Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohanPaaSnippen

  Ny hagle

  Du kan nok godt gjøre større tabber enn en Beretta 690, ja! Om pris ikke er et tema (innenfor rimelighetens grenser, så klart) så prøv deg fram og kjøp det du liker best. Om pris er et ankepunkt kan du se på Finn - Jeg fant selv en 686E der for beskjedne 10 500 kroner, og her er en 686 Special til "et spytt" mer: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=135490860
 2. Jeg vet nå ikke, jeg. Riktignok er jeg ikke storviltjeger heller, men jeg liker å tro at om jeg var det og jeg nå befant meg i den stilling at jeg rusler hjem etter børsa og gønner ned en elg i et boligområde og meldte fra om det til politiet, hadde jeg vært litt betenkt på å gjøre noe som helst som kunne regnes som tukling med bevis. Om politiet skal på befaring åstedet og dyret henger i sjåen din til modning skulle du vel se bra dum ut. Ei heller tror jeg politiet vil stå inne for å ha godkjent at du drar med deg dyret hjem etter å ha vært på befaring - Om protokollen sier "ring viltnemnda når du har glodd deg ferdig" vil de nok gjøre nettopp det. Dette blir dog en spennende sak å følge videre. Om @Sonic er kjent der, gjelder forskrift om hundehold i Bodø kommune i området, og vil det i så fall ha noe å si om han hadde hundene løse mtp. nødverge, om han nå påberoper seg det?
 3. Jeg har heller ikke hatt noen problemer med lette leirduepatroner i min M2. Kjempefin å skyte med er den òg. Det er bare litt dårlig drep i min, så det kan jo være greit å vite hvis du skal ha den til jakt.
 4. Ikke dårlig, det tok bare tre år siden denne satiriske sketsjen kom ut før det kom noe slikt på ramme alvor. Men trøste og bevares, det var sikkert et morsomt skoleprosjekt for de involverte ungdommene.
 5. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=139787297 Kanskje ikke det helt store tilbudet, men en veldig grei pris for en Sauer (synes nå jeg). Selv om selgeren er ærlig om tilstanden på børsa, bør det vel fint gå an å mølle ut noen 2-3000 skudd til gjennom løpet før det bør byttes, eller...? Jeg betalte det samme for min (fra et dødsbo), og fikk med fire magasiner.
 6. Hvordan er det da med vital del? Pakker du den i den innsjekka bagasjen? Får du ta den med på flyet? Jeg har hørt mye forskjellig fra folk jeg kjenner som reiser med våpen, og vet ikke helt hva jeg skal tro.
 7. Jeg synes da teksten står godt nok på sine egne ben. En skytternes versjon av "For sale: Baby shoes, never worn.", om du vil.
 8. Hva slags pris hadde du sett for deg? Du får kjøpt veldig mye fint på Finn for en beskjeden penge. Jeg hadde vurdert denne om jeg skulle ha ny hagle i dag. Prisen virker kanskje litt drøy, men det er nok kvalitet du får for pengene.
 9. Er ikke det såpass "enkelt" som å søke på et våpen og flere løp? Det blir vel bort i natta mange søknader, men jeg ser ikke hvorfor det skulle være noe verre enn å kjøpe seg en Blaser R8 med mange fine løp, eller et hvilket som helst våpen med løpsbyttesystem?
 10. @bbdg Jeg skulle så nær ha foreslått det samme, gamle Baikalhagler og lignende får du jo tilnærmet kastet etter deg på Finndotten. Videre vil jeg si at Kammeret skuffer, jeg hadde faktisk forventet ti-tyve forslag om skampene kipper i eksotiske .22- og .17-kalibers kreasjoner hvor du trenger diesett og kuler fra en enslig kar som sitter og hamrer dem ut for hånd på en middels høy fjelltopp i Pyrenneene, eller drillinger i klassen "koster skjorta og sjelen til din førstefødte men er egentlig ganske rimelig for hva du får". Med masse bilder av treverk som er så fint at du må kle på deg tweedjakke og silkestrømper bare for å se bildene, så klart.
 11. Takk for tipset, @larmn. Jeg har sett på de koffertene en stund, men har savnet et vitnemål på hvor hardføre de er. Om de klarer seg til og fra Afrika, må de vel holde rikelig til mitt bruk. En fin julegave til meg fra nissen til en særs hyggelig pris. Et lite sidesprang kanhende, men har det noe for seg å legge noe silica gel eller lignende i kofferten når det ligger våpen i den?
 12. Jeg fikk med ungen til kusina. Det var visst kjempegøy å skyte på selvanviser med toogtyve, og tung matchpipe og GRS går bare fint med tofot. Nå er han bare seks år gammel, men det må nå vel bli litt mer med hvert som han kommer på besøk igjen. Kanskje ikke like morsomt for mora, hun ble satt til å lade magasin for den ivrige skytteren, og det gikk til tider så fort at det ble vanskelig å ta skrytebilder, men sånn må det nå engang bli. Forøvrig har jeg hjulpet til med å skrive et utall våpensøknader. Ellers har det lokale JFF holdt jegerprøvekurs og en god håndfull jegere er uteksaminert og har vært på jakt. Når banen er åpen tar vi oss heller ikke mer alvorlig enn at de som vil får slippe til, og det er godt oppmøte av nysgjerrige i alle aldre, men det virker som om de har bly i ræva (selvforskyldt, så klart) når det kommer til å melde seg inn eller slippe noen lapper på egen børse, så der kan man nok være litt mer på.
 13. Svært pen børse, det der. Får du skjeftet laget etter mål fra fabrikk, eller er det en standardmodell?
 14. Det kan nok denne karen. Det er også noen trekkhestraser som jeg mistenker skulle klart det fint.
 15. Nå er det ikke min sak, men om du ikke klarer å repetere fortere enn som så, med en rettrekker til og med, er nok prisen ditt minste problem 😄😄
×
×
 • Create New...