foreløpig litt for høyt for min lommebok/økonomi akkurat nå. Tur lysten er større enn økonomien, og når alt en tjener går til husleie, lån og barnebidrag blir tur budsjettet litt lite nå for tiden. Har et rå flott Helsport 3 manns fjell telt, men når de 2 minste nå vil bli med er der altfor lite. 2 og 3 manns telt får du topp kvalitets telt for en 1 lapp eller 2, men skal du ha 4-6 manns telt 3 dobler en prisen. Klart jeg kunne kjøpt 2 små telt, men siden ungene er såpass små ennå, så vil jeg at alle ligger under samme duk. Klart jeg kunne ha feks sett på netthandelen på billig lavo, men da er vi fort oppe i 15 kg telt, å det blir for tungt å bære for meg.
 16. Ja, gjenging er ikke noe problem hos Sannes på Åndalsnes. Det er som lilleulv skriver, noe han gjør på faste dager. Har gjort dette med 4 våpen hos han, og leverer du det til helgen, så kan du hente det på tirsdag ferdig gjenget. Har også brukt Sports og fiskebutikken i Molde, og der tok det 1 liten uke, og fikk fint arbeid tilbake, og særlig gjenge beskyttelsen som jeg fikk med når det ikke er demper på løpet var lekkert laget i metall.
 17. Joggen

  Blaser kikkerter

  Trøste & bære!!!, over 17000 kr for en skarve 8 x 32 kikkert da. Det er ikke en Minox kikkert verd, selv om den har Blaser logo på seg. Har sett litt igjenom Minox kikkerter, og de er i mine øyne sånn midt på treet. Ja ja, da får vel vi fattig folk holde oss til Zeiss og Swarovski når vi ska ha håndkikkert vi heller da.
 18. Joggen

  Blaser kikkerter

  Den kommer sikkert til å bli støgg dyr vil jeg tro?.
 19. Ja, Stihl er vel den beste saga tror jeg. Har ikke vært så heldig med mi Stihl sag jeg, for den nekter å gå med miljøbensin, og vil kun starte å gå med vanlig bensin 95 okt. Med timeprisen hos verkstedene idag, så har jeg bare lagt den i boden. Kjører Jonsered nå, og den har vært hard brukt siden 2002, uten noe tull. Eier masse skog, og er på skogen meste av vinteren, så mine sager får kjørt seg. Husqverna og Jonsered er vel like sager det vel????. Er nå Eletrolux som eier begge, og de ser like ut utenpå. Bortsett fra prisen da. Det jeg setter mest pris på med Husqverna/Jonsered er dette "Turbo" griene, som gjør at luftfilteret ikke pakker seg med sag spon.
 20. Denne Meopta Meopro er også "økonomi" serien til Meopta, der de lager veldig god optikk til en fornuftig pris. Meopta Meostar er dyrere og skal være i topp klasse. Men det har skjedd noe med denne Conquest seriene til Zeiss tror jeg?. Virker som de har satset mer på disse siste åra?. Har sett litt i de nyere Conquest kikkertsiktene som har HD i slutten av navnet, å det var heftige saker i forhold til prisen. Har sjøl en nyere Zeiss Conquest HD 8 x 32, og den er ikke langt bak vestentlig dyrere kikkerter optisk sett mener jeg da.
 21. Helt klart Meoptaen. Terra er noe kina greier som Zeiss bare har satt navnet sitt på.
 22. Da kom før juls gaven til far i huset. Ei lekker eske med en Manker U11 nedi fra Gearbest. Du verden for en lykt!!!, lyser opp hele marka nedenfor her, og den er sikkert 4-5 fotballbaner stor. Er med i lomma samme hvor jeg går. Har også kjøpt en hodedings, så jeg kan sette den i å bruke som hodelykt. Har fått brukt den masse da jeg har brukt den på rørlegger arb i kjelleren. Er utrolig fornøyd med størrelsen og batterikapasiteten på denne. Har flere mindre lyssterke CR123 lykter, og dem blir veldig raskt tom for strøm. Denne her har mye mer å gå på å lyser langt og lenge, sjøl om den ikke er så veldig mye større da. Er det noen andre som har tips til andre små, billige og lys sterke lykter da?.
 23. Jeg lader og bruker også litt 375 H&H, å bruker alltid N150 krutt i dette kalibret. Det står i de fleste tabeller over de fleste kuler. Bruker billige 300 grains Partizan og 300 grains Accubond til jakt.
×
×
 • Create New...