Jump to content

znopi

Members
  • Content Count

    491
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

znopi last won the day on December 2 2020

znopi had the most liked content!

Community Reputation

295 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Har ikke for det kruttet du nevner, men for 203B, N540 og CFE 223. Om du ønsker har jeg data for disse.
  2. Det du lurer på er godt beskrevet over her. Støtende hund anbefales ikke i skogsterreng, men for all del må du jo prøve om du er hekta på dette. Kompis har flere ganger prøvd uten hell. MEN, i terreng som støtende hund er ment for, se det er noe annet. Han har vel prøvd alene, men fellingstallene tilsier at det ikke er så lett å lykkes. Han disponerer ett terreng som er mer kulturmark med mindre såter skog, og der kan det gå bra. Men noe vanskelig uten poster. Han har så vidt jeg vet aldri fått skutt for hunden selv (etter 6 sesonger), kun noen postskyttere som har tatt noen få dyr
  3. De stopper når hunden legger av. Jeg jakter hovedsakelig i skogsterreng (med drever og dachs) og der er ikke støtende hunder hensiktsmessig. Men om det er terreng i forbindelse med kulturmark, som små skogflekker og dyrket mark, så er støtende hund veldig bra. Dette for rådyr. Har en kompis med Wacthel, og den fungerer på den måten. Flink til å hente fugl er den også.
  4. Ja. Hvilken kule som har vært i hylsa er ikke viktig. Men at hylsene er av samme fabrikat og engangs skutte av deg så har du kontroll
  5. znopi

    Graving av kjøtt?

    Det er helt sikkert Hadde egentlig ikke vurdert å prøve engang, før jeg leste kommentaren din... og da begynte tankene å leke med ideen. Tusen takk!
  6. znopi

    Graving av kjøtt?

    Da har dagen endelig kommet. Og det var virkelig verdt å prøve. Ikke så mye jobb heller. Dette med å snu kjøttet 2 ganger i døgnet virket litt rart. Skulle tro trykket ville bli det samme, uansett hvilken side som var vendt opp eller ned...(?) Ja så der juksa jeg, snudde første døgnet og gadd ikke mer. Ventet til i dag. Luktet ganske mildt, og Whisky osen var avdempet i forhold til da jeg satte dette inn i kjøla med plast over. Skjerte noen skiver, og du verden det var fantastisk godt. Kjøttet smeltet på tungen. Konsistensen minnet ikke om hjertekjøtt lengere. Fantastisk! J
  7. Virker ikke sånn. Det er nok alle prepper folka på andre siden av den store dammen som er årsak til tynt utvalg av kurante ladekomponenter fra samme sted. Mulig noen fikk øya opp for 120 gr TTSX i 6,5 i forhold til eventuelt nye energikrav, men det finnes da alternativer til TTSX fortsatt (foreløpig): https://www.jaktdepotet.no/ladekomponenter/kuler/257-6-35mm/nosler/264-6-5-nosler-120gr-e-tip-lead-free-50ct Bruker ikke E-Tip i nevnte kaliber, men i 8x57IS 180 gr, og effekten er god, på både elg og rådyr. Prisen er ikke ille heller, sammenlignet med mye annet. Obs, s
  8. znopi

    Graving av kjøtt?

    Selvfølgelig, det er bare pluss For øvrig første gangen jeg graver kjøtt. Laks og ørret har jeg gravet noen ganger tidligere. Aldri med sprit da. Så jeg er veldig spent på resultatet. Oppskriften jeg bruker har jeg fått låne, så den følger jeg slavisk. Ble lovet at om jeg gjorde så, ville resultatet bli suverent. Mandag førstkommende blir det ferdige resultatet som skal nytes. Hjerte kan for øvrig byttes med ytre/indre filet av vilt også. Det var denne kommentaren som fikk meg til å "tenne på alle plugger" 😄: Kjøtt og favoritt drikke sammen, det mååååå jo bare bli digg
  9. znopi

    Graving av kjøtt?

    Fremgangsmåte til oppskriften over: Finn frem en ren form og gni kjøttet godt inn med salt og sukker blandingen. Legg litt ekstra av blandingen i formen og legg kjøttet på toppen. Avslutt med å strø resten av blandingen over kjøttet. Whisky har alle de rette krydderne og smaken passer ypperlig til dette. Hell noen dråper over hver kjøttbit og legg plastfolie på toppen. Kjøttet skal ligge kaldt i kjøleskap under press i 3-4 dager avhengig av størrelsen på kjøttet. Disse hjerteskivene er ikke så store så 3 dager er perfekt her. Jeg bruker en annen form på toppen av kjøttet og fyll
  10. znopi

    Graving av kjøtt?

    Da er jeg i gang med første steg i graving av elghjerte. Tint ferdig i dag så jeg har delt det opp i passe skiver. Se oppskrift: 700 gram elghjerte 2 cm skiver 75 gram salt 75 gram sukker 10 stk knuste einebær 2 ss finhakket fersk timian 7 cl Whisky (Laphroaig 10 års, standard type med passelig røyk, og behagelige 40%) nykvernet pepper
  11. Les hva en kjent finsk kruttprodusent skriver på sine sider for ladedata: 6,5 X 55 SE / 6,5 X 55 SKAN Test barrel: Sauer STR 200Primers: Large RifleCases: Lapua, trim-to length 54,80 mm (2.157”) WARNING: This reloading data is intended to use at modern rifles in good condition such as Sauer, Sako or Blaser chambered to 6,5 x 55 SKAN or 6,5 x 55 SE WARNING: DO NOT USE with Krag-Jörgensen, Mauser M1896 or similar rifles. This data has max loads set at pressure of 380 MPa! NOTE: Data contains velocity information for standard barrel lengths of Sauer STR200 rifles
  12. znopi

    Graving av kjøtt?

    Fant ut av det. Sjekket en oppskrift hvor det anbefales 1 cl dram per 100 gram kjøtt. Greit utgangspunkt tenker jeg. Slenger ett hjerte i kjøla for tining nå. Prosjekt til helga, og en kjempe god unnskyldning til å smake litt Laphroaig igjen 😉
  13. znopi

    Graving av kjøtt?

    Hmmmm.... ligger noen elghjerter i fryseren. MÅ prøves. Tilbakemelding vil komme... lover Noen som har noen formening om mengde Whisky pr antall gram hjerte? Ta de på magefølelsen kanskje....
  14. Ikke lys. Heller ikke lys i alle V4 eller V6 sikter. Zeiss HD 5 serie har flere sikter. Her er noen eksempler på 3-15x42: https://skytte.astrosweden.se/sv/articles/2.258.3079/zeiss-zeiss-conquest-hd5-3-15x42 https://www.eurooptic.com/zeiss-conquest-hd5-3-15x42-plex-like_new-demo.aspx
  15. Om brukt kikkertsikte er ett alternativ, så kan jeg tipse om Zeiss HD5 serie som har både låsbare tårn og zerostop. Både høyde og side. Jeg har 5-25x50, og det er ikke dårligere enn V4 sikte jeg har, rent optisk. Vil påstå att det er hakket kvassere. Og det ligger på Finn til rundt 5k til tider. Kjøpte mitt til kr 4,5K veldig pent brukt. 1 tomme mellomrør, og MOA, om en kan leve med det.
×
×
  • Create New...