Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohanPaaSnippen

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Hvis du ser på land hvor det er en relativt stor andel av vegetarianere, f.eks. India, ser man nok heller en sammenheng mellom overvekt og livsstil. Det er mye vegetarkost du kan ete deg god og rund på. Skal vi begynne med "ordentlig mat", kan vi se på hummus, som er laget av kikerter, sesamfrø og en dæsj olivenolje. Det høres jo unektelig ut som noe kjempesunt, men eter du tilsvarende en kaffekopp med dette har du revet i deg omtrent halvparten av ditt daglige energibehov. Nøtter og frø er også voldsomt kaloririkt. Peanøtter ligger gjerne på rundt 550 kcal pr. 100 g. Vei opp hundre gram peanøtter på kjøkkenvekta, så ser du at det er ikke mye, men likevel 1/4 til 1/5 av ditt daglige energibehov. Om du er veggis av typen som spiser ost og drikker melk, er det også lett at kaloriene hoper seg opp. Feta, mozzarella, halloumi, parmesan og paneer kan gjøre måltidet til en liten fest, men det er fort gjort å bruke mye. Potetgull og chips er også aldeles vegetarisk, men som viden kjent, ikke særlig bra for omkretsen. Oreokjeks er, så vidt meg bekjent, veganske. Mange tror også at det er bare å meske seg med all verdens frukt uten frykt for ekspansjon, men det stemmer altså heller ikke. Sammenhengen mellom vegetarianere og lavere vekt er nok heller der som en følge av at de har valgt å legge om sitt kosthold for å gå ned i vekt, eller i det minste er blitt mer bevisst på sitt kosthold. Avslutningsvis er det blitt meg fortalt av min meget trendbeviste doktor (som forøvrig ser ut som om han ble kastet ut av Auschwitz for ulovlig sultestreiking) at den aller nyeste, glohete trenden på matfronten er "variert nordisk kosthold", og da særlig med tanke på fisk, havre, bygg og rotgrønnsaker. Jeg vet ikke hva jeg skal tro lengre.
 2. JohanPaaSnippen

  Ny jaktulykke

  https://www.nrk.no/telemark/jeger-skadd-i-skyteulykke-i-vinje-1.14214601 En til! Nå må de for svarte roe seg litt.
 3. JohanPaaSnippen

  sauer 200str våpenkort

  Jeg tror jeg er i en lignende situasjon: Når jeg søkte på min Sako Quad sendte jeg inn to søknader til politiet - en på "rifle, .22 LR" og en på "løp, .17 HMR". Når jeg sendte dette til forhandler, har forhandleren skrevet "låskasse/løp" i "våpenets art"-rubrikken på riflesøknaden, og delt denne vertikalt i to med en strek og skrevet opp de relevante karakteristika der. Alt vel så langt. Har til og med kjøpt ammo med blålappen som dokumentasjon. Håper det går som @ironni skriver, men det er foreløpig ikke godt å vite da jeg ikke har fått våpenkortene ennå.
 4. JohanPaaSnippen

  Pågrepet for bæring av blokkfløyte

  Det eneste positive med dette er at man får inntrykket av at neste gang det virkelig brenner på dass skal politiet evne å få helikopter i luften, når de klarer å få det til bare fordi en unge vifter med lekepistol.
 5. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Det skjer ting! Det endte opp med å bli børsemakeren hos XXL som fikk oppdraget, og av ham fikk jeg nettopp beskjed om at innsiden av løpene var helt fin, og at det meste som trengtes å gjøre var å plukke fra hverandre og rengjøre børsene. Herlig! ...unntatt løpene til Sakoen, de er såpass herpa på utsiden at de må behandles på nytt. Der blir det da Cerakoting på begge løp. Novaen tilhører broren min, og han sa han skulle på gåsejakt, så jeg pusset det jeg var kar om mens jeg leste mantraet "kjøpt til bruk, ikke til pynt" et par hundre ganger, og den ble utseende helt greit. Samme med min M2. Hele herligheten skulle koste en 4500 og litt lommerusk fra børsemaker, men det regner jeg med at jeg får igjen på innboforsikringa. Han regnet med å være ferdig og får sendt alt oppover på fredagen, så da blir det en liten runde på banen for å sjekke om innskytinga stemmer, og så ut på jakt!
 6. JohanPaaSnippen

  Politiet skal kontakte 2000 våpeneiere i Troms?

  Her er artikkelen. Ikke vet jeg om det er et problem at jeg legger den ut her, men da er det vel bare å slette innlegget. Kortversjon: Gjøre opp dødsbo og mase på pistolskyttere om å dokumentere aktivitet så de kan få beholde smelljernene sine. Å retterere på dødsbo er jo både verdig og rett, men når de er så bort i natta i bakleksa med dem må jeg undre på hvorfor de tar seg tid til å plage pistolskyttere.
 7. JohanPaaSnippen

  Styrketrening

  Jeg har hatt god erfaring med https://stronglifts.com/ Les nettsiden, se på videoene om teknikk, last ned appen, følg programmet, få nok hvile, begynn med lav vekt (om så med tom stang!) for å få inn teknikken og for å ikke bli utslitt, og lytt til kroppen. Er du i tvil, så hvil. Jeg skal passe meg for å evangelisere, men Stronglifts er et veldig straightforward program som er enkelt å følge, virker fort, og er som sådan veldig greit for å sette folk i gang med styrketrening. Hva angår mat, så et vettig og godt. Sinnsyke mengder protein er for de som vet de trenger det, du klarer deg nok godt om du spiser en solid middag basert rundt en skikkelig proteinkilde (fisk, kjøtt linser eller bønner) Spis mer: Havregryn, fesk og potedes, kjøtt, egg, melk, grove kornsorter, grønnsaker (brokkoli og spinat er personlige favoritter), sopp, erter, bønner og linser. Spis med måte: Sukker, snop, hvit ris, lyse kornsorter (herunder lyst brød), frukt, alkohol. Hva angår kosttilskudd: Ta tran. Ikke noe pinglete omega-3 kapsler, tran fra torskelever. Ellers tar jeg zink-magnesium (ZMA) som hjelper på nattesøvnen og er visstnok godt for leddene òg, men det er bare en anbefaling og strengt tatt ikke nødvendig. Hvis du er støl i kroppen av deg, kan jeg anbefale en oppvarmingsrutine som kalles Agile Eight. Du kjører gjennom den på et par minutter før du trener, og den hjelper godt. Hvis du er like stiv i kroppen som jeg var første gang jeg prøvde den, kan du belage deg på å gråte en liten skvett. https://youtube.com/watch?v=3B-3Khbht5s Lykke til!
 8. En liten digresjon, men det finnes faktisk partier der nede som er bedre på valgflesk: Men med det sagt, tror jeg ikke det gjør så mye om det er ANC, EFF, BFL eller hvem det nå skal være som sitter med makta, det ser nok ut som om det er kroken på døra for Sør-Afrika hvis de ikke ser det likt å dyrke mat på eiendommene de beslaglegger. Mat må man jo liksom ha, uansett hva man tror og mener. Hvordan vil dette påvirke safarivirksomheten i landet, tro? Enn forvaltningen av dyrebestander?
 9. JohanPaaSnippen

  gåsejakt 2018

  Observert rundt 300 gjess rundt omkring i dag, og jakta starter i natt! Å si at jeg gleder meg som en unge til juleaften blir bare feil fordi jeg gleder meg nesten like mye til juleaften selv om jeg er blitt voksen. Ja, og så er det jo litt sikrere at man får noe på juleaften, da 😁. Jeg har gått rundt som en fant og fått lånt meg hagle, har hentet storstøvlene fra arbeid, og vasket bandolær og bærereim så de ikke lukter så alt for sterkt av røyk, og for resten blir det sløyekniv i hjemmelaget pappslire og en svartsekk eller handlepose jeg forhåpentligvis får fylt noe i, pent brettet i lomma. Bare lukke øynene litt nå, og så er det ut i marka.
 10. JohanPaaSnippen

  Ny Tikka T3x Arctic

  @Ei tohi varjata forslaget tiltres, og det noe så inderlig. 9,3x62 virker lovende, og er et kaliber jeg har savnet i lignende rifler (vel, egentlig bare Ruger GSR). Egentlig litt underlig med akkurat GSR, i og med at salig hr. Cooper fikk bygd sin "Lion Scout" i kaliber .350 Remington Magnum, og Steyr lagde en Scout i .376 Steyr en stakket stund.
 11. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Da har jeg avtalt med børsemaker, så da er det bare å karre seg inn til byen med all herligheten, men det var mektig begredelig at det skulle skje nå, rett før gåsejakta åpner. Takk for all hjelp så langt, så får jeg høre av meg når jeg har levert alt hos børsemakeren. Han har riktignok ikke sett bilder, men han hadde god tro på at han kunne rehabilitere dem. Schölin Våpenrekvisita i Bodø får oppdraget.
 12. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Så, her er det. Novaen ser suverent jævligst ut, men det virker mest å være overflaterust. Det ser verre ut med løpene til Quaden - det ser nesten ut til å være dannet porer på dem. Innsiden av løpene så ikke så fæle ut, og gikk greit å pusse rene, og jeg kunne ikke se noe i dem. Hva kan jeg pusse med? Jeg har ikke sett våpnene mine så herpa før, så pussing har vært begrenset til å tørke av dem med et papirtørkle og pusse gjennom løpet med rengjøringsmiddelet i Tetragun-settet mitt.
 13. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Der sier du jo noe, det tenkte jeg ikke på. Det så rimelig greit ut på framsiden, ihvertfall. Treverket på den eneste børsa jeg har som ikke er plastic fantastic-stokk på så også ganske greit ut. Det er mulig jeg får ut våpnene i morgen, så da får jeg tatt en bedre titt på dem og lagt ut noen bilder.
 14. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Kjempegreier, det! Jeg skal høre med etterforskeren som kommer i morgen om å hente ut våpnene, i fall det tar noe tid før huset blir frigitt. Selv om det blir knapt med plass, får jeg nok låne far min sitt våpenskap til jeg får sanert mitt eget, og det må tross alt være bedre enn at de står i et hus med knuste ytterdører, enn hvor FG-godkjent skapet er. Rustskader, ser jeg det med en kraftig lykt gjennom løpet? Og om det nå mot forventning skulle være skader fra varme, hva bør jeg se etter? Skader i blånering er vel en ting, men jeg har en Weatherby som er Cera/Dura/Gun-coated fra fabrikk, er dette noe annerledes? Benellihaglene mine er vel anodisert, tror jeg.
 15. Hei! Jeg er i den uheldige posisjon at det har vært brann hjemme hos meg. Livet ble berget, brannskader begrenset, men med sot og feit røyk overalt, er det i det minste snakk om en omfattende oppussing. Jeg slapp inn i dag for å få hentet noen nødvendigheter, og hentet ut noen dokumenter fra våpenskapet (Seifuva SG-149), som står langt unna brannstedet, og som så ikke virker å ha vært påvirket noe særlig av høy temperatur. Likevel så jeg at på noen av løpene på geværene som står der (en Benelli Nova hagle og et tungt Sako Quad-løp mest tydelig) hadde det lagt seg noe... brunlig belegg. Jeg hadde for lite strøm på telefonen til å ta bilder, og tenkte ikke på å ta på belegget. Er det noen som kan tenke seg til hva som har skjedd? Om det er så enkelt som å vaske med avfetting utvendig og kjøre noen pussekluter gjennom innvendig er det jo flott, men om det krever en børsemaker er det greit å ha det på det rene før takstmannen kommer. Hva med kikkertsikter, tåler de sot og dritt, eller kan det ha trengt inn i dem? Er ammunisjonen ennå god å regne med?
×