Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

jjrckd last won the day on March 9

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

223 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det jeg har blitt fortalt er at vmax etterlater seg et sylindrisk relativt stort hull igjennom rådyret såfremt en ikke treffer større bein. Størrelsen på sårkanalen er selvfølgelig en estimering men vi har vel alle sett lignende resultater fra tid til annen. Resultatet fra vmax ladet riktig skal være knall og fall og pene slakt på rådyr. Opphavet for påstanden er ansatt av njff og holder kurs som er relevante mtp evne til å vurdere kulas effekt på vilt så jeg tar hans uttalelse og vurdering for god fisk.
 2. Jeg var i utgangspunktet like skeptisk som deg men dette kommer fra en som vet hva han snakker om. Høres jo brutalt ut med et regelrett hull tvers igjennom dyret men han hevder at det kun er snakk om å skjære rent rundt sårkanalen og at det overhode ikke blir blodslått. Med rett skuddplassering så mister man kun noen gram med ribbe. Bakgrunnen til kompisen er at han jobbet med viltforvaltning i utlandet. Der brukte de 270vm med vmax ladet til max. Resultatet var komplett ødeleggelse på inngangen og null ødeleggelse på andre siden (kula eksploderte og stoppet i bukhulen). Etter at han flyttet hjem til Norge og startet med å eksperimentere med vmax i .308 så fikk han den (i følge han selv) uovertrufne effekten som beskrevet. Selv bruker jeg amax ladet til max på skadefelling av gås og opplever total ødeleggelse. Kan ikke skjønne hvordan dette kan virke på rådyr men innser jo at der gjør det. Ut fra effekten jeg ser fra amax på gås så har jeg problemer med å tro at vmax skal være nevneverdig mye sintere.
 3. Her er info fra kompisen, ser at jeg tok feil på hastigheten (må vel sies å være høy), avstår å kommentere diameter på sårkanal.
 4. Skal få mer info på vmax så kommer tilbake til denne, tar ikke sjansen på å legge ut andrehåndsinformasjon uten først å verifisere dette (hastigheten jeg tenker på, har lyst til å skrive hva v0 kompisen bruker, må bare dobbeltsjekke at jeg husker riktig). Amax ble vel i sin tid her på kammeret kåret som den ultimate rådyrkula av brukere som @Roe og @Poacher om jeg ikke husker helt feil. Mener at @Roe hadde skutt et tresifret antall rådyr med denne kula men mulig jeg husker feil (på antallet altså). Vet at flere har brukt 140grs amax i 6,5 på hjort med meget gode resultater.
 5. Amax og vmax fungerer ganske likt. Begge eksploderer i høy hastighet men funker i moderate.
 6. Kødder du nå? Jeg har nettopp fått en advarsel for personangrep fra moderator fordi jeg omtalte deg på med ord som småbarn bruker i sin dagligtale. Må si jeg har veldig lyst til å gjenta ordet men begrenser meg til å si at jeg ikke har så høye tanker om deg. Siden det tydeligvis er så viktig og mange av forumets brukere har problemer med å skjønne innlegget så la meg få liv til å omformulere. Vmax i moderate hastigheter ekspanderer raskt og gir en rett, men liten, sårkanal og minimale ødeleggelser.
 7. Hvis du ikke har noe mer konstruktivt og bidra med i en ellers seriøs tråd så burde du kanskje la være å kommentere?
 8. Har en kompis som vel er det nærmeste en kommer yrkesjeger i Norge. Han sverger til vmax ladet til moderat hastighet på rådyr. Sier han får en 5cm diameter sårkanal tvers igjennom dyret og null blodslått kjøtt. Bruker kun .308.
 9. Ble skutt 3 dyr med naturalis hos oss i fjor. Det ene gikk i bakken etter 2 skudd, ett ble påskutt 1 gang på første posten (godt treff), 2 ganger på en annen post (godt treff på første skudd og dårlig på andre) før det ble avlivet etter et 400m langt ettersøk (oryx). Tredje dyret fikk godt treff på posten men ble avlivet etter et kort ettersøk (oryx). Mulig det var tilfeldig men kjenner jeg er veldig skeptisk til naturalis.
 10. Hmmm.... mistenker at riggen må ormes om.
 11. Min erfaring er at hjemmelading ikke lønner seg hvis det kun er økonomien som blir vurdert. Mine utgifter relatert til skyting har skutt i været etter at jeg begynte å lade selv. Hadde ALDRI trodd at jeg kom til å bruke så mye penger på annunisjon før jeg begynte å lade selv. Når det er sagt, veier en det opp mot verdien av økt kunnskap, forståelse og innsikt samt den naturlig medfølgende økte interessen for skyting så er det helt klart verdt det!
 12. Har et sett med pene 30mm Leupold QRW medium ringer (h: 24mm, bygger 9mm mellom base og kikkert) som jeg ønsker å bytte i lave ringer av samme merke og kvalitet. Kontakt på PM.
 13. Da jeg var maskinarbeider tilbake i nittenpilogbue så monterte jeg ei STR pipe i ei m98 kasse. Har i ettertid hørt at dette ikke går men har selv skutt mange rådyr med denne komboen. Hvis en ikke ønsker å ligge i grenseland mtp gjengene så kan en løsning ville selvfølgelig være og benytte anledningen til å skaffe seg ei Heen muffe eller lignende.
 14. jjrckd

  Metal tråden

  Er ikke så glad i denne ballade-driten men denne låta er vel noe av det bedre i sjangeren..
×
×
 • Create New...