Jump to content

steffen

Members
 • Content Count

  749
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by steffen

 1. tusen takk. når vi snakker om buestreng, hvor ofte bytter du dem ut?
 2. jeg har en 30lb recurve liggende som jeg har mistet strengen til. den måler 63,5" fra ytterst på tuppen, til ytterst på den andre tuppen. når den ikke er spent. hvor lang skal strengen være? noen tommelfingerregel for dette?
 3. dette må være ny rekord i overprising. 2500kr for en 440c kniv, som i mine øyne var ganske stygg.
 4. steffen

  Survivalkniv

  jeg liker nå esee-knivene mine har lyst på en tan -4 og kanskje en av de nye "bushcraft" modellene som kommer senere i år.
 5. hvis du liker gode rimelige kniver, så burde du prøve opinel. ps. hvor kjøpte du victorinox bantam alox?
 6. interessant, takk for tipset. kunne riktignok ikke se den på nettsiden til xxl, ikke det at jeg hadde tenkt å kjøpe en, men hadde morsomt å sett prisen. er vel egentlig selv ferdig med svære kniver.
 7. oransj ffg spyderco delica kom i posten i går.
 8. steffen

  Survivalkniv

  nå er det snart 4 år siden jeg startet denne tråden etter å ha kjøpt en god del kniver de siste årene har man lært litt. hvis jeg skulle svart på mitt eget spørsmål så hadde jeg nok sagt esee-6. når det er sagt, en overlevelseskniv er den kniven man har på seg når en overlevelsessituasjon oppstår. med andre ord, det er ikke hva du har i skuffen men hva du bestandig har på deg.
 9. fikk en victorinox 0.8000.26 i posten i dag, og jeg er storfornøyd. den er ideell til lett lommeknivbruk.
 10. det er verre i Norge. i England kan du bære denne uten aktverdig formål:
 11. jeg har nå funnet min nye må-ha lommekniv. en chambriard le thiers compact. hvis ikke sykkelen jeg skal kjøpe blir altfor dyr, så bestiller jeg chambriard'en om vel en uke.
 12. det kan vi kjempe for oppmykning av våpenloven, det kan alltid bli bedre. jeg foreslår vi begynner med å kvitte oss med våpenregisteret.
 13. nei...den har jeg ikke sett.
 14. i dag fant jeg igjen min benchmade minigrip. fant den under sofaputene, det er der alle små ting jeg mister havner. første plassen jeg sjekket når jeg jeg mistet den for 1-2 måneder siden, men da var den ikke der.
 15. aiaiai...m40a1 og obsidion, dere sparer sannelig ikke på kruttet.
 16. steffen

  Markeder.

  interessant post. jeg gjetter at knivbruken har endret seg, mens tollekniven er den samme. færre og færre har sitt daglige virke på gården eller i skogen, bålforbud i hele den behagelige delen av året, teit knivlov som forhindrer å bære den fra beltet, etc har en 4-6 tollekniver fra helle og brusletto, men det som blir mest brukt er foldekniver og små kniver som egner seg å bære i lommen som f.eks esee izula. dette forklarer selvfølgelig ikke hvorfor folk heller mot rimelige maskinkniver istedenfor handlagde tollekniver. et poeng er at siden de blir brukt til å spikke pølsespyd 5-10 ga
 17. har lest på andre fora at aliexpress har solgt falske kniver, fällkniven f1 bl.a, men også andre merker.
 18. jeg synes at hundehold påvirker hverdagen i så stor grad, at det ikke bør overbevises om.
 19. er ikke medlem, fikk tilsendt et blad en gang, men det hadde for stort fokus på håndlagde kniver i skandinavisk tolleknivtradisjon for min smak.
 20. jeg skulle byttet knivlov med tyskland når som helst. *ingen begrensninger på foldekniver uten lås. *max 12cm blad på foldekniver med lås og ikke-foldekniver *foldekniver med lås kan ikke ha enhåndsåpning. uten aktverdig formål. det virker nok rart at man kan bære en esee-4 men ikke en spyderco dragonfly, men man kan ikke få alt.
 21. kan ikke tenke meg at det skulle bli endringer med tanke på kniver. det er allerede forbudt og bære på offentlig sted, og "voldsprodukter" er ikke lov å kjøpe en gang.
 22. hvis man ikke trenger å registrere våpnene i canada, så ville jeg sett på det som en stor forbedring.
 23. 2 nye kniver kom i posten, mercator og british army knife.
 24. så ikke kjøp den hjemme.
 25. takker for linken. der var det mye snacks, riktignok ikke den jeg er ute etter. en laguiole en aubrac ancestral. likte veldig godt denne: til vel tusenlappen alt i alt, er det ikke noe tenke på. får notere den på listen min.
×
×
 • Create New...