Jump to content

flyfisher

Members
 • Content Count

  733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

flyfisher last won the day on June 27 2017

flyfisher had the most liked content!

Community Reputation

47 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg fikk ikke den presisjonen jeg var ute etter, dessuten er det dumt å forske på ett krutt man kun har en boks av.. H414.. Så nå har jeg kjøpt litt nye kuler; 90 grs Sierra Gameking, Berger 69 grs og Accubond 90 grs. Her tenkt å prøve N-140, litt treigt, men fyller godt. Ser ladedata for .223 ligger på 24-25 grs med 90 grainere.. forsøker det samme her.
 2. Med trestokk er mulighetene mange.. Om børsa ikke er bedret skikkelig og løpskanal er 100% fri er treverk litt fleksibelt når det har vært vått og tørket, det kan endre seg alle veier. Pk. 1 sjekk montasje Pk. 2 prøv kikkert på en annen børse eller bytt kikkert midlertidig pk. 3 lyddemper, er den litt løs, prøv uten demper pk 4 ammo, jeg har en referanse ammo, den er hjemmeladd med 52 grs Sierra matchking 20,5 grs N-130 går som ei stråle. pk5 stokk/skruer/bedding/løpskanal alt er vesentlig ellers mantel er kritisk på .224 kuler.
 3. Jeg har ladet en stige med Hodgdon H414 bak ei 100 grs Lapua Mega . Starter på 26 grs og max 28 som er full hylse. spent på hva dette gir av presisjon, har satt Col til 60,5 og lader singleshot
 4. Jeg har A1 Setter alt til 58 mm Min erfaring er kaliberet best med kuler lettere en 90 gis, det blir litt dårlig fart for ekspansjon, særlig på litt hold har skutt rådyr opp mot 260 meters hold og ekspansjon begynner å bli helt marginal. 85 grs Sierra Gameking
 5. Hva slags rifle er dette ? Jeg har en Sako Vixen og der sette magsinlengden noen begrensninger, homogen kule er vel ikke rette for denne i hverfall. Jeg har brukt 85 Sierra Gameking på rådyr med godt resultat, ikke de mest spektakulære knall og fall, men helt grei effekt. Farten var 820 med 22,5 N-130
 6. Du kan ikke kjøpe deg sikker våpenhåndtering, det sitter i ryggraden.. Når man har knekkvåpen som feks dobbeltrifler, så er det ingenting veien med å gå med den brukket. Jeg gjør ofte det, jeg har brukt den i Afrika også. Generelt er det svært dårlig våpenhåndtering i enkelt land feks ha ladd våpen i bilen er helt ok... osv... Men det er du som jeger som bestemmer hvordan dette skal gjøres.
 7. Ungdommens heimevern kan jo selvfølgelig ha kommet seg etter episoden med Hadelandsdrapene, men på den tiden jeg var med, fikk dette voldsomt etterspill. og jeg regnet med at organisasjonen fikk en slagside som ble vanskelig å rette opp, nå er dette snart 40 år siden.
 8. Nå har det seg slik at jeg kjenner til en av de som er dømt i denne saken, og har kjent vedkommende over flere tiår. Som det har kommet frem i media, er dette folk som har en fortid som "samlere" fra slutten av 70 tallet og utover husker jeg det hersket en viss "liberalisme" hos myndigheter, på begynnelsen av 80 tallet kan jeg huske jeg kjørte Tempo Corvette med HV mauser på ryggen gjennom byen, som medlem av ungdommens heimevern var dette helt normal, ingen gjorde store øyne av en 16 åring med en Mauser...tidene endrer seg, noen mennesker registrerer ikke det, en av hovedmennene i denne saken endret seg ikke...når vi andre registrerte at samfunnet ser på våpen og håndtering av disse er mye mer restriktive, gikk dette hus forbi gjeldene person, han levde videre i samme bobla som på 80 tallet. Drapene på Hadeland på 80 tallet var begynnelsen på en mer strammere våpenpolitikk som skulle gjøre seg gjeldene seinere. Dette var også spiker`n i kista for HV ungdom som organisasjon. Vedkommende som er dømt i denne saken er absolutt ikke som en kjeltring, snarer tvert om. Han har uten tvil gjort seg skyldig i brudd på våpenloven med det han har besittet. Kriminell eller kjeltring blir han aldri i mine øyne, han er ett resultat av en svært liberal holdning som var ganske vanlig på 70-80 tallet, han fikk det bare ikke med seg at samfunnet endret seg..
 9. Ja, dat har dobbelt riflen min fått luftet seg igjen, Den årvisse turen til Ungarn er gjennomført, rådyr, hjort og dåhjort var det som skulle jaktes. Kvoten for rådyr var 50 dyr, fordelt på 5 jegere. Jakta i år var det jeg vil kalle utfordrene, det lå snø på bakken noe var knaseføre, men mest av alt var at råviltet var eksepsjonelt skye. Her fikk både våpen og skytter brynt seg. Første dagen fikk jeg en skuddmulighet med min medbrakte Sako AV .375 H&H ladet med 250 grs Sierra Gameking.. ;-)) avstand 240 meter, knall og fall. Dyr nr 2 ble skutt på, så at treffet var godt, men selv om jeg så dyret gikk rett ned, fant vi ikke dyret..( det ble funnet seinere på skuddplass) vanskelig å orientere seg på helt flate sletter med noe høyt gras og lange hold. Guiden mente på at .375 var litt kleint...;-)))) (ikke alt som er logisk) . så han anbefalte at jeg tok "den andre børsa" jeg hadde med to... den andre er Krieghoff dobbeltrifle i .30-06 Neste skuddmulighet jeg fikk var langt hold, såpass at jeg gidder ikke å referere til det her, for da kommer all verdens bessewissere og tar meg, men dyret går kanskje 30 meter og ligger. Rifla er innskutt på 170 meter, samskytingen er 12 sekunder mellom skudd 1 og 2 dette med ammo som er optimalt; Fedral Fusion 180 grs. Jeg har forsøkt å lade selv, i mange forskjellige kombinasjoner, men klarer ikke å kopiere Fusjon hverken i samskyting eller presisjon og når ei pakke koster 299. så gidder jeg ikke å klundre selv. Fasiten etter tre dagers jakt og mye gåing ble 6 dyr på meg pluss en bukk som hadde gammel skuddskade som jeg tok ut, den ble observert liggende på ca 500 meter, jeg gikk inn så langt jeg kom før bukken reiste seg, jeg tar knestående skytestilling og sikter ørlite høyt i bogen og får ett bra avtrekk, bukken ruser ut 15 meter og går omkull. Kontrolerte skuddavstand til 236 meter. Det skal sies at jeg bruker børsa mer som en "kipplauf" enn ei dobbeltrifle, presisjon er helt i spitzenklass på denne i hvertfall
 10. Hei ! Beklager seint svar, men er ikke så ofte inne her lenger. Ungarn er ett land med en hjortevilt bestand som er hinsides enhver forstand, ingen kan ta fra dem det faktum. Landet er av fasong, omtrent rund som en sirkel med Romania i øst og Østerike i vest, Nord grenser opp mot Slovakia og Ukrainia og i sør har vi Serbia. Landet har en del fine steder i Nord, variert med skog og litt fjell/ kupert landskap, viltbestander av hjort og villsvin. Lenger sør strekker en meget lang og endeløs slettlandskap helt ned til den sørlige grensen, de kaller denne for "the lowlands" dette er totalt flatt landskap, bar jordbruk så langt øye rekker og rådyr, mengder av rådyr...tusenvis av rådyr...de sees ut som beitedyr på jordene ..Jeg har jaktet en del her og jakta er noen ganger vanskelig, dvs rådyr er svært skye dyr og vanskelige å komme innpå skuddhold. De jages nok mye fra bil eller "autohunting" som er ett begrep, det merkes, da dyra er sinnsykt skye hva biler angår. Jeg har akkurat kommet hjem fra en 3 dagers jakt hvor resultatet ble 6 dyr på 3 dager med smygjakt, og skyting på ubegripelige lange hold... sett med Norske øyne..Jeg har da kun jaktet til fots og ansmyging inn på jorder på snøføre. Jaktuførelsen er sært, all jakt reuleres av en jaktklubb som sikkert ikke er særlig demokratisk... de forvalter området og de har ett helt spesielt kompensasjons ordning med grunneierene, hva beiteskader angår. Så og si all jakt i Ungarn er basert på trofeejakt, her er det vekt i kg/grm på geviret som er utslagsgivende på hva man skal betale, jeg har ikke involvert meg med denslags, ett gevir på hjort som veier feks 12 kg kan fort koste skjorta og litt til og da snakker vi 150.000.- Dette er det kaller "dumPetter dyrt" men hver sin smak. Hjort skytes kun som trofe og bukker bedømmes som lovende skytes ikke, de spares til de gir mer peng i kassa. samme går for rådyrbukker, samme opplegget. Hunndyr sees på som skadedyr og er billige å jakte på, normalt betales en fellingsavgift på 40 euro og kjøttpris på 3-4 euro. Vi tar som regel med oss 20 kg reint kjøtt hjem, sendes som vanlig bagasje. En slik tur med tre dagers opphold, felling på 10 dyr (rådyr) inkl kjøtt, transport, pakking av kjøtt osv...12-1300 euro cirka.. mye moro for pengene.
 11. flyfisher

  Verdivurdering?

  Utifra bildene, fremstår denne som noe enkel. Det er ikke en gravering som er av høy kvalitet, selv om den er omfattende. Tilpasninger mellom stål og tre er helt på det gjevne med feks enklere Merkel/Sauer. Om jeg skulle gjort en verdivurdering, ville den ikke passert 5000.- heller noe lavere .
 12. flyfisher

  Verdivurdering?

  Det er helt korrekt å si at markedet bestemmer.... hva eier kan si seg villig til å selge for, er en annen sak. Det finnes en god del "hyllevarmere" rundt omkring ser jeg.. hagler som er fine, laget av anerkjente produsenter... men eieren har ofte ett urealistisk bilde av hva man kan få igjen.
 13. Her kan du se hvordan hund fra Veidemann fungerer, dette er faren til min hund. Jeg kan ikke høre eller se forskjell på jaktegenskapene på disse to.. de er helt like. Det hører med at Veidemans Jeppe er gått bort til de evige jaktmarker, men jeg kan glede meg å høre sønnen hans som er 8 år nå. Skal faktisk jakt på Lørdag i dette terrenget hvor filmen er tatt opp. Jeg har strihårsdachs siden 1991 og mange har det blitt, Noen veldig gode, noen ikke så gode jakthunder.. så lenge både mor og far har sterke jaktegenskaper så arver som regel avkommet dette. Etter min mening har mange litt for travelt med å ta med valpen til skogs, jeg er ganske overbevist om at mentalt modnes valpen fra 6 mnd alder og opp til 1 år.. om du sitter på en stolsekk og venter... det er en prosess som tar tid. Sev har jeg en Drever som var 1 år og 7 md før han fikk første slipp, og det ble los etter eget selvstendig arbeid, hadde greit søk.
 14. Når "vanlig" drilling ikke er nok...
 15. Jeg lader Swift A-frame med N550, 79 grs, de ga utrulig god presisjon.
×
×
 • Create New...