Jump to content

Bevergnag

Members
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Bevergnag's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. Det ble suksess med dette avtrekket ja. Helt perfekt rett og slett. Det originale gikk i søpla. Måtte frese ut litt i stokken med Dremel og fil.
  2. Jeg returnerte det så jeg har ikke nummeret. Var kanskje magnum da for jeg mener det var en M i betegnelsen. Mange takk for svar!
  3. Ok. Jeg hadde sikkert feil type da. Returnerte det så jeg har ikke modellnummeret. Mener det var en M i betegnelsen. Mange takk for svar!
  4. Er det noen som kan anbefale børsemaker til å tune avtrekket på Brno Model 2E? Timney avtrekk til Model 452 passer ikke.
  5. Timney avtrekk til 452 passer ikke til Model 2E. Forsøkte dette sjøl men hullbildet til pinnene stemmer ikke overens. Tenkte å få avtrekk tunet hos børsemaker. Er det noen som vet om noen flinke på avtrekk?
  6. Fikk Vorn Hjort i posten for et par dager siden. Testa den i går. Gikk 1,5 time på ski inn mot fjellet for å postere på rev. Hadde med boltrifle med Hausken demper, stor SwedTeam vinterdress, votter ,luer, sitteunderlag. Jervehiet hundesekk til foxterrieren og ikke minst Stoney Point skytestokk i den geniale lomma på motsatt side av rifla. Den vinterdressen er ganske stor og volumiøs og jeg stappa den inni sekken. Hadde jeg behøvd mer utstyr kunne jeg hengt det utpå eller under lokket. Vil du ikke ha med så mye så er det bare å smale inn sekken. Lommer og glidelåsløsninger var veldig bra tilpasset slik at man kommer til forskjellig uten å åpne hele sekken. Denne sekken var fantastisk å bære og rommer nok for å postere i kaldt vær. Rifla ligger fjellstøtt uten å vingle rundt. Har Zeiss 3-12x56 med lys og BDC så den har justerknotter på begge sider, og dette var det grei plass til. Dette blir sekken for store rovdyr, rev, hjortevilt og småviltjakt der du kanskje også har et ekstra våpen med. Har alltid hata å gå på ski med våpen, for det er alltid ukomfortabelt uansett hvordan du henger det på deg og det blir alltid konflikt med stavene. Har av den grunn alltid brukt truger vinterstid, men det rekker man ikke langt med. Tror dette må være favorittproduktet mitt dette tiåret.
  7. Ja har dem ennå mener jeg. Er på veg til Sibir og Maraljakt, men kan sende dem etter den 15/9.
  8. Hvor stor forskjellen er kan sammenliknes med å få øresus ved et bratt berg o.l eller unngå det ved at demperen er akkurat det lille mer effektiv. Hadde en Hausken standard med netting for kaliber 6,5 på en Sako 75 i 270. (Viktig da med rette gjenger i forhold til løpet) Dette var veldig effektivt. Har nå en ny Hausken standard som skal være bedre enn den med netting i. Men kaliberet er .308 og demperen må derfor ha større diameter. Ergo dårligere demping selv om munningstrykket er betydelig større i .270-en enn i .308. Hvis jeg skyter med .308 ut av vinduet eller revegluggen så må jeg bruke hørselvern for hvis ikke suser det skikkelig i ørene. Dette var ikke nødvendig med .270-en.
  9. Det er bare å bruke billige blaute kuler slik at reven blir liggende. Skjøt 23 rev i fjor med 308. Siden jeg hadde en bestilling på utstoppingsobjekt så tenkte jeg å skyte en med Jaktmatch. Den ene reven forsvant ja. Helmantel skal aldri mer brukes. Man blir ikke akkurat rik på skinna uansett. Bruker en ladning til alt, så nå går det på 150 grains Barnes TTSX. Lader sjøl og denne kula ekspanderer veldig bra uten at det blir ekstremt. Denne er jo å få "ferdigrulla", men er jo unødig dyr.
  10. NorTeam Engros er nok blant de mest seriøse i bransjen ja. Raske, hjelpsomme, rimelige og med stor lagerbeholdning virker det som. I tillegg er det vel stort sett bare kvalitet de selger. Har handla mye der oppigjennom.
  11. Har jakta i Sunnfjord i 12 år nå og merka i år at det nok var litt mindre dyr å se, men slik det har vært til nå så har det uten tvil vært usunt mye dyr. Det er ikke uten grunn at slaktevektene synker. Det går ikke å vasse i dyr til evig tid. Det er nok bare av det gode å ha færre dyr en del år nå. Resultatet blir forhåpentligvis en friskere stamme og høyere slaktevekter. Mange likte nok de gode tidene da man fråtset i dyr, men personlig kunne jeg ikke fatte at det kunne gå med så mye dyr i lengden. Det gjør ikke meg så mye å jakte litt mer for å få felt hjorten.
  12. Trodde ikke et tospann med malamuter var rette rasen å slippe løse hvis det er fare for å møte andre dyr,fe eller hunder. Hvorfor ikke heller satse på jakthunder?
  13. Hvis noen er interressert i .270 helmantel til fuglejakt så har jeg ei eske med 50 Sako 130 grains kuler med butt nese som er/var kjent for å være blant det ypperste til fugl. Er ikke lenger i produksjon. Mange sverga på den til rev også, men synes selv det er best med ekspanderende på reven.
  14. Intens forskning har vist at skogsarbeid kombinert med åtejakt er en særdeles dårlig kombinasjon. Sitter og glipper allerede i to-tida.
×
×
  • Create New...