Jump to content

Kuli

Members
 • Content Count

  1,385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kuli last won the day on September 23 2017

Kuli had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har langkrag med brownells montasje og zeiss jena kikkert. Lufter den så ofte jeg kan. Drømmerifla er en links Krag, men redd det er et sinnsykt børsemaker- prosjekt😄
 2. 3-4 år siden jeg fikk bytta AG3n i HK. Er dette nyhet nå?
 3. Ikke helt det samme vavlo😉
 4. Mye av problemet i slike tråder er at man har totalt forskjellig utgangspunkt i forhold til hvor man bor, jobber med, alder, osv. Prisnivået på jakt følger etterspørsel, og dermed er prisene sinnsyke om du bor i eller i nærheten av en eller flere større byer, typisk 10 000kr for en hjort. Logisk når det er mange jegere og få terreng. I forhold til det tråden startet med så er det totalt uforståelig for oss "byasser" at det kan være mangel på jegere en annen plass i landet. Da blir det også litt provoserende når personer her inne ser på jakt som "jobb" og "stress", fordi kvotene er så store. Det er ikke alltid like lett å ta andres perspektiv. Å ta 10-20000kr +++ fra et stramt familiebudsjett for å drive hobbien sin er det ikke alle som velger å gjøre, det må kunne respekteres uten at man kaller vedkommende for sutrer. Samtidig finnes det alternativ for oss som ikke får tak i "privat" jakt, eller som ikke kan betale 40-60000kr for f.eks et hjorteterreng med 3-6 hjort, nemlig foreningsterreng. Alle lokale jegerforeninger har terreng med hjort, elg eller rådyr. Kortene er ikke dyre, fellingsavgiftene ikke verre enn at man "går i null" om man velger å selge kjøtt om man skulle være heldig. Om man er heldig å skaffe jaktterreng hos private, som man ikke trenger betale for, så sier det seg selv i min verden at grunneiere får indrefileten for å si det sånn. "Gratis jakt" er nesten ikkeeksisterende i Norge i 2018, slik er det, og om man ikke synes det er greit må man finne noe annet å gjøre.
 5. Kuli

  Valg av ny jaktsekk

  Har brukt Chevalier sin "rypesekk" i 8-9 år. Liker at den er lett(vorn er fort dobbelt så tung??), har tynne reimer, sidelommer der drikkeplaske og annet jeg trenger underveis får plass, og smålommene inni med plass til bilnøkler, ammo osv. Den er jo ikke tilpassa drikkesystem da, men ypperlig som anlegg for rifla😄
 6. Jeg har skutt rådyrgeit, gjennom begge lunger og toppen av hjertet var av. Denne sprang 5m frem, ble stående et sekund og to, snudde 180grader og tok ut. Fant henne 200m inne i skogen, men da jeg gikk baksporet så var strekningen hun hadde tilbakelagt enda lengre(sprang ikke i rett linje). Blodspor hele veien, aldri opplevd lignende i ettertid.
 7. Nettopp, har fått tilbakemelding fra en kompis som jobber på Tananger at han ser mer duer der. Da er det håp😁
 8. Hvor? Jeg jakter duer på Klepp, knapt sett ei due, og jeg har kjørt forbi i «primetime» ofte, rett før og i starten av jakta. Har knapt sett duer i strekningen Sandnes - Varhaug.
 9. Bruker våpenfett(mye) på de delene som er dekka av stokken. Dermed trenger du bare å ta av stokken for puss ca en gang pr år. Ei pussefille med fett som du trer mellom stokk og løp og slider inn mot låskassen funker greit om du har vært ute i mye regn, men det viktigste er skikkelig tørk, og for all del ikke blaut rifle i futteral(hagla mi mista mye blånering på et døgn blaut i futteral).Jeg ville tatt et prøveskudd etter at stokken er tatt av, det kan være treffpunktendring selv om den oftest er minimal.
 10. Lite duer på jæren også, det har det forsåvidt vært de siste 10 årene, men i år er det tragisk.
 11. Du har satt dem i «riktig» rekkefølge😏
 12. Har sett enkelte flokker, men mindre enn vanlig. Håper de er på vei😄
 13. Jeg solgte ei 512 kombi for 8000 med to leopold kikkerter og to montasjer. Ei 412 kombi går normalt for 3-5000kr alt etter stand, løp 1500-2000. Vanskelig å annslå pris da det kommer mye an på tilstand(slitasje, rust i løp?? Osv), men et oppsett av regnestykke kan se slik ut Kombi: 4000kr Ekstra løp: 4500kr Montasjer: 1500kr leopold 1-4x24: 1000-1500kr bushnell 3-9x42: 500-1000??(vanskelig uten å vite modell) Totalt: 11- 12000kr Normalt får man noe bedre pris om man kjøper ting samlet, så 9-10k kan være ok
 14. R8 Monza med demper og V8 2,8-20x56 er for tungt for min smak. Testa en slik kombo på en Blaserdemo, kjempeflott på banen da. Om børsa veier 4,2 eller 5 kg har noe å si når du skal ha den på skulderen opp og ned bratte lier, gjerne flere dager på rad. Jeg blir sliten i skulderen, selv om min R93 veier 4,1kg med demper og kikkert. Ei børse på 5kg hadde irritert. Men det flotte med Blasersystemet er jo at du kan bytte kikkert lett som bare det. Opp de bratteste hjorteliene tar jeg av Zeissen og tar på en liten aimpoint micro. Det hjelper overraskende mye når du går med rifla i handa.
×
×
 • Create New...