Jump to content

Ulv tok hund igjen..


JoachimN

Recommended Posts

Ja om det er en grunn til å bli kvitt ulven, ser det jo dårlig ut for rev og hund og?

"Alle monner drar", nok en "bakdel" ved å tilbakeføre en utdødd art i Norge :wink: .

Kan være at det er en grunn til at vi ikke ønsker bla mårhund her i landet. Selv om andre dyr også kan få/bære rabies :?:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La meg spesifisere at Ulv er regnet for å ha vært utryddet fra norge (ikke som art), og at dette er befestet ved dom (Dommen om ulv og bern konvensjonen). Ulven som nå er i norge er regnet som gjenninnført (ved å tillate migrasjon fra sverige).

 

Bare så vi er klare på begrepene.

 

 

Parasitt spredning er forøvrigt en meget god grunn til å søke å minimere vandring over grenser, dette uansett hvilken rase som måtte være vertsdyr/organisme.

 

Det er nettopp dette viktige prinsippet om minimal forflyttning av levende dyr, som holdt landbruket vårt fri fra mye av de farligste sykdommene opp til nyere tid (der restriksjonene ble lettet på, og sykdommene da desverre lettere kom til via økt import av levende dyr).

Link to comment
Share on other sites

Både i denne tråden og i tidligere tråder er det spurt om hva man får av goder av å ha gjeninnføre ulv til Norge. Jeg har spurt det i en tråd som jeg tror Hassel viser til lenger opp, og i denne tråden er det lagt fram ett lignende spørsmål. Foreløpig har jeg sett svært få konkrete svar.

 

Det er ingen hemmelighet at jeg er imot ulv. Av den grunn har jeg vanskelig for å se noen slike argumenter. Så jeg stiller de som er for ulv spørsmålet, for at de skal kunne opplyse meg med sett fra sitt ståsted.

 

Tidligere er det som er nærmest en konkret gode vært at det er en form for føleri ved at man vet at det er rovdyr i skogen.

 

Ulempene er faktisk svært konkrete i form av mistede hunder , og det er ikke bare jakthunder. I Sverige ble en dvergpinsher (usikker på stavingen?) tatt på gårdsplassen for et par uker siden. Ulempene er også tap av sauer og sauehold, tap av jakt. En mengde andre kan ramses opp, men kort sagt handler det om redusert livskvalitet for en god del mennesker.

 

Jeg har til dags dato ikke sett konkret argumenter nok til at jeg personlig mener det oppveier ulempene. Så jeg er og blir imot ulv. Mitt ståsted blir ytterligere befestet av at de berørte blir lurt av forvaltningen (ref. galven-tispa som er utenfor sonen, men fortsatt er beskyttet). Å si at man føler seg lurt av forskerne er å regne som "politisk selvmord" i dette kammer, da ansees man som useriøs ganske fort. Men jeg er nå ikke så sikker på om jeg stoler på forskerne lell. Til slutt så er det også rabiate utsagn av pro-ulv folket, som ser ned på bygdefolk og tror de er bedre mennesker fordi de ikke tror på eventyr som rødhetta og ulven. Dette bidrar ikke til at jeg ønsker å høre argumenter for ulv med ett åpent sinn.

 

Til slutt, når det gjelder tradisjon med løshund på elg, så er nok dette blitt bedrevet i Norge lenge før 50-60 tallet. Jeg mener da å ha lest om elgjakt f.eks i Snåsa fra slutten av 1800-tallet da de brukte løshund. Uten at jeg kan dokumentere det her og nå. Jeg skal ikke påstå noen "start" for løshundjakt på elg i Norge, men at den først kom til Norge på 50-60 tallet må være feil. Forøvrig er ikke løshund jakt på elg noe sær-norsk eller sær-svensk fenomen. Det er derimot et sær-skandinavisk fenomen, som ikke utøves noe annet sted i verden. Nå er vi iferd med å ta bort denne sær-skandinaviske jaktformen. Løshund jakt på elg vil med det være borte som jakttradisjon på jordens overflate. Jeg forstår at det for en del ikke betyr noe som helst, men det er faktisk en del av vår kultur.

 

Mvh Dagl

 

Edit: Endret hundre års tallet.....

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Appropo For/Mot Ulv, så var jeg opprinnlig for Ulv. Inntil konsekvensene med å la Ulven reetablere seg ble såpass tydlige, at jeg ikke lenger kunne forsvare å påføre mine medmennesker plager jeg selv ikke må ta støyten for.

 

Senere har det blitt klart at dette eksprementet sansynligvis har flere og kansje større konsekvenser enn man først så for seg. Ikke minst ved at man får forandringer i artsmangfoldet ved at man endrer kulturlandskapet. Og nå senere ved at det å slippe til Ulven, samtidig senker det produktive utbyttet av mat fra naturen. Noe som igjen er ett økende problem grunnet global matmangel og det faktum at det vi tar ut av naturen, gir tilsvarende mindre behov for menneskeskapt produksjon, med de posetive følger det har for miljøet.

 

Jeg har derfor satt opp følgende momenter rundt dette med for/mot Ulv:

 

Jeg er for ulv, fordi den medfører at den Norske natur blir enda mer spennende. og det gjør meg glad til sinns.

 

Jeg er for Ulv, fordi jeg beundrer det meste ved Ulvens vesen og dens nådeløse og effektive adferd.

 

Jeg er mot ulv, fordi den gjør folk arbeidsløse/hindrer dem i å utøve sin kultur.

 

Jeg er mot ulv, fordi den hindrer oss i å holde kulturlandskapet i hevd (biologisk mangfold).

 

Jeg er mot ulv, fordi den skremmer og gjør folk redd.

 

Jeg er mot ulv, fordi den hindrer utøvelse av rekreasjonsaktiviteter, som t.d. jakt med løs hund.

 

Jeg er mot ulv, fordi den er en konkurent i matfatet.

 

Jeg er mot ulv, fordi at den hindrer utnyttelsen av norsk natur til matproduksjon (innkludert kjøtt fra jakt), og dermed øker det norske folks bruk av produsert og/eller importert mat.

 

Jeg er i mot ulv, fordi forige punkt også medfører at vi som nasjon, er med på å øke etterspørselen, og derved prisene på mat på verdens basis. og dermed gjøre det enda vanskligere for fattige og mindre heldigstilte å skaffe seg mat i det samme markedet.

 

Jeg er mot ulv, fordi den ved å vere med på å øke behovet for import. Samtidigt er med på å øke vårt press på miljøet.

 

Jeg er mot innvandrende ulv, fordi den er en potensiell smittebærer, for parasitter vi ikke har i skandinavia.

 

 

Som man ser, jeg listet opp to for, for egen del. Og listen i mot ble veldig lang (og jeg er redd den bare vill vokse og vokse om dette får fortsette). Men jeg skal inrømme at jeg i utganspunktet syntes de to første punktene var mer enn gode nok til å forsvare det å gjenninnføre litt ulv til norge.

Men etterhvert kunne jeg ikke lukke øynene for at der fulgte mer enn gode naturopplevelser med ulven. Og vell er jeg en stor egoist, men jeg er ikke så stor egoist at jeg kan gå god for de plagene som det å tillate en reetablering har kostet og koster det norske samfunn.

Link to comment
Share on other sites

Til slutt, når det gjelder tradisjon med løshund på elg, så er nok dette blitt bedrevet i Norge lenge før 50-60 tallet. Jeg mener da å ha lest om elgjakt f.eks i Snåsa fra slutten av forrige århundre da de brukte løshund

 

Bare en liten kommentar (muligens litt OT) til jakt med løshund og vår kulturelle arv. La oss nå ikke bare henge oss opp i løshundjakt på elg. Ser man på de "nordiske" spisshundene generellt så har disse blitt brukt i "alle" tider til jakt (det være seg til matvilt eller til pelsvilt) og vakt. Mulig er løshundjakt på elg av "nyere" dato, men siden spisshundene regnes som noe av det eldste man har blandt hunder så skulle man vel også kunne trekke den konklusjonen at løshundjakt har blitt bedrevet i hundrevis av år. Det ligger i spisshundens natur å skjelle (lose) på omtrent hva som helst som rører seg :D , og det er vel lite trolig at man brukte finsk spets som bandhund ved ekornjakt. Dette har lange tradisjoner i bla Finland, så lange tradisjoner at det fortsatt er et "problem" med ekornlos fortsatt på denne rasen.

 

På denne måten mener jeg at argumentet med at vi har lang tradisjon for løshundjakt i Norge/Norden absolutt holder i argumentet mot gjenninføring av ulv.

 

Jeg har forøvrig hørt min spets hyle av smerte under et angrep av to ulver (hunden klarte seg etter at jeg fikk skremt de vekk), bare så mittstandpunkt i denne saken er avklart. Jeg prøvde allikevel å være noenlunde objektiv her...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forøvrig hørt min spets hyle av smerte under et angrep av to ulver (hunden klarte seg etter at jeg fikk skremt de vekk), bare så mittstandpunkt i denne saken er avklart. Jeg prøvde allikevel å være noenlunde objektiv her...

 

men om den hadde blitt sparka av en elg så hadde det vært ok..??

Link to comment
Share on other sites

men om den hadde blitt sparka av en elg så hadde det vært ok..??

 

Dette var jo ikke poenget med det jeg skrev i det hele tatt! Jeg vurderte lenge om jeg i det hele tatt skulle nevne det nettopp fordi jeg regnet med å få en slik tilbake.

 

Det hadde ikke vært ok om en elg hadde sparka ham, om han hadde gått gjennom isen og drukna, om en bil hadde kjørt på ham... Trenger jeg å nevne flere eventualiteter? Forskjellen er at ulven faktisk jakter på og går inn for å drepe hunden. Og kom ikke med argumenter som at losen tiltrekker seg ulv fordi det er en utfordrende lyd. Hunden min hadde vært løs i 5 minutter, ikke sagt et ord enda og ble allikevel angrepet 300 m fra hytteveggen. Dette hadde skjedd selv om jeg hadde gått tur med en sofagris akkurat der og da. Og hadde jeg visst at akkurat der og da var det ulv så hadde jeg ikke sluppet hunden. Desverre får ikke vi jegere tilgang på slik informasjon (og dette er ikke oppfordring til ny debatt. Jeg skjønner til en viss grad hvorfor man ikke gir det ut. La det være med det).

 

Nå har ikke jeg noen statistikk på elgedrept hund kontra ulvedrept hund, men i min omgangskrets er helt klart sistnevnte den største gruppen. Noen som har noe statistikk på dette fra Sverige (hvor "ulveproblemet" tross alt foreløpig er større enn i Norge)?

 

Men nå ble jeg vel lurt inn i debatten for/mot ulv allikevel. Pokker! Poenget med innlegget mitt var å poengtere at mennesket har jaktet med (halsende) løshund i mange århundrer, og kanskje tilføre noe konstruktivt til debatten...

Link to comment
Share on other sites

Jeg får vel også bryte sammen og tilstå at jeg i yngre år var positiv til ulv og gaupe, men etter å ha sett resultatene av at den ene har kommet tilbake og den andre har tatt seg opp har jeg mistet sansen for det totalt. Her omkring kunne man jakte rådyr og hare hele høsten, det kan man forsåvidt enda, men dyra mangler. Så mangfoldet går på bekostning av individer i artene det det kan jaktes på. Fordelene med å bo landlig er jo rett og slett borte. I stedet har man få flere problemer.

 

Jeg tenker mye på alle de som ufrivillig har blitt rammet av bortfall av jakt, eldre som ikke vil ut sette seg for fare og skipper bær og fotturen i utmarka. Foreldre som ikke tørr annet en å kjøre ungene til skole og andre gjøremål, da jeg var gutt kunne jeg gå tur med hunden i skogen, bor du på feil sted er jo det gale Matias nå. Problemer for de som lager den beste og mest naturlige maten vi kan få. Millioner av kroner til gjerder, ekstra arbeide, helikopter og fly bruken, SNO, forskning som like gjerne kunne vært gjort på noe matnyttig. Store resurser av viltkjøtt til å fore ulv i en verden som sulter.

Jeg sitter med følelsen av at vi med vår kyniske import av mat, stjeler maten ut av munnen på folk som trenger den mere enn oss, samtidig forurenser det jo verre enn verst.

 

Så har vi noen som får god følelsen av at det skal være slik.

 

Kutter her for det som skulle være her kunne fort oppfattes som støtende.

Link to comment
Share on other sites

Hvis alle i landet hadde villet ha ulv hadde det ikke vert problem.

Hvis ingen i landet hadde villet ha ulv hadde det heller ikke vert problem.

Men nå har de som ikke vil ha den fått problemet pga. dem som ikke kan få problem med den, og vil ha den... :roll:

Er det rettferdig?

Link to comment
Share on other sites

Hvis alle i landet hadde villet ha ulv hadde det ikke vert problem.

Hvis ingen i landet hadde villet ha ulv hadde det heller ikke vert problem.

Men nå har de som ikke vil ha den fått problemet pga. dem som ikke kan få problem med den, og vil ha den... :roll:

Er det rettferdig?

 

Nei,det er så urettferdig som det kan bli.

Link to comment
Share on other sites

poenget var at alle vil føle noe som urettferdig innimellom.

om flertallet av befolkninga i norge vil ha ulv i hedmark, så blir det vel sånn. uasnett om det er motsatt flertall i hedmark. sånn er det bare.

det føles urettferdig. kansje det tilogmed er urettferdig. men sånn er livet

Link to comment
Share on other sites

*sukk*

Så skjer det igejn. Pangpang og 350RM klarer igjen å ødelegg for sin egen sak ved å fremvise veldig lite reflekterte og intolereante holdninger, samt agressivitet i sine innlegg.

Jeg ville bare hive litt bensin på bålet for å få det litt varmere her.

 

I bunn og grund er vel ikke dette noe annet enn politikk. Det som plager meg, er at vi må leve med ulven hvis dette bare er for at folk med drømmer og fiksjoner skal mene noe.

Tror ikke vi (hatere) motstandere hadde kommet noen vei om det hadde hvert en avsetemning om vi skulle hatt ulv eller ikke.

Her legger Ikke jeg mellom noen ting for å si det jeg mener. Derfor kunne jeg like å høre hva dere mener om ulv annet en magfold, politikk og forsknings rapporter.

Har ingen intensjon om å henge ut noen.

Men jeg gidder da ikke å diskutere dette noe mer hvis dette bunner ut i at noen vil se eller jakte ulv i norske skoger. Da dette er en plage for 1000 vis av menesker

Link to comment
Share on other sites

Mye som er urettferdig i samfunnet.

Noen betaler masse skatt på sine 3-400 000 i året. Noen betaler ikke skatt på det flerdobbelte de tjener. Noen jobber ikke engang.

Livet er bra urettferdig.

 

Hva har dette i en ulv tok hund debatt å gjøre?

Jeg kjenner muligens en som kjenner en som betaler mye mer enn den som du kjenner som betaler mye mer enn den som ikke jobber en gang, er det rart det er krig og pissekonkurranser? :mrgreen:

 

Tilbake til Ulv tok hund debatt igjen.

Jeg synes det er fryktelig synd at ikke de som blir berørt kan få bestemme litt over sitt eget liv og sine verdier.

Jeg synes at alle de millionene som vi kaster bort på ulv kan brukes på andre matnyttige ting.

Jeg synes at de knappe ressursene som finnes i Norge skal man forsøke å opprettholde.

(Ulv ser jeg ikke på som en ressurs.)

Jeg kan ærlig talt ikke se noen fordeler med innførsel av ulv i Kongeriket.

Hvis det skulle være snev av noe måtte det være at det kunne jo være spennende å få høre en ulv en gang jeg var sørpå.

 

 

At jeg synes ulven er spesiell og fasinerende gjør jo ikke at jeg kan lukke øynene og si at fordi jeg vil høre den en gang må dere leve med den resten av livet. At dere får deres livskvalitet redusert berører jo i grunnen ikke meg da. Jeg kan vel ikke akkurat slå meg på brystet og si "jeg er en egoist", da måtte jeg vel heller rope taktfast: Ulv ulv, alle vil ha ulv.?

Link to comment
Share on other sites

Mye man må leve med selv om man ikke liker det.

sånn er det bare.

 

forresten. jeg oppholder meg innenfor ulvesona.

Altså kan jeg kansje ha rett til å uttale meg. Siden ulven er i mitt nærområde, å jeg ser ingen problem med ulv for min egen del....

Men ja, jeg ser at noen kan få ulemper med ulv....

Link to comment
Share on other sites

Mye man må leve med selv om man ikke liker det.

sånn er det bare.

 

forresten. jeg oppholder meg innenfor ulvesona.

Altså kan jeg kansje ha rett til å uttale meg. Siden ulven er i mitt nærområde, å jeg ser ingen problem med ulv for min egen del....

Men ja, jeg ser at noen kan få ulemper med ulv....

Hvilken vedtatte ulvesone er det da?

Ingen i Norge skulle behøve å leve i uhygge og frykt for egne barn, for at noen skal få krydder og andre skal få flåse med det.

Link to comment
Share on other sites

350 RM:

Du skriver at ingen i Norge skulle behøve å leve med uhygge og frykt for barn når vi diskuterer ulv. Jeg LEVDE i uhygge og frykt hver dag når barna skulle på skolen. Barna må krysse en vei for å komme på bussen. Her kjøres det både fort og uansvarlig og det ble ihjelkjørt ei 11 års gammel jente her for noen år siden. Resultatet er at vi kjører barna på skolen hver dag anda bussen passerer 300 meter unna.

Vi lever midt i et av de større ulverevirene på Finnskogen med 9 sporede individer på Kynndalen nå på sporsnø. Jeg kjenner meg ikke igjen i det du skriver. og poenget er at vi må tilpasse oss selv. Er du redd for ulv eller trafikk når det gjelder barn så gjør noe med det. Kjør unga eller flytt.

 

Salten:

Alle bestemmer over sine egne liv og sine egne verdier. Vi må tilpasse oss det vi har å forholde oss til. Vi kan ta egne valg for å få det slik vi ønsker å ha det. At det å skulle bo der det er ulv blir problematisk fortsår jeg ikke. Eneste forskjell for egen del er at jeg ikke har bikkjer mer. Jeg har vokst opp med bikkjer og hundejakt, dette er det helt utelukket å fortsette med. Det er et valg jeg har måttet ta, og jeg har da valgt å leve uten hund siden jeg ikke kan jakte med dem. Livet går videre og det er jo ingen krise i det hele tatt. Jeg jakter like mye uten hund.

 

Til alle som syter og klager over hvor ille alt er, les BLOGGEN TIL REGINE STOKKE http://sinober.blogg.no/ og våkne opp.

Link to comment
Share on other sites

De som måtte ønske det må jo bare gi opp, jeg foretrekker å argumentere mot uretten som blir gjort. "Den som gir seg er en dritt" sitat min gamle far. Det hjelper ikke å underkaste seg hver gang man blir utsatt for noe som er negativt, da blir det bare lettere neste gang.

Trafikk er et nødvendig onde, det er ikke gjeninnføringen av ulven.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken urett er det du snakker om?

Eiendomsskatten? At mine barn får varm mat på SFO og ikke dine? At vi må betale årsavgift på bilen, penger som igjen blir brukt til opprettelse av asylmottak? At jeg får dyrere forsikring grunnet forsikringssvindel?

Jeg forstår ikke :oops:

Mener du det er urett at vi nå har ulv i Norge og at den nødvendigvis må holde til et sted? Den holder til der jeg bor men det er da søren klype meg ikke urett. Vi tilpasser oss det faktum at den er her. Dette handler ikke om å gi opp men å forholde seg til fakta. Kjemp kampen din, det betyr sikkert mye for deg, men snakk ikke for alle som bor midt i relativt store ulverevir, vi kan snakke for oss selv.

 

sitat: "Å underkaste seg hver gang man blir utsatt for noe som er negativ" gidder jeg ikke komentere engang.

 

Har du tatt en titt på bloggen??

Link to comment
Share on other sites

Sakset dette fra en nett debatt side,angående ulv i Grorudalen.

 

Skrevet av VG2 hund 04.12.2009 09:18

Jeg skjønner ikke hvorfor alle mener at ulven er farlig, det er helt meningsløst. Det er mange som har hunder hjemme og hunder stammer fra ulven. En ting jeg har lært til nå er at Canis-familien ikke jakter på egenart.

Det betyr at hunder er noe ulven ikke kommer til å jakte på, men de som eier katter i de områdene ulven er blitt sett bør passe på bedre.

Link to comment
Share on other sites

Det betyr at hunder er noe ulven ikke kommer til å jakte på, men de som eier katter i de områdene ulven er blitt sett bør passe på bedre.

 

Jau, jau... De som skriver dette på nrk sine nettsider mener tydeligvis at det ikke er ulv som tar hundene i skogen...

 

Edit: Rettet kommentaren mot den som skrev på nrk og ikke slik at det kunne tolkes til at jeg tilla jmonsen denne meningen (noe jeg heller ikke gjorde)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hvilken vedtatte ulvesone er det da?

østerdalen, øst for glomma.

Siden du spør meg hvor jeg bor kan jeg spørre tilbake.

Hvor bor du da, siden ulv er et så stort problem der du bor?

Vel, hadde du lest under avataren, men smålenene er nord i Østfold. Hadde du lest noen av innleggene mine, går det fram at; ikke plaget per i dag. Her hadde vi gleden av ett større innrykk for vel 10år siden, at ulven hadde vandret langt og var halvtam, og hadde avvikende oppførsel, er en annen sak. Noe av dette kom fra en "hundegård", men siden den var tom ble saken henlagt, beviset var jo vekk.

Heldigvis forsvant de igjen og nå er det kun en og annen streifer forbi.

Så selv om det er rolig nå, lever jeg heller litt opptil Arnulf Øverland.

 

Denne kan jo bli morsom

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6895377

Link to comment
Share on other sites

Har du tatt en titt på bloggen??

Hva mener du med at denne bloggen har med urettferdighet å gjøre :?: At barn, eller at noen i det hele tatt blir syke å dør :?: At hun hadde denne sykdommen og at det ikke var ditt barn som hadde denne sykdommen og døde :?: Eller at hun hadde denne sykdommen og døde og ikke et av dine familiemedlemmer/noen av dine venner osv :?: At et ungt menneske dør kontra et voksent/gammelt menneske :?: At vi sitter her og diskuterer mens andre dør :?:

 

Urett er ens egen oppfatning av en ting/sak/hendelse osv og ingen kan si hva den andre skal føle/tro/mene om hva som skal oppfattes som urettferdighet.

Noen mener det er urettferdig at noen skal bli belastet med å ha ulven i sitt nærområde. Andre mener at det er urettferdig at noen er så heldige at de får oppleve å ha ulv i sitt nærområde osv. Dette bør vi ha tolleranse for, begge "leire".

Link to comment
Share on other sites

sitat: "Å underkaste seg hver gang man blir utsatt for noe som er negativ" gidder jeg ikke komentere engang.

Du kan kanskje forklare hvordan ulven har fremmet din mulighet til å drive jakt, siden dette i hovedsak er et forum for nettopp jakt og skyting.
Link to comment
Share on other sites

Det intressante er at noen av de som er mest rabiate ulvemotstandere er på kammeret, altså har de sikkert våpen og er potensielt i min omgangskrets. De mest rabiate ulveforkjemperne finner du ikke på kammeret.

Altså ser vi bare den ene gruppen her.

"Ja du kan drømme du Baktus", om du tror at der ikke finnes "rabiate" ulveforskjempere med våpen på kammeret, har du pådratt deg en skivebom, er min påstand. Husk ordtaket om at "en hund som knurrer, er ikke den farligste".

Og de mest "rabiate" ulvemotstanderne, har trolig lest noe av det som er skrevet her inne, men trolig aldri deltatt i debattene, husk: "en hund som knurrer, er ikke den farligste" dette gjelder også for denne siden.

 

Om man ikke er en "rabiat" ulveforkjemper når man bruker fritid på å være ute for å "passe på" ulven og "ligge i veikanten" for å notere bilnummeret på bilene som passerer i nærheten av en flokk/revir. For så etterpå å stå frem i media for å "advare" potensielle ulvejegere med at de har dem under kontroll osv :lol::lol::lol:

Og blant disse finnes det også flere våpen.

 

"rabiat: (av lat. rabies, galskap, raseri), ustyrlig, vill; desperat"

Link to comment
Share on other sites

den har ikke fremmet mine muligheter til å bedrive jakt i det hele tatt, den har lagt begrensninger. Men hva så.

Jeg har tatt dette til følge og er like lykkelig. Familien trives og vi har det helt supert. For ikke gidder vi henge med hodet grunnet vedtak som har kommet for å bli. Nei det er vi for glade i friluftslivet til. Vi har funnet andre måter å bedrive vår største hobby på. Vi er 5 stk og alle er like engasjerte. No problem.

Selvsagt kunne vi deppet, sluttet med alt, blitt bittre og sure, anklaget alle og enhver, kalt alle ulveforkjempere idioter osv. Men det er iksom ikke oss. Her er det opp og frem som gjelder.

At Regine tapte kampen det syntes jeg er trist, men slik er livet. Det samme gjelder alt annet. Klarer vi å verdsette det vi har i stedet for å irritere oss over det vi ikke har vil alt gå mye enklere.

Link to comment
Share on other sites

"Ja du kan drømme du Baktus", om du tror at der ikke finnes "rabiate" ulveforskjempere med våpen på kammeret, har du pådratt deg en skivebom, er min påstand. Husk ordtaket om at "en hund som knurrer, er ikke den farligste".

Har enda ikke sett noen insinuere at de vil begå lovbrudd om de ser noen skyte en ulv ulovlig.

Men jeg har sett ulvemotstandere insinuere at de vil skyte ulv.

Har og sett hundeeiere insinuere at de kan gjøre noe ulovlig om de ser noen skyte hunden deres.

 

Alt dette på kammeret.no ;)

Link to comment
Share on other sites

Det finnes viktigere ting å tenke over enn noen få ulv på Finnskogen....
PP. For hvem og hvem skal avgjøre hva den andre part skal prioritere/rangere øverst, så lenge man befinner seg innenfor lovenes rammer :?:

Hadde vi med hånden på hjertet "brent" så for allskens annen "elendighet", hadde vi nok trolig kunnet funnet det betimelig å prioritere forbruket vårt annerledes, ikke bare når det gjaldt ulv VS sykdom, eller :?: Hvordan rangerer man sykdom VS skyting osv :?:

Tror vi må vokne opp og innse at innerst inne er vi noen egoistiske individer, på lik linje med de aller fleste. Så får det være opp til hver enkelt å plassere seg på/definere den "riktige" siden av streken :?

Link to comment
Share on other sites

Har enda ikke sett noen insinuere at de vil begå lovbrudd om de ser noen skyte en ulv ulovlig.

Men jeg har sett ulvemotstandere insinuere at de vil skyte ulv.

Har og sett hundeeiere insinuere at de kan gjøre noe ulovlig om de ser noen skyte hunden deres.

Alt dette på kammeret.no ;)

Du skal få for den :wink:

Link to comment
Share on other sites

den har ikke fremmet mine muligheter til å bedrive jakt i det hele tatt, den har lagt begrensninger. Men hva så.
Leit at du har måtte gi opp hundejakta, for meg er det det og hundetrening og andre forberedelser som er det som motiverer til å jobbe og slite.

I og med at NOJS og forumet skal arbeide for fremme av jakt og skyting, syns jeg det kunne være på banen, siden dette i høyeste grad berører nettopp dette.

 

Er nå spent på hvordan ulv i Oslo vil utvikle seg, om den ikke rømmer da. Mye hunde- og villmarks interesse der.

Link to comment
Share on other sites

Er nå spent på hvordan ulv i Oslo vil utvikle seg, om den ikke rømmer da. Mye hunde- og villmarks interesse der.

 

Og da er jo Stang fin som ikke vil ha ulv i Oslo :lol::lol::lol::lol::lol:

 

For meg ser det ut som om denne "ulven" er merket! Studerer man bildene ser det ut som om den har halsband/klave.

 

Håper politikerene bevilger noen millioner til gjerde nundt Nordmarka :oops::oops:

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke annet enn å trekke på smilebåndet når jeg ser avstemmingen om ulven skal få bli i Oslo - mer enn 4 av 5 sier ja.

 

Aner jeg en del bønder og jegere som har stemt litt der? :D

 

Skal uansett blir spennende å følge utviklingen når de "endelig" har fått en gråtass inn i hovedstaden også. Har en mistanke om at antall ulveforkjempere der kommer til å synke drastisk den nærmeste tiden fremover.

Link to comment
Share on other sites

 

Skal uansett blir spennende å følge utviklingen når de "endelig" har fått en gråtass inn i hovedstaden også. Har en mistanke om at antall ulveforkjempere der kommer til å synke drastisk den nærmeste tiden fremover.

 

Synd for dere, men dette er en streifer. Det vil aldri bli en etablering av ulv i Nordmarka. De som kjenner marka vet hvorfor.

Link to comment
Share on other sites

....

Salten:

Alle bestemmer over sine egne liv og sine egne verdier. Vi må tilpasse oss det vi har å forholde oss til. Vi kan ta egne valg for å få det slik vi ønsker å ha det. .......

 

At man får lov til å bestemme over eget liv og egene verdier er kjempebra.

Tenk deg nå at jeg planla en firefeltsvei rett forbi postkassa di fordi jeg syntes det var fint og gjorde meg lykkelig. Selv jeg kan forstå at du synes denne endringen ikke medførte noe positivt for deg. Ikke det at du sikkert kunne levd med det eller bare.. flyttet.

 

Til alle som syter og klager over hvor ille alt er, les BLOGGEN TIL REGINE STOKKE http://sinober.blogg.no/ og våkne opp.

 

Til deg som syter og klager over at deter noen som har det jævligere. Skal man ikke få mene noe fordi noen er syk? Synes det blir direkte flaut at du drar inn en navngitt person i debatt om ulv og hund.

:cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...