Jump to content

jjrckd

Members
  • Content Count

    1,707
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

jjrckd last won the day on May 29 2020

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

327 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ikke fullt så bløt nei. Holder godt sammen og ga gjennomskyting på alle dyrene jeg skjøt i fjor (16 stk). Pene slakt. I JRS så ladet jeg til v0 på 716ms. I JS så ladet jeg til 763ms. For sånne som meg som bryr seg om sånt så ser Woodleigh kula bedre ut enn Oryx. Billigere er den også.
  2. Ville testet Woodleigh RN også. Hvis du får til samskyting med den så har du ei mye bedre kule enn Oryx.
  3. Hu er temmelig altetende så det hadde sikkert funket det også..
  4. Flaska som kjærringa har liggende i nattbordskuffen funker bra.
  5. Lenge siden jeg jaktet duer med salong men erfaringen var at skudd i maskinrommet fungerte bra med vanlige kuler (dvs ikke hullspiss).
  6. Du kan etter gjeldende regelverk kjøpe 6 stk identiske rifler i samme kaliber hvis du vil.
  7. Hva med å bytte de når de begynner å bli dårlige? For meg er dette når halsbåndet ikke lenger klarer 2 hele jaktdager uten at jeg skal måtte bekymre meg for å gå tom. Som en slags referanse så vil jeg si at det burde kunne være påskrudd i minst 20 timer på den oppdateringsfrekvensen du bruker på jakt uten å gå tom. Skru på og sjekk status jevnlig utover påfølgende dag. Er det fortsatt liv etter 20 timer så vil jeg si at det er ok. Må seff testes i temperatur som er representativ for når du jakter.
  8. Å jo da. Har du blitt anmeldt ila siste 5 år så vil dette komme opp når de søker på deg. Avhengig av hva anmeldelsen gjelder så kan dette ha innvirkning på en våpensøknad.
  9. Det kan være saker som ikke står på rullebladet. Henlagte anmeldelser siste 5 år feks.
  10. Hva er vekten på denne rifla?
  11. Du må nok regne med å måtte bygge en customdemper. Enten med uvanlig liten dameter eller med id offset ift od.Burde ikkeværenoeproblem. Hva er planen nårdu skyter med hagleløpet noedu jo som regel gjør oftere enn rifleløpet? Aktive hørselvern?
  12. Jeg skjønner ikke hvorfor en tar seg bryet med å skrive merke på søknaden? Som tidligere nevnt så har jeg flere ganger strøket over kaliber og påført nytt kaliber på godkjent søknad. Har aldri opplevd at det har blitt stilt spørsmål ved dette og har alltid fått våpenkort i posten. Når tante blå vurderer en våpensøknad så tar hun kun stilling til om du tilfredstilker kravene til å inneha et våpen. Om du i ettertid ombestemmer deg og kjøper et annet merke og kaliber som tilfredsstiller kravene for den opprinnelige søknaden så er dette helt greit. Skriver du rifle, Mauser og 8x57 men ender opp me
  13. Jeg fyller aldri ut annet enn våpentype og kaliberet i søknaden, den blir uansett godkjent uten fabrikat/løpslengde/etc. Hvis jeg finner ut at jeg vil kjøpe et annet kaliber enn det jeg har søkt på bare stryker jeg over kaliberet i den godkjente søknaden og skriver inn det nye. Har aldri opplevd at dette har vært et problem.
  14. Den aktuelle kanonen ble i lagd av min bestefar og er dreid ut av en 30mm aksling i et ukjent rustfritt materiale. Den fikk en id som pussig nok akkurat får plass til en klinkekule.. Kanonen er nok solid nok men det er kanskje lurt å la fornuften seire her..
  15. Etter å ha drevet med hjemmelading i 10+ år samt diverse våpensalg så har det hopet seg opp med diverse ammunisjon som jeg enten ikke vet hva er eller som jeg ikke lenger har bruk for. Har nettopp hatt en real økt med med kulehammeren mens jeg mimret om barndommen da vi klipte opp rødfis og lagret kruttet i norgesglass. Etter at jobben var gjort så sitter jeg nå igjen med en del krutt som jeg tenkte jeg skulle destruere så raskt som mulig (et par spiseskjeer av gangen i en saluttkanon). Kruttet er en god mix av n150, n160, n560 og n570. Vil dette la seg kunne bearbede slik at det får samme eff
×
×
  • Create New...