Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

jjrckd last won the day on April 29

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

154 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jjrckd

  Salg av kjøtt

  Uavhengig av om det lar seg dokumentere eller ei så tenker jeg at det er avhengig av hvor hjorten fødes, lever og skytes om den kan kalles økologisk eller ei. På holmen hvor jeg bor beiter hjorten på overflatedyrka jord og innmarksbeite så godt som hele året. På vinteren lager den hull på rundballene og spiser seg mett herfra. Etter min oppfatning av konseptet "økologisk mat" vil ikke kjøttet fra disse dyrene kvalifisere. Kjøtt fra hjorten jeg skyter oppe i tregrensen på fastlandet er på den annen side er så økologisk som kjøtt får blitt. Utgangspunktet mitt for at jeg reagerte på denne henvendelsen i utgangspunktet har lite med hvorvidt hjortekjøtt er økologisk eller ei. Da henvendelsen etterspør ingen form for feltkontroll på kjøttet og det hele lyder litt i overkant idealistisk så tviler jeg på at denne økobutikken besitter de rette godkjenninger fra mattilsynet for oppstykking og videresalg av kjøtt. Hvis de hadde hatt sitt på det rene og et konsept med en viss omsetning så ville det vært mer fornuftig å skaffe råvarene fra profesjonelle tilbydere. https://okologisknorge.no/oekoguiden/varer/vilt/
 2. jjrckd

  Salg av kjøtt

  Vil ikke tro at hjort fra bøen er noe mer økologisk enn kua den beiter sammen med nei..
 3. jjrckd

  Salg av kjøtt

  Jeg har mange ganger opp igjennom årene blitt spurt av diverse bekjente om jeg er interessert i å selge kjøtt. Det har jeg aldri vært men har ofte heller gitt bort kjøtt til de som har spurt da det sjelden har vært forespørsel fra mer enn 1 - 2 personer pr år og det ikke har vært snakk om store mengder. I år derimot kan det se ut som om jeg vil få ALTFOR mye kjøtt til eget forbruk og jeg har luftet for de som tidligere har spurt at de kan komme med bestillinger så skal jeg se hva jeg klarer i løpet av høsten. Dette resulterte i at jeg plutselig fikk følgende forespørsel fra en ukjent person: Min umiddelbare reaksjon var WTF? Finnes det butikker i Norge som selger ukontrollert kjøtt fra mer eller mindre tilfeldige jegere? Deretter slo det meg at denne økobutikken jo muligens kunne ha sitt på det rene og at de har de nødvendige godkjenninger fra mattilsynet på plass. Avfeide så umiddelbart denne tanken og konkluderte med at dette må jo i beste fall være temmelig tvilsomt! Er det noen som kjenner til denne økobutikken i Oslo?
 4. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Nå har finn.no sine forslag til meg stort sett vært preget av pickuper, våpen, jakthunder og gårdsbruk de siste årene så jeg må innrømme at jeg løftet litt på øyenbrynene da denne dukket opp på "Anbefalinger til deg".
 5. jjrckd

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Det har du helt rett i. En kan også med bakgrunn i forskriftene dokumentere at det ikke finnes kaliberbegrensninger for skyting på feltmål og løpende villsvin. Det samme gjelder løpende elg selv om motparten kan hevde det motsatte med bakgrunn til henvisning til forskriftens kapittel 4.2. Lykke til med søknadene! Edit: Ser at det heller ikke er kaliberbegrensninger for geværbaner utformet i henhold til forskriftens kapittel 4.8.
 6. jjrckd

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Utfordringen her er at det i forskrifter om anlegg av, kontroll med og godkjennelse av sivile skytebaner (datert 1 juli 1988) spesifiseres at det kun er tillatt med kaliber mindre enn 12,7mm. At dette i sin tid var en henvisning til kaliber .50 BMG er det vel liten tvil om men pga forskriftenes upresise defenisjon har det nå blitt 12,7mm. Hvis en ikke klarer å få en tungtveiende uttalelse om at forskriften viser til .50 BMG så tror jeg en vil slite om en da ikke har tilgang til militære skytebaner. https://www.dfs.no/globalassets/documents/skytterkontoret/avdelinger/anlegg/dokumenter/forkrifter_anlegg_1988.pdf
 7. jjrckd

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Hvordan defineres «større enn 12,7x99» i denne sammenhengen? Er det kulediameter, hylselengde, anslagsebergi eller en skjønnsmessig kombinasjon av de tre?
 8. jjrckd

  Hjorte jakt i terreng på vestlandet

  Der jeg jakter, sogn, har brunsten såvidt startet.
 9. jjrckd

  Innkjøp av strihåret dachs

  Den enkleste måten å få ei god rådyrbikkje på er og starte med et best mulig utgangspunkt. Bruk tid på å finne 2 - 3 seriøs oppdrettere som avler på bikkjer med de linjene du er ute etter. Sett deg deretter opp på venteliste hos disse. Mens du venter kan du bruke tiden på å finne ut hvordan en best mulig trener en valp. Kjøper du valp fra "han nedi gata" som har ei god tispe som han skyter en del rådyr for kan du selvfølgelig få en god hund selv men det blir litt mer sjansespill. Bruk heller tid og betal det det koster. Jeg har selv bommet på hund da jeg fikk bråhast med å skaffe meg jakthund.
 10. Nais! Skal bli artig å høre hvordan det gikk med prøveskytingen:) Jeg må vel innrømme at bruksområdet hadde blitt litt større med en glassfiberstokk enn med en trestokk. Frister liksom ikke akkurat å drasse rundt på en custom trestokk når det regner som f.. Men, på den annen side, det er jo noe helt eget ved tre da.
 11. Nei, hva skal jeg si? Rifla har vært i Afrika og fått ilddåpen. Godt fornøyd! Akkurat nå er den hos Rafdal og får en liten justering på noe småplukk etter at ting har gått seg litt til samt montering av ghost ring (krevde litt tilpassing så rakk ikke tidligere i år). Fikk ikke helt gang på .338 ladningene pga hylseklebing. Har landet på at dette skyldes hylsene så har bestilt nye fra Quality Cartridge i USA. Får de vel utpå nyåret. I tillegg sliter jeg med at .404 diene presser hylsene altfor hardt. Det er så jeg nesten ikke får ut igjen expanderen etter pressing. Leser at andre har samme problemet i .404 så har kommet frem til at jeg skal bestille custom dier fra Hornady men har ikke fått ut fingeren ennå. Hvordan går det med .404 din?
 12. jjrckd

  RWS Doppelkern

  Er det noen som har erfaring med RWS DK? Tenker da på de vanlige, effekt og kjøttødeleggelse.
 13. Nå er det vel slik at de ladninger som gir høyest fart i langt løp også gir høyest fart i kort løp hvis det er fart som er målet.
 14. Kassa mi sprakk på akkurat samme sted.
 15. jjrckd

  GS custom bullets

  @Vektor her på kammeret produserer jo kuler. Du kan jo høre med han.
×