Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohanPaaSnippen

  Storviltprøven 2018

  Over/under eller Sild-by-Sild?
 2. JohanPaaSnippen

  Er bøylerifler noe å ha?

  Derr har jeg vært ute og fått skutt litt med godbørsa. Mens det virker som om resten av landet ikke kommer seg ut å skyte på grunn av brann eller brannfare, har altså banen her vært stengt på grunn av høljende regn. Litt lett duskregn satte stemninga i dag, men børsa er jo laminat og rustfritt, og jeg kan håndvaskes på 30°C. Jeg endte opp med å måtte kjøpe en kolbeforhøyer fra Amazon for å kunne se gjennom rødpunktsiktet. Noe fryktelig ræl lagd av 50 % Kinesium og 50 % borrelås, og helt sikkert fullt av assorterte kreftfremkallende stoffer. Men men, det er ihvertfall lett å ta av hvis jeg skal bruke de åpne siktene. En runde med saksa så stroppene passet skikkelig, og av med den latterlige patronpungen (Som det faktisk går sju .45-70 patroner i, selv om den bøyes passe heftig), så var det meste bare velstand. Jeg fikk skutt inn rødpunktsiktet (funket som bare juling), men la igjen en boks med ammo hjemme, så det ble med det. Jeg tror jeg skal se om det lar seg gjøre å ta av borrelåspanelene på sidene òg.
 3. JohanPaaSnippen

  Behandlingstid på våpensøknad

  Jeg fikk nettopp godkjent to søknader i Nordland. Sendte dem avgårde rundt 17. mai en gang, fikk melding om at de var godkjente og at jeg fikk betale gebyr den fjerde juli, og fikk dem i posten i går. Det var jo ikke så store søknader heller - bare på .22 LR og pipe i .17 HMR. Jeg skjønner ikke at de trengte å tenke hele junimåneden på det. Men men, slik skal det vel være.
 4. JohanPaaSnippen

  Storviltprøven 2018

  Også Coriolis- og Eötvöskraften da, de kan bli bra drøye på 100 meter. Vi skal takke regjeringen som lar oss fortsette med slike goder som jakt, og som sådan bør skytebanene stille krav til medlemmene sine: Hundre timer dugnadsarbeid for godkjente barne- og ungdomsorganisasjoner (sjåfør for barnefotballag, dirigent for blokkfløyteensembler), eller frivillig arbeid som gagner samfunnet (isbjørnmating, Natteravn på Holmlia, gruvearbeid i blygruvene på Bouvetøya, galeimedarbeider på miljøvennlig supplybåt) som absolutt minstekrav for hvert forsøk på oppskyting. Dokumentasjon på disse utførte dugnadstimene må loggføres av en statlig ansatt kommisær med passe fotsid frakk og passe høy pelslue, og stemplingskort pluss pent skrevet søknad på høynorsk sendes inn til ditt nyreformerte våpenkontor. Et ubetydelig gebyr på kr. 1024,- for hver søknad og en skytterskatt på 20 % av verdien på våpnene - De mange kan så klart ikke straffes fordi våpenfetisjister i vårt lille land skal flotte seg med slike statussymboler - skal finansiere dette flotte foretaket som skal gi oss sikrere skyttere og bedre jegere til lands. Med alt det frivillige arbeidet minsker vi også sjansen for at jegere i dårlig fysisk form som er i faresonen for hjerteinfarkt får det når de er ute i naturen.
 5. JohanPaaSnippen

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Jeg tror det er her de ferdige vegetar/veganerproduktene kommer til kort, ihvertfall for min del. Kunstige smakstilsetninger, soya og all verdens syntetisk hipphurra gir ikke meg assosiasjoner til noe hverken sunt eller godt. Den beste måten å få Ola og Kari Nordmann til å spise mer fisk/vegetar/vegansk/insekter/hvadetmåttevære er å vise hvilke fantastisk gode, enkle og spennende retter man kan lage med dette, få til en tjeneste hvor folk lett kan hente oppskrifter (type Tine oppskrifter for meieriprodukter), og gjøre det trendy og enkelt å velge annerledes heller enn å prøve seg med dette "det er jo litt som en slags burger, da"-styret.
 6. JohanPaaSnippen

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Her vil jeg si at det kommer an på hvor mye arbeid du legger i det, men en falaffelkake som er fritert eller ovnsbakt er ikke så vanskelig å få til. At det tar lengre tid enn å kna en pakke kjøttdeig eller kverne et kjøttstykke og drefse det på grillen er det vel lite tvil om, men om man har prøvd seg fram et par ganger går det rimelig greit. En annen mulighet er å lage burgeren av linser. Noe jeg med hvert har kommet til å like er dog bønner, og de passer det godt å dra fram nå som det grilles. En pakke tørkede brune bønner er billig, sunt og godt, og tar ikke all verdens tid å lage, om du bare forbereder litt på forhånd. Bønnekrem er kjempegodt tilbehør til sterk grillmat og den urnorske tacoen, bønner og ris er prima for den kostholdsbevisste på budsjett eller den som har andre ting å gjøre enn å pese med matlaging, de lærde strides i om de hører til i en chiligryte, og "barbecue baked beans" som det heter på nynorsk er visstnok standard tilbehør til grillmaten flere steder i Statene. Med det sagt, så synes jeg bønner er best med bacon eller annet "svineri", og du kommer nok ikke til å se meg forakte en god stabel spareribs eller en saftig burger for å rive i meg noen infernalske belgvekster.
 7. JohanPaaSnippen

  Storviltprøven 2018

  Det blir morsomt å se i mårra, ja. Må skyte opp med .45-70, og den tar jeg enten sittende eller stående. Det burde vært fradrag for kaliber og kulevekt, synes nå jeg. Klart at du må treffe godt med pinglekaliber hvor kulevekt i antall grains såvidt bikker tre siffer og du synes det er skummelt når du må lade opp til rødlinja for å holde kravet. Du får ikke pene slakt på det viset, serru, du må bruke grovere skyts. Kuler over 400 grains som kommer gjennom luften som et passe voksent godstog dreper rett og slett dyrets vilje til å leve uansett hvor, eventuelt om, de treffer. Hvis du har et kaliber med navn som dessuten slutter på magnum er prøven egentlig mest overflødig, og du går bare ut i skauen og erklærer høyt og tydelig hva du skal ha for slags dyr, og deretter hva du lader med (kulevekt og kruttvekt er det fornemste), og minner dyret på at det er mulig å bevare æren sin med å begå seppuku. ...Og så har jeg jo .308en med lyddemper, stjernekikkert, GRS og miljøammo, da.
 8. JohanPaaSnippen

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Hva er styret med karambitkniver, annet enn at det bare er folk som er litt vel hekta på Counter-Strike som kjøper dem? En liten sveiseperle på spissen, så har du jo en kjempefin kniv til å sprette opp fisk med uten å rasere rogna. Ypperlig for de som ikke kan å sløye, og betraktelig mye billigere enn den trehundrelappen du betaler om du kjøper tilsvarende fra Dick. Varer nok omtrent like lenge i nevene på en gjeng polakker som kompenserer for manglende kunnskap med iver nok for en bataljon, og mange lange timer over slipesteinen.
 9. JohanPaaSnippen

  Er bøylerifler noe å ha?

  Du kan jo kjøpe SBL, om du nå ikke har noe imot rustfritt og laminat. Ellers får du kjøpt stor bøyle til Marlin 1895 hos Wild West Guns, men jeg vet ikke hvor greie de er med å sende til Norge, og så ser det jo ut til å være litt forskjell i treverket på de forskjellige modellene, så det blir vel ikke helt "rett" hva enn du gjør. Der ligger også en GBL på Hunter's House.
 10. JohanPaaSnippen

  Er bøylerifler noe å ha?

  Takk for all hjelpen! Her var litt forskjellig, så jeg får vel bare prøve meg fram når det blir såpass vær at det går an å karre seg på banen en tur. Hvil trygt, du. Om jeg nå først var slik innstilt, tror jeg ikke jeg har nok løp til å sette demper på. Og, eee, får man dempere til kaliber .458 i det hele tatt? Likevel er det jo en litt spennende tanke, og denne karen her fant en festlig løsning på hvordan det kan gjøres, selv med en Henry, som har et, hmm, annerledes, ladesystem.
 11. JohanPaaSnippen

  Er bøylerifler noe å ha?

  En liten oppdatering, og et underfundig spørsmål: Jeg har syndet, og heller enn lær med frynser og åpne sikter, har jeg altså reim av noe polyetellerannet, og i dag fikk jeg slik en Redtube til å sikte med, en Aimpoint Micro H2 2MOA. Selv om det ble litt valnøttjakt i stua har jeg ikke fått den med meg på banen ennå, men jeg undrer litt på dette med siktet; Jeg leser om noe som heter co-witnessing - At man liner opp rødpunktet i siktet med frontsiktet. Det høres greit nok ut, men jeg må ha kolbeforhøyer for å i det hele tatt kunne se gjennom siktet. Mon tro om det er mulig å skyte seg inn med kolbeforhøyer og rødpunkt, men samtidig kunne pelle begge to av for å skyte med åpne sikter, evt. ha kolbeforhøyeren på og skyte med åpne sikter? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det skal gå, men så skal det sies at jeg aner ikke hvor mye jeg får justert baksiktet fordi jeg ennå venter på at skrutrekker med dertil passende blad skal komme i posten. De siste gangene jeg har hatt den med på skyting har jeg bare holdt "sånn passe" over og til høyre til jeg traff der jeg ville.
 12. JohanPaaSnippen

  På jakt etter Hanehagle S/S

  Jeg har vel litt samme skepsisen, men den virker da å være et greit og billig skytejern hvis det ikke frister å legge seg på Fair ISIDE Vintage-nivå (eller høyere) hva pris angår, eller man bare vil ha et morovåpen cum padleåre eller tennved du kan ta en fugl med.
 13. JohanPaaSnippen

  På jakt etter Hanehagle S/S

  Jeg så denne hos CZ USA, skal tro om den er å få tak i i Europa? http://cz-usa.com/product/cz-hammer-classic-12-30-5-choke-tubes/
 14. JohanPaaSnippen

  Skytebane under press- igjen.

  Jeg håper så inderlig at de i det minste fikk kjøpt huset for en billig penge, for det må da være et særdeles uegnet sted å ha unger løpende rundt. Kommer der et sleivskudd med fotball inn på banen med en ung Runar Berg halsende etter midt i en serie kan det jo fort oppstå en kinkig situasjon. Når det også har tatt 53 år å få utredet en ny skytebane, så bør vel de nyinnflyttede heller begynne å se seg om etter en annen plass å bo om de har lyst til å få det stilt om kvelden før ungene skal konfirmeres.
 15. JohanPaaSnippen

  Leirdueskyting i Tromsø eller i nærheten?

  Er det ikke mulig å bruke banen i Tønsvika til slikt?
×