mig16 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 (edited) Jeg sliter med å få posene tett i vakumpakker. Det fungerer bra når det er helt tørt, men med en gang det er fuktighet (vann/blod) i sømmen så tetter den ikke, selv etter flere forsøk. Har prøvd to vakumpakkere nå, Brecom VR-100 og Tre Spade Takaje. Den siste koster 2500 spenn så den burde jo være bra. Kjenner jeg er litt irritert nå, er dette et vanlig problem? Trodde disse maskinene skulle takle fuktighet, de har jo vannoppsamlere. Alternativt, kan noen foreslå en vakumpakker som takler fuktighet? Edited September 27, 2018 by mig16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Couger79 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Har selv en Tre Spader Takaje og sliter med samme problemet. Det enkleste er nok å lage seg en "trakt" av en eller annen billig Ikea plastboks, slik at du slipper å få blod der sømmen kommer når du putter kjøtt i posene. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Gjelder å ha lange nok poser egentlig. Når jeg vakuumpakker vått bruker jeg ekstra lang/stor pose og henger den fra benkekanten. Med en gang væsken begynner å løfte seg, trykker man på knappen for å forsegle. Eneste måten å få det til på, ingen vakuumpakkere jeg vet om som kan sveise helt våt plast. De beste er de som kan tilpasse pumpen til væske, men ofte dyrere, og kan fortsatt ikke sveise vått. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Bruker både Lava og OBH til pakking av kjøtt. Det brukes mest 20x30 poser. Kan ikke si dette har vært noe problem. Hva er det som pakkes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5,56 Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Har av og til hatt samme problem. Da holder det stort sett å tørke av kjøttet med kjøkkenpapir. Litt tungvint plan B: Sette posene med kjøtt åpne i fryseren til yttersiden er frossen. Og deretter kjøre vakuum. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Brett ned sidene på posene før du legger i kjøtt. Svin og fisk får en snartur i frysen før vakumpakking, vips-null problem med væske som trekkes oppover posen. En runde klingfilm funker også. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig16 Posted September 28, 2018 Author Share Posted September 28, 2018 7 timer siden, vavlo skrev: Bruker både Lava og OBH til pakking av kjøtt. Det brukes mest 20x30 poser. Kan ikke si dette har vært noe problem. Hva er det som pakkes? Rått kjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Pakker både elg og rådyrkjøtt uten problem. Må passe på at sveiseområdet ikke blir forurenset. Vreng enten posen eller lag et brett for å legge inn kjøttet med. Pakker også om endel fersk kyllingfilet som er kjøpt i bulk. Denne må tørkes av noe for å unngå at kjøttsafta trekker opp til sveisen. Begge maskinene jeg bruker, kjører vacuumering og sveising automatisk. Om denne prosessen går for sent, dvs vacuumperioden blir for lang, vil det omsider komme kjøttsaft opp i sveiseområdet. Se om denne tiden lar seg justere, evt avbryt manuelt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig16 Posted September 28, 2018 Author Share Posted September 28, 2018 Takker for alle svar! Skjønner nå at det ikke er pakkeren det er noe feil med. Justerer litt på teknikken min, og gjør nye forsøk . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Et triks til, er å brette tørkepapir og legge inn mellom produktet og sveisen. Dette vil fange opp og bremse væskeflyten. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rak Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Jeg forsegler manuelt i det jeg ser væsken begynner å trekkes ut. Har prøvd tørkepapir og andre triks, men funnet ut at manuell forsegling er det enkleste (så fremst det er mulig på maskinen). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekkern Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Er nok brukerfeil dette ja. Har ikke vært borti maskiner som takler fuktig sveis. Brecom Vr100 har en pulse funksjon som gjør det lett å kontrollere hvor mye lift som suges ut og dermed også å unngå fukt i sveisen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted September 28, 2018 Share Posted September 28, 2018 Har en Tre Spader Takaje hvor jeg opplever samme problemet. Etter at jeg begynte å tre posene inn på et rør for deretter å slippe kjøttet igjennom røret ble det bedre men til tross for at jeg har helt tørre sveiseflater og at jeg dobbeltsveiser er jeg ikke helt fornøyd. Syntes at jeg får lekasjer litt for ofte og at maskinen er for treg. Har nå kjøpt en Lava V350. Har ikke fått testet den ennå men regner med at problemet er løst. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Bruker en Lava V100 og den liker heller ikke fuktighet i sveiseområdet. Vi har forsøkt flere måter å komme rundt problemet uten hittil å ha lykkes. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortefot.com Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Hvorfor ikke bare bruke fuktstopperen? http://lava-norge.no/produkt/vakuumposer-tilbehor/vakuumposer/lava-fuktstopper/lava-fuktstopper 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Når jeg har pakket "vått" kjtt har jeg rett og slett puttet steika i en vanlig frysepose først og knyttet denne igjen og så denne i vakuumposen. Kjøttet holder seg akkurat like bra som om det som kun pakkes i vakuumposen. Sier seg selv at sveisen aldri vil bli bra om det er fukt mellom plastsidene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig16 Posted September 29, 2018 Author Share Posted September 29, 2018 2 timer siden, hjortefot.com skrev: Hvorfor ikke bare bruke fuktstopperen? http://lava-norge.no/produkt/vakuumposer-tilbehor/vakuumposer/lava-fuktstopper/lava-fuktstopper God ide ! Takk for link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanPaaSnippen Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 Et enkelt triks som virker greit er å ta en brødpose eller lignende og bruke den til å ta opp kjøttet og legge det i vakuumposen, omtrent som om du plukker opp etter en hund og legger herligheten i postkassen til noen. Lange/store nok poser er også viktig. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.