Jump to content

eies

Members
 • Content Count

  1,595
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kor mange år reknar de med at ein jervebås kan vera i bruk ?
 2. Sjølvsagt kan me innta ei stolt haldning og nekta å la oss kua. Eg har likevel tru på at me kan vera stolte på ein litt meir diskret måte, og unngå å provosera med td brautande trofebilete. Men det er no berre slik eg ser det.
 3. Ikkje moralsk forkasteleg, slik eg ser det, men er det lurt/smart/hensiktsmessig i dagens situasjon, med stor jaktmotstand i samfunnet....? (Litt harry er det vel... ?)
 4. Like it or not: Poseringsbilde, enten dei er frå Afrika eller norsk villmark, har sannsynlegvis lett for å provosera fram anti-jakt folki. Eg trur difor at det kan vera taktisk lurt å ikkje leggja ut for mange slike bilde der jegeren poserer attmed det døde dyret. Forstår godt at somme kallar dette ei defensiv holding, men likevel. Her til lands gjeld dette særleg bjørn, gaupe og jerv. Det er mange som OGSO vil den norske jakti til livs.
 5. Men Herdins fargebeis er enklare, og mange vert sikkert fornøgde med resultatet
 6. Åff topikk, men ver klar over at Herdins vannbeis gir ein NEGATIV fargevirkning, dvs at den fargar den lyse "vårveden" sterkast. Td ein syrebeis vil framheva den harde veden. Som tykkjer difor at ein kjemisk beis er "riktigare". ( http://no.wikipedia.org/wiki/Beis )
 7. Du gjekk hardt ut, STUBBERUD, føler etter kvart etter innlegga her at kjøtjegerar og trofejegerar kan møtast og røykja fredspipe i gjensidig respekt. Trur ingen har det endelege svaret på kva god forvaltning er, men me gjer so godt me kan. Viss me kan kalla det ein feil, so meiner eg det er norske jegerar som har vore på trofejakt på kontinentet eller Skottland og som automatisk vil overføra forvaltningsmodellar frå desse landi til "vårt lille land". Me skal sjølvsagt læra av andre, men til slutt utvikla ei forvaltning som passar oss. Kjøtjegerar og trofejegerar: Foren eder !
 8. Slik eg har forstått vitenskapen, vil gevirstørrelsen her til lands aldri kunna konkurrera med gevir frå lenger sør i Europa. Viss eg ikkje hugsar feil, har det noko med lyset og lysmengda å gjera. Men når det gjeld slaktevekt, ligg ikkje norske hjortar noko tilbake. (Korriger meg gjerne her, muleg eg hugsar feil.) Å spara dyr med store gevir pga avlen er ok. Men å spara dei til ein trofejeger blir litt meiningslaust, for meg. Er kjøtjeger, og stolt av det !
 9. Einig, Lungemos ! Jakta var vel opprinneleg ei kjøtjakt. Mykje følelsar i dette, føler meg i alle fall uvel viss eg skal hengja opp eit trofe heime. Skal tru om trofea fungerer som eit slags fallos-symbol ? Men for all del: Tofejegerane må berre driva på med sitt, eg vil dei ikkje til livs. Viss det gir dei bedre livskvalitet med eit gevir på veggen, so er det berre flott. Eg er kjøtjeger, og eg er stolt av det !
 10. Takk for svar ! Ogso for dei morosame.....
 11. Trudde lenge den var kring 17. mai, men no fortel andre "kunnige folk" at den er tidlegare. Kan nokon hjelpa (Helst ikkje synsing - men ok, då ) For orrfugl, men gjerne og tiur.
 12. Hundegarden er grei, der rømmer han ikkje. Men av og til er det koseleg (unnskyld uttrykket....) å ha han laus i hagen med ungane og familien. Det har gått greitt med dei hundane eg har hatt før Å slå ned armeringsjern var kanskje ikkje dumt å prøva..... takk for tipset
 13. Har gjort det 3 gonger - er løpet kjørt? Finst det andre metodar enn å grava gjerdet djupare, eller leggja heller langs heile gjerdet ? HJELP....
 14. Takk for tipset om ein interessant artikkel som bør diskuterast. Ekstra kjekt hadde det vore om nokon ville kommentera det som er skrive om dette på bloggen min: http://eies.wordpress.com/2014/05/09/ha ... en-starta/
 15. Kva faktorar avgjer når vårtrekket til hjorten startar? Er det kalendaren/lyset, eller er det snøsmeltinga/groen... ? Andre faktorar... ? Finst det forsking som viser dette, eller må me bruka det me er flinkast til: Synsinga...?
×
×
 • Create New...