Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

jjrckd last won the day on March 9 2019

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

262 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For den gjengse skytter så er det vel enklere å vurdere en stige på si 300-400m såfremt målet er og finne godladningen. Noe poenget er jo å finne "sweet spot" hvor munningen er like rundt topp eller bunn av sinuskurven i det den kaster kula og min erfaring er at dette er utfordrende på korte hold da variasjonen blir for liten for gode sammenligninger. Men jo da, hvis poenget er å måle fart og se om ladningen samler greit så holder det jo med 50-100m.
 2. Skyte ladestiger på 50-100m har vel ikke så mye for seg..
 3. Har ingen erfaring med å borre opp hettelommer men da jeg ladet sub i .450 Marlin så erfarte jeg at jeg fikk jevnere hastighet ved å bruke magnumhetter.
 4. Må si jeg har veldig sansen for salting i vakuumsalting. Stålkontroll på prosessen og repeterbare resultater. Eneste jeg stusser på er saltandelen du bruker @Brubakken. 4% slår meg som litt mye? Vil vel etter speking gi 5-6% salt. Sjøvann er vel ca 3,5% og tenker vel at ferdig speket kjøtt burde ligge omtrent der.
 5. Ok. Så du gikk for tradisjonell salting, ikke 4% salt og vacuumpakking slik du ble tipset om?
 6. Hvordan ble saltsmaken? Ville du gjort endringer i mengde neste gang? Jeg mener å huske at da denne metoden ble diskutert på Jakt og Fisikepodden så ble det anbefalt en lavere andel salt.
 7. Tipper de har byttet krutt til noe som gir full forbrenning i kortere pipe. Hastigheten i denne er mindre viktig mtp «utviklet for lyddemper» da den uansett er supersonisk og tilfredsstiller kravet til anslagsenergi.
 8. Har sett de annonsert fra ca 4500kr for slitne eksemplarer og ca 8000kr for eksemplarer i god stand. Hvis siste (og beste) utsalgspris er 18000kr så er vel 9000kr for noe i ny tilstand et greit utgangspunkt også må en slå av basert på bruksmerker og markedets interesse. Jeg mener forøvrig å huske at jeg betalte ca 19k for min HT 2,5-10x50 og jeg mener å huske at 1,5-6 lå noen lapper lavere.
 9. Jeg bruker kun n150 til 8x57 JS/JRS og syntes jeg får veldig jevne ladninger. Ser at jeg bruker samme kruttmengde for Accubond/CC og Oryx og at v0 for de respektive ligger innenfor +/-2 ms. Begrenset datagrunnlag tatt i betraktning så vil jeg si v0 er lik for Accubond, CC og Oryx med samme kruttmengde. Med 44grs N150 får jeg 702ms i kombien og med 48,5grs N150 får jeg 763ms i R93. Col 75mm. Ser at hastighetene jeg får i kombien ligger høyere med en mindre kruttmengde enn hva ladeboka opererer med. Har ikke ennå fått testet Woodleigh men hadde tenkt å ta utgangspunkt i ladedata for Norma Alaska. Håper på å finne en ladning som gir jevn fart rett rundt 700ms.
 10. Bare å søke på vanlig måte. Hvis du får avslag så ber du om en begrunnelse. AG3 saken skal ikke lenger stå i papirene dine hvis den ble henlagt i 2011. Hvis du selv tar opp tidligere forhold så kan du bare glemme å få godkjent noe som helst.
 11. Jeg har tenkt mye på dette og kommet frem til at den enkleste løsningen er en fjernstyrt garasjeportåpner som dreves slik at den får riktig fart. De fleste garasjeportåpnerene har en "innlæringsfunksjon" hvor en manuelt kjører motoren til endeposisjonene og motoren vil i ettertid kjøre samme lengde begge veier. Sett et trinsehjul i riktig størrelse på åpneren og du har en viltmålbane du kan sette opp hvor du måtte ønske. Ser en får brukte portåpnere på finn.no fra ca 500kr.
 12. 100grs amax med v0 tett på 1100ms blåste rett igjennom gongen på 230-ish meter. Har ingenting med utfrrsingen å gjøre.
 13. Haha! Akkurat det jeg måtte også🤣
 14. Kjenner ikke denne men har HD-R utgaven som jeg er strålende fornøyd med. Har også hatt en eldre Leica uten rangefinder. Må si jeg liker optikken til Leica veldig godt og kikkert med rangefinder til denne prisen er jo ikke så mye å lure på. Løp og kjøp:)
 15. Gongen på @Ruger #1 sitt bilde #1 var noe rask som ble promotert her inne på kammeret og som ble solgt på diverse langholdsnettsteder. Det store hullet i midten skyldtes utmatting. Kulehullene var fra en noe stresset 100grs amax i 6,5mm. Samme kula i samme fart har blitt brukt på blindflensen uten at sistnevnte tok skade. Her er flere bilder Hardox gongen fra før den ga helt opp.
×
×
 • Create New...