Jump to content

Hisbotten

Members
  • Posts

    312
  • Joined

  • Last visited

About Hisbotten

  • Birthday 08/02/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hisbotten's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvilke skyteprogrammer kan en bruke Revolver i kaliber .22lr , utenom spesialrevolver klassen? Alle programmer som skytes med .22lr Pistol?
  2. Solgte min GT9 pga sikringa. Kjøpte den til felt men brukte den også litt til dynamisk og der fekk eg erfare att sikring ikkje er sikring på Pardini.... Eg og kontaktet importør og dei var ikkje klar over problemstillingen før eg gjorde dei oppmerksom på dette. Eg trudde det var Noko galt med våpenet mitt men børsemaker tok frem fleire nye pistoler frå hylla og kunne bekrefte att sikringen var konstruert slik. Har mailene enda liggende. Skal sikringen virke må sikringen aktiveres etter att sleiden er i fremre stilling. Hvis ein setter sikring på og drar sleden tilbake og tar ladegrep, virker ikkje sikringa. Hvis du har sikring på, setter i magasin og tar ladegrep ,skal hanen følge med sleiden og ikkje bli stående i bakre stilling i følge Padini. Slipper du da frem sleiden med slidereleasen følger hanen med og skuddet går av. Husk sikker retning! Det som er enda meir skremmende er att i nokre tilfeller ble hanen stående opp etter att sliden ble sleppt frem. (Sikring på ) Ved å bevege litt i pistolen fikk eg hammerfall. Så skal sikringen virke må våpenet sikrest etter att sleiden er i fremre stilling. Står ingen ting i manualen til Pardini om dette. Så dette skulle absolutt vore opplyst om. Skal det være sikring på eit våpen skal den virker uavhengig av når du aktiverer denne. Godt våpen men for meg vart det eit kort bekjentskap.
  3. Har endelig fått fruen til å fatte interesse for pistol og revolverskyting. Har sjølv ein Smith 686 med 6 " løp men ho synes att grepet er for stort på denne. Nokon som kan anbefale Revolver for små damehender? Så har me eit utgangspunkt for kvar me skal begynne å leite?
  4. Eg kjøpte Bowtech Diamond Atomic til jenta mi som var 6 år den gangen. Enkelt å justere dralengde og dravekt. Kjøpte og release slik att den er lettere å dra opp. Om denne fungerer til ein 4 årig er ikkje sikker på men denne buen kan ein vekse saman med i nokre år.
  5. Ser att i tråden her att nokon nyttar Uncle Mike til GT9. Kva str og eller modell som passar?
  6. Lapua Mega fungerer godt. Held og kravet til anslagsenergi hvis nokon skulle bry seg.... Ellers er Accubond eit god valg.
  7. Nokon som veit prisen på convertering-sett frå 22lr til .32 S&W ?
  8. Eit godt valg i 6,5 x55 hastighet. Har brukt Swift Aframe, Accubond og Oryx i 6,5x55. Og Mega kjem til å verte mitt valg framover også.
  9. Alf Helland, Masfjorden Dyktig kar som fikser det meste! www.trollstova.no
  10. Kjempebra innlegg Toxophilos! !!!!
  11. Her er ein link til den filmen som vart nevnt i eit innlegg tildigere i tråden:
  12. Eg trur att 100 m/s +/- er realistisk hastighet i moderne buer. Har målt jaktpilene mine til 319-320 f/s som er ca 97 m/s. Buen er PSE X-force dream season, 65 pund og 30" dralengde. Husker ikkje total pilvekt men jaktspissane var 100 grs, 3 stk Blazer Vanes, Gold tip Pro hunter med 29,5 " lengde. Vart målt med 2 forskjellige kronografer. PSE har laget raskere buer etter dette.... Skaut 4 dyr med dette oppsettet. Zebra hingst, Nyala, Impala og Blesbock. Nyala'en gjekk rolig 8 meter før den la seg over på sida.Hjarte/lungeskudd. Det var 2 stk Nyala som kom i lag inn på post. Etter min Nyala gjekk i bakken stod bere den andre og lurte på kva som skjedde. Kunne skutt den også men lommeboka tok fornuften denne gongen.
  13. Utanfor skuddhold? Vel alle som løyser skot på jakt må kjenne våpenet sin begrensning og ikkje minst sin eigen begrensning og /eller evner som skytter. Dette gjeld uansett kva type våpen ein nyttar til formålet!
  14. Har montert GRS stokk på 393'en min. Dette vart den aller siste GRS stokken som vert laga for 393 Links i følge GRS. Men orginalstokken ville eg gjerne behalde då eg synes den er meget bra å skyte med, men stokken trengte litt overhaling for å bli brukbar. Fekk børsemaker til å sette inn rekylbolt mellom magasinbrønn og avtrekkerhuset. Ble både pent og sterkt Så ble overgangen mellom framstokk og rosentreavluttningen fikset på elegant vis med ei Fransk lilje. Skruen for rembøylen løsnet/revet ut når eg hadde skutt ca 20 skudd med tofot i 9,3x62 så det var ikkje noko pent syn syn når skrue og totfot vart liggande igjen på bakken.... Skruen stod akkuratt i overgang mellom rosentreavsluttningen og hovedelen av fremskjeftet. Holet vart plugga og pussa ned. Ny gjennomgåande skrue vart satt inn bak Lilja. Og så laget like godt børsisen til ein pen skjefteskrue. Nettskjering vart friska opp og oljebehandling så no er børsa klar for nye utfrodringar i Hjortes
  15. Må krype rimelig fort til det berømmelig korset og få meg både briller og skytebriller. Kan nokon anbefale ein optiker i Bergensområdet, som har erfaring og kunnskap om tilpassing av skytebrille?
×
×
  • Create New...