Jump to content

neon77

Members
 • Content Count

  1,170
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

67 Excellent

About neon77

 • Birthday 07/02/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. neon77

  Steinar ranger ettermontere "asv"

  Vet ikke om han Steinar setter pris på å få ASV på "tårnet" Men fyr en mail til service@steiner.de for å høre om det lar seg gjøre på din Steiner Ranger.service (at) steiner.de
 2. neon77

  Futeral til Matchpistol - ingen som har stort nok?

  Maskinhylster på biltema, https://www.biltema.no/bygg/arbeidsklar/belter/snekkerbelte-2000035922 Funket fjell i feltløypa til min pardini den gang jeg holdt på med slikt. Men du tenkte kanskje på futeral for oppbevaring, ikke mobil transportering?
 3. neon77

  Jaktmoral og etikk!

  Naturlig nok. Les forumreglene: "Vil vi ikke ha: Diskusjoner om våpen brukt eller ervervet i selvforsvarssammenheng, bæring av våpen for bruk i selvforsvar, eller andre våpenrelaterte tema som beveger seg utenfor våpen brukt i fredelige sammenhenger."
 4. neon77

  Jaktmoral og etikk!

  "Bukkehagl" er vel et gammeldags begrep. Jeg tror det mest sannsynlig er en småviltjeger som så en mulighet og prøvde å ta den. Bytta til det groveste h*n hadde i beltet (sikkert ravneskudd for å holde terminologien rundt bukkehagl levende), skjøt på litt for langt hold, og resultatet kan du lese om i artikkelen det er linket til.
 5. Under jakt gir to åpne øyne bedre overblikk over situasjonen. Under konkurranse vil du få uønskede muskelspenninger i det åpne øyet dersom du lukker det andre. At mange velger å bruke lapp foran det åpne øyet er hovedsaklig for å fjerne distraksjoner.
 6. neon77

  ble anbefalt .22 demper på .223!?

  Hvorfor vil du ha 6mm til .223? Med mindre du skal bruke samme demper til flere forskjellige kalibre (da kjøper du selvfølgelig til det groveste kalibret) så bruker du demper tilpasset kalibret du har, i ditt tilfelle .223 (hullet i demperen er da .224, og dette går til de aller fleste .22-kalibre; .222, .223, .22-250 med fler). Selgeren mente garantert ikke at du skulle ha en demper for .22LR.
 7. neon77

  Jaktmoral og etikk!

  Med fare for å få en "på seg selv kjenner man andre" slengt i trynet; joda, jeg kan fint tenke meg det. Enten er det noen som har sett sitt snitt til å få seg en nisterein, eller så er det noen som "må jo få skutt et eller annet" etter å ha gått en dag uten å se noe annet matvilt.
 8. neon77

  Cz-Klubben

  Skyt inn med det en løpet først. Bytt til det andre løpet og skyt inn med dette. Noter antall knepp opp/ned/høyre/venstre mellom de to forskjellige kalibrene/løpene, så vet du hva du må stille neste gang du bytter. Da vil du være "på" neste gang. Test likevel mellom hvert bytte, men da slipper du unna med bare mindre justeringer.
 9. neon77

  Forster co-ax

  Så selv om du snur kjeftene på den hylseholderen du har så passer det ikke?
 10. neon77

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Småviltjakt (opp til hares størrelse men ikke hare)
 11. *klipp&lim fra side 11*: "For å få tillatelse til å erverve og inneha skytevåpen til øvelses- og konkurranseskyting må søkeren kunne dokumentere medlemskap og aktivitet i forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon, jf. våpenforskriften § 13. *For erverv av rifle/hagle til øvelses- og konkurranseskyting har direktoratet gjennom sin praksis lagt til grunn at vedkommende i tillegg må kunne dokumentere seks måneders aktivt medlemskap i pistolklubb, jf. rundskriv 2009/009 pkt. 3.5.1.2.2 og 3.5.1.2.3." *min utheving En smule forenklet framstilling fra rundskrivet det refereres til??: "3.5.1.2.2 Presisering av behovskravet i våpenloven § 7 tredje ledd – krav til aktivitetsnivå Det fremgår av våpenforskriften § 13 første ledd at tillatelse til å erverve og inneha, pistol, revolver, rifle eller hagle til øvelses- og konkurranseskyting kan gis til søker som kan dokumentere medlemskap og aktivitet i forening tilsluttet en skytterorganisasjon godkjent av Politidirektoratet, jf. våpenforskriften § 24. Det gis bare tillatelse til å erverve og inneha slik rifle eller hagle som lovlig kan brukes innenfor de skyteprogrammer som vedkommende skytterorganisasjon administrerer. For erverv av rifle/hagle til øvelses- og konkurranseskyting har direktoratet gjennom sin praksis lagt Rundskriv 2009/009 Politiets behandling av våpensaker – à jour pr 04-10-2016 Side 25 av 64 til grunn at vedkommende må kunne dokumentere at han har deltatt aktivt i foreningens skyteaktiviteter. Ved erverv av halvautomatiske skytevåpen som ikke er tillatt til jakt, gjelder likevel samme krav til aktivitet som for pistol/revolver, jf. nedenfor, *med unntak av at det ikke kan kreves 6 måneders medlemskap." *min utheving
 12. neon77

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  Fiffig detalj med seddelholdere oppe i hjørnet - rett fra pressa og henges til tørk
 13. neon77

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  @Thor hvilken safe har du? Link? Den høres jo romslig ut (for å si det mildt).
 14. neon77

  Salg av kjøtt

  Øko(u)logisk™
 15. neon77

  Howa Mini-Action-tråden

  @smaug ser du har utgaven med kortere forskjefte enn hva jeg bestillte. Har akkurat fått på plass magasinutløseren på det nye underbeslaget, og det er veldig mye bedre enn orginalt. Designet gjør at magasinutløserfjæra krever mer kraft for å løse ut magasinet. Det eneste som gjenstår nå er å dremle litt ut av åpningen til selve avtrekkeren, har en Timney avtrekker som bygger mer i lengderetningen enn orginalen.
×