Jump to content

Bluto

Members
 • Content Count

  680
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Bluto

 • Birthday 11/30/1985

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Størst, er det front arealet du sikter til da eller vekt?
 2. http://www.dagbladet.no/nyheter/ubaydul ... e/61194383 Et eksempel på tvilsomme ansatte, men nok om det. Hvordan er reglene for å sende våpen som post?
 3. Bluto

  Stokkmaur

  http://www.dinside.no/933306/stopp-mauren-for-den-gaar-inn https://www.nrk.no/norge/fun-light---ukult-for-maur_-1.6214299 "Årsaken til at Fun Light er så effektivt for å knerte maur er at safta er full av søtningsmiddelet Aspartam. Når stoffet blir brutt ned blir nervecellene til mauren overaktivert slik at dei døyr. Eit vaksent menneske må likevel drikke fire liter av safta før det blir farleg, ifølge den Europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA)." Selv blir jeg uvel av aspartam så det var etter en runde på Google for å finne ut om aspartam at jeg fikk høre om den som maur gift, om det beviser at jeg er en simpel organisme kan jo være Her i huset er det forbud mot light produkter, vi får heller spise og drikke mindre av det "fetende". Familien mente det bare var en innbilt placebo effekt, men jeg ble uvel når de hadde byttet emballasjen på diverse mat og drikker uten at jeg var med på "moroa" og ikke forstod hvorfor jeg ble uvel av matpakken som hadde syltetøy med aspartam...
 4. Bluto

  Stokkmaur

  Blir sikkert gjort til latter nå Fun-saft blandet som det står på flasken, trodde selv det var bare løgn men prøvde siden vi har hunder, nabo katter og barn som er rundt og svinser og skal smake på alle ting de kommer over. Minst 5 maur kolonier som er borte på første forsøk med Fun-saft Tømmer bare saften der de holder hus og så dør de bare. Meitemark kommer også opp som skutt opp av jorda for så å ligge livløse de også
 5. Supert svar, tusen takk for hjelpen Hjortefot.com
 6. Reiser med jakt våpen og har tenkt å muligens kjøpe en Aimpoint Micro til og ha med som reserve sånn i tilfelle en av siktene skulle feile under jaktreisen. Har flere våpen og felles er at de alle har Leopold QRW montasjer. Har Aimpoint Micro hurtig fester som passer til mine fester eller må jeg ha med meg en umbrako nøkkel på tur? Grunnen til at jeg vurderer Aimpoint Micro til reserve er størrelsen og pris. Går greit å ha med på reisen og tåler en trøkk, ikke det helt optimale siktet men holder til de fleste jakt situasjoner jeg kan komme på. Jeg bruker som regel 1-4x24 sikter så jeg klarer meg for det meste uten stor forstørrelse.
 7. Ett par med ullsokker er ikke så dyrt hvis du vill spare penger. Forstår det som du ville ha plass til innpakket pistol i baggen.
 8. Gammel take away pizza eske funket fint for min del, regner med du har en liggende i student boligen. Ellers så kan du bruke møbel knotter i filt.
 9. Klarer meg fint uten vårjakt på bukk men kan ikke se at det er noen gode argumenter for å ikke ha det så langt. Jakt 10 august er jo noen plasser nesten midt i brunsten, så hvor mye bedre er det og skyte bukken da når den har brukt juli og starten av august på å skjekke opp geita? At det har lite å si om dyrene får spist seg opp før vinteren eller ikke er en påstand jeg ikke er enig i. Kulda tar sitt men har dyra god tilgang på næringsrik mat så klarer de vinteren mye bedre. Det ser vi tydelig der vi kjører ut for til viltet og dyrker vilt åkrer. Det nevnes også at de store bukkene har bedre gener, har de egentlig det? Fra forskning på elg så viser det seg at elgen i norge har tilnærmet de samme genene. Så foret og alder spiller minst like mye inn som genene. Hvorfor skulle det være anderledes for rådyr? Bare et spørsmål på slutten. Er bukker med flotte gevir født med 6 tagger og massive rosen kranser og dør med et like flott gevir hvis den får dø av alderdommen?
 10. Om den skytes før eller etter brunst har vell ikke så mye og si? Den fikk med seg forrige brunst men ikke neste. Bare i overgangs året for vårjakt det betyr noe, stoppe bukke jakta august i år og jakte i mai/juni neste år. Så er det ikke rådyr jakt igjen før 25.september og frem til julefreden.
 11. Bluto

  winchester mod 94

  Sendte deg en PM
 12. Har du våpen kort uten nummer på til løpene?
 13. Er det lokale regler 358win? Leser her at det er lovlig. http://www.poland-hunting.com/guns.php *If you have a shot gun only, your chance to shoot big game, is similar to rifle owners. Particularly, chances to shoot driven boars using a shot gun are almost equal to rifle owners because the maximum distance to shoot boars into a drive is 40 meters.
 14. Hva er presisjonen med slugs/brenneke på 50m skutt fra begge løpene i din drilling? Min klarer den berømte snus-boksen med de den er regulert med. Bare en myte at slugs/brenneke ikke er mulig å treffe med. Prøv selv med sikter og litt forskjellig ammo. Klarer du å holde igjen på de raskeste grisene (ikke alle kommer med 100km/t+++) så går det fint å treffe. Sikkert ikke ideal våpenet på drivjakt men det kommer mye an på smak og behag. Tren og finn ut av hva du selv kan prestere og drit i oss, lykke til. *"trykkleif"
×
×
 • Create New...