Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

Har noen prøvd dette lyset på reveåte? http://www.texasboars.com/catalog/product_info.php?products_id=152

Jeg har åte litt avsides og dermed er fast strøm ikke noe alternativ. Dette lyset går på batteri og skal holde minst 6 timer mellom hver lading.

 

Det hevdes også at reven ikke bryr seg om denne typen lys og at en dermed kun trenger å ha den på når en er på åte.

 

Regner med at denne vil tilfredstille loven hvis den skrus fast på veggen.

 

"Link fikset"

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Denne satt langt inne. Kl 00.05.

IMG_0128-1.jpg

Lita valpetispe på ca 5,5kg. Avstand ca 100m. Falt rett ned for en Nosler E-tip i cal 308win. Dette er løsningen for å berge skinn med grovt kaliber, uten fare for ettersøk. Kan neve at jeg har samme erfaring med Lapua Scenar 155grs.

 

Nå er det jaggu noen individer som lusker i området. Det har vært relativt stille en stund, men nå ser de ut som om vi får oftere besøk. Med tanke på tidsrom for observasjoner og størrelse på individer vil jeg med ganske stor sikkerhet si at jeg har sett minst tre forskjellige individer. En er observert to ganger ca kl 19.00 mens jeg har vært i fjøset. En ca kl 01.00 (hadde jobbet overtid, og måtte bare titte bak fjøset før jeg dro hjem :mrgreen: ). Og en ca 06.00 (tittet bak fjøset før jeg skulle på jobb). Felles for alle observasjonene er at de har funnet sted den siste uken etter at jeg har vært å lagt ut et påkjørt rådyr. Kråker, ravn og ørn har holdt et helvetes spetakkel, og det er tydelig at dette virker mer forlokkende en “bein stompene” som ligger i åtekassene. En annen ting jeg beit meg merke i, er at ingen av revene lot seg friste til å gå på rådyret enda. Typisk nok. Så en stor mengde utgått kjøttdeig (gaver fra en lokal dagligvareforetning ) ble spredd utover et område på ca 150m i diameter. Dette for å gi Mikkel belønning for besøket. Et annet lite tiltak jeg har gjort for å få bort problemet med åtelysene som lager blendende reflekser i oakularet, er å stripse på en skjerm aget av gummislange.

IMG_0133.jpg

Nå kan jeg skyte fra alle steder bak fjøset, uten å bli blendet av det jævla baklyset. Beskytter fint mot regn også.

Fellingen i kveld var også et resultat av kveldsarbeid + en god dose flaks. Før jeg dro hjem måtte jeg, som mange ganger før, bare kikke bak fjøset. Ingen ting å se. Men da jeg var nesten kommet meg tilbake inn i bilen, stivnet jeg til av et revehyl i skogen bare 100m bortenfor fjøset. Jeg sprang frem og satte meg i skyggen av bilen for å observere jordet mellom meg og skogen hvor hylet kom fra. Bare sekunder etter et nytt hyl, kunne jeg så vidt skimte en skikkelse løpe bort over jordet. Børs lå selvfølgelig nedlåst i bilen, og reven så til å forlate området. Jeg konkluderte med at slaget var tapt og kjørte hjem. Men akkurat da jeg skulle til å svinge av veien så jeg til min store forbauselse reven i fult firsprang fra der jeg sist hadde sett den, bort langs bekedalen nedenfor huset og på vei inn i kjerneområdet der åtene ligger. Et siste forsøk skulle gjøres. Full fart tilbake til parkeringsplassen foran fjøset. Stoppet ikke bilen en gang. Løp bak fjøset og opp på en liten kolle og konstaterte at reven ikke var kommet enda. Derfra der løp/snek jeg meg sikksakk mellom skyggene av traktor og redskaper på vei mot tårnet. Halvveis oppe i stigen kunne jeg se revne komme ut av skogen ca 120m fra meg. Vinden var gunstig og reven hadde allerede funnet godbiter å gomle på. Stående i stigen, med overkroppen i horisontal stilling, la jeg an tofoten på gulvet oppe i tåret og fanget reven i siktet på ca 100m. Der ble den liggende.

IMG_0135.jpg

Oppe i tredje øverste trinn sto jeg å skjøt. Utrulig behagelig skytestilling.

 

Gratulere til dere andre reveskyttere. Mye fin lesning. Stå på.

 

Mvh Sofus

Link to comment
Share on other sites

Jeg har noe spørsmål ang revejakt. Har nettopp fått tilgang på et jaktterreng med alle rettigheter,helt gratis.Alle bøndene i området har et stort ønske om at jeg skal redusere revebestanden litt. Øst i kommunen har rypejakten vært avlyst 2 år på rad pga liten bestand.

Kommunen oppfordrer jakt på rev og mår, de har også ganske greie skuddpremier.

 

Skal en tur i helgen med telt for mer rekognisering og orrfugl.

 

Men hvordan "ser" man etter rev? Området er fjell som går i en U med en dal i midten med vann, en elv og skog rundt.Er også et lite vann oppå fjellet. Så vannkildene er lokalisert. Noen andre spesifikke ting jeg bør se etter?

Link to comment
Share on other sites

Sofus: Først av alt; det må da ligge en ulidelig stank over gården din? Hvor mye kjøtt har råtnet på den enga? :lol:

 

Men det jeg egentlig skulle spørre om er det du har montert på okularet til kikkerten din. Jeg skjønner vitsen og jeg skjønner at det burde fungere godt, men gjør det det? Merker du forskjell på med og uten sånn skjerm?

Link to comment
Share on other sites

Merker du forskjell på med og uten sånn skjerm?

IMG_0131.jpg

Ja. Dette fungerer meget tilfredsstillende. Har lenge tenkt på å montere noe slikt, men det har liksom ikke blitt noe av før nå.

I fjord måtte jeg la en rev gå nettopp på grunn av at oakularet ble fylt av reflekser. Og har også vist seg som et problem i ettertid med det lys/åte-oppsettet jeg har nå. Når man sitter ute under åpen himmel uten noe form for skjul, er selv månen et problem hvis den lyser deg i nakken. Spesielt merkbart er det hvis jeg sikter inn i et område med litt begrenset skytelys. Det er rett og slett et skyte eller ikke skyte. Med denne enkle løsningen er problemet helt borte, uansett hvor og hvilken retning jeg sniker meg innpå.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Rev til reveåte fungerer utmerket!!!! :)

Skulle ut å sjekke åta i kveld, og tror du ikke det sto en stor hannrev å spiste på 2 tidligere skutte rever.....

holdet var 150m, og reven datt i smellen....

Som dere ser på bildet så satt skuddet perfekt..

Rev nr. 5 på meg i år!

 

2evuihj.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kl. 00.10 i går kveld peip det i varsleren. Hadde gjort klart til revejakt på forhånd så det tok ikke mange sekundene før jeg var på loftet. Finner åtet med siktet. Der står det en fin rev og spiser. Den snur seg med bredsida til og jeg slipper 40 grs. illsint v-max avgårde. Reven leer ikke en muskel etter innslaget. Jeg har ikke fått hentet den enda, men i åtelyset 112 m unna såg det ut som en hannrev på + - 8 kg. Mulig jeg tar grundig feil, men det får vise seg. Slenger inn bilde i kveld.

PS! Rev nr. 7.

Link to comment
Share on other sites

Morsom snurt det der, Foxterrier :D

 

Skal tro om dette bare var en "lek" med pus, eller om det var ren taktikk fra Mikkels side (alá dansing med lam på vårparten)? Når pus er kommet inn i skogen så er det over og ut. Mikkel har tatt noen pusekatter her i området, vet jeg.

Link to comment
Share on other sites

Sofus, Ladder du dette selv eller kan man kjøpe Nosler E-Tip?

Kan man få det i 6,5x55?

Jeg ladder selv.

E-tip finnes foreløpig bare i 270, 7mm og 30 kaliber. Alternativet blir å prøve Barnes sine kuler. Har inger erfaring med Barnes på småvilt, men vil tro (ut fra samenligninger på storvilt) at den gjør samme jobben som E-tip.

 

Et annet alternativ er div. match kuler med hulspiss. Lapua scenar har (etter min erfaring) vist seg å være en vinner.

 

Mvh Sofus

Link to comment
Share on other sites

Lapua scenar har (etter min erfaring) vist seg å være en vinner.
På hvilken måte og i hvilket kaliber? Har bare skutt en eneste rev med Scenar og det var i 6,5. Reven revna for å si det sånn. Humant, men ikke snill med pelsen.

 

Jeg gleder meg vilt og uhemmet til å få kloa i denne rakker'n fra Nosler : http://www.nosler.com/btleadfree.htm

Den virker eksplosiv nok, og 35gr kula har faktisk dobbelt så høy BC som V-Max i samme vekt.

Link to comment
Share on other sites

På hvilken måte og i hvilket kaliber?

Erfaringene gjelder mest for 30cal, men har også litt erfaring med 6,5. Felles for begge er at du ikke må noe særlig over 800m/s. ca 760m/s har jeg ligget på. Ellers har treffpunkt en del å si. Hvis skuddet går høyt eller på skrå gjennom dyret og tar med seg mye bein (eks boger og ryggmarg), blir det uansett en del ødeleggelse med de "større" kalibrene. Man kommer rett og slett til et metningspunkt mellom rask human take down og pels besparelse. Vil man ha minst mulig skade på pelsen, er det beste alteranativet små hissigpropper :wink: 40grs Blitz King i 22-250 er min medesin på pelsjakt.

 

Gi raport nå du har prøvd de nye Nosler kulene. Spenende saker :twisted:

Link to comment
Share on other sites

dobbelt så høy bc på nosler kontra v-max,men over dobbelt så høy pris....og det betyr jo litt.

satt og sammenlignet v-max og ballistick tip i går....betaler da jagguta ikke over 8 kroner kula bare for bc en sin skyld...v-max gjør jobben helt fint på rev helt ut til 300 meter uansett,sånn pressisjonsmessig. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Nå vet ikke jeg hvor du har sett pris på Noslern, men de selv sier $19 for 100stk, altså litt over ei kr per kule.

Men uansett hva norsk pris skulle bli på denne blir ihvertfall jeg å kjøpe ei eske eller to. Det rekker lenge til mitt bruk, mengdeskyting gjør jeg med andre kaliber.

 

Og satt på spissen, skulle 8kr vise seg å stemme er da ikke det så gærn pris for en rev akkurat :wink:

Link to comment
Share on other sites

Fikk tatt meg en tur nedpå åtet da jeg kom hjem i stad. Der låg det en fin fullpelset hannrev på nøyaktig 8,0 kg. Brukte for første gang 40 grs. v-max, og reven datt i skuddet. Ventet ei stygg utgangsside, men den var ikke så værst. Et utg. hull var det, men ikke mer enn kr.stykkehull. Sikkert en del av kula som har blåst ut.

Har ikke opplevd flere voksne hannrever skutt på såpass kort tid før. Det er tydelig at reviret er ledig og at nye hanner kommer inn etter hvert. Amalie var med og kontrollerte vekta. :D

IMG_4639.JPG

IMG_4643.JPG

Link to comment
Share on other sites

Dette er knallåte. Lag et hull som du legger dyret nedi. Legg over et par grove stokker som gjør at dyr ikke kan dra med seg rådyret. Avstand fra hus? Så langt unna som du føler deg trygg på å treffe en snusboks. Avh. av optikk/våpen selvfølgelig.

Optimalt er i nærheten til skog. Da er reven tryggere og kommer kjappere på åtet. Lykke til! :D

 

PS! Det kan gå noen dager før det blir aktivitet. Vær tålmodig, selv om jeg syns det kan være vanskelig. Ikke trakk rundt åtet i tide og utide.

Link to comment
Share on other sites

skaut meg en styggstor hannrev i natt.er godt å få tadd ut revirhannene nå før jul,da det åpner muligheten for ungrever å ta over teritoriumet utover vinteren. :twisted:

siden det er blitt så vanskelig å laste opp bildene her,så ligger det bilde av reven på nettby,for dem som er inne på det...

 

http://www.nettby.no/user/file.php?user ... d=73331488

Link to comment
Share on other sites

Klokka kvart over tolv i natt 12 des pep det iltert i varsleren, opp i gluggen for å sjekke. Det har vært en del katteaktiviteter på åte til tider men nå pep det hele tiden så jeg håpet på rev denne gangen, det viste seg å være mikkel som var på plass ja. Fikk lirket børsa i stilling og slapp skuddet, resultat; en 6 kilos hannrev mindre på moder jord. Rev nr 4 denne sesongen.

Våpen: Ruger No 1, kal .204 Ruger.

Med tanke på katter på åte som gir "falskalarm" så er det som oftest slik at piper det en gang for så å bli stille i lengere tid før det piper på nytt er som regel katt. Den kommer på åte, setter seg for å spise og går av åte hvilket resulterer i to pip i alarmen, når den kommer og når den går.(stort sett)

Reven derimot er rastløs og aldrig helt rolig, dermed piper det ofte når han er frampå.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

vektakommer litt senere på dagen.skal på helgsnekkring nå. :roll:

 

men har aldri opplevd at det har vært for lyst å skyte rev!!!som dere ser så er den lys i pelsen,og det gjorde at den gikk i ett med snøen som var orangefarget av utlyset på fjøsen til bonden,reven var 3 ganger på åte,før jeg fikk en innetier på den.såg den godt når den var i skyggen av lyset,og satte en v-max kule i hodet på den,når den kjiket på meg.(var bare hodet jeg så når den stod bak pallen som åtet ligger under.)

hold 90 meter,og rev nr 2 var et faktum. :D

Link to comment
Share on other sites

F**n, det ble bom i kveld! :evil:

Tabben var vel at jeg hadde anlegget på løpet/demperen.

Vet man ikke bør gjøre det, men skal dette ha så mye å si på 40-50m? (Tydeligvis...) :roll:

Bør jeg skyte inn på nytt?

Hadde "feil" sko på meg i kveld, og disse knirka litt i meste laget syntes jeg.

Så turte ikke å bøye meg mer fremover slik at jeg kunne hatt anlegget mot stokken.

Link to comment
Share on other sites

Noen gode ideer til å skaffe åte no på denne tida? (annet enn påkjørde dyr frå viltnemda) :mrgreen:

Kan man bruke rev som reveåte? (visst eg flår den og "vommer den ut") :roll:

 

 

Hvis du har noen matbutikker med ferskvaredisk i nærheten har du gode muligheter for å få tak i supert åte. Sikreste tia å komme for å tigge åte er en time før stenging lørdag kveld. Utrolig hvor mye fint som kastes da! Blir en herlig suppe av oster, stekte kyllinger, kyllingvinger, kjøttkaker, roastbiff, pålegg, fiskeslo, fisk, reker osv. som går i sekken. De ansatte ser gjerne rart på deg, men de er stort sett glad for å slippe å hive det sjøl. :D Dette er noe av det beste reven kan få etter min erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Siden du hadde annlegget på løpet/demperen, så hadde det jo vært artig om du kunne testet dette også og så får vi høre hvor mye det har å si på treffpunktet.

Prøvde rifla idag og den traff der den skulle! :)

Hadde bare anlegg mot stokken, ikke løpet.

Får prøve det en annen gang når jeg er på bane. Var ikke så langt unna naboene idag da jeg prøveskøt, så ville ikke avfyre så mange skudd.

Fikk hvertfall bekreftet at det var anlegg mot løpet som gjorde at det ble bom i går.

Så da kan jeg puste lettet ut og prøve igjen 8)

Men først må jeg skifte pære i lampa mot åtet så jeg, for der var det svart.

Blir liksom aldri arbeidsledig når man driver med denne åtejakta :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ved flere anledninger spurt på forskjellige butikker. Både igjennom jobb og bekjente.

Sist gang var jeg med å bygget en kiwi-butikk, og ser hver dag at de har handlevogner på lageret, fulle med utgåtte kjøttvarer. Spurte pent om de kunne selge til en billig penge/gi bort. Men svaret jeg får fra de ansatte er at de ikke engang kan ta med utgåtte varer hjem. De ENESTE som kunne få slike varer var Kirkens bymisjon. Mens det i realiteten blir kastet på kilovis hver eneste dag.

Har også bekjente som jobber i butikk, som forteller at de heller vaskemiddel etc over kasta brød/matvarer, slik at folk ikke kan raide søppeldunkene bak butikken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...