Jump to content

Cesandberg

Members
 • Content Count

  921
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Cesandberg

 • Birthday November 1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva skjer når andre personer skyter med den ? Har du mulighet til å "nullstille" /midtstille siktene og montere den i en Ransom rest for testskyting ?
 2. Cesandberg

  Lee Pro 1000

  He he, det har du faktisk Tom, den og 586 du kjøpte av meg kjøpte jeg på Interarms for dimmepengene mine i 1990. Det var min første pro 1000, jeg ladet nok 20-30.000skudd med den på 900tallet. Litt kjærlig omtanke og vedlikehold samt mekanisk forståelse kommer en langt med.
 3. Cesandberg

  Lee Pro 1000

  Føringskanalen som fører hettene i en bue ned til støtstangen som trykker inn hettene i hylsa er splittet på langs i underkant. Hvis du klemmer denne helt sammen og legger en fibertape på denne når pressa er ny så fjerner du en del problemer med hettemating. Ellers så kan du stive opp tuben med en tynn forhåndsbøyd buet aluminiumskinne i underkant istedenfor tapen, denne kan du feste med dobbeltsidig tape, dette fjerner problemet med at tyngden av disken som hettene ligger i vil prøve å vide ut føringskanalen som hettene føres ned i ved betjening av ladearmen, vask gjerne føringskanalen jevnlig da det legger seg støv fra knallene der. Så lenge føringskanelen holdes helt sammenføyd og avstivet burde det ikke være noe problem med matingen. Har hatt 4stk Lee pro 1000 og har forbannet de en del opp igjennom inntil jeg utførte overstående på en ny presse.
 4. Har hatt tinnitus 24/7 siden førstegangstjenesten, ca 25 år, og har alltid klart å takle det greit trodde jeg. Har alltid skutt mye: 20-40.000skudd i året, men har ikke løsnet særlig med skudd siden 2012-2013, uten at jeg direkte tenkte det var tinnitusen som gjorde det. Fikk kjeven delvis ut av ledd i fjor høst og der er den enda, og da doblet tinnitusen seg, alt ble veeldig vanskelig: fokus, konsentrasjon og generelt overskudd ble fraværende, samtaler og møter med flere personer og støy er drepen. Plutselig forstod jeg hvorfor jeg ikke har hatt lyst /overskudd til å skyte siste årene. Beste rådet jeg kan gi er å ikke gi opp selv om fastlege sier at dette må du bare leve med, for det er en del ting som kan gjøres for å ha det greiere med tinnitus. Her er litt edruelig info om tinnitus etc fra Sørlandets sykehus: http://www.sshf.no/omoss_/avdelinger_/t ... /side.aspx" target="_blank" target="_blank http://www.sshf.no/omoss_/avdelinger_/t ... /side.aspx" target="_blank" target="_blank
 5. Det er helt normalt at våpenet får en asymetrisk rekylbane, dette skjer med både pistol, revolver, hagle og rifle. Det går an å korrigere for dette, men hvis du treffer bra og du kun er opptatt av det pga at du faktisk har mulighet til å legge merke til det, så slutt å tenk på det... med en gang Det er nå en gang sånn at prakti... .eh dynamisk skyting krever full mental kapasitet under øvelsen og da trenger du ikke noe som tar vekk fokus og konsentrasjon. Du kan jo heller få noen på egnede treninger til å filme / kikke på deg når du skyter, og foreslå endringer i grep, friksjonsmateriale på grep etc. Litt videoer av rekylopptak etc:
 6. Skyter du weaver stance, Isosceles stance eller en annen type? Hvor er avtrekksfingeren plassert på avtrekkern?
 7. En del baner bruker kasserte transportbånd i gummi fra knuseverk og steinbrudd. Disse kan du få tak i gratis av og til.
 8. Bruker denne mye i jobben, tåler alt av juling den har fått til nå. http://www.nitecore.com/productDetail.a ... FM9oFJ0x9A
 9. kasserte transportband i gummi fra knuseverk og steinbrudd funker helt topp,
 10. Det er ikke noe problem å sous vide en indrefilet. Fordelen er at du får en filet som er perfekt varmebehandlet tvers igjennom, skulle ikke være noe problem å sous vide den i 2-3 timer på 56 grader (hvis du liker den medium rare), for så å dra den gjennom stekepanna med godt smør på høy varme for å starte maillardprosessen (karamelisering av ytterskorpen) dette gir den perfekte filet, som har samme gjennomstekingsgrad gjennom hele kjøttet og med en smakfull ytterskorpe.
 11. Hørselslegen før offshoregodkjennelse sa til meg at det var de uventede smellene på bane etc fra andre skyttere som var værst, dine egne smell ville vist kroppen selv foreta visse kompenserende tiltak for å takle, uvisst i hvilken grad dette er gjeldende da.
 12. Kan jo ringe disse og sjekke når det kommer på lager igjen: http://www.pvas.no/?PageID=1727 Edit: leste feil, så ikke at det var snakk om løp, men kan jo sjekke med Pedersen V ang løp også.
 13. Tror ikke at rifla beveger seg så mye før kula er ute av løpet: På Tikka .300 min så har jeg en hausken wisper på 1,1kg, den endrer ikke treffpunkt i høyderetning med og uten demper.
 14. den er helt riktig når du skytrer med høyrehand pistol/revolver. Men husk at den kun gir deg retningslinjer for hva som kan være galt, det er ikke en mal som forteller den absolutte sannhet i 100% av tilfellene. Ved links skyting så blir det speilvendt, finnes en slik for links skyting også.
 15. De fleste printere takler å bruke opp til 200g papir slikt som dette: http://www.norengros.no/kopipapir-a4-200g-extra-maestro-extra-5
×
×
 • Create New...