Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

flyfisher

Members
 • Content Count

  721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

flyfisher last won the day on June 27 2017

flyfisher had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. flyfisher

  Innkjøp av strihåret dachs

  Her kan du se hvordan hund fra Veidemann fungerer, dette er faren til min hund. Jeg kan ikke høre eller se forskjell på jaktegenskapene på disse to.. de er helt like. Det hører med at Veidemans Jeppe er gått bort til de evige jaktmarker, men jeg kan glede meg å høre sønnen hans som er 8 år nå. Skal faktisk jakt på Lørdag i dette terrenget hvor filmen er tatt opp. Jeg har strihårsdachs siden 1991 og mange har det blitt, Noen veldig gode, noen ikke så gode jakthunder.. så lenge både mor og far har sterke jaktegenskaper så arver som regel avkommet dette. Etter min mening har mange litt for travelt med å ta med valpen til skogs, jeg er ganske overbevist om at mentalt modnes valpen fra 6 mnd alder og opp til 1 år.. om du sitter på en stolsekk og venter... det er en prosess som tar tid. Sev har jeg en Drever som var 1 år og 7 md før han fikk første slipp, og det ble los etter eget selvstendig arbeid, hadde greit søk.
 2. flyfisher

  Vis meg din drilling

  Når "vanlig" drilling ikke er nok...
 3. flyfisher

  Ladedata til north fork 250gr kule til 375 H&H

  Jeg lader Swift A-frame med N550, 79 grs, de ga utrulig god presisjon.
 4. For oss som er næringsdrivende er selskapsstruktur viktig, for min egen del har jeg to selskaper, hvorav det ene eier det andre.. OM man har en god ide i løpet av livet og ønsker å selg bedriften, er en slik ordning særdeles gunstig. Penger kan gå ut av Norge og inn i investeringer utenlands, det er uproblematisk. man må ikke bruke overskuddet i ett selskap for å investere utenlands. Ett utenlands eierskap i landeiendommer vil sette klare begrensninger på hva myndighetene KAN gjøre, uten å bryte internasjonale rettigheter.. så ja, jeg vil si det er store muligheter for de som er villig og ønske om å etablere seg i RSA. Om det er så smart på sikt..? jeg er usikker, det er tross alt Afrika vi snaker om og en tulling som Malema kan fort bli en betydningfull tulling.. og det er garantert en tragedie for landet
 5. Leste en artikkel som belyste situasjonen fra en annen side; det vil bety mye trøbbel for å konfiskere eiendommer eid av utlendinger, fordi Sør-Afrika er bundet av traktater som binder SA til international lov om eiendom. De kan være mye mer løssluppen ovenfor sine egne innbyggere (hvite) og konfiskere over en lav sko..uten å havne i klemma med international lov.
 6. flyfisher

  Pete Safaris

  Jeg vil tro det er snakk om Danske kroner, så du kan legge på 25% (?) det prisen de operer på trofeer er samme som jeg betaler i ZAR (rand) .. og den er 0,60.- til NOK Jeg får en Sør afrikaner opp til Norge i Oktober, du kan jo ta en prat med han når han er her, du får helt sikkert ett kjempetilbud av han.. jeg var på farmen i Mai, det var absolutt en camp på øverste hylle, Groenvley safaris v/ Ruandro Kleynhans E-mail; ruandrokleynhans2@gmail.com De har en svæææer farm, mye dyr, gode trofeer, og ikke minst han er pålitelig Prismessig var dette gunstig, kommer jo selvfølgelig på om du er alene eller reiser med flere.
 7. flyfisher

  Hunndyrsjakt på hjortevilt

  Hei ! Jeg har to turer med 5 jegere hver i Januar. Jeg har selv betalt en plass for en jeger, vi får se om han følger opp, ellers er det en ledig plass. Jeg regner med å felle minimum 10 rådyr, og 1 hjortekolle, om det blir dåhjort ..er ett åpen spørsmål.. Kjøtt ja... jeg pleier å ta med en slik pakksekk som man ruller og klippser sammen. Pakker kjøttet i plastposer, og legger i en sekk (lettvekt) og drar en mer solid over..funker som fjell.. normalt tar jeg med 20 kg reint kjøtt, det skal tross alt bæres også.. Vi betaler 40 euro for hvert rådyr vi skyter, du kan skyte 8 og da betaler man for 8 dyr. hvis du skal ha kjøtt må du kjøpe hele dyret, prisen er 90 euro, fellingsavgift er inkl i dette..for å få 20 kg reint kjøtt trenger du ca 3,5 dyr. Skyter man hjort, er dette så mye kjøtt at det er lurt å gå sammen to jegere å dele på kjøtt/utgift. Jeg har mye bilder og film fra foregående turer, dette stedet vi skal på er nytt for oss, vi ønsket oss litt mer variert landskap, da det har vært helt panneflatt der vi var før. Overnatting osv... kategori "helt greit" ikke luksus, ikke siste sort heller.... mye likt i tidligere østblokk land Noen av stedene har websider, ofte på Ungarsk ;-))) på facebook har noen karer jeg kjenner denne siden; Szilvásvárad Hunting jeg har jaktet her og dette er ett veldig ok sted. Ellers har jeg en video på youtube ;
 8. flyfisher

  Forbud mot macheter

  Jan Bøhler har kanskje ikke fått med seg at det ER ett forbud mot å bære kniv... det er klart at ett DOBBELT forbud er mye bedre enn ett enkelt forbud... samme som buksesele OG belte.. Jan Bøhler burde i stedet for å forby alle slags redskaper som potensielt kan være farlige, gå inn for å la Politiet arrestere disse Machetebrukerne stille de for retten UMIDDELBART ...Samt gå inn for å bygge flere og sikre ARBEIDSLEIRE for dette gjengpakket... la de få bruke energien sin på hardt fysisk arbeid....lenge.... så de kan tenke på noe annet enn å bli "krenka" og må forsvare "æren" innad i gangsterverden...Det er INGEN som har behov for å rydde kratt i Oslo sentrum kl. 02.15 en lørdag... vi vet hva motivet er; la de jobbe i ett steinbrudd i 7 KALENDER år... om de bærer våpen/ machete... da hadde pipen fått en annen lyd tenker jeg.
 9. For å uttrykke meg litt forsiktig; du er totalt på bærtur... det du skisserer er intet mindre enn å legalisere folkemord, det du skisserer handler ikke om å tilbakeføre land til noen som har fått det stjålet for 400 år siden, det du skisserer er rett og slett at fargen på huden din avgjør om du har rettigheter eller ei, hvilke farge den har er uinteressant det er uansett rasisme..
 10. flyfisher

  Afrikajakt

  Selv bruker jeg .375 H&H med 250 Swift A-frame til afrikansk vilt når jeg jakter med rifle, årets tur ble med en kompis med .308 i stuttkort versjon Blaser R8 ladet med 180 grs Federal trophybonded ga dette svært overraskende effekter.. selv felte jeg Sebra (noe jeg har skutt med .375) også og må si meg ovverrasket at det ble gjennomskudd... det ble ikke det med .375...og lyseslukker er vel best beskrivelse for .308... de fleste vilt datt rett ned og det uten treff i sentralnervesystemet..
 11. flyfisher

  Hunndyrsjakt på hjortevilt

  Jeg har en plass ledig på ett fem mannslag i slutten av Januar, jeg er selv med som betalende medlem. Vi skal til ett sted vest for Balatonsjøen for 3 jaktdager med 2 "outinger" pr. dag. vi har en grunnpakke på 10 hunndyr rådyr inklusive i prisen. forpleining er for 4 overnattinger satt til 650 Euro + grunnpakka på rådyr 400 euro totalt 1050 euro pr. pers. Vi kan (hvis vi vil) veksle inn rådyr i hjort hunndyr til 120 euro pr. stk eller skyte tilleggs dyr til samme pris. Rosinen i pølsa er villsvin, dette er gratis gjelden årsunger og sugger samt Hann gris med inntil 12 cm tenner. Trofegriser "tuskers" er priset svært lavt inntil 20 cm tenner, over 20 cm begynner det å koste... mer enn hva jeg gidder å betale for en gris...men uansett vi er der for å ha en fin jakt, godt sosialt samvær og vi skal også ha med kjøtt hjem igjen, pleier å ha med 20 kg rent kjøtt.
 12. flyfisher

  Hunndyrsjakt på hjortevilt

  Jeg skal komme med noe mer konkret når jeg litt bedre tid enn i dag..
 13. flyfisher

  Avstander ved jakt i Norge

  Kan jo skrive litt om skyting litt sånn generelt.... jeg har passert den delen av jakt-almanakken som viser jeg har færre jaktsesonger igjen, kontra de jeg har hatt... dvs jeg har en del ballast ombord i form av erfaring. Utfra de resultatene som er å finne på det mest målbare skytekompetanse er vel jaktfelt det som er mest relevant for oss jegere.. Tidligere skjøt jeg mye, og resultatene var vel egentlig dårligere enn hva jeg likte å innrømme, sleit virkelig å passere 120 poeng på jaktfelten.. i maaaange år.. etterhvert ble roen og erfaringen det som skulle forbedre resultatene. Jeg gikk faktisk litt inn i mitt eget hode og forsøkte å plukke ut de feil jeg gjorde, ikke helt lett, men ikke umulig heller. For min situasjon tror jeg at begrepet "target panic" er veldig nære sannheten. Jeg hastet i vei skuddene og hadde vansker med å ha tålmodighet med å ha stabilt siktebilde. For meg hjalp det mye å sitte eller ligge å ta ladegrep, finne blinken å øve på rett og slett "ha ett stabilt siktebilde" og ikke avfyre skudd. For meg virker dette som å "knekke nøtta" å jakte i utlandet med avstander opp mot 300 meter er ingen heksekunst, men du må ha såpass selvsikkerhet at du VET dette kan du gjøre.. gang på gang... på papp.. kan du ikke det, er jeg helt overbevist at du ikke blir BEDERE av å avgi skudd på vilt. Det er nevnt lange skuddavstander og mange.. ja, dette er noe jeg helt bevisst har brukt i jakt trening, her hjemme er muligheten til å støkke den eneste skuddmuligheten man har, og jeg selv har kjent på å ta sjangser, fordi man vet at dette kommer ikke til å gjenta seg...I utlandet særlig i Ungarn , er rådyrbestanden på skadedyr nivå. og de blir også sett på som nettopp dette.. her gjør det ingenting om man støkker eller rett og slett lar være å skyte... fordi man vet at rett rundt neste jorde er det sikkert 7-8 dyr til... og da får man bedre grep om sin egen psyke og man blir roligere og sikrere skytter.
 14. flyfisher

  Hunndyrsjakt på hjortevilt

  Hei ! Jeg har mange turer til Ungarn, har forskjellige steder/agenter å anbefale... å noe som ikke er å anbefale... mye av tilbyderne opererer med "autohunting" dvs du kjører rundt å skyter dyr fra bilvinduet.... veldig effektivt og fint for late guider.. men ikke jakt som vi setter pris på. Men bevares, det finnes steder som virkelig er bra, og har eventyrlige bestander. en gjennomsnittlig tur med 4 netters overnatting og tre dagers jakt med 10 rådyr hunndyr inkl koster ca, 1000-1300 euro. noe kan tilkomme med til/fra flyplass men ikke de store beløpene. Det er fullt mulig å felle 15 -20 rådyr på tre dager. Vær klar over skuddavstander er forholdsvis langt over "Norsk standard" som er 100 meter.. 230meter er ikke uvanlig.
 15. flyfisher

  .222 på rådyr - marginalt eller helt innafor?

  Med .222 har jeg skutt mange rådyr, hvor mange ? aner ikke... sluttet med regnskap på det for mange år siden. Funker aldeles fortreffelig med Lapua 55 grs SP Min rifle er en Vixen med GRS stokk... litt mye match style... så jeg foretrekke faktisk dobbelt rifla i .30-06 med 180 grs men det er smak og behag...
×