Jump to content

Kuli

Members
 • Content Count

  1,379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kuli last won the day on September 23 2017

Kuli had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuli

  Nytt verktøy fra NINA...

  Jeg har skutt rådyrgeit, gjennom begge lunger og toppen av hjertet var av. Denne sprang 5m frem, ble stående et sekund og to, snudde 180grader og tok ut. Fant henne 200m inne i skogen, men da jeg gikk baksporet så var strekningen hun hadde tilbakelagt enda lengre(sprang ikke i rett linje). Blodspor hele veien, aldri opplevd lignende i ettertid.
 2. Kuli

  Hvor er alle duene?

  Nettopp, har fått tilbakemelding fra en kompis som jobber på Tananger at han ser mer duer der. Da er det håp😁
 3. Kuli

  Hvor er alle duene?

  Hvor? Jeg jakter duer på Klepp, knapt sett ei due, og jeg har kjørt forbi i «primetime» ofte, rett før og i starten av jakta. Har knapt sett duer i strekningen Sandnes - Varhaug.
 4. Kuli

  Rust på helt ny tikka t3x??

  Bruker våpenfett(mye) på de delene som er dekka av stokken. Dermed trenger du bare å ta av stokken for puss ca en gang pr år. Ei pussefille med fett som du trer mellom stokk og løp og slider inn mot låskassen funker greit om du har vært ute i mye regn, men det viktigste er skikkelig tørk, og for all del ikke blaut rifle i futteral(hagla mi mista mye blånering på et døgn blaut i futteral).Jeg ville tatt et prøveskudd etter at stokken er tatt av, det kan være treffpunktendring selv om den oftest er minimal.
 5. Kuli

  Hvor er alle duene?

  Lite duer på jæren også, det har det forsåvidt vært de siste 10 årene, men i år er det tragisk.
 6. Kuli

  Valg av kikkert til sako 222?

  Du har satt dem i «riktig» rekkefølge😏
 7. Kuli

  gåsejakt på jæren 2018

  Har sett enkelte flokker, men mindre enn vanlig. Håper de er på vei😄
 8. Kuli

  Valmet 412s

  Jeg solgte ei 512 kombi for 8000 med to leopold kikkerter og to montasjer. Ei 412 kombi går normalt for 3-5000kr alt etter stand, løp 1500-2000. Vanskelig å annslå pris da det kommer mye an på tilstand(slitasje, rust i løp?? Osv), men et oppsett av regnestykke kan se slik ut Kombi: 4000kr Ekstra løp: 4500kr Montasjer: 1500kr leopold 1-4x24: 1000-1500kr bushnell 3-9x42: 500-1000??(vanskelig uten å vite modell) Totalt: 11- 12000kr Normalt får man noe bedre pris om man kjøper ting samlet, så 9-10k kan være ok
 9. Kuli

  Erfaring med Blaser R8 pro success varianter

  R8 Monza med demper og V8 2,8-20x56 er for tungt for min smak. Testa en slik kombo på en Blaserdemo, kjempeflott på banen da. Om børsa veier 4,2 eller 5 kg har noe å si når du skal ha den på skulderen opp og ned bratte lier, gjerne flere dager på rad. Jeg blir sliten i skulderen, selv om min R93 veier 4,1kg med demper og kikkert. Ei børse på 5kg hadde irritert. Men det flotte med Blasersystemet er jo at du kan bytte kikkert lett som bare det. Opp de bratteste hjorteliene tar jeg av Zeissen og tar på en liten aimpoint micro. Det hjelper overraskende mye når du går med rifla i handa.
 10. Kuli

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Du trenger ikke skru for prøven, du forlegger bare siktepunkt😂(jmf tråd om storviltprøven)
 11. Kuli

  Sakoklubben

  En kamerat har ei sako A2 i 22-250, med varmint deluxe stokk, Lothar Walter løp og originial sako montasje. Hva er noe slikt verdt? Gått ca 500 skudd
 12. Kuli

  Kjøpe kikkertsikte fra wish(app)?

  En kompis har kjøpt «Svarovski» fra Kina til ca 1500, og påstår den er overraskende god. «Du ser forskjell i skumring, men ikke så mye» er hans påstand når han sammenligner med Zeiss V8. Det skal sies at han bruker briller😄 Gleder meg litt til å se i denne, har tårn og alt slags😱
 13. Kuli

  Norrøna

  Jeg leser stadig om dårlige erfaringer med Norrøna av kammerbrukere, og kjenner meg ikke igjen. Har brukt finnskogen i flere år, og er meget fornøyd med brukervennlighet(vanntetthet, slitasje, luftemuligheter). I hverdagen bruker jeg også (mye, bor på vestlandet) Norrøna gtx-jakker og de varer i årevis. Har ikke erfaring med Recon sekk(som jeg synes er for tung) eller dri3 membranen.
 14. Kuli

  Kikkertsikte til hjortejakt

  Hadde classic 2,5-10x50, knallgod kikkert. Skifta til 3-12x56 HT, den er rå i dårlig lys. Selv om 56 classic er knakande god kikkert, tviler jeg på at du vil oppleve stor forskjell fra den du har. Med HTn får jeg det lille ekstra i forhold til classicen jeg hadde, selv om det i de fleste tilfeller hadde funka med den gamle også.
 15. Kuli

  Enda ett slug spørmål

  Anbefalingen er halv trangboring eller åpnere, men det er helt sikkert mange i dette land som har brent av med full trangboring også😄 Jeg har aldri skutt slug/ brenneke i mer enn halv.
×