Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Endelig løsna det i revejakta mi i år. Har ikke vært så mye rev å se hittils i år, men med vanskelige områder å jakte på (høy åker) så har det vært begrenset til nå. Endelig begynner åkrene å bli slått så nå er det fint å sitte hvor som helst å lokke.

 

Denne tispa kom etter 3 min med lokking ved ett nyslått havrejorde. Brukte trøndermusa og hu kom rett på fra andre siden av jordet! Hu stoppa på 97m og datt i smellen. En 70grn Nosler Ballistic Tip fra min .243win gjorde susen. Inngangshull på strl med en blyant i bogen og ingen utgangshull. Når jeg løftet på reven hørste jeg det skvulpe innmari inni henne så tror det meste blei mos inni der.

Må si jeg er veldig fornøyd med den kula.

 

DSC00360.jpg

P1230003.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja, man lærer så lenge man er ute.

Var ute i siste lyset i dag, etter 2 dager på skogsfugljakt og kun sett 2 fugl (Dårlige forhold osv) Tenkte jeg at jeg måtte prøve reven. Vurderte om jeg skulle ta med hagla og i tillegg til rifla, men fant ut at jeg ikke gidda. Satt i en åker kant i full kamo, på min høyre side var det en klynke med grantrær og litt høyt gress. Lokka litt først med fugleskrik uten noe tegn til liv. Så gikk jeg over til kaninskrik (primosfløyte), etter et par minutter skimter jeg bevegelse til høyre. Titter opp og jaggu står ikke Mikkel der, intet mindre en 2m foran meg og ser meg i blank øye. Prøver en ninjamove med rifla, men reven er raskere.

Leksa er lært, hagla skal være med fra nå av...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Eg er nybegynnar, og prøver å få ein oversikt over eit uendeleg tal lokkefløyter og DVDar. Kjøpte DVDen til Mikael Tham + lokkefløyta hans: Nordik Predator (Pre tuned). Men ved å sjå på ein del av dei 82 innlegga i denne tråden, verkar det som om Storfangst.no, Ulf Lindroth og Tor Ola Dehli er dei som "gjeld". Er det slik at det finst to "guruar" på dette feltet: Ulf L. og Mikael T. ? og har eg valt feil guru/mentor og kan berre kasta fløyta og filmen min i boset ?

 

Kan nokon hjelpa ein nybegynnar...... ? :|:|:|

Link to comment
Share on other sites

bare det at du får ikke tak i de beste fløytene der....egentlig så mener jeg demmels fløyter er de beste,men de er svindyre.det jeg har fått inn mest rev på er fuglefløyter,men har lokket inn en på reveskrik,og fått svar fra flere.prøvde bare noen få ganger i brunsten i fjor,menn i år blir det mer prøving på det i brunsten....klarer man å knekke koden med reveskriklokkinga i brunsten,så kan man gjøre store innslag i revebestanden har jeg tro på...

Link to comment
Share on other sites

Demmels fløyter er litt dyrere enn andre, men det kan jo være fordi de er håndlaget. Jeg kjøpte hareskrik, kaninskrik, fugleskrik, reveskrik og musepipen fra demmels. Reveskrik trenger en å øve inn, mens de andre er meget lette å bruke. Opplevde ved et par anledninger at kaninfløyta hang på membranen. Denne syns jeg likevel er fin å bruke på litt stille dager, da den ikke er så høylytt.

Link to comment
Share on other sites

Off, huske ikke v-max, men var ikke mye i frakt. Jeg har kjøpt to ganger fra denne nettsiden, 3-4 fløyter hver gang, tror frakten var 15-20 euro. Husker at jeg sammenlignet pris med norske nettsider og fant ut at jeg sparte noen hundrelapper hver gang.

Link to comment
Share on other sites

[im2012-13VINTER058_zpscda501c3.jpgg][/img]idag, lør 19/1-13, ca kl 1530

jaktmetode: lokkjakt, kaninskrik

våpen: kombi 12/7x57R

ammo: kal 12/70 tungsten nr 1

treffpunkt: hode/bryst

avstand: 15m

vær: vindstille, overskyet opphold, -11 grader C

føre: snø, skare med litt nysnø.

rev, tispe.

vekt 5.5 kg

akershus.ski

 

hva er trikset for å få lagt inn bilde????

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Datt en bittelita tispe fredag kveld! 5kg og 112cm lang. Minste reven jeg har skutt noen gang. Virket som hu kanskje kan ha hatt et tidlig itbrudd av skabb da dekkpelsen på toppen av bakre rygg var helt borte, kun mørk underull igjen. Kom etter 10min med red river fox! Datt på 70m etter ei Nosler BT fra .243'n min i sia.

py9eza3a.jpg

Link to comment
Share on other sites

noen som aner om hvor en kan laste ned lydfiler av revens parringsskrik?

var ute i går kveld og prøvde meg med kaninskrik på et par plasser i et skogsområde.

ingen respons (som jeg kunne oppdage), men på siste posten hørte jeg reveskrik langt i det fjerne. tok meg en tur i det aktuelle området i dag når det var lyst, og fant et sted mitt inne i svarteste skauen hvor det var en god del revespor, og bikkja markerte på noe av den gule snøen som tydelig brunstpiss (klaprer med kjevene og blir helt låst i kroppen, he he)

de skrika er ikke lett å lage med fløyte, ikke for meg iallefall - så gode lydfiler er av stor interesse :D

Link to comment
Share on other sites

Det samme kunne jeg også tenke meg å finni tak i.

Noe jeg kunne hørt på og lært meg med ei fløyte. Har hørt litt på NJFF sin app med reveskrik/revebrunst/løpetid, men kunne godt tenke meg å høre andre lydfiler også, og kansje helst fra rev og ikke fra ei lokkefløyte.

Har søkt litt på youtube, og det finnes noe der, men ikke all verden.

Link to comment
Share on other sites

noen som har erfaring med mojo critter?

hvordan vil det å være å sette den midt på en islagt innsjø?

den vil hvertfall være veldig synlig der.

 

Du bør ikke sitte for langt unna for at den skal kobles opp mot lyden du lager. 20-30 m maks.

Dvs. du blir å finne midt på det islagte vannet selv. Noe som betyr at du bør være greit kamuflert.

Link to comment
Share on other sites

Mener å ha lest att man kan lage brunstlydene til reven med Dan Thompson Pc-2, men er det noen som vet om no filmsnutter med disse lydene. Mener å ha sett ett klipp her inne en gang, men finner den ikke igjen :trist:

 

Er det noen som har prøvd brunstlydene med denne fløyta og lykkes med å få inn rev??

Link to comment
Share on other sites

Hadde en liten ettermiddagstur på fjellet i dag. Elva lå der som nylagt asfalt og det var bare å smette på stegjerna og ture framover. Det bråka selvfølgelig noe, men prøvde ei økt med lokking på ei fin myr. Såg ikke noe rev den halvtimen jeg holdt på. Vind i ryggen og critr-call hjalp ikke i dag. Sikkert ikke en vinner å gå elva framover heller, men skitt au. Turen var sjef. :)

IMGn_3580.jpg

IMGn_3582.jpg

IMGn_3583.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...