Jump to content

xsotisx

Members
  • Posts

    168
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by xsotisx

  1. Rifledrilling har vel ikke frittliggende løp som "Thermostabil" ? Tradisjonellt loddet fram til 8-10 cm ish fra munningen, der framme er det justeringsmulighet for samskytingen. Bildet du viser til er Hagledrillling i thermostabil utgave, frittliggende helt bakover. denne har også fake skinner så den skal se tradisjonell ut. Mulig det går å få en tynn fille mellom der framme på rifledrillingen, men det gjør tydeligvis ikke det ettersom kompisen din har prøvd. Det er nok en felles bruksanvisning/instruksjonsbok som dekker alle varianter han har lest. Akkurat dette kan jeg faktisk se på "hands on" i morgen, både instruksjonsbok og børse...
  2. Jeg hadde vel ikke trengt å skrive "må" med store bokstaver da, men fortsettelsen sier jo det du påpeker. Ev slippe tilbake og spenne på nytt.
  3. Optima har oppspenner for begge slaglåsene, dvs du velger ut fra situasjonen om du skyter 2 hagleskudd eller ett hagle og ett rifleskudd. Har du tatt to skudd MÅ du brekke børsa ev slippe tilbake oppspenneren og spenne opp igjen. Trumpf har oppspenner bare for riflemekanismen, hagla spennes alltid med å brekke børsa.
  4. Jens Myhr er kirurgen i dette tilfelle. (Jaktia Trondheim/Hagemo)
  5. Her er min No1, med ny pipe fra Lilja i kal .204 Ruger
  6. xsotisx

    Sako 90

    Og Peak (Carbon) kommer som Ultra, dvs carbonpipe og kamomønster på kolbe lignende som Quest Ultra....
  7. Her er jeg enig Skaubjønn, med haglevarianten synes jeg det blir mye luft framme over pistolgrepet når den er justert opp. Synes det blir penere med "boltriflevarianten". Men smak og behag...
  8. Melder meg på som dobbelrifle eier da det kom en dumpende i posten her om dagen. En Heym B26 i 8x57 IRS
  9. Ola Nyhuus, Klippan i Skåne. Norsk børsemaker i Sverige. Vet at han har bygd om fra greener til å lagt sikringsfunksjon inn i oppspenner på drilling slik som Merkel`s løsning. Var i kontakt med han for 2-3 år siden ang en slik konvertering på en Krieghoff med greener for hagleløpa og oppspenner på rifleløp. Han antydet da sånn ca 6-7000 sek for dette, litt avhengig av hvordan konstruksjonen var i utgangspunktet. Kan være verdt å høre med han på ditt prosjekt også.
  10. Når du sier det så står det vel Mahrholdt på første linje. Som sagt skal jeg se nærmere på den etter helga, selger (det er ikke eieren) har forhåpentligvis litt mere opplysninger. Børsa er godt brukt, men ikke utslitt har jeg fått opplyst.
  11. Fikk idag noen bilder av en kombi. Fra Østerrike, men ikke Ferlach. Skal ivei å kikke nærmere på den uti uka. Jeg greier ikke å se hva som står på de øverste linjene (uskarpt bilde), men nederst står det «Innspruck Tirol». Noen som har vært borti våpen derfra? Litt fisking før jeg får sett nærmere på den.
  12. Om dette er noe som funker som antydet gjør det vel kombi/drilling enda mere anvendelig, slik jeg ser det da.
  13. Vil anbefale blyspiss, som nevnt over så kan det forholdsvis lett bli ettersøk av litt uheldig treff med halmantel.
  14. Finnes pr dags dato: 1 Brno hagle s/s 16/70 2 Zastava mauser .308 NM 3 Winchester M70 9,3x66 Sako 4 Blaser R8 .204 Ruger 5 Krieghoff Trumph 2x16/70 og 6,5x57R For å fylle på opp til 8: 6 Kombi Blaser BBF 97 20/76 og 7x57R (ev 7x65R) Kansje prøvd å få tak i med kunststoffskjefte? Gaupejaktskombi?? 7 Ruger No1V ett eller annet finkaliber, gjerne .204 Ruger (åtejaktspesial) 8 Dobbelrifle ev rifledrilling 2x 93x74R og ev 20/76
×
×
  • Create New...