Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg mener at jegerprøven fungerer fint slik den er pr. nå, om man ser på den som et fundament du kan bygge videre på. En kort, greit tilgjengelig prøve du tar for å vise at du kan følge med, før du så kan gi deg i kast med et liv som jeger og bygge videre på det med egne erfaringer. Da jeg tok prøven syntes jeg det ble litt vel mye om bekkasiner, myriade festlige ender og irsk setter, men det er nå grei kunnskap å ta med seg videre. Kurset bar preg av godt og sunt fokus på sikkerhet (med tanke på artsbestemmelse, håndtering av våpen, jakttidene på de forskjellige arter), hvordan skaffe seg jakt (med konkrete eksempel i det lokale JFF) og en veldig enkel innføring i utstyr - så vidt jeg husker fikk vi demonstrert en Remington 700 og en Silver Pigeon når vi "tørrtrente" i klasserommet, så ikke noe briefing med svindyrt råflott utstyr som gjorde at folk kunne få inntrykk av at det var en særlig høy terskel for å komme igang med et jaktliv. Så fikk vi noen skudd med rifle og noen med hagle på bane, og det må vel holde for å gi folk en anelse om hvilken ende av børsa du helst bør holde i. Når vi da var nærmere 30 kursdeltakere og kun hadde en instruktør, vil jeg påstå at vi fikk en fin innføring i det å drive jakt, og at Bodø JFF fortjener all ros. ...Men med det sagt er jo folk engang folk, og å utelukke at det finnes folk som farer med usannheter og vranglære, og attpåtil slumper til å være instruktører går ikke an. Likevel er det inntrykket jeg har fått av NJFF det av en organisasjon med flere dyktige og levende engasjerte mennesker i.
 2. Joda, i '17. Stort sett samme opplevelsen òg. Det er nok bare å smøre seg med tålmodighet og vente. Jeg fikk bare noe tåkeprat da jeg ringte og purret. Nå er det riktignok kommet en forklaring på nettsiden deres: Du kan jo forsøke å ringe dem. https://wp.roedale.de/en/hauptmenue/topmenu/contact/
 3. Nei, nå synes desverre tilbudet å ha gått ut, men lenken til det er her: ...Men erfaring tilsier at den kommer nok igjen.
 4. Jeg har en Weatherby Vanguard S2 Backcountry som er en Howa 1500 med noen fordyrende innretninger, og den kan jeg varmt anbefale, særlig nå som XXL kjører kampanje på den med en Zeiss-kikkert. Dette om at demper nærmest skal være påkrevd mener jeg er noe opphauset, og gjenging pluss demper koster heller ikke allverdens. Egentlig en bunnsolid rifle som den er, men så kom der en overivrig nisse med en Dremel til og smalt på nytt underbeslag for å kunne bruke tunge AICS-magasiner, byttet ut den kjekke stokken med en GRS-sak, og så står der en Zeiss månekikkert i stor og tung montasje på. Å kalle Weatherby og Howa for enkle sjelløse Toyotabørser er vel kanskje litt treffende, men jeg må parafrasere salig hr. Vigen: Din kjekke Blaser er lys som en vår, dens boltgang er som silke fin, – min japsebørse den var grov og hård, men den var nu alligevel min. Selv om jeg nå har fått noe penger mellom hendene så det ikke er utenkelig å kjøpe ny Blaser eller Sauer fra (nest) øverste hylle, må jeg nesten si meg enig med @spindrift - Det er så bortinatta kjekt å ha en real bruksbørse du kan dra med deg om du skal på havet eller krype i snøen at den blir nok ikke den første jeg selger.
 5. Om du kjøper deg Sako Quad, bør du belage deg på at stokken kan være litt i korteste laget for en voksen mann, og boltgangen er liksom ikke så allverdens heller. Ikke akkurat som å dra en død mann gjennom et grustak, men heller ikke smørglatt. Jeg har riktignok bare tunge løp til min, men på dem virket blåneringen å være tegnet på med tusj. Fikk egentlig ikke noe særlig åttetusenkronersfølelse av den børsa, nei. Men trøste og bevares, jeg skyter greit med den, og løpsbytte er gjort på null komma svisj.
 6. Jeg kjøpte meg en Kuiu Venture 2300 med dertilhørende geværholder, og synes det var fantastisk kjekt etter å ha båret på en North Face-bag i alle herrens år, med rifla på brystet og hagla i hånda. Det eneste aberet jeg ser med den er at holderen består av et sammensurium av stropper som gjerne hekter seg fast i kolben på GRS-stokken som er justerbar i alle himmelretninger, men om du ikke har behov for slikt eller ikke trenger børsa til de kjappe skuddene og bare vil ha en grei måte å drasse den med deg på tur, skal det nok gå greit. Kjekt å kunne henge geværet enten på sida eller på midten er det òg.
 7. Jeg skriver epostadressen min på to "linjer", i epostfeltet og over teksten under. Skriver med kraftig svart penn, det går som snus. Det er jo ikke som om politiet ikke vet hva som står i den boksen om at "Søker med dette om tillatelse om...", så da skriver jeg like godt neste linje der.
 8. Hva så med en gyllen middelvei hvor du sier ifra til naboer (så de ikke setter kaffen i vranghalsen) og onkel Blå (så han vet at du har egen skytebane) den første gangen du brenner løs? Det trenger ikke å være verre enn å si at du har ordnet deg en liten bane i hagen for å sysle med miniatyrskyting, bedyre for naboene at de kan få ha søndagene i fred og fortelle hvor skuddlinjen er, og for lensmannen at det er bare å ta det med ro. Jeg er ikke noen tilhenger av å prate med politiet unødig, og er redd for å sette en "frihetsbegrensende" presedens (lykke til med å få tak i lensmannen hvis du vil skyte på en lørdag, forresten), det blir litt som å stå i kø før Victoria Terrasse åpner, blidt småtrippende med egne tommelskruer. Likevel kan man jo være grei nok til å si fra så folk vet hva som skjer. Om en turgåer eller rødvinstante innen høreavstand skulle ringe politiet for å varsle om at der skytes, kan det jo være at du slipper å miste nattesøvnen fordi Deltatroppen druknet når de skulle rykke ut i en halvfylt gummibåt og tyve politimedhjelpere skjøt hverandre i foten når de måtte bevæpne seg for å se hva som skjer hvis lensmannen vet at det mest sannsynlig bare er en lokal Dynamitt-Harry som lufter salongrifla mens poteten kokes. Det er en ergerlig ting, men om en misforståelse fører til at det blir gjort beslag i våpnene dine mens d'herrer slår hodene sammen for å finne ut hvorvidt du har gjort noe galt, og i så fall hva, kan det godt være at du går glipp av jakt, trening, stevner, m.m., og ikke er det gitt at våpnene dine er i noen fin tilstand når du får dem tilbake.
 9. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=146198224 Dette må vel kunne sies å være et røverkjøp. Jeg hadde nå hevet meg på linja om det ikke var fullt i jaktgarderoben, ihvertfall.
 10. Jeg hadde et av samme merke til Howa 1500, og ble ikke fortrolig med plasseringen av utløseren, ei heller hvor... Plastete, nesten billig, det føltes. Det fungerte dog feilfritt, og var lett å få på plass.
 11. Det er fordi den ligger i kategorien "Våpen". Om du går inn i kategorien "Annet jaktutstyr" kan du fint se på skjefter og slikt. Det betyr altså at om du legger ut et kikkertsikte, skjefte, eller uskyldige plankebiter i kategorien for våpen, vil de som prøver å se det på en epledings bli møtt med melding om å se på det i nettleseren. Sant å si, så har eplefjøla mi mest blitt en plage etter at programmet jeg trengte den ikke lengre ble oppdatert. Det virker litt feil å ha en iPad Pro som bare duger til å glo litt på nettet med og se en og annen film på, men det kan være seg fordi man er vant med en PC.
 12. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=146080507 Ja ja, hva skal man si...?
 13. Det er greit med et lite heads-up, ja. Jeg får bare håpe, ikke minst for bøndene, at vi slipper en like tørr sommer som i fjor. Her er vi velsignet med en bane som går ned mot havet i ene enden, med fjæra på sidene, og til overmål er brannstasjonen et steinkast unna, men det er jo ikke vits i å friste skjebnen av den grunn. Nå ble det nevnt rifleskyting spesifikt, men hvordan vil det være med leirdueskyting? Jeg ser ikke for meg at de myriader bittesmå hagl som kyles ut i lufta kan holde noe særlig på varmen før de lander. Er det ennå en reell fare for brann, eller blir det bare sagt "stopp all skytevirksomhet" for å helgardere seg?
 14. Ja, jeg har troa på 65, men 53 synes jeg høres litt kort ut. Jeg får bla litt i gamle tråder og se etter. Nå tror jeg ikke kobben bryr seg om jeg krangler på kulevekter og -hastigheter med den, men det er nå greit at alt går riktig for seg.
 15. Jeg skrev en liten epistel om min 1895 SBL for noen sider siden, og helhetsinntrykket er "greit nok", altså at det ikke er noe overjævlig oppstaset, men ingenting virket å være direkte feil. Skyter som den skal gjør den. Det eneste som må kunne sies å være en smule kukent er justeringen på ghost ring-siktet, hvor man trenger en etter min mening ukurant skrutrekker, men ta det med en klype salt - jeg har ikke noen videre verktøysamling. Når jeg kommer hjem kan jeg se om jeg finner ut av produksjonsår på min, men jeg mener modellen kom først i 2009, så det må vel gjerne være fra en gang mellom da og nå.
×
×
 • Create New...