Jump to content

JoachimN

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JoachimN

 • Birthday 02/07/1971
 1. Dette er vel gammelt nytt. https://www.politi.no/Nyhet_10535.xhtml" target="_blank Frem til nye retningslinjer er på plass, ber Politidirektoratet våpenkontorene om at søknader om erverv av halvautomatiske rifler legges i bero. Det betyr at søkere som ønsker å erverve halvautomatiske rifler ikke får behandlet sine søknader før nye retningslinjer er på plass. Det understrekes at dette bare gjelder halvautomatiske rifler. Søknader om erverv av halvautomatiske pistoler og hagler behandles som før. Villkårene for erverv av godkjente halvautomatiske pistoler fremgår av § 2 i Forskrift om forbudte skytevåpen og godkjente halvautomatiske skytevåpen: § 2. Godkjente halvautomatiske pistoler Halvautomatiske pistoler er godkjent for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, med unntak av pistoler som har to eller flere av følgende egenskaper: a) magasin som monteres utenfor pistolens grep, b) gjenget pipe hvor det kan monteres pipeforlenger, flammedemper, fremre pistolgrep eller lyddemper, c) hylse montert til pipen som helt eller delvis dekker denne og gjør det mulig å holde våpenet med dårligste hånd uten å bli brent, d) vekt fra fabrikk på mer enn 1 400 gram, eller e) våpen påmontert folde-, teleskop- eller lang stokk. Pistoler som nevnt i første ledd bokstav a til e kan etter en konkret vurdering av Politidirektoratet godkjennes for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd. Villkårene for erverv av halvautomatiske hagler fremgår av forskriftens § 3: § 3. Godkjente halvautomatiske hagler Halvautomatiske hagler som oppfyller kravene til minimum totallengde og løpslengde etter våpenforskriften § 2 første ledd, er godkjent for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, med unntak av hagler som fyller ett eller flere av følgende kriterier: a) bare pistolgrep uten skulderstøtte, b) pistolgrep frittstående fra kolben under våpenet, c) våpen påmontert rørmagasin eller magasinforlenger med mulighet for større magasinkapasitet enn 5 patroner i tillegg til patronen i kammeret, eller d) tillater bruk av avtakbare boksmagasiner. Hagler som nevnt i første ledd bokstav a til d kan etter en konkret vurdering av Politidirektoratet godkjennes for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd.
 2. Skogsfugljakt er ikke lett. Og det er bra. Har med mobilen på tur og har tatt noen bilder og videosnutter. http://vimeo.com/30622697" target="_blank" target="_blank" target="_blank Tiur mat Ser du Tiuren på bildet til høyre?
 3. Hvordan vil hørslen til en hund påvirkes av jaktskudd? Tenker da på fuglejakt med hagle hvor man ofte går ut til siden for hunden og avfyrer skudd.
 4. Jaktet i et terreng på Hadeland og der har jeg kun støkket ut voksen fugl. Ikke sett noe kull med unfugl i det hele tatt. Mulig det har vert en dårlig sesong for oppvekst. Uansett er det helt topp å være ute etter ei lang uke på kontoret. Bare å stå på før eller siden så sitter`n Fortsatt skitt jakt.
 5. Pass på tenna. Vilt som er skutt med stål eller hevishot er et helvete å tygge på. Tannlegeregninga blir fort høy
 6. 9 september i morgen Tenker det er mange spente jegere. Skitt jakt folkens
 7. Kjøpte min her http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=24725525" target="_blank God jobb på montering av demper og kikkert. Justerbar kolbekappe er gull 10790,- baser og ringer kommer i tillegg
 8. Kjøp deg en i 6.5. Har selv 223 & 6,5 og jeg kan vel si at 223 blir mest stående i safen. 6.5 er et fleksibelt og rimelig kaliber, som duger til det meste
 9. Du kan jo ta en tlf til disse gutta, evt sende en mail med bilde. http://www.mil.no/felles/fkl/start/avdelinger/faes/
 10. JoachimN

  Granat?

  Er selve granaten tømt for sprengstoff? Hvis du skulle være så uheldig å få branntiløp i huset/leiligheten og brannvesenet får se noe som likner på granat, hylser m.m vil de trekke ut og la hele skiten brenne ned.
 11. Hva med å bleke med klor eller andre kjemikalier?
 12. JoachimN

  Toppjakt

  Hei, du finner mye info om du bruker søkfunksjonen. Jeg har en T3 lite i 223. Den har blitt mata med det meste uten å overbevise meg. Den blir ikke med på evt. toppjakt Lapua Aficinado i 223 gikk helt ok det samme for Prev partizan i 70 grain.
 13. Jeg synes at man skal være litt forsiktig med bilder av den art som er lagt ut her. Det er vel ikke ønskelig å gi jaktmotstandere og dyrevernere mere bensin til bålet.
 14. Takk for svar folkens. Det blir til at jeg forsøker flere ammotyper før jeg evt. gjør noe. Kan jo selvfølgelig være uheldig og fått en mandagsbørse som er kresen på "maten"
×
×
 • Create New...