Jump to content

Bluto

Members
  • Posts

    680
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bluto

  1. Størst, er det front arealet du sikter til da eller vekt?
  2. http://www.dagbladet.no/nyheter/ubaydul ... e/61194383 Et eksempel på tvilsomme ansatte, men nok om det. Hvordan er reglene for å sende våpen som post?
  3. Bluto

    Stokkmaur

    http://www.dinside.no/933306/stopp-mauren-for-den-gaar-inn https://www.nrk.no/norge/fun-light---ukult-for-maur_-1.6214299 "Årsaken til at Fun Light er så effektivt for å knerte maur er at safta er full av søtningsmiddelet Aspartam. Når stoffet blir brutt ned blir nervecellene til mauren overaktivert slik at dei døyr. Eit vaksent menneske må likevel drikke fire liter av safta før det blir farleg, ifølge den Europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA)." Selv blir jeg uvel av aspartam så det var etter en runde på Google for å finne ut om aspartam at jeg fikk høre om den som maur gift, om det beviser at jeg er en simpel organisme kan jo være Her i huset er det forbud mot light produkter, vi får heller spise og drikke mindre av det "fetende". Familien mente det bare var en innbilt placebo effekt, men jeg ble uvel når de hadde byttet emballasjen på diverse mat og drikker uten at jeg var med på "moroa" og ikke forstod hvorfor jeg ble uvel av matpakken som hadde syltetøy med aspartam...
  4. Bluto

    Stokkmaur

    Blir sikkert gjort til latter nå Fun-saft blandet som det står på flasken, trodde selv det var bare løgn men prøvde siden vi har hunder, nabo katter og barn som er rundt og svinser og skal smake på alle ting de kommer over. Minst 5 maur kolonier som er borte på første forsøk med Fun-saft Tømmer bare saften der de holder hus og så dør de bare. Meitemark kommer også opp som skutt opp av jorda for så å ligge livløse de også
  5. Supert svar, tusen takk for hjelpen Hjortefot.com
  6. Reiser med jakt våpen og har tenkt å muligens kjøpe en Aimpoint Micro til og ha med som reserve sånn i tilfelle en av siktene skulle feile under jaktreisen. Har flere våpen og felles er at de alle har Leopold QRW montasjer. Har Aimpoint Micro hurtig fester som passer til mine fester eller må jeg ha med meg en umbrako nøkkel på tur? Grunnen til at jeg vurderer Aimpoint Micro til reserve er størrelsen og pris. Går greit å ha med på reisen og tåler en trøkk, ikke det helt optimale siktet men holder til de fleste jakt situasjoner jeg kan komme på. Jeg bruker som regel 1-4x24 sikter så jeg klarer meg for det meste uten stor forstørrelse.
  7. Ett par med ullsokker er ikke så dyrt hvis du vill spare penger. Forstår det som du ville ha plass til innpakket pistol i baggen.
  8. Gammel take away pizza eske funket fint for min del, regner med du har en liggende i student boligen. Ellers så kan du bruke møbel knotter i filt.
  9. Klarer meg fint uten vårjakt på bukk men kan ikke se at det er noen gode argumenter for å ikke ha det så langt. Jakt 10 august er jo noen plasser nesten midt i brunsten, så hvor mye bedre er det og skyte bukken da når den har brukt juli og starten av august på å skjekke opp geita? At det har lite å si om dyrene får spist seg opp før vinteren eller ikke er en påstand jeg ikke er enig i. Kulda tar sitt men har dyra god tilgang på næringsrik mat så klarer de vinteren mye bedre. Det ser vi tydelig der vi kjører ut for til viltet og dyrker vilt åkrer. Det nevnes også at de store bukkene har bedre gener, har de egentlig det? Fra forskning på elg så viser det seg at elgen i norge har tilnærmet de samme genene. Så foret og alder spiller minst like mye inn som genene. Hvorfor skulle det være anderledes for rådyr? Bare et spørsmål på slutten. Er bukker med flotte gevir født med 6 tagger og massive rosen kranser og dør med et like flott gevir hvis den får dø av alderdommen?
  10. Om den skytes før eller etter brunst har vell ikke så mye og si? Den fikk med seg forrige brunst men ikke neste. Bare i overgangs året for vårjakt det betyr noe, stoppe bukke jakta august i år og jakte i mai/juni neste år. Så er det ikke rådyr jakt igjen før 25.september og frem til julefreden.
  11. Bluto

    winchester mod 94

    Sendte deg en PM
  12. Har du våpen kort uten nummer på til løpene?
  13. Er det lokale regler 358win? Leser her at det er lovlig. http://www.poland-hunting.com/guns.php *If you have a shot gun only, your chance to shoot big game, is similar to rifle owners. Particularly, chances to shoot driven boars using a shot gun are almost equal to rifle owners because the maximum distance to shoot boars into a drive is 40 meters.
  14. Hva er presisjonen med slugs/brenneke på 50m skutt fra begge løpene i din drilling? Min klarer den berømte snus-boksen med de den er regulert med. Bare en myte at slugs/brenneke ikke er mulig å treffe med. Prøv selv med sikter og litt forskjellig ammo. Klarer du å holde igjen på de raskeste grisene (ikke alle kommer med 100km/t+++) så går det fint å treffe. Sikkert ikke ideal våpenet på drivjakt men det kommer mye an på smak og behag. Tren og finn ut av hva du selv kan prestere og drit i oss, lykke til. *"trykkleif"
  15. Meopta MeoStar R1r 4-16x44 Tac 9737,- Jeg har lite peiling på langhold men kan denne være noe? så har du 5000,- til ammo igjen på budsjettet http://alms.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=1630414 MeoStar® R1 4-16x44 Redefining precision and down range accuracy. The MeoStar® R1 4-16x44 delivers precision long-range accuracy. An adjustable objective simplifies parallax compensation from 10 yards to infinity. MeoTrackIITM posi-click finger adjustable target turrets offer precise ¼ MOA adjustments with positive tactile and audible clicks to ensure an accurate setting. Proprietary MB5501TM ion assisted lens multi-coatings provide maximum brightness and edge-to-edge clarity while our MeoShieldTM coating protects exposed lens surfaces from abrasion. The MeoStar® R1 4-16x44 gives the superior accuracy and repeatability you expect from Meopta® and will redefine your down range expectations.
  16. Nosler "Trophy grade 308Win" er ladet til vo-853m/s så det gir kanskje en pekepinne. 308 WINCHESTER Bullet Weight: 165 grain Bullet Style: Partition BBL Twist: 1-10" Use: Deer & Elk Sized Game 308 Winchester BRAND: Trophy Grade Ammunition | BULLET STYLE: Partition PART #: 60053 | COUNT: 20 | MSRP: $44.00 BULLET WEIGHT: 165 | BBL TWIST RQMT: 1-10" FOR USE: Deer/Elk Sized Game | LEAD-FREE: N -------------------------------------------------------------------------- Yards / Muzzle Velocity(FPS) Energy(FT-LBS) Drop In Inches(100YD) Zero Drop In Inches(200YD) Zero MUZ: 2,800 2871 -1.5 -1.5 100: 2578 2435 0 -1.9 200: 2367 2053 -3.7 0 300: 2166 1719 -13.7 -8.1 400: 1975 1429 -31.1 -23.6 500: 1795 1180 -57.4 -48.1 600: 1627 969 -94.6 -83.3 700: 1473 795 -144.9 -131.8 800: 1336 654 -211.3 -196.3
  17. Hvor store er de? så kan jeg måle på mine våpen for å sammenligne.
  18. Ser jeg hadde kopiert feil bilde i serien, har byttet til riktig nå Tusen takk for korreksjonen og infoen.
  19. Alle 202 kassene skal ikke ha likt moment. (Stål og aluminium kassene)
  20. Se der Takk skal du ha "Amatør" I sluttstykket mekanisme for et skytevåpen mottaker (2) som er festet til beholderen har en radialt innad rettet konisk låseskulder (16). En sluttstykkehodet (9) og en låsehylse (7) er anordnet i en glider (3) som er glidbar i forhold til slutt huset (1) i løpets retning. Låsehylsen (7) er oppdelt i et antall fjærtunger (7b), som hver bærer et låseelement (13) med radialt innover og utoverrettede kjegleseksjoner. En sprednings kjegle er anordnet i nærheten av den fremre ende (9a) av sluttstykkehodet (9) og samvirker med låseelementer (13). En aktiveringsspaken (18) er anordnet på glideren som er forbundet med en dreieaksel (17). Dreieakselen (17) er forbundet med en låsespak (19). En to-armet mellomarmen (20) er svingbart montert på glideren (3) bak låsespaken (19), svingbar om en akse (20a) parallelt med dreieakselen (17) og som samvirker med et anslag (22) anordnet på sluttstykket huset (1). Den frie enden (19a) av låsearmen (19) så samvirker med den første hevarmen (21) i det mellomliggende spaken (20) som, ved å skyve skyve forover, den første hevarmen (21) kommer i stilling mellom sperreanordning (22) og den frie ende (19a) og den frie ende (19a) kan bevege seg over en dødpunktstilling definert av forbindelseslinjen mellom punktet for inngrep av den første hevarmen (21) med anslaget (22) og midten av svingeakselen (17).
  21. Fant et annet bilde/tegning og her er det ikke likt som på den første jeg fant men den viser litt forskjellige posisjoner på delene. Skal se om jeg kan finne opphavet til tegningene.
  22. Takk for godt svar Ignorant Så den er ikke med og holder #28 i lås også slik jeg trodde? Jeg får prøve og finne en bedre tegning på.
  23. Jeg har fått fin dekkning med Rottweil magnum #2 og #4 så du kan prøve de. #2 til rådyr og #4 til rev og annet smått.
  24. Sitter og leser på diverse tråder om ulykker med R93og lurer på en ting etter å ha sett på bilder og lest litt. Tenker ikke på å ta en diskusjon om hva som er best OSV, bare prøve å se om det går ann å diskutere det på et teknisk nivå uten følelser. Hva er den stiften (30) som stikker ut over sluttstykke hodet og hva gjør den? Hva hvis den er kilt i "inntrykt" stilling eller det ligger noe dritt som gjør at den kommer helt inn når sluttstykket ikke er helt i lås som på dette bildet? Hva hvis den er kilt i "inntrykt" stilling eller det ligger noe dritt som gjør at den kommer helt inn når sluttstykket ikke er helt i lås som på dette bildet? R93 klikk med ufullstendig låsning og det er spor av tenn stiften. Her er den borte eller sitter låst og det har gått galt Her er stiften ute (mye grease/fett også)
×
×
  • Create New...