Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,666
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

jjrckd last won the day on May 29

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

304 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du vil normalt ikke ha problemer med å kamre ei brukt hylse i samme kammer som du har avfyrt skuddet fra. Er ikke ofte jeg helpresser men hadde jeg vært deg så hadde jeg begynt forsiktig og gradvis justert dia slik at du etterhvert nesten presser hele halsen slik du beskriver. Mange vil vel si at en sjal justere dia slik at en setter skulderen litt tilbake men jeg ser ikke poenget med dette.
 2. Godt spørsmål. Først så var det jo trofeavgift. Deretter så skulle jo garveriet ha sitt. Eksportavgift må en jo ha. Også var det frakt da. Og så et fortollingsgebyr, utleggsgebyr og så moms. Alt er jo spredt ut over et års tid og innen en innser hvor forjævlig dyrt det er så er det for sent å snu. Men, hva er nå ei pølse i slaktetida.. Har planer om ny tur til Afrika men de eneste trofeene som blir med hjem er de jeg kjøper i gift shoppen.
 3. jjrckd

  Subkanal

  Stemmer det. Dette er rett og slett en type "squelch". Når begge radioene er justert til samme pilottone så sendes det et signal ut fra radioen som "snakker" og når radioen som "lytter" oppfatter dette signalet så går sendingen igjennom. All annen kommunikasjon på samme kanalen forblir taus. Google vet om du kan bruke pilottoner på F2.
 4. Spiser rått viltkjøtt hele tiden. Tar alltid et par smakebiter ved slakting og når jeg kverner kjøtt. Smaker alltid til kjøttdeigen når jeg lager burgere og pølser. Samme med «røra» til leverposteien. Biff tartar serveres rett som det er til forrett.
 5. Fauven min jager relativt raskt og henger på lenge. Snø og bratt terreng er ingen hindring. Pga farten så har dyrene en tendens til å dra ut i uttaket men det blir ofte turing etterhvert (hos naboen eller naboens nabo eller...). Dummeste bikkja jeg har hatt, lite personlighet men grei familiehund. Jaktmessig så er den litt som en Drever.
 6. Det var derfor jeg nå ønsker å satse på 8x57🤣
 7. Har ikke studert hylsene nøye og er i sjøen nå så har de ikke foran meg men mener å huske at hylseskråningen er noe forskjellig derav ideen om å skyteforme.
 8. Regnet med at den ville komme. Har valgt å bruke samme benevnelse som blandt annet Norma, RWS, Sellier & Bellot, Brenneke, Geco, Fiocchi og Hornady. Mulig disse ikke vet hva patronen EGENTLIG heter;) Men ja, for 6,5x57 så er jo benevnelsen selfvfølgelig "R", ikke "JRS".
 9. Har vært så heldige å få en del 6,5x57JRS hylser som jeg hadde tenkt å size opp til 8x57JRS. Er noe usikker på prosessen men hadde tenkt å gjøre følgende: Size opp halsen til 8mm - Gløde - Lade opp med litt n110+semulegryn+lim - Skyteforme --> Ferdig. Vil dette være god medisin eller burde jeggjøre noe annerledes?
 10. Tusen takk for uvurderlig hjelp @spindrift. Det er en ting til jeg stusser på. Ser at det er et par alternativer når man bestiller. Det ene er "Drill for probe" og det andre er "Wrench/lube". Jeg GJETTER at dette er et hull for termometer og verktøy+smørning for tengene. Er dette noe jeg strengt tatt trenger?
 11. Takk, det hadde vært supert! For 8x57 så ønsker jeg å støpe kuler for trening og ettersøk. Tenker derfor at jeg ønsker relativt høy kulevekt og mulighet for hullspiss. Må kunne lades til temmelig høye hastigheter. Har sett litt på denne https://noebulletmolds.com/site/shop/326-8mm/sc325-180-rf-ai1/sc325-180-rf-ai1-rg2-cavity-gc eller evnt denne https://noebulletmolds.com/site/shop/326-8mm/sc323-178-rf-ah5/sc323-178-rf-ah5-rg2-cavity-gc . Siste er er kanskje litt "på grensen" med kun .323 diameter selv om planen er å pulverlakkere. I .338 Jeffery så er tanken å ha en ren
 12. Sitter ute på Haltenbanken og gjør research på kulestøping. Ser at det er en fordel å slugge de aktuelle løpene før en handler inn tenger og sizer. Har lest om en metode som går ut på å støpe en plugg direkte i løoet men kjenner jeg er skeptisk til dette. Liker bedre tanken på å slå en litt oversizet kule igjennom løpet men ser jo at dette kanskje kan by på problemer da det kan være utfordrende å rette opp kula i kammeret slik at den går rett inn. Hva er standard fremgangsmåte? Hvis det er mest vanlig å slå ei oversized kule igjennom løpet; er det noen som kunne ha solgt meg et per ikke sizede
 13. Av alle tenkelige scenarioer så tenker jeg at en våpenmontert IR er det minst sannsynlige. Det er 2 grunner til dette. 1) IR fastmontert på våpen er veldig uvanlig i Norge. 2) I den grad det faktisk skulle ha vært en IR som er montert på et våpen så er sjansen for at eieren er ute i ulovlig ærend relativt høy og ettersom han utvilsomt kan se din IR så er det lite lurt av han og gjøre seg selv til kjenne slik TS beskriver. En refleksjon fra si en refleks eller et speil som er i bevegelse vil bevege seg selv om lyskilden står stille. Kanske er det en LR? Eller en håndholdt nattkikker
 14. Det trenger jo ikke være det du tror det er. Kan jo være noen som er ute i samme ærend som deg. Folk er altfor engstelige og går til politiet med alle tenkelige filleting. Burde være mye høyere terskel før en rapporterer inn filleting som dette.
×
×
 • Create New...