Jump to content

flyfisher

Members
 • Content Count

  725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

flyfisher last won the day on June 27 2017

flyfisher had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, dat har dobbelt riflen min fått luftet seg igjen, Den årvisse turen til Ungarn er gjennomført, rådyr, hjort og dåhjort var det som skulle jaktes. Kvoten for rådyr var 50 dyr, fordelt på 5 jegere. Jakta i år var det jeg vil kalle utfordrene, det lå snø på bakken noe var knaseføre, men mest av alt var at råviltet var eksepsjonelt skye. Her fikk både våpen og skytter brynt seg. Første dagen fikk jeg en skuddmulighet med min medbrakte Sako AV .375 H&H ladet med 250 grs Sierra Gameking.. ;-)) avstand 240 meter, knall og fall. Dyr nr 2 ble skutt på, så at treffet var godt, men selv om jeg så dyret gikk rett ned, fant vi ikke dyret..( det ble funnet seinere på skuddplass) vanskelig å orientere seg på helt flate sletter med noe høyt gras og lange hold. Guiden mente på at .375 var litt kleint...;-)))) (ikke alt som er logisk) . så han anbefalte at jeg tok "den andre børsa" jeg hadde med to... den andre er Krieghoff dobbeltrifle i .30-06 Neste skuddmulighet jeg fikk var langt hold, såpass at jeg gidder ikke å referere til det her, for da kommer all verdens bessewissere og tar meg, men dyret går kanskje 30 meter og ligger. Rifla er innskutt på 170 meter, samskytingen er 12 sekunder mellom skudd 1 og 2 dette med ammo som er optimalt; Fedral Fusion 180 grs. Jeg har forsøkt å lade selv, i mange forskjellige kombinasjoner, men klarer ikke å kopiere Fusjon hverken i samskyting eller presisjon og når ei pakke koster 299. så gidder jeg ikke å klundre selv. Fasiten etter tre dagers jakt og mye gåing ble 6 dyr på meg pluss en bukk som hadde gammel skuddskade som jeg tok ut, den ble observert liggende på ca 500 meter, jeg gikk inn så langt jeg kom før bukken reiste seg, jeg tar knestående skytestilling og sikter ørlite høyt i bogen og får ett bra avtrekk, bukken ruser ut 15 meter og går omkull. Kontrolerte skuddavstand til 236 meter. Det skal sies at jeg bruker børsa mer som en "kipplauf" enn ei dobbeltrifle, presisjon er helt i spitzenklass på denne i hvertfall
 2. Hei ! Beklager seint svar, men er ikke så ofte inne her lenger. Ungarn er ett land med en hjortevilt bestand som er hinsides enhver forstand, ingen kan ta fra dem det faktum. Landet er av fasong, omtrent rund som en sirkel med Romania i øst og Østerike i vest, Nord grenser opp mot Slovakia og Ukrainia og i sør har vi Serbia. Landet har en del fine steder i Nord, variert med skog og litt fjell/ kupert landskap, viltbestander av hjort og villsvin. Lenger sør strekker en meget lang og endeløs slettlandskap helt ned til den sørlige grensen, de kaller denne for "the lowlands" dette er totalt flatt landskap, bar jordbruk så langt øye rekker og rådyr, mengder av rådyr...tusenvis av rådyr...de sees ut som beitedyr på jordene ..Jeg har jaktet en del her og jakta er noen ganger vanskelig, dvs rådyr er svært skye dyr og vanskelige å komme innpå skuddhold. De jages nok mye fra bil eller "autohunting" som er ett begrep, det merkes, da dyra er sinnsykt skye hva biler angår. Jeg har akkurat kommet hjem fra en 3 dagers jakt hvor resultatet ble 6 dyr på 3 dager med smygjakt, og skyting på ubegripelige lange hold... sett med Norske øyne..Jeg har da kun jaktet til fots og ansmyging inn på jorder på snøføre. Jaktuførelsen er sært, all jakt reuleres av en jaktklubb som sikkert ikke er særlig demokratisk... de forvalter området og de har ett helt spesielt kompensasjons ordning med grunneierene, hva beiteskader angår. Så og si all jakt i Ungarn er basert på trofeejakt, her er det vekt i kg/grm på geviret som er utslagsgivende på hva man skal betale, jeg har ikke involvert meg med denslags, ett gevir på hjort som veier feks 12 kg kan fort koste skjorta og litt til og da snakker vi 150.000.- Dette er det kaller "dumPetter dyrt" men hver sin smak. Hjort skytes kun som trofe og bukker bedømmes som lovende skytes ikke, de spares til de gir mer peng i kassa. samme går for rådyrbukker, samme opplegget. Hunndyr sees på som skadedyr og er billige å jakte på, normalt betales en fellingsavgift på 40 euro og kjøttpris på 3-4 euro. Vi tar som regel med oss 20 kg reint kjøtt hjem, sendes som vanlig bagasje. En slik tur med tre dagers opphold, felling på 10 dyr (rådyr) inkl kjøtt, transport, pakking av kjøtt osv...12-1300 euro cirka.. mye moro for pengene.
 3. flyfisher

  Verdivurdering?

  Utifra bildene, fremstår denne som noe enkel. Det er ikke en gravering som er av høy kvalitet, selv om den er omfattende. Tilpasninger mellom stål og tre er helt på det gjevne med feks enklere Merkel/Sauer. Om jeg skulle gjort en verdivurdering, ville den ikke passert 5000.- heller noe lavere .
 4. flyfisher

  Verdivurdering?

  Det er helt korrekt å si at markedet bestemmer.... hva eier kan si seg villig til å selge for, er en annen sak. Det finnes en god del "hyllevarmere" rundt omkring ser jeg.. hagler som er fine, laget av anerkjente produsenter... men eieren har ofte ett urealistisk bilde av hva man kan få igjen.
 5. Her kan du se hvordan hund fra Veidemann fungerer, dette er faren til min hund. Jeg kan ikke høre eller se forskjell på jaktegenskapene på disse to.. de er helt like. Det hører med at Veidemans Jeppe er gått bort til de evige jaktmarker, men jeg kan glede meg å høre sønnen hans som er 8 år nå. Skal faktisk jakt på Lørdag i dette terrenget hvor filmen er tatt opp. Jeg har strihårsdachs siden 1991 og mange har det blitt, Noen veldig gode, noen ikke så gode jakthunder.. så lenge både mor og far har sterke jaktegenskaper så arver som regel avkommet dette. Etter min mening har mange litt for travelt med å ta med valpen til skogs, jeg er ganske overbevist om at mentalt modnes valpen fra 6 mnd alder og opp til 1 år.. om du sitter på en stolsekk og venter... det er en prosess som tar tid. Sev har jeg en Drever som var 1 år og 7 md før han fikk første slipp, og det ble los etter eget selvstendig arbeid, hadde greit søk.
 6. Når "vanlig" drilling ikke er nok...
 7. Jeg lader Swift A-frame med N550, 79 grs, de ga utrulig god presisjon.
 8. For oss som er næringsdrivende er selskapsstruktur viktig, for min egen del har jeg to selskaper, hvorav det ene eier det andre.. OM man har en god ide i løpet av livet og ønsker å selg bedriften, er en slik ordning særdeles gunstig. Penger kan gå ut av Norge og inn i investeringer utenlands, det er uproblematisk. man må ikke bruke overskuddet i ett selskap for å investere utenlands. Ett utenlands eierskap i landeiendommer vil sette klare begrensninger på hva myndighetene KAN gjøre, uten å bryte internasjonale rettigheter.. så ja, jeg vil si det er store muligheter for de som er villig og ønske om å etablere seg i RSA. Om det er så smart på sikt..? jeg er usikker, det er tross alt Afrika vi snaker om og en tulling som Malema kan fort bli en betydningfull tulling.. og det er garantert en tragedie for landet
 9. Leste en artikkel som belyste situasjonen fra en annen side; det vil bety mye trøbbel for å konfiskere eiendommer eid av utlendinger, fordi Sør-Afrika er bundet av traktater som binder SA til international lov om eiendom. De kan være mye mer løssluppen ovenfor sine egne innbyggere (hvite) og konfiskere over en lav sko..uten å havne i klemma med international lov.
 10. flyfisher

  Pete Safaris

  Jeg vil tro det er snakk om Danske kroner, så du kan legge på 25% (?) det prisen de operer på trofeer er samme som jeg betaler i ZAR (rand) .. og den er 0,60.- til NOK Jeg får en Sør afrikaner opp til Norge i Oktober, du kan jo ta en prat med han når han er her, du får helt sikkert ett kjempetilbud av han.. jeg var på farmen i Mai, det var absolutt en camp på øverste hylle, Groenvley safaris v/ Ruandro Kleynhans E-mail; ruandrokleynhans2@gmail.com De har en svæææer farm, mye dyr, gode trofeer, og ikke minst han er pålitelig Prismessig var dette gunstig, kommer jo selvfølgelig på om du er alene eller reiser med flere.
 11. Hei ! Jeg har to turer med 5 jegere hver i Januar. Jeg har selv betalt en plass for en jeger, vi får se om han følger opp, ellers er det en ledig plass. Jeg regner med å felle minimum 10 rådyr, og 1 hjortekolle, om det blir dåhjort ..er ett åpen spørsmål.. Kjøtt ja... jeg pleier å ta med en slik pakksekk som man ruller og klippser sammen. Pakker kjøttet i plastposer, og legger i en sekk (lettvekt) og drar en mer solid over..funker som fjell.. normalt tar jeg med 20 kg reint kjøtt, det skal tross alt bæres også.. Vi betaler 40 euro for hvert rådyr vi skyter, du kan skyte 8 og da betaler man for 8 dyr. hvis du skal ha kjøtt må du kjøpe hele dyret, prisen er 90 euro, fellingsavgift er inkl i dette..for å få 20 kg reint kjøtt trenger du ca 3,5 dyr. Skyter man hjort, er dette så mye kjøtt at det er lurt å gå sammen to jegere å dele på kjøtt/utgift. Jeg har mye bilder og film fra foregående turer, dette stedet vi skal på er nytt for oss, vi ønsket oss litt mer variert landskap, da det har vært helt panneflatt der vi var før. Overnatting osv... kategori "helt greit" ikke luksus, ikke siste sort heller.... mye likt i tidligere østblokk land Noen av stedene har websider, ofte på Ungarsk ;-))) på facebook har noen karer jeg kjenner denne siden; Szilvásvárad Hunting jeg har jaktet her og dette er ett veldig ok sted. Ellers har jeg en video på youtube ;
 12. Jan Bøhler har kanskje ikke fått med seg at det ER ett forbud mot å bære kniv... det er klart at ett DOBBELT forbud er mye bedre enn ett enkelt forbud... samme som buksesele OG belte.. Jan Bøhler burde i stedet for å forby alle slags redskaper som potensielt kan være farlige, gå inn for å la Politiet arrestere disse Machetebrukerne stille de for retten UMIDDELBART ...Samt gå inn for å bygge flere og sikre ARBEIDSLEIRE for dette gjengpakket... la de få bruke energien sin på hardt fysisk arbeid....lenge.... så de kan tenke på noe annet enn å bli "krenka" og må forsvare "æren" innad i gangsterverden...Det er INGEN som har behov for å rydde kratt i Oslo sentrum kl. 02.15 en lørdag... vi vet hva motivet er; la de jobbe i ett steinbrudd i 7 KALENDER år... om de bærer våpen/ machete... da hadde pipen fått en annen lyd tenker jeg.
 13. For å uttrykke meg litt forsiktig; du er totalt på bærtur... det du skisserer er intet mindre enn å legalisere folkemord, det du skisserer handler ikke om å tilbakeføre land til noen som har fått det stjålet for 400 år siden, det du skisserer er rett og slett at fargen på huden din avgjør om du har rettigheter eller ei, hvilke farge den har er uinteressant det er uansett rasisme..
 14. flyfisher

  Afrikajakt

  Selv bruker jeg .375 H&H med 250 Swift A-frame til afrikansk vilt når jeg jakter med rifle, årets tur ble med en kompis med .308 i stuttkort versjon Blaser R8 ladet med 180 grs Federal trophybonded ga dette svært overraskende effekter.. selv felte jeg Sebra (noe jeg har skutt med .375) også og må si meg ovverrasket at det ble gjennomskudd... det ble ikke det med .375...og lyseslukker er vel best beskrivelse for .308... de fleste vilt datt rett ned og det uten treff i sentralnervesystemet..
 15. Jeg har en plass ledig på ett fem mannslag i slutten av Januar, jeg er selv med som betalende medlem. Vi skal til ett sted vest for Balatonsjøen for 3 jaktdager med 2 "outinger" pr. dag. vi har en grunnpakke på 10 hunndyr rådyr inklusive i prisen. forpleining er for 4 overnattinger satt til 650 Euro + grunnpakka på rådyr 400 euro totalt 1050 euro pr. pers. Vi kan (hvis vi vil) veksle inn rådyr i hjort hunndyr til 120 euro pr. stk eller skyte tilleggs dyr til samme pris. Rosinen i pølsa er villsvin, dette er gratis gjelden årsunger og sugger samt Hann gris med inntil 12 cm tenner. Trofegriser "tuskers" er priset svært lavt inntil 20 cm tenner, over 20 cm begynner det å koste... mer enn hva jeg gidder å betale for en gris...men uansett vi er der for å ha en fin jakt, godt sosialt samvær og vi skal også ha med kjøtt hjem igjen, pleier å ha med 20 kg rent kjøtt.
×
×
 • Create New...