Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,478
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

jjrckd last won the day on March 9

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

228 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jjrckd

  Investere 200 000

  Har skumlest fra start.. Med 200k på en bufferkonto har en nok til å dekke de fleste uforutsette utgifter uten at en må fly til banken eller pådraseg dyr kredittkortgjeld. Dette forutsetter seff at man er flink til å fylle på igjen når en bruker ellers så er de fort borte (veldig fort). Kanskje vil en til og med bli inspirert av å se at en har et "større" beløp stående på konto slik at en begynner å spare for å øke beløpet. Tror gevinsten av målrettet sparing er LANGT større enn hva en vil oppnå ved investering.
 2. jjrckd

  Investere 200 000

  200k er ikke veldig mye og vil dessverre aldri generere noen formue. Putt de på en bufferkonto eller bruk de til å nedbetale lån slik at du får litt mer penger i hverdagen.
 3. Alunskifer. Det gir den ekstra god kill-effekt pga radoninnholdet.
 4. Har bare skummet igjennom denne men kan ikke se at den nevner hvordan avtrekksvekten endres (kun avtrekksvekt på snellert og endring i vandring på trykkpunkt). Mulig jeg overså noe...
 5. Har gjort samme justering som TS er i ferd med å gjøre men endte opp med å plundre litt før jeg ble fornøyd. Husker ikke årsaken til plunderet men det hadde noe med det faktum at det er 2 justeringsskruer å gjøre. I tillegg til den som TS nevner så sitter det en bak avtrekkerbøylen. Husker ikke i farten hva de forskjellige skruene gjorde men den ene justerer kryp/vandring og den andre justerer avtrekkervekt. Hvis du skal justere avtrekket skikkelig så må begge justeres. Safremt du finner ut hvilken skrue som gjør hva så kan finne info på fremgangsmåte på justering på youtube (har selv brukt varianter av både Timney og Remington). Edit: Normalt er inn hardere og ut lettere men hvis du ikke justerer "krypet" i samme slengen så kan du fort få farlige situasjoner. Noen ganger må du gjøre en gradvis tilnærming ved 2-3 justeringsrunder før du oppnår ønsket resultat uten uønsket bivirkning (hane som faller ved slag mot låsekasse).
 6. jjrckd

  Afrikalektyre

  Såfremt jeg ikke har oversett noe så finnes det ikke en tråd for anbefalt Afrikalektyre. Hvis jeg skulle ta feil så er det bare å legge tråden død umiddelbart. Av mine favoriter så vil jeg først og fremst anbefale "White Hunters" av Brian Herne. Hvis en ikke får umiddelbar afrikafeber etter å ha lest de første sidene av denne boken så er det ikke mye håp.. https://www.amazon.com/White-Hunters-Golden-African-Safaris/dp/0805067361 Dernest så vil jeg anbefale en bok som ikke har noe med jakt og gjøre men som ikke er mindre fascinerende av den grunn, nemlig "Into Africa" av Martin Dugard. https://www.bokkilden.no/afrikansk-historie/into-africa-martin-dugard/produkt.do?produktId=140279 Siste anbefaling i denne omgang er "Poached" av Rachel Love Nuwer. En kontroversiell anbefaling på kammeret.no mtp på både tittel og innhold men uansett en grei bok man burde lese. Forfatteren har klart å lage en god bok som fokuserer på truede dyrearter og problematikken rundt dette uen at jakt og jegere har blitt fremstilt som selve problemet. https://www.amazon.com/Poached-Inside-World-Wildlife-Trafficking/dp/0306825503 Utover dette så syntes jeg bøkene til J.A Hunter er utrolig spennende. Samme med Hemmingway sine bøker fra Afrika (vel, Hemmingway er uansett bra til tross for hans hang til mindreårige gutter...). Ser frem til å høre hva andre leser.
 7. Svemko quick mount er det du vel egentlig trenger..,
 8. Det enkle er ofte det beste. Bruk oppskrift for bankekjøtt (Google) og kjøtt med lik tilberedningstid (skank, beste alternativ, 6t, nakke, nest best, 4-5t, bog, 2-3t og bankekjøtt (fra lår) ca 1t. Også det @Ruger #1 sa. Skank og nakke kan nesten ikke få nok varme, de andre blir tørre med for mye varme. Nesten alt blir seigt med for lite varme. Servert med hjemmelaget potetstappe (mandelpotet som kokes uten salt, nok fløte, nok smør, hvitløk, passe med salt, pepper, sitronsaft og en del revet parmesan) og noen dampede grønnsaker så har du en sikker vinner.
 9. Så det er det "oppfinnelsen" er, sag for kutting av gliper i helsveist skinnegang. Genialt!
 10. I tilfelle en skulle ha en jernbane i bakhagen så kunne kanskje dette vært noe? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=155286206
 11. https://soundscope.no/ Du må ha separat klinke for å snakke.
 12. Øreplugger fra Starkey og teleslynge fungerer utmerket!
 13. jjrckd

  Trangt kammer

  Det spørs om du ikke er inne på noe her. Takk for input!
×
×
 • Create New...