Sako 30-06 Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Jeg regner med at julefrokosten varierer enda mer rundt om i landet enn julemiddagen og hvordan den lages til. Det hadde vært moro å visst hva folk "må" ha på frokostbordet i jula. Her i huset har vi full julefrokost/brunch først på juledagen. Da serveres: - Grovbrød, rugbrød og vørterbrød med godt smør: Kviteseid- eller rørossmør - Nedlagt sild, hjemmelaget. Minimum er tomat- og sennepssild, men som regel har vi enda en eller to typer til. Gjerne sherry- eller rømmesild, men det avhengiger av hva jeg har lyst til å lage mens vi holder på med silda ei ukes tid før jul - Kokt tunge, hjemmelaget lammerull og plukksylte (hodesylte) laget etter en nesten hundre år gammel familieoppskrift. Sennep og sylteagurk til å ha på sylta settes også fram til den som vil ha slikt. - Leverpostei som varmes i steikeovnen og serveres med sprøstekt bacon og stekt sopp - Brunost og Edamerost På julaften kjører vi en light-variant med bare ost, sild, rugbrød og vørterbrød. Da er vørterbrødet helt nybakt, siden far i huset står opp litt tidlig og baker vørterbrød før resten av familien står opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John A Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Kald ribbe, sylte, rull og lefse, alt er hjemmelaget selvfølgelig. Serveres med godt øl og akevitt. (Det er ingen barn her) Tur i skogen etterpå, det blir med Tubbs i år. God Jul! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
storm Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 MÅ HA!: - Varme hjemmelagde grove rundstykker. - Blautkokte ferske egg. - Selvfiska selvrøykt røykalaks. - Stort glass kald melk. Det er digg det God jul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Rakfisk og gravlaks med passende tilbehør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
45-70gov Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Ribbe. Syltelabber, Lefse og Melk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Jeg må ha: sylte (hjemmelaget av grisehode) kokt elgtunge (hjemmelaget) røkt elghjerte tomatsild (hjemmelaget) leverpostei grov sennep majones det er det jeg MÅ ha på frokost bordet, men det blir somregel satt frem div andre ting Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Østengen Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Ibux. (Morsomt når influensaen ødelegger jula) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BadaBing! Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 (edited) Jeg må ha: Ansjos! Hel type som må renskes selv... gjerne av typen som ligger i en boks med nisser på Uten denne kan det være det samme med hele jula... (som i fjor ) Edited December 25, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steffen Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 *fine rundstykker eller loff *sursild *roastbeef *saltkjøtt *edamerost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Sild! Sursild, sennepssild, madeirasild (rågodt), røykalaks & eggerøre, ost, gjerne en Brie, og en liten bit Selbu blå, ferske rundstykker, og nytrekt KAFFE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rexton933 Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 jeg MÅ ha sirupsbrød med rosiner, sylte, grov sennep og rødbetder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermitt Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 eggesalat og mormors kjøttrull laget etter superduper mega hemmelig oppskrift som mormor har. også sist men ikke minst skikkelig smør! den gjelder forsåvidt for resten av året og Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper-Arne Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Kald ribbe på lefse med senepp. Sylte og lefse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Denne tråden såg eg ikkje før no, var avlogga både julaften, 1. og delvis 2. juledag.. Vel, julefrukost uten følgende, ville ha blitt litt trist : - Skikkelig smør ( meieriets sætersmør eller Kviteseidsmør ) - Heimelaga sylteflesk. - Sjølvsagt god sennep til å ha med sylteflesket. - Heimelaga fårerull, eller rull laga av hjort. ( det blei hjort i år, knasgodt !! ) - Sursild, til nøden sennepsild eller tomatsild. - Grovt, helst heimebakt brød. - Nysteikte baguetter eller rundstykker. - Heimelaga leverpostei. - Babybel, Edamer eller Graddost. - Og sjølvsagt majones, sylteagurk og rødbiter. Då er det jul.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesandberg Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Lettsaltet kokt lammelår og kokt kålrabi på nybakt brød med meierismør og/eller majones. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Det som i alle fall må vere der er grovbrød, kokte egg og ansjos. Røykelaks frå Svanøya bør vere der. Utover det er det kun fantasien som set grenser. Ser ein ting er gløymt til no, som er ei sjølvfølge ved einkvar frukost; Friele frokostkaffe!!!! Uten den faller verden sammen... Å ha god tid til å ete frukost med familien i 2-3 timar, DET er kvalitetstid det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper_block_50 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Skal ikke mer enn to ting til, kald ribbe på maten og grov ovnsbakt leverpostein fra Leiv Vidar. Da er jula i boks og roen kan senke seg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Hjemmelaget sylte! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzzaque Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Her i huset består Julefrokosten som alle andre frokoster av en munnfull møllers tran,3/4 liter kaffe med en skvett mjølk og 3 tjukke rødmix nr3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniper-two Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Fred og ro......komme over at rådyrjakta er slutt. Kan bli deprimert av mindre...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Hjemmebakt brød, sild, god sennep, skikkelig smør, grov leverpostei, edamerost og julesylte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyK Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 dette bruker vi og ha på bordet. oksetunge presset håvost/persesylte/julesylte laget av grisehode rullepølese/av lam, rådyr og hjort sur sild hjemmelaget røkelaks hjemmelaget presset sideflersk/ ribberull og alt dette vi har i julen er hjemmelaget Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stec Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Kald ribbe, medister, lefse, øl og akkevitt. Ribbefett. Sennep. Øl og akkevitt hører absolutt med til frokost førstedag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.