Jump to content

dridungen

Members
  • Posts

    392
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dridungen

  1. Noen som har greid å få denne stokken til det norske rike? Beklager at jeg hoster opp en gammel tråd, men behovet mitt er der enda.
  2. Kjøpte originale ruger magasiner med plass til 30 fra søylen tidligere i vår, så de eksisterer. Koster litt, men har ikke slitt noe med mateproblemer heller.
  3. Stusselig med svar i tråden, satser på at det kommer ramlende inn flere skrøner etterhvert. Her klaffet det hvertfall bra den 25.sep. 5 minutter etter å ha kommet på post kommer minstebukken snikende i noe ujevn fart. Kjapp plystring og den stoppet forran det eneste krattet på stien. Heldigvis ble de neste meterene i rolig gange og den hadde et 30 meters utras før den ble liggende. Kvarteret senere ble dachsen sluppet, årets første skikkelige slipp og rundt en tre kvarter senere kom bukken til venstre dgåene i los. Stoppet stadig og kikket seg bak men fikk aldri godvinkelen, så den endte opp med å få ei kule i nakkefestet. Ned som en potetsekk.
  4. Det er nok enklest å finne ut hvor dyrene ferdes når snøen har kommet, prøv å finne kryssningspunkter/chokepoints hvor du kan ha oversikt over flere stier samtidig. Se etter oversiktspunkter hvor du kan sitte med rett vind. År ved mye eikenøtter kan eikeliene være hotspots på postering og snikjakt. Under snikjakt gjelder det å gå lite og å kikke mye. Om du har bekjente med rådyrhund kan gps-sporene gi et nogenlunde hint også om hvor dyrene ferdes.
  5. Tenkte mest på hele sulamitten med justerbar kinnstøtte og kolbelengde på et halvautomatisk våpen. Noen som vet vekta på denne kontra standardstokkene? Kjenner jeg fikk lyst på denne stokken.
  6. Pistolgrep som peker rett vei uten å se ut som en blikkboks ala sparta-stokken. Vil denne være for skummel for jaktbruk?
  7. Fikk melding i dag om at storfuglterrenget mitt ikke lenger er åpent for jakt. Hadde tenkt å ta turen dit i helga med en kompis men nå tror at jeg må skrotlegge storfugljakta enda et år. Skitt jakt til dere resten og hold oss uheldige oppdatert med bilder og skrøner.
  8. Kjøpte halvautomaten min i i 2011 og har siden den gang kun brukt 1/4. På andreskuddet pleier jeg å legge i en patron som skyter litt trangere da jeg bare har tilgang på en choke i et løp. Nå synes jeg riktignok det er artig å teste patroner osv. og har funnet min greie for hvordan jeg kan variere "choke" ved å bytte paron. Som andre har nevnt her ovenfor får man mye gøy skyting for et par tusenlapper.
  9. Har troa i år, har mistet duejakta tre siste årene pga. jobb. Regner med at jaktgudene har samlet opp godt med vilt til meg. Duene ser ut til å ville ned på åkerlappen jeg har terreng på så virker lovende. Klokka vil dere anbefale at jeg sitter i skjulet? Når kan de absolutt første duene komme?
  10. Åkeren jeg har terreng på kommer til å bli bemannet med hagle av grunneier de to første dagene i jakta, etter dette har jeg fritt bruk. Burde jeg vente med å jakte noen dager til presset har roet seg litt eller burde jeg kjøre på med jakt tredje dagen? Har vanligvis best erfaring tidligst i sesongen.
  11. Har selv ligget ved siden mg3 som har fått sporlys/nm62 som har kilt seg i løpet. Mulig mg'pipa er litt mer robust da den ikke ga pipespreng, men tomhylsa ble seende ut om en blomst. Pipa ble kassert etterpå men resten av våpenet ble friskmeldt, inkludert sluttstykke. Om ikke annet ville jeg hvertfall brukt briller under bruk av dette.
  12. Accu-strut skal gå greit å sende igjennom jetcarrier selv om det tar noe tid. Ut i fra bildet ser det ikke ut som det skal kræsje med to-fot heller, men dette tørr jeg ikke å si sikkert.
  13. http://www.l-a.no/nyheter/Skyter-radyr-pa-kirkegarden-31364.html Skyter rådyr på kirkegården
  14. http://www.l-a.no/sport/Fikk-bank-av-banksjefen-30267.html Journalisten Fikk bank av banksjefen (sponsoren) i skyting
  15. http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article6589928.ece Rev lusket opp i barnevogna
  16. Hærverk på Holum skytebane. http://www.l-a.no/nyheter/Skadeverk-pa-skytebane-27469.html
  17. http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6538567.ece Kjemper for våpenforbud SØRUM: 22. juli 2011 ble Sverre Bøseis datter Monica skutt og drept på Utøya. Nå kjemper Bøsei for at det skal bli forbudt med halvautomatiske rifler og pistoler i privat eie
  18. http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article6535142.ece Advarer mot hundepest Hundepest (parvovirus) er påvist av veterinær, og nå jakter man på smittekilden.
  19. Burde vært et alternativ for oss som skal i fremtiden og som sparer for harde livet.
  20. Anbefaler som nevnt ovenfor å ta en kikk på versa max og browning maxus. Sistnevnte er hvis jeg har forstått en videreutvikling av sx3. Men for all del, alle nevnte hagler her er i topp kvalitet. Personlig endte jeg på maxus.
  21. Som regulering av psykiske ustabile som går fritt i samfunnet eller regulering av illegale våpen som kommer inn i landet fra Balkan?
  22. Går lett god for maxusen. Iløpet av få strakser var over halvparten av halvautoene på banen maxuser. Har ikke hørt om noen som har problemer bortsett fra enkelte typer leirdueammo som ikke veksler helt. Full rengjøring tar en halv straks, selv uten kompetanse om halvautomatiske våpen. Rekylen med tunge 12/89-ladninger i maxusen føles som en 24-grams ladning i o/u'rn, munningsvippen er ikkeeksisterende og oppfølgingskudd kan komme fort og gæli.
  23. 1. Ja, hvertfall med SAS 2. Ja, men pakk det i "orginale" ammo-esker. 3. Nei. Husk at flyselskapene nå tar ekstra for spesialbagasje som inneholder våpen/våpendeler. 200 innenlands og 450 utenlands.
×
×
  • Create New...