Jump to content

Fenre

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fenre

  1. Har ikke lest gjennom alle sidene, men den generelle oppfatningen er dårlig med rype. Her er noen litt fine linker til SSB. Hvor mange som jakter, hvor mange over 16år som jakter i kommunen. Og antall ryper felt fra 01-08/09. http://www.ssb.no/srjakt/ http://www.ssb.no/jeja/fig-2009-08-06-04.html http://www.ssb.no/srjakt/tab-2009-08-06-01.html
  2. Jeg har noe spørsmål ang revejakt. Har nettopp fått tilgang på et jaktterreng med alle rettigheter,helt gratis.Alle bøndene i området har et stort ønske om at jeg skal redusere revebestanden litt. Øst i kommunen har rypejakten vært avlyst 2 år på rad pga liten bestand. Kommunen oppfordrer jakt på rev og mår, de har også ganske greie skuddpremier. Skal en tur i helgen med telt for mer rekognisering og orrfugl. Men hvordan "ser" man etter rev? Området er fjell som går i en U med en dal i midten med vann, en elv og skog rundt.Er også et lite vann oppå fjellet. Så vannkildene er lokalisert. Noen andre spesifikke ting jeg bør se etter?
  3. Hei, opplevde noe av det samme i helgen på andejakt. Jeg ringte til politiet rett før jeg la ut for å forsikre meg om sikkerhetsavstander til bebyggelse og sjenerende støy. Da svarte politimannen at det er ingen regler, eneste man kan bli tatt for er uaktsom våpenbruk. Bebyggelse/mennesker i skuddretning, dårlig sikt og slike ting. Uakstom våpenbruk er jo tildels ett definasjonsspørsmål.
  4. Hei godtfolk.Jeg er førstegangsjeger og har vært litt på jakt forskjellige steder i år og lurer på en ting. Om jeg ser en rev som kommunen har skuddpremie på, og jeg primært kun skal jakte fugl, kan jeg skyte den? Samme med annet småvilt, selv om jaktkkortet sier : li og fjellrype, orrhane og hare. Kan jeg jakte på andre arter eller er det KUN jaktkortet som bestemmer. Syntes det virker litt logisk at grunneieren bestemmer hvilke arter som er jaktbare på området, men det hender at andre jaktbare arter dukker opp som jeg ikke har forfulgt pga jeg er ikke 100% sikker på om jeg faktisk kan. Håper på svar, selv de svar som sier at dette burde jeg vite etc osv.
  5. Har undersøkt muligheter for gåsejakt selv, men det er helt umulig å finne ut noe som helst. Så for meg at de ville være rundt om på øyene i fylket men ingen jeg har snakket med vil gi noen navn fra seg, om de gjør sier vedkommende at det er bedre muligheter hos naboen. Skjønner at folk som har klart å finne en vei gjennom telefon jungelen ikke vil dele, jeg vil helt sikkert ikke delt selv. Men noen hint hadde vært fint, gjerne på ender i samme slengen
×
×
  • Create New...