Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

jjrckd last won the day on April 29

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

166 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jjrckd

  6,5x55 - Coal og friflukt spm.

  Min erfaring er at VV opererer med for stor col for en del kalibere i sine tabeller. Viktig å sjekke!! Når det er sagt så er jeg ikke veldig opptatt av friflukt utover det at jeg vil vite at jeg har det. Ligger vel typisk på mellom 0,5 til 2-3mm litt avhengig av kaliber og kule. I 6,5-284 (med forlenget kuleskråning) og 100grs amax så er vel hele kula godt ute av hylsehalsen før den treffer bommene uten at dette påvirker presisjonen (5 skudd med s-s på 9,3mm). Med 140grs scirocco og godt med krutt i hylsa har jeg 0,5mm friflukt i samme kaliberet.
 2. Løp og kjøp: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=133017224
 3. jjrckd

  toppjakt på skogfugl, når i sesongen?

  Kom over en tiur på topp i et tre som stod igjen ute på en hogstflate for 2 uker siden. Helt bart på bakken. Var på rådyrjakt og bikkja var i los så registrerte ikke at den satt der før den gikk på vingene. Hadde jeg vært i nærheten av å følge med i trærne så hadde jeg hatt gode sjanser med rifla. Ellers så er forøvrig erfaringen min at 2 våpen bare blir styr. Like greit å investere i en kombi eller drilling med en gang.
 4. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Hvis du sier 20k for ny stokk så nærmer man seg vel noe.. Kan liksom ikke kjipe seg til med emnet og tilpasningen er i høyeste grad custom så pengene går fort. MEN, selger hevder at rifla har blitt bygd om til links. Kanskje finnes fortsatt originalstokken et sted bare selger blir gjort oppmerksom på at han må lete litt?
 5. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Mekanismen er rechts og stokken er links. 40k slår meg som dyrt. En linksskytter vil ikke klare og effektivt betjene mekanismen og en rechtsskytter vil måtte få bygd en ny stokk.
 6. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Klarte jo ikke å påpeke at en ville trenge ny kolbe for "konvertering". Fikk da følgende svar: Jadda.. Mekanisk så kan jeg ikke se at det skulle kreve noen ombygging. Avtrekkerne sitter jo der de pleier og mekanismen er jo allerede bygd for å betjenes av høyre hånd. Lurer VELDIG på hvordan han her har endt opp med dette våpenet.
 7. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Sendte en melding til selger, her er svaret: Fra Lars prisen er 40´ .. det er billig i forhold til nytt.. da må du opp på 3-4 ganger´n ... men klart det er litt penger dette og.. det er noe mekanisk .. fikk beskjed på at dette ikke var vanskelig å få gjort.. skjønner meg ikke så mye på dette ... bruker børsemaker som kan sine ting .. sikkerheten er viktig. nydelig våpen for den prisen ihvertfall.
 8. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Vil tro det. Ut fra tekstens ordlyd gjetter jeg at selger ikke har peiling. Arvegods? skulle nesten ønske jeg skjøt links..
 9. jjrckd

  Dagens annonse på finn.no

  Selger oppgir ikke pris men antyder at det er billig. Mulig kupp? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=134591819
 10. Nå er det jo kunstig belysning av målet som er forbudt, ikke belysning av retikkelet. Skjønner ikke den tenkte problemstillingen. skulle det bli mer enn 4 svar i denne tråden så ber jeg på forhånd om at moderator sletter innlegget mitt slik at jeg i ettertid slipper å gremmes over å ha deltatt i en debatt rundt dette.
 11. jjrckd

  Forsvunnet hos politiet

  Da en kompis etter mye om og men fikk igjen rette til å eie våpen etter at han var blitt anmeldt av ekskjerringa viste det seg at politiet ikke lenger hadde kontroll på ett av våpnene. Han fikk derfor låne et annet våpen fra beslagsrommet. Etter 3-4 uker dukket riktig våpenet opp igjen. Syntes dette er så utrolig useriøst at hadde det ikke vært for at jeg vet at det er tilfelle så hadde jeg hatt store problemer med å tro det.
 12. jjrckd

  Kan man kle på seg jaktbua?

  Problematikken med CO fra noen skarve stearinlys under fjellduken blir vel i værste fall teoretisk så lenge nesa er utenfor duken... En leirkrukke med passe sittehøyde plassert opp ned over det nødvendige antallet stearinlys (husk luftespalte mellom bakken og krukke slik at lysene ikke kveles) er både brannsikkert og superbehagelig på kalde poster. Anbefales. Ellers så funker gravlyset bra men har en lei tendens til å velte og slukne når en flytter på seg.
 13. jjrckd

  Kjøpe kuler fra USA

  Jeg har kjøpt flere ganger fra reloadinginternational.com. Null stress.
 14. jjrckd

  Snellert avtrekk drilling

  Har en Krieghoff drilling med tilsvarende skrue. Her er det enten avtrekkerposisjon eller kryp (husker ikke helt...) som justeres med skruen, ikke snellert. For å justere snellert måtte børsa til børsemaker. Begynner å bli en stund siden men mener å huske at det ikke kostet allverden. Sålenge snellert fungerer hos deg men skuddet ikke går så tenker jeg at det er selve avtrekket som er problemet, ikke snellertmekanismen. Prøvd å åpne, rengjøre og smøre?
 15. jjrckd

  Lokkefor til rådyr

  Hva mener du? Det er like forbudt å fore hjortedyr som det er å legge ut saltstein. https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/skrantesjuke__cwd_/tiltak_for_aa_begrense_spredning_av_skrantesjuke_hos_hjortevilt.23384
×