Jump to content

znopi

Members
 • Content Count

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

znopi last won the day on June 3 2017

znopi had the most liked content!

Community Reputation

78 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Funksjonelt og rimelig sikte til formålet: https://www.jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-crossfire-ii/vortex-crossfire-ii-2-7x32-scout-scope
 2. znopi

  Store Rovdyr.

  1.april....?
 3. Etter mye fikling, bannskap, pussing av låsehaker, og demontere alt og montere på nytt flere gang fikk jeg det til å passe uten slark. Mulig jeg fikk ett eksemplar som var dårlig tilpasset i utgangspunktet, men jeg styrer unna Gun Star for fremtiden. Kan overhode ikke sammenlignes med original montasjen og langt unna i kvalitet.
 4. Ja originalen kjenner jeg til godt, enkel tilpasning og ingen slark. Det var nå den Gun Star saken jeg lurte på da. Finner jeg ikke ut av det så blir det å returnere innen angrefristen.
 5. https://www.jaktogfriluft.no/gun-star-blaser-r93-r8-qd-hurtigmontasje-lav-med-30mm-ringer Noen som har prøvd montasje "Gun Star" som i linken over? Førsteinntrykket var bra for min del, lett å montere. Men på skytebanen i dag merket jeg at det er litt slark. Fikk ikke noe avvik i forhold til treffpunkt. Men jeg brukte ett løp med lite rekyl (22WMR R93). Sammenlignet med original montasjen, og ser det er litt forskjell på de to tappene som skal plasseres mot løpet (på motsatt side av hurtigmontasje hendlene(i mangel av bedre ord)). På originalen er disse sirkelformet, mens Gun Star montasjen så er de ovale (eller tilnærmet ovale). Har strammet og justert mye uten at jeg blir kvitt slarken. Tror de ovale tappene fra Gun Star ikke låser like bra som originalen. Men det kan være jeg ikke har skjønt greia med Gun Star. Noen innspill?
 6. Og det var Kulesetterdia som laget merker i mantelen på kula, ca midt på. Sizer dia og Neck size dia med eller uten ekspanderknapp var ikke problemet. Tror du kan ta en kjapp puss innvendig på Kuleisetterdia så blir det bare velstand
 7. Hatt samme "problem" som deg med samme Lyman Die sett (de lux tror jeg det heter?). Jeg ladet noen hundre patroner før jeg gadd å gjøre noe med det. Påvirket ikke presisjonen for meg, men som du nevner: estetisk litt irriterende. Pusset litt med stålull inne i dia hvor jeg følte det var antydninger til grader og siden har det ikke vært noe merker å se på kulene. NCC 123gr for øvrig som jeg brukte (bruker). Lite tidkrevende jobb, og rundet ca 5000 NCC 123gr med det die settet uten mer heft. Bruker mest Lee Collet nå for tiden.
 8. En sjekk av lovligheten av åte kunne de fått av Mattilsynet FØR en eventuell overvåking. Men da hadde jo grunnlaget for overvåkingen bortfalt, og det hadde jo vært dumt (siden den egentlige årsaken til overvåkingen er mistanke om ulovlig ulvejakt, men det vil visst ikke innrømmes ). Kanskje i forhold til lovverk ja, men det oppleves ("føles") som overgrep på personvernet for enkelte mennesker som utøver en hobby/livstil innenfor ett visst geografisk område
 9. Yeah right..... Sikkert lett å ha et slikt syn på saken så lenge en selv ikke blir utsatt for overgrep fra det offentlige. Med adresse innenfor "sonen" så er det såååååå kjekt å bli "renvasket" i hytt å pine. Personvern veier ikke like mye ut i fra adresse... dessverre.
 10. Dessverre er dette blitt vanlig praksis innenfor ulvesonen. Jegere opplever stadig innblanding fra offentlige tjenestemenn/kvinner ved helt vanlig jakt. For 2 år siden, seint i elgjakta, etter at det hadde vært noen nære på episoder med hund versus ulv, krydde det av folk fra forvaltning og politi. Det var vanskelig å komme seg frem på diverse skogsveier da det var fullt av "overvåkere" som satt fast eller hadde rota seg bort
 11. Ja, tannbørste med olje.
 12. He he, ok det er bra. Husk å poste resultater og erfaringer når du har fått tak i dem
 13. Prøv tannbørste. Alle "utbrukte" tannbørster her i huset havner i pussekassen for å bli mishandlet til de må kastes. Det kan hende rustangrepet sitter så dypt i godset at tannbørste kan bli lite effektivt. Men til overflate rust har jeg fint pusset bort med tannbørste på de stedene som er lite tilgjengelig.
 14. Har du vurdert denne: https://www.jaktogfriluft.no/a-tec-a-12-hagledemper-komplett-med-choke handles enkelt og greit her hjemme.
 15. Hiv skiten. Start med hylser du har kontroll på.
×
×
 • Create New...