Jump to content

Kuli

Members
 • Content count

  1,371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kuli last won the day on September 23 2017

Kuli had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuli

  Erfaring med Blaser R8 pro success varianter

  R8 Monza med demper og V8 2,8-20x56 er for tungt for min smak. Testa en slik kombo på en Blaserdemo, kjempeflott på banen da. Om børsa veier 4,2 eller 5 kg har noe å si når du skal ha den på skulderen opp og ned bratte lier, gjerne flere dager på rad. Jeg blir sliten i skulderen, selv om min R93 veier 4,1kg med demper og kikkert. Ei børse på 5kg hadde irritert. Men det flotte med Blasersystemet er jo at du kan bytte kikkert lett som bare det. Opp de bratteste hjorteliene tar jeg av Zeissen og tar på en liten aimpoint micro. Det hjelper overraskende mye når du går med rifla i handa.
 2. Kuli

  Jaktoppsyn og kulevalg

  Du trenger ikke skru for prøven, du forlegger bare siktepunkt😂(jmf tråd om storviltprøven)
 3. Kuli

  Sakoklubben

  En kamerat har ei sako A2 i 22-250, med varmint deluxe stokk, Lothar Walter løp og originial sako montasje. Hva er noe slikt verdt? Gått ca 500 skudd
 4. Kuli

  Kjøpe kikkertsikte fra wish(app)?

  En kompis har kjøpt «Svarovski» fra Kina til ca 1500, og påstår den er overraskende god. «Du ser forskjell i skumring, men ikke så mye» er hans påstand når han sammenligner med Zeiss V8. Det skal sies at han bruker briller😄 Gleder meg litt til å se i denne, har tårn og alt slags😱
 5. Kuli

  Norrøna

  Jeg leser stadig om dårlige erfaringer med Norrøna av kammerbrukere, og kjenner meg ikke igjen. Har brukt finnskogen i flere år, og er meget fornøyd med brukervennlighet(vanntetthet, slitasje, luftemuligheter). I hverdagen bruker jeg også (mye, bor på vestlandet) Norrøna gtx-jakker og de varer i årevis. Har ikke erfaring med Recon sekk(som jeg synes er for tung) eller dri3 membranen.
 6. Kuli

  Kikkertsikte til hjortejakt

  Hadde classic 2,5-10x50, knallgod kikkert. Skifta til 3-12x56 HT, den er rå i dårlig lys. Selv om 56 classic er knakande god kikkert, tviler jeg på at du vil oppleve stor forskjell fra den du har. Med HTn får jeg det lille ekstra i forhold til classicen jeg hadde, selv om det i de fleste tilfeller hadde funka med den gamle også.
 7. Kuli

  Enda ett slug spørmål

  Anbefalingen er halv trangboring eller åpnere, men det er helt sikkert mange i dette land som har brent av med full trangboring også😄 Jeg har aldri skutt slug/ brenneke i mer enn halv.
 8. Kuli

  Rødpunkt, så lavt som mulig.

  Jeg har 4moa og skyter greit 10ere med det. For min del er det mest tenkt til trange poster med max 50-60m
 9. Kuli

  Beitende lokke and?

  Jeg kjøpte en HAU med lokkeender fra en amerikansk side for en stund tilbake. Der var utvalget helt annerledes, både med tanke på andearter og typer. Kosta en brøkdel av det de tar i Norge. Treger på at jeg ikke kjøpte lokkesvana😂(Den ultimate trygghetsfugl?). For å oppsummere dette lite behjelpelige innlegget, sjekk utlandet
 10. Kuli

  Ny håndkikkert

  Er du like kverulerende i alt du bedriver😄 Dette er først og fremst et jaktforum, ikke et forum for optikknerder. Ja, over 20 000kr er "sinnsyktdyrt" for mange, men skal være noe mer presis. Jeg har aldri forstått dem som ser "enorme" forskjeller mellom en kikkert til 6-10000kr og en til 16- 25000kr. Og det skal sies at når jeg og kameraten er på jakt, så finner jeg oftere dyr enn ham, selv om jeg har en "billig" zeiss og han har "crem de la crem" swarovski. Noen ser tydeligvis forskjell, jeg ser ikke, og ville aldri lagt til 10-15 000kr for "litt bedre kantskarphet" eller fargegjengivelse. Flott at vi er forskjellige
 11. Kuli

  Ny håndkikkert

  Vi snakker jaktkikkerter her 😉
 12. Kuli

  S&L på 222, fortsatt *høy* lyd

  "Høy lyd" er relativt. Hvilke forventninger hadde du? En kamerat av meg har 22-250 med gammel S&L demper, og synes den demper bra. Men overlyden er jo der enda, sammen med et "salonggevær- smell"
 13. Kula er god, gir ofte meget god presisjon, men 180grs i 308 er etter min mening unødvendig tung.
 14. Kuli

  Ny håndkikkert

  Takk for godt svar. Enig i at conquest hd har for stor utveksling på fokushjulet. Ikke problem på dagtid, men litt vanskeligere å justere i dårlig lys.
 15. Kuli

  Ny håndkikkert

  HT er best i dårlig lys, Swarovski skal gjenngi farger "best". Conquest HD har lotutec, akkurat som HT. Det er et belegg som gjør at regndråper renner av linsen lettere. Fungerer like godt som HT/swaro i regnvær. I dårlig lys er den like god som kameratens Swarovski, men er dårligere enn HT. stort sett får man det man betaler for, men noen ganger har et produkt kvalitet som er på høyde med langt dyrere produkter. Et populært eksempel er tikka t3(som jeg personlig ikke er glad i), som har avtrekk og presisjon i klasse med dyrere rifler(etter de flestes mening.) Google litt om HDn. Husk at den ble kåret som årets kjøp, både i jaktpresse her i landet og i utlandet, da den ble lansert.
×