Jump to content

znopi

Members
 • Content Count

  349
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

znopi last won the day on June 3 2017

znopi had the most liked content!

Community Reputation

164 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siden du bruker Lee die så kan årsaken være den. Litt halvfabrikata de diene til Lee. Pusse med stålull (uten såpe) innvendige flater i dien hjalp meg ved tilsvarende problem. Det er ikke sikkert at det er situasjonen her, men du kan prøve. Krever liten innsats og gir bekreftelse/avkreftelse raskt. Håper det ordner seg
 2. znopi

  Forkortelser

  Drivende hund Norsk Jakt (Drivende hund) Champion
 3. Ja. Sendte mitt inn for noen år siden for å sjekke strømtilførsel fra batteri. Fikk det tilbake noen uker etterpå, hvor problem med strøm var fixet, og full service var utført (ba ikke om det, men det ble gjort allikevel). Kostet meg ingenting. Service er helt topp
 4. Ja. Har eid og brukt mitt i over 10 år. Retikkel 60 (med lys). Ingen planer med å selge det heller, fungerer rett og slett utmerket
 5. Skjønner det er ulike erfaringer med nevnte kule. Det er rart i ett såpass moderat kaliber. Var det like ille på dyr skutt på avstander over 50 meter? Ser du har skutt de fleste på kort hold. Under 50 meter? En undermåls produksjon du har vært uheldig å endt opp med muligens? .338 kuler er som regel laget for mer fart en det Federal leverer.
 6. Rettelse: kom på at jeg har skutt en elg med kula i 6,5x55 for ca 6-7år siden. Ku, lungeskudd, gikk ca 60-70 meter før fall. God effekt, gjennomskyting. Husker ikke slaktevekta.
 7. Ja, hjemmeladet da. Fungerer fint på rådyr, rein, hjort og villsvin. Har ikke brukt den på elg, men det skulle ikke være noe i veien for det. Har ikke opplevd: Men BT nosler har en tilnærmet splintbombe effekt. Accubond derimot holder mer sammen, men ikke regn med 100% restvekt. 60-70% er mer normalt. Her er en 140gr Accubond som har gått inn nakke på villsvin, skutt forfra på ca 40 meter, og endt opp i klauven bak. Restvekt 83,1 gr. Da har kula gått på langs gjennom nakke/ryggrad/baklår. Slaktvekt 40 kg.
 8. Rådet om norsk elghund svart støttes Som bandhund så er den alltid med deg hjem etter jakt. På reinsjakt kan den ta overvær og angi retning. Være stille når du skal bevege deg inn på dyr. Forutsetter at du trener noe på dette, så hunden skjønner opplegget. Normalt er dette avlet på siden rasen er primært bandhund. På hjortejakt vil den også være brukbar. Mange som har god erfaring med NES på Hjort. Kjøpt hos oppdretter som har valper anbefalt av avelsutvalget, så er du sikker på at det er avlet på hunder med godt gemytt. Tåler mye mosjon siden du vil ta den med på skiturer og joggeturer. Er en norsk rase og tåler vinterforhold. Størrelsen er også fordelaktig i forhold til det du beskriver. Jeg har ikke NES selv, kjenner folk som har/har hatt. Selv jakter jeg med løshunder (NEG). Lykke til i den spennende jakten på deres første valp
 9. znopi

  Blaser f16

  Ble det Game eller Sporting? Lengde på løp? Hvilke tanker har du gjort deg angående sikring og løpsvelger nå som du har testet litt? Har egentlig bestemt meg å ikke handle hagle i år. Har jo 2 hagler, bare ikke så fornøyd med dem (Sabatti O/U og Baikal O/U). Fungerer jo greit til sitt bruk .... meeeeeen det er noen fristelser der ute. Og F-16 er en av dem. Jeg legger mest vekt på at haglen hovedsakelig brukes på jakt, og være bra nok til å trene masse på leirduer. Ka du trur?
 10. Synd prisene på disse siktene har kommet på nivå med Swarovski Z6i. Kompis kjøpe dette siktet før prisoppgangen: https://www.jaktogfriluft.no/leupold-vx-6-2-12x42mm-30mm-cds-matte-duplex-5 Han skryter av det på grunn av vekta er lav, og optikken er veldig bra. Fikk prøve det på banen i fjor, og må si det var en god brukeropplevelse. Når det gjelder tårn/CDS så kan jeg ikke uttale meg da jeg ikke prøvde dette. Kun skyting på 100meter i dagslys.
 11. Her går det stort sett i kjøtt og fisk som er selvberget. En grillkylling avogtil og pinnekjøtt til jul. Av kjøtt er det elg og rådyr som dominerer. Vi spiser det ukentlig, og ungene mine er oppvokst med viltkjøtt og aldri har jeg hørt noe klaging på kjøttet angående "viltsmak". Derimot har de vært skuffet over (tamdyr)kjøtt som de har spist på restaurant og hos andre. Synes elgkjøtt er ganske nøytral på smak. Kan huske jeg hadde vomskutt en hjort som ble renset så godt som mulig. Indrefiletene så grønne og jævlige ut men jeg fikk da pusset det bort sånn passe med edikkvann. Det passet seg slik at jeg fikk besøk, og det lå i kortene at det var forventning om noe lekkert fra jakta. Det eneste jeg hadde da som ikke var kjøttdeig, kokekjøtt og steik, var disse hjorte indrefiletene. Det fikk våge seg selv om jeg kjente eimen av vom under tining og steking. Det ble så servert med godt tilbehør og jeg merket selv at dette nok ikke ville bli noen høydare. Men gjesten skrøt uhemmet av det nydelige kjøttet med sånn markert "viltsmak" Spiste opp alt og forsynte seg med mer. Jeg klarte bare true i meg noen få biter og kompenserte med øl og grønnsaker.
 12. Mulig jeg misforsto deg. Leste det første innlegget som om det var mulig å bruke .366 kaliber i .358. Det var kalibreres du skrev. Når du bruker ordet sizes i neste innlegg, så jeg hva du egentlig spør om. Beklager det. På nettfora og diverse hjemmesider i USA blir det beskrevet metoder for å gjøre nettopp dette. Fra denne siden er det greit beskrevet: http://www.35cal.com/bullets.html Lite utdrag fra overnevnte hjemmeside: RESIZING HEAVYWEIGHT .366" BULLETS TO .358" 9.3mm (.366") bullets - resized to .358" dia. 286 or 270 gr. bullet (or even 320gr.) Layne Simpson reports successfully resizing of Norma 286 grain bullets pulled from factory 9.3 x 62mm ammo. He first coated bullet with RCBS case lube, and used his bench vise to push it through a Lee .358" cast bullet sizing die and then once again - necessary because of jacket/core spring back - through a smaller Lee .357" sizing die. The final size he says was exactly .358". They had a slight bit of lead extruded from the tip but they shot just as accurately as others he tried. He shot a moose with that bullet fired from a 358 Norma magnum at 2609 MV (Shooting Times - May 1988).
 13. Nei. 9,3 er kaliber .366 .35 Whelen og .358 Win er kaliber 9 mm. Stor nok: 0,3 mm
 14. znopi

  Tungsten-Matrix?

  Sjekk linken, de har på lager, 12/70 US 6: https://www.bmwear.no/produkt/ammunisjon/haglepatroner/jaktpatroner/kent-tungsten-matrix-12-70-us-6-10-stk Er på tilbud Om US 6 duger på skogsfugl er det sikkert ymse meninger om, men det har fungert for meg.
 15. Optimistisk kan du trygt være, ikke bare forsiktig. Gjennomprøvd kule (i 9,3x62) som fungerer veldig godt og gir "finere" slakt (om skuddet sitter der det skal) enn i f. eks .30 kaliber
×
×
 • Create New...