Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohanPaaSnippen

  Våpen på fly, fjerne vital del neiggu ikke mulig

  Hvordan er det da med vital del? Pakker du den i den innsjekka bagasjen? Får du ta den med på flyet? Jeg har hørt mye forskjellig fra folk jeg kjenner som reiser med våpen, og vet ikke helt hva jeg skal tro.
 2. JohanPaaSnippen

  Dagens annonse på finn.no

  Jeg synes da teksten står godt nok på sine egne ben. En skytternes versjon av "For sale: Baby shoes, never worn.", om du vil.
 3. JohanPaaSnippen

  Winchester sxp defender

  Hva slags pris hadde du sett for deg? Du får kjøpt veldig mye fint på Finn for en beskjeden penge. Jeg hadde vurdert denne om jeg skulle ha ny hagle i dag. Prisen virker kanskje litt drøy, men det er nok kvalitet du får for pengene.
 4. JohanPaaSnippen

  "Sekke Krag"

  Er ikke det såpass "enkelt" som å søke på et våpen og flere løp? Det blir vel bort i natta mange søknader, men jeg ser ikke hvorfor det skulle være noe verre enn å kjøpe seg en Blaser R8 med mange fine løp, eller et hvilket som helst våpen med løpsbyttesystem?
 5. JohanPaaSnippen

  "Sekke Krag"

  @bbdg Jeg skulle så nær ha foreslått det samme, gamle Baikalhagler og lignende får du jo tilnærmet kastet etter deg på Finndotten. Videre vil jeg si at Kammeret skuffer, jeg hadde faktisk forventet ti-tyve forslag om skampene kipper i eksotiske .22- og .17-kalibers kreasjoner hvor du trenger diesett og kuler fra en enslig kar som sitter og hamrer dem ut for hånd på en middels høy fjelltopp i Pyrenneene, eller drillinger i klassen "koster skjorta og sjelen til din førstefødte men er egentlig ganske rimelig for hva du får". Med masse bilder av treverk som er så fint at du må kle på deg tweedjakke og silkestrømper bare for å se bildene, så klart.
 6. JohanPaaSnippen

  Anbefalt våpenkoffert til bruk på fly

  Takk for tipset, @larmn. Jeg har sett på de koffertene en stund, men har savnet et vitnemål på hvor hardføre de er. Om de klarer seg til og fra Afrika, må de vel holde rikelig til mitt bruk. En fin julegave til meg fra nissen til en særs hyggelig pris. Et lite sidesprang kanhende, men har det noe for seg å legge noe silica gel eller lignende i kofferten når det ligger våpen i den?
 7. JohanPaaSnippen

  Hvor mange har du rekruttert i år?

  Jeg fikk med ungen til kusina. Det var visst kjempegøy å skyte på selvanviser med toogtyve, og tung matchpipe og GRS går bare fint med tofot. Nå er han bare seks år gammel, men det må nå vel bli litt mer med hvert som han kommer på besøk igjen. Kanskje ikke like morsomt for mora, hun ble satt til å lade magasin for den ivrige skytteren, og det gikk til tider så fort at det ble vanskelig å ta skrytebilder, men sånn må det nå engang bli. Forøvrig har jeg hjulpet til med å skrive et utall våpensøknader. Ellers har det lokale JFF holdt jegerprøvekurs og en god håndfull jegere er uteksaminert og har vært på jakt. Når banen er åpen tar vi oss heller ikke mer alvorlig enn at de som vil får slippe til, og det er godt oppmøte av nysgjerrige i alle aldre, men det virker som om de har bly i ræva (selvforskyldt, så klart) når det kommer til å melde seg inn eller slippe noen lapper på egen børse, så der kan man nok være litt mer på.
 8. JohanPaaSnippen

  Hvor mange av kammerets medlemmer har dobbeltrifle?

  Svært pen børse, det der. Får du skjeftet laget etter mål fra fabrikk, eller er det en standardmodell?
 9. JohanPaaSnippen

  Krypskytter dømt til å se Bambi

  Det kan nok denne karen. Det er også noen trekkhestraser som jeg mistenker skulle klart det fint.
 10. JohanPaaSnippen

  Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Nå er det ikke min sak, men om du ikke klarer å repetere fortere enn som så, med en rettrekker til og med, er nok prisen ditt minste problem 😄😄
 11. JohanPaaSnippen

  Sauer 202, 30-06 med Swarovski kikkert og grs stokk

  Det høres da ut som en svært grei pris. Naboen din, har han nettopp endret sivilstatus, eller begynt å spille poker med sånne skjeggete karer som har store motorsykler og festlige lapper på skinnvestene sine? Men for ordens skyld: Swarovski z4i 2,5-10x56, 14000 på Langhold.no Sauer 202 Classic, 21890 på Beveren Sport. Om det er jubileumsutgave du har kan den nok ha kostet en del mer. GRS ligger vel gjerne på 4500-5000 eller der i området. Jeg vil vel anta at han også har noe påkostet montasje på børsa, si 3000 for å ta et tall. Demper... Om den ser ut som en tørkerull, 4000ish, om den ser ut som en dassrullhylse, 1500ish. Jeg vil si det er deler for nærmere 50000 der, og du kan gjøre langt verre kjøp.
 12. JohanPaaSnippen

  Politiet skal kontakte 2000 våpeneiere i Troms?

  Det skal nok ikke så mye til for å forskrekke dem hvis ikke de er vante med inspeksjoner. Når huset mitt brant måtte jeg ha med meg politi bort på branntomta for å hente våpnene ut av skapet. Opp går døra, og lensmannen ser inn på fire våpen, to små hauger (en av esker med billig 308-ammo og en av esker med billig hagleammo), noen innforjævlig nedsota 45-70-plugger og noen esker med 22 lang og 17 mag, og sier "dæven, her har du nok til å...". Jeg var nå mest opptatt av å holde våpnene unna ham så kan ikke skulle skyte seg i foten eller noe, men spurte nå fint "nok til hva da?" på pur faen. "Ja nei, det var ikke noe..."😆
 13. JohanPaaSnippen

  Går det til helvete..??

  Det virker liksom på sin plass å minnes denne gamle dassprammen ærverdige sliteren, skjønt helt hvorfor kan jeg ikke si - Til og med de holdt seg jo for gode til å renne i passe svære tankere. Nå hadde de vel aldri nådd 17 knop med mindre alle gikk ut og dyttet, men men. Kanskje gamle Martha passer best som et svar til @Chiefen.v-2 og hans utsagn om at ting var bedre før? Selv om det er mye som skurrer i forhold til hva man har lært, så mener jeg at man ikke bør være så snar å peke med fingrer i hytt og gevær før det er kommet flere kort på bordet, men det jeg synes er fantastisk er at mannskapet klarte å følge rutinene sine såpass godt. Det skal jo sies at det ikke var et hurtigruteskip og at de som sådan ikke hadde noen overlevende fra Napoleonskrigene om bord som ikke snakker noe kristent språk og ser ut som om de skal knekke på midten om de skulle bli jaget opp i noe heftigere tempo enn lett trav, men etter hva jeg har hørt fra kjenninger i sjøforsvaret er det likevel langt fra alle som er båtvante om bord. Om halve skipets besetning lå og sov før det smalt, er det ikke dårlig at alle mann alle fikk hyrt på seg overlevelsesdrakter og karret seg opp på dekk, og det likeste er nå at ingen måtte bøte med livet etter ulykken.
 14. JohanPaaSnippen

  Uregistrert Anschutz 6mm.

  Det må da gå greit å få registrert hagla når den er del av et dødsbo selv om det ikke er noe amnesti på gang, eller tar jeg feil? Kan han ikke gå til politiet, få den registrert, og la politiet oppbevare den til TS får papirene i orden til å kjøpe den, eller overvurderer jeg politiets vilje til å ikke være trekuker?
 15. JohanPaaSnippen

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Løp og kjøp! Jeg betalte 2000 mer for min Weatherby Vanguard som ny, og det uten sikte. Nå er jeg forsåvidt godt fornøyd med kvaliteten på den, og Mark V skal vel være hakket finere. Til den prisen der har du jo også råd til å mishandle den litt uten at det river helt inn i hjerterota. Vedlikeholdsfri syntetisk stokk, fint kaliber med upåklagelig tilgang av ammo både med og uten bly, helt kurant sikte... Dette er nok det som best kalles en ikkehjerner på nynorsk. Bruk pengene du sparer på en skikkelig pussestokk, en god bærereim og noen kasser med ammo.
×