Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Godt observert, jeg er faktisk ikke så tøff, og mente naturligvis grains.
 2. Jeg stemmer gjerne i for .45-70, men med forbehold om ferdigammo - Den kan være ladet litt vel slapt. Moderne hjemmerulla ladninger med noen-og-seksti-gram Norma 201 bak en 300-grains kule lager en festlig knaselyd når du trer ned kula og river godt i begge ender av børsa, men når jeg først fikk børsa i hus kjøpte jeg med noe ammo fra Remington, og når man ristet på patronene hørtes raslingen av de stusslige få kornene med krutt ut som en trist maraca. Kanhende en ultralett sak i 9,3x62 er det du er ute etter? Børselars har særs billig ammo til salgs: https://borselars.no/ammunisjon/podium-9-3x62-230-gr-fmj
 3. Jeg har et par Alfa Rype A/P/S GTX, og de fungerer nå greit. Han som pushet dem sa at de skulle være lette som joggesko, men jeg merket helt ærlig ikke noen åpenbar forskjell fra mine gamle M/77. Nytt måtte jeg nå likevel ha, og enn så langt har de fungert helt fint, dog vil jeg ikke påstå at de utsettes for noe særlig hard bruk eller krevende klima av meg.
 4. Jeg trodde kun du måtte spesifisere modell på rifle, slik at du ikke kjøpte noe som ikke stod på godkjentlista? Jeg er nesten sikker på at jeg kun søkte på hagle, kaliber 12, halvautomatisk, jakt.
 5. På det bildet jeg har sett, kan det se ut som om han poserer med en Marlin model 60.
 6. En i .22, en i 6,5, en kort og hendig i 9,3x62 for korte hold, en satt opp for langhold, en skamslanket sak til jakt med høy traske:skyte-faktor, og en postrifle i .30-06 eller 8x57 så du kan jakte storvilt med blyfritt? Skal du ikke ha en prosjektbørse, en i reserve og en til utlån? 6 blir litt i knappeste laget, synes nå jeg.
 7. Jeg hadde en godkjent våpensøknad som kom på avveie etter at politiet postla den. Ringte dem, fikk kopi, og alt var i orden. Hva slags rutiner politiet har vet jeg ikke, ei heller vet jeg hvor mye helvete du kan stille i stand med en slik søknad om du ville det - skal ikke våpenet sendes til den hvis navn det står på søknaden, og ikke utleveres uten legitimasjon?
 8. Dette bør gå fint i et Seifuva SG-149D eller -149L. Skapet er 148 høyt innvendig, og har en utsparing i topphylla (om du velger å bruke den) som gjør at du får plass til de lange våpnene.
 9. Dette var det første jeg tenkte på når jeg så tråden, ja. Jeg minnes ennå når jeg hadde pakket ned Fjellduken etter sesongen, og skulle ha den fram et par uker senere. Nå holdt det nå å henge den til lufting, men det fikk ihvertfall meg til å bli litt betenkt på å drasse den med meg overalt. Nuvel, til trådens tema: Jeg drar gjerne med meg utstyr i bilen, og pakker det i murdunker av den typen du kjøper på Biltema. Slik lagrer jeg det også hjemme, så når jeg trenger å ha med meg utstyret er det bare å rive med meg en kasse og bryte den inn i lasterommet, stemple eller surre den fast, og trille avgårde. Dunkene kan også stables i hverandre, så du kan få med deg flere til f. eks. transport av kjøtt, fisk eller hva det måtte være. Utenom det, har jeg alltid med meg tau, presenning, litt limbånd, pledd og et tørt skift i en vanntett sekk, men det er nå bare for å være føre var heller enn noe annet.
 10. Om du bruker et syltetøyglass, kan du bare slå litt olje i lokket, og bruke dette som et fat til å væte lappene eller filla i.
 11. Jeg mener at jegerprøven fungerer fint slik den er pr. nå, om man ser på den som et fundament du kan bygge videre på. En kort, greit tilgjengelig prøve du tar for å vise at du kan følge med, før du så kan gi deg i kast med et liv som jeger og bygge videre på det med egne erfaringer. Da jeg tok prøven syntes jeg det ble litt vel mye om bekkasiner, myriade festlige ender og irsk setter, men det er nå grei kunnskap å ta med seg videre. Kurset bar preg av godt og sunt fokus på sikkerhet (med tanke på artsbestemmelse, håndtering av våpen, jakttidene på de forskjellige arter), hvordan skaffe seg jakt (med konkrete eksempel i det lokale JFF) og en veldig enkel innføring i utstyr - så vidt jeg husker fikk vi demonstrert en Remington 700 og en Silver Pigeon når vi "tørrtrente" i klasserommet, så ikke noe briefing med svindyrt råflott utstyr som gjorde at folk kunne få inntrykk av at det var en særlig høy terskel for å komme igang med et jaktliv. Så fikk vi noen skudd med rifle og noen med hagle på bane, og det må vel holde for å gi folk en anelse om hvilken ende av børsa du helst bør holde i. Når vi da var nærmere 30 kursdeltakere og kun hadde en instruktør, vil jeg påstå at vi fikk en fin innføring i det å drive jakt, og at Bodø JFF fortjener all ros. ...Men med det sagt er jo folk engang folk, og å utelukke at det finnes folk som farer med usannheter og vranglære, og attpåtil slumper til å være instruktører går ikke an. Likevel er det inntrykket jeg har fått av NJFF det av en organisasjon med flere dyktige og levende engasjerte mennesker i.
 12. Joda, i '17. Stort sett samme opplevelsen òg. Det er nok bare å smøre seg med tålmodighet og vente. Jeg fikk bare noe tåkeprat da jeg ringte og purret. Nå er det riktignok kommet en forklaring på nettsiden deres: Du kan jo forsøke å ringe dem. https://wp.roedale.de/en/hauptmenue/topmenu/contact/
 13. Nei, nå synes desverre tilbudet å ha gått ut, men lenken til det er her: ...Men erfaring tilsier at den kommer nok igjen.
 14. Jeg har en Weatherby Vanguard S2 Backcountry som er en Howa 1500 med noen fordyrende innretninger, og den kan jeg varmt anbefale, særlig nå som XXL kjører kampanje på den med en Zeiss-kikkert. Dette om at demper nærmest skal være påkrevd mener jeg er noe opphauset, og gjenging pluss demper koster heller ikke allverdens. Egentlig en bunnsolid rifle som den er, men så kom der en overivrig nisse med en Dremel til og smalt på nytt underbeslag for å kunne bruke tunge AICS-magasiner, byttet ut den kjekke stokken med en GRS-sak, og så står der en Zeiss månekikkert i stor og tung montasje på. Å kalle Weatherby og Howa for enkle sjelløse Toyotabørser er vel kanskje litt treffende, men jeg må parafrasere salig hr. Vigen: Din kjekke Blaser er lys som en vår, dens boltgang er som silke fin, – min japsebørse den var grov og hård, men den var nu alligevel min. Selv om jeg nå har fått noe penger mellom hendene så det ikke er utenkelig å kjøpe ny Blaser eller Sauer fra (nest) øverste hylle, må jeg nesten si meg enig med @spindrift - Det er så bortinatta kjekt å ha en real bruksbørse du kan dra med deg om du skal på havet eller krype i snøen at den blir nok ikke den første jeg selger.
×
×
 • Create New...