Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohanPaaSnippen

  Weatherby Mark V 30.06 (førstegangskjøp av rifle)

  Løp og kjøp! Jeg betalte 2000 mer for min Weatherby Vanguard som ny, og det uten sikte. Nå er jeg forsåvidt godt fornøyd med kvaliteten på den, og Mark V skal vel være hakket finere. Til den prisen der har du jo også råd til å mishandle den litt uten at det river helt inn i hjerterota. Vedlikeholdsfri syntetisk stokk, fint kaliber med upåklagelig tilgang av ammo både med og uten bly, helt kurant sikte... Dette er nok det som best kalles en ikkehjerner på nynorsk. Bruk pengene du sparer på en skikkelig pussestokk, en god bærereim og noen kasser med ammo.
 2. JohanPaaSnippen

  Er bøylerifler noe å ha?

  Det er en 1895 SBL, ja. Jeg ringte Jakt og Friluft og fikk dem til å ta den inn for meg. Det hele endte vel på 14 lapper for rifla og tre esker Remington SP ammo. Kvaliteten virker å være der, uten at jeg vet helt hva jeg skal se etter. Jeg har riktignok hørt skrekkhistorier om rust og glipper mellom kasse og løp, grader overalt og hva nå ikke, men klarer ikke å se noe slikt på min. Kassa holder fint, treverket sprekker ikke, og da er vel alt bare velstand så langt jeg er berørt. Jeg lader nå selv, 62,5 grs Norma 201 bak en 300 grs Hornady hulspiss - mest fordi jeg hadde før dette null erfaring med hjemmelading og oppskriften sto i ladeboka mi, og dels fordi det går greit nok i børsa mi. Den har felt hverken dyr, meksikanske opprørere, fredløse banditter eller noe av den dur, så om det er god drep i den kan jeg nok ikke uttale meg om. Min beste samling med den foreløpig (sittende på traktorskuff med åpne sikter på hundre meter) er på størrelse med en picnicskinkeboks, men det står nok mer på skytteren enn noe annet.
 3. JohanPaaSnippen

  Problemer med vakumpakker

  Et enkelt triks som virker greit er å ta en brødpose eller lignende og bruke den til å ta opp kjøttet og legge det i vakuumposen, omtrent som om du plukker opp etter en hund og legger herligheten i postkassen til noen. Lange/store nok poser er også viktig.
 4. JohanPaaSnippen

  Behandlingstid på våpensøknad

  Jeg fikk to søknader godkjent i Nordland. Sendt den 1., mottatt den 6., behandlet den 13., betalt gebyr den 14., sendt den 18., og kom i posten den... Joda, femogtyvende. Heldigvis sender de kravet til gebyr pr. SMS, så det er da enda noe.
 5. JohanPaaSnippen

  Avliving av grevling

  Man har også hørt om levendefeller som var festet med tau til en puller, og om man fikk noe i dem fikk buret med innhold en tur over kaikanten og hang under kaia til ønsket resultat var oppnådd. Dyr som gikk i feller før i tida ble visst bare behandlet litt bedre enn den gjengse gjest på de sovjetiske leirskoler. Menne, toogtyve er nok det enkleste alternativ her, ja. Er buret en hjemmesnekret affære av plank eller en sak med metallrør? Om det er hjemmelaget av treverk gjør det vel ikke all verdens om du smadrer en planke med .30-30en (bare spiker på en ny en), men jeg stoler ikke på at en liten luftig metallkonstruksjon skal tåle den slags juling, og .22 er vel det groveste jeg ville ha brukt.
 6. JohanPaaSnippen

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Hvis du ser på land hvor det er en relativt stor andel av vegetarianere, f.eks. India, ser man nok heller en sammenheng mellom overvekt og livsstil. Det er mye vegetarkost du kan ete deg god og rund på. Skal vi begynne med "ordentlig mat", kan vi se på hummus, som er laget av kikerter, sesamfrø og en dæsj olivenolje. Det høres jo unektelig ut som noe kjempesunt, men eter du tilsvarende en kaffekopp med dette har du revet i deg omtrent halvparten av ditt daglige energibehov. Nøtter og frø er også voldsomt kaloririkt. Peanøtter ligger gjerne på rundt 550 kcal pr. 100 g. Vei opp hundre gram peanøtter på kjøkkenvekta, så ser du at det er ikke mye, men likevel 1/4 til 1/5 av ditt daglige energibehov. Om du er veggis av typen som spiser ost og drikker melk, er det også lett at kaloriene hoper seg opp. Feta, mozzarella, halloumi, parmesan og paneer kan gjøre måltidet til en liten fest, men det er fort gjort å bruke mye. Potetgull og chips er også aldeles vegetarisk, men som viden kjent, ikke særlig bra for omkretsen. Oreokjeks er, så vidt meg bekjent, veganske. Mange tror også at det er bare å meske seg med all verdens frukt uten frykt for ekspansjon, men det stemmer altså heller ikke. Sammenhengen mellom vegetarianere og lavere vekt er nok heller der som en følge av at de har valgt å legge om sitt kosthold for å gå ned i vekt, eller i det minste er blitt mer bevisst på sitt kosthold. Avslutningsvis er det blitt meg fortalt av min meget trendbeviste doktor (som forøvrig ser ut som om han ble kastet ut av Auschwitz for ulovlig sultestreiking) at den aller nyeste, glohete trenden på matfronten er "variert nordisk kosthold", og da særlig med tanke på fisk, havre, bygg og rotgrønnsaker. Jeg vet ikke hva jeg skal tro lengre.
 7. JohanPaaSnippen

  Ny jaktulykke

  https://www.nrk.no/telemark/jeger-skadd-i-skyteulykke-i-vinje-1.14214601 En til! Nå må de for svarte roe seg litt.
 8. JohanPaaSnippen

  sauer 200str våpenkort

  Jeg tror jeg er i en lignende situasjon: Når jeg søkte på min Sako Quad sendte jeg inn to søknader til politiet - en på "rifle, .22 LR" og en på "løp, .17 HMR". Når jeg sendte dette til forhandler, har forhandleren skrevet "låskasse/løp" i "våpenets art"-rubrikken på riflesøknaden, og delt denne vertikalt i to med en strek og skrevet opp de relevante karakteristika der. Alt vel så langt. Har til og med kjøpt ammo med blålappen som dokumentasjon. Håper det går som @ironni skriver, men det er foreløpig ikke godt å vite da jeg ikke har fått våpenkortene ennå.
 9. JohanPaaSnippen

  Pågrepet for bæring av blokkfløyte

  Det eneste positive med dette er at man får inntrykket av at neste gang det virkelig brenner på dass skal politiet evne å få helikopter i luften, når de klarer å få det til bare fordi en unge vifter med lekepistol.
 10. JohanPaaSnippen

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Det skjer ting! Det endte opp med å bli børsemakeren hos XXL som fikk oppdraget, og av ham fikk jeg nettopp beskjed om at innsiden av løpene var helt fin, og at det meste som trengtes å gjøre var å plukke fra hverandre og rengjøre børsene. Herlig! ...unntatt løpene til Sakoen, de er såpass herpa på utsiden at de må behandles på nytt. Der blir det da Cerakoting på begge løp. Novaen tilhører broren min, og han sa han skulle på gåsejakt, så jeg pusset det jeg var kar om mens jeg leste mantraet "kjøpt til bruk, ikke til pynt" et par hundre ganger, og den ble utseende helt greit. Samme med min M2. Hele herligheten skulle koste en 4500 og litt lommerusk fra børsemaker, men det regner jeg med at jeg får igjen på innboforsikringa. Han regnet med å være ferdig og får sendt alt oppover på fredagen, så da blir det en liten runde på banen for å sjekke om innskytinga stemmer, og så ut på jakt!
 11. JohanPaaSnippen

  Politiet skal kontakte 2000 våpeneiere i Troms?

  Her er artikkelen. Ikke vet jeg om det er et problem at jeg legger den ut her, men da er det vel bare å slette innlegget. Kortversjon: Gjøre opp dødsbo og mase på pistolskyttere om å dokumentere aktivitet så de kan få beholde smelljernene sine. Å retterere på dødsbo er jo både verdig og rett, men når de er så bort i natta i bakleksa med dem må jeg undre på hvorfor de tar seg tid til å plage pistolskyttere.
 12. JohanPaaSnippen

  Styrketrening

  Jeg har hatt god erfaring med https://stronglifts.com/ Les nettsiden, se på videoene om teknikk, last ned appen, følg programmet, få nok hvile, begynn med lav vekt (om så med tom stang!) for å få inn teknikken og for å ikke bli utslitt, og lytt til kroppen. Er du i tvil, så hvil. Jeg skal passe meg for å evangelisere, men Stronglifts er et veldig straightforward program som er enkelt å følge, virker fort, og er som sådan veldig greit for å sette folk i gang med styrketrening. Hva angår mat, så et vettig og godt. Sinnsyke mengder protein er for de som vet de trenger det, du klarer deg nok godt om du spiser en solid middag basert rundt en skikkelig proteinkilde (fisk, kjøtt linser eller bønner) Spis mer: Havregryn, fesk og potedes, kjøtt, egg, melk, grove kornsorter, grønnsaker (brokkoli og spinat er personlige favoritter), sopp, erter, bønner og linser. Spis med måte: Sukker, snop, hvit ris, lyse kornsorter (herunder lyst brød), frukt, alkohol. Hva angår kosttilskudd: Ta tran. Ikke noe pinglete omega-3 kapsler, tran fra torskelever. Ellers tar jeg zink-magnesium (ZMA) som hjelper på nattesøvnen og er visstnok godt for leddene òg, men det er bare en anbefaling og strengt tatt ikke nødvendig. Hvis du er støl i kroppen av deg, kan jeg anbefale en oppvarmingsrutine som kalles Agile Eight. Du kjører gjennom den på et par minutter før du trener, og den hjelper godt. Hvis du er like stiv i kroppen som jeg var første gang jeg prøvde den, kan du belage deg på å gråte en liten skvett. https://youtube.com/watch?v=3B-3Khbht5s Lykke til!
 13. En liten digresjon, men det finnes faktisk partier der nede som er bedre på valgflesk: Men med det sagt, tror jeg ikke det gjør så mye om det er ANC, EFF, BFL eller hvem det nå skal være som sitter med makta, det ser nok ut som om det er kroken på døra for Sør-Afrika hvis de ikke ser det likt å dyrke mat på eiendommene de beslaglegger. Mat må man jo liksom ha, uansett hva man tror og mener. Hvordan vil dette påvirke safarivirksomheten i landet, tro? Enn forvaltningen av dyrebestander?
 14. JohanPaaSnippen

  gåsejakt 2018

  Observert rundt 300 gjess rundt omkring i dag, og jakta starter i natt! Å si at jeg gleder meg som en unge til juleaften blir bare feil fordi jeg gleder meg nesten like mye til juleaften selv om jeg er blitt voksen. Ja, og så er det jo litt sikrere at man får noe på juleaften, da 😁. Jeg har gått rundt som en fant og fått lånt meg hagle, har hentet storstøvlene fra arbeid, og vasket bandolær og bærereim så de ikke lukter så alt for sterkt av røyk, og for resten blir det sløyekniv i hjemmelaget pappslire og en svartsekk eller handlepose jeg forhåpentligvis får fylt noe i, pent brettet i lomma. Bare lukke øynene litt nå, og så er det ut i marka.
 15. JohanPaaSnippen

  Ny Tikka T3x Arctic

  @Ei tohi varjata forslaget tiltres, og det noe så inderlig. 9,3x62 virker lovende, og er et kaliber jeg har savnet i lignende rifler (vel, egentlig bare Ruger GSR). Egentlig litt underlig med akkurat GSR, i og med at salig hr. Cooper fikk bygd sin "Lion Scout" i kaliber .350 Remington Magnum, og Steyr lagde en Scout i .376 Steyr en stakket stund.
×