Jump to content

neon77

Members
 • Content Count

  1,137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

About neon77

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. neon77

  6.5 Grendel

  Hausken jd224 og RPS Razor
 2. neon77

  Ny rifle til å skyte kråke med.

  CZ455 og Sako Quad er to alternativer.
 3. neon77

  Porting av hagleløp

  Har lest en del om porting av hagleløp, og har skjønt at det er to leire; de som ikke mener det funker og de som mener det funker Skjønner at effekten er betraktelig mindre enn på ei rifle, arbeidstrykket på 12/70 (og /76) er vel rundt 11500 psi mens de fleste riflepatroner opererer i området 50-65000-ish. Når tidsklemma spiser opp jakthelgene blir det til at man heller putter penger i utstyret Men slemmo, var effekten god nok til at du ville gjort det igjen?
 4. neon77

  Porting av hagleløp

  Så med en jig så gjør man det like godt selv med andre ord. @Hakapiken, skjønner ikke hva du hyler for. Har en Benelli jeg ønsker å minimere munningsvippen på, ikke akkurat en håndlagd H&H... @slemmo, merker du forskjell før og etter porting?
 5. neon77

  Porting av hagleløp

  Løfter gammel men relevant tråd. @slemmo, fant du noen i kongleriket som har erfaring med porting av hagleløp? Porta choker er ikke et alternativ..
 6. neon77

  Hagle skudd til rådyr

  Hvorfor så grovt? US 3 bly eller US 4 wingmaster (går ut fra det er heavyshot-ish du tenker på, men du skriver wigmaster som vel er firmaet som leverer tupeer til Trump) er mer enn grovt nok til rådyr. Eneste du oppnår med grovere hagl er dårligere dekning, så besnærende nok reduserer du maks skuddavstand istedet for å øke den (som jeg mistenker er hensikten din).
 7. neon77

  Cz-Klubben

  Sånn umiddelbart tenker jeg at det må bli stygt som fy. Gjør det ordentlig med en gang.
 8. neon77

  Cz-Klubben

  Få på plass en større boltkule: http://gladesarmory.com/21/cz455-tactical-bolt-handle
 9. neon77

  Chiappa Little Badger, erfaringer

  Fikk svar på pm fra Troya2000 og med hans tillatelse legger jeg det ut i denne tråden så andre også kan se det: "Hei, har desverre fått testet den ytterligere. Det jeg kan si er at jeg på nåværende tidspunkt ikke har klart å oppnå slik presisjon som du (og jeg) mener er et minimun for bruk under praktisk jakt på hold rundt 100meter med den ammoen jeg ønsker å bruke. Men hva som er årsaken er sikkert litt sammensatt. Den er fryktelig lett. Jeg har vært en habil skytter hele livet, og har vært skarpskytter i forsvaret så jeg tenkte at dette var ingen sak... Jeg tok skikkelig feil. Alle feilene jeg gjør under skyting merker du 10x bedre og gir 10x utslag med en så lett rifle. Selv rolig puls kan få kikkertsiktet til å danse halling over blinken. Det er som å skyte pistol med kolbe... Jeg merker at jeg har STORT forbedringspotensial på skytestilling/teknikk når jeg skyter med denne rifla, og er dermed en morsom sak til trening. Også er det en hane rifle med lang slagtid, som ikke fremmer presisjonen nevneværdig heller... Har kun hatt et jalla kikkertsikte på rifla. Jeg vet ikke om treffpkt endringer kan skylles kikkerten eller egenpresisjon, men har nå montert på en VX-1 som burde vært bra. På bildet under ser du presisjon på 30meter med hornady v-max i center. Samling ca 10mm. Anlegg forran og bak langs etter håndlista på verandaen, men stående. Nok til at tråkorset danset over det røde sentret i blinken. Over til høyre er Game point. Altså treffpkt forrandringer opp og til høyre så det holder. Denne sprer mer enn v-max, men på mandag viste det seg at picatinnyskinna var helt løs... Men fra tidligere har jeg erfart at denne sprer mer og har annet treffpunkt enn v-max, noe som er et minus da jeg ikke ønsker å jakte rype med V-max. FMJ er noe bedre, den går ca 8 cm høyere enn V-max, ingen sideveis forskyvning og litt bedre samling enn Gamepoint. Jeg skulle lage en tråd om denne rifla, men som sagt tidligere har jeg ikke fått tatt meg tid til å konkludere om det er rifla, utstyret eller skyttern som er skyld i ujevne resultat... Det neste blir å få testet den i skrustikka. Da har forhåpentlig ikke karen bak avtrekkeren så mye påvirkningskraft på resultatet og vi er nærmere en konklusjon. Men punktene over ang vekt og type rifle gjelder uansett egenspredning på riflen. Lykke til om du faller for fristelsen for å ha en fjærvektsrifle i sekken under neste jaktur/fisketur/eller bare tur;) Mvh Troya2000"
 10. neon77

  Chiappa Little Badger, erfaringer

  Bumpetibump! Vet det er flere som har kjøpt en slik, noen må da ha noe å bidra med.
 11. neon77

  EC paint

  Det er langt å falle fra høye hester, la den som er uten synd kaste første sten, osv osv. Så mye enklere alt hadde vært om folk passet på seg og sitt istedet for alle andre. Kul benelli, oyvind1
 12. neon77

  Chiappa Little Badger, erfaringer

  Er det noen som har testet presisjonen i denne? Fortrinssvis i 17HMR, men 22mag er også interessant.
 13. neon77

  Ta med 6.5-en på rypejakta?

  Børselars om jeg ikke husker feil. Har kikket på denne selv også, men har enda ikke sett noen som har skrevet noe om presisjonen på denne. Kan være så lett den bare vil, men holder den ikke minute-of-rype på minimum 150m er den uinteressant for min del...
 14. neon77

  Rimelige jaktstøvler - anbefaling?

  Xxl har prisløfte også mot egne varer. Ta med kvittering så får du 500lappen tilbake.
 15. neon77

  Hvilket våpen er dette?

  Hørtes ut som en minnerik tur på banen M67 Takk for info begge to, har fått litt mer kjøtt på beinet nå. Da denne ikke har noen affeksjonsverdi for meg kan det jo være mulig å lufte den for salg. Hvem vil være i stand til å ta en vurdering av tilstanden og prisnivå? Er det i det hele tatt noe marked for denne?
×