Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mig16 last won the day on March 19 2019

mig16 had the most liked content!

Community Reputation

123 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan man allerede nå søke om våpen nr. 7 til jaktgarderoben, eller må man vente til loven trer i kraft?
 2. Må innrømme at jeg sliter litt med nynorsken. Får jeg beholde min Browning SA-22 halvauto salongrifle med 11 skudds rørmagasin?
 3. mig16

  50-cal eksplodert

  'Spiking' av ammo var/er ikke uvanlig. I hovedsak bytter man ut kruttet med et som er raskt, eller legger inn C4 elns. Det ligger en del videoer ute som viser våpen som eksploderer bl.a. i Syria. Jeg leste ogsa at CIA 'spiket' ammo i Vietnamkrig-tiden og lot den ligge slik at fienden fant den, eller la den inn i (illegale) forsendelser som skulle til fienden. Tyskerne gjorde dette også under andre vk, både med ammo og håndgranater. Kunne godt ha vært en slik patron fra Vietnam-tiden dette.
 4. mig16

  50-cal eksplodert

  Heftig eksplosjon her, skytteren var heldig som overlevde. Hva skjedde mon tro? Gammel ammo sier han. Mulig den var 'spiked'? My 50 Cal Exploded - Kentucky Ballistics
 5. Da er vi over på 'The Great Reset - Agenda 2030' 🤪 You'll Own Nothing - And Be Happy
 6. Min fastlege kunne ikke ta blodprøve for å teste blyverdier, hun henviste meg til labben på sykehuset. Jeg måtte mase litt og begrunne hvorfor jeg ville ta den testen. Heldigvis hadde jeg normal verdi, men en i klubben ga seg med skyting pga. veldig høye verdier. Han skjøt mye innendørs. Etter det sluttet jeg å skyte inne.
 7. Det hender de glemmer å sende e-post, har opplevd det to ganger i Trondheim i hvert fall.
 8. Her er en omfattende test av hvor mye diverse våpenprodukter hindrer rust. Froglube kommer best ut. Link til test
 9. Helt vanlig at gamle militære våpen går høyt. Da slapp soldaten å tenke på å justere siktet; de ble bare instruert til å sikte mot beltet.. Min 1891 Mauser har laveste sikteinnstilling 400 meter. Høyste 2000 🙂.
 10. Takker! Fant dette interessante innspillet fra Politidirektoratet: Hagler før 1.okt 1990 Hagler ervervet før 1. oktober 1990 er lovlige uregistrerte. Dette er moderne våpen som benytter moderne ammunisjon som er lett å få tak i. Politidirektoratet anbefaler at det innføres obligatorisk etterregistrering av disse haglene, slik at man hindrer at opprinnelig eier overlater våpenet til andre som politiet ikke har vurdert skikketheten til. Etterregistrering bør være gebyrfritt, og haglene bør ikke telle som en del av jaktvåpengarderoben til eier. Det primære målet er å
 11. Jeg leter etter noe som omhandler antikke (patron-)våpen fra før 1890, er det noen endringer der? Klarte ikke å finne noe.
 12. Lurte på hvordan det er med evt. slitasje på hylsene pga stålpinnene? Riskerer man at de blir tynne etter hvert?
 13. Takk for et nyansert innlegg 🙂. Hvor har du sett vismut/tinn/antimon blanding til 100,- pr barre? Gi meg et hint så kjøper jeg noen for å prøve. Det er jo veldig rimelig. Det jeg har sett var rådyrt. Jeg tror fortsatt at kostnadsøkningen blir et problem. Jeg skyter ca. 4-5000 skudd /år, ikke medregnet ca. 1000 22LR. Blyet er stort sett gratis, det er skrapbly fra kulefangere eller som jeg plukker fra vollen. Kjøper noe tinn på Frelsearmeen i ny og ne, men det er bare noen få kroner. I de kalibrene jeg lader koster det med mellom 1 og 2 kr pr. patron i hette og krutt. Ku
 14. Eller 'The road to hell is paved with good intentions' 🤪.
 15. Vismut fungerer muligens, men jeg har ikke funnet mange suksesshistorier om det. En utfordring er at man må bruke en nøyaktig legering, som du skriver. Dette for å minimere ekspansjonen. For vismut ekspanderer åpenbart når det kjølner, og kula sitter dermed fast i støpeblokken. Det man må gjøre er å droppe kula akkurat idet den størkner, tidspunktet er kritisk. For tidlig og den er fortsatt flytende, for sent og den sitter fast. Dette gjør at hardheten varierer noe, fordi kula størkner på litt ulike tidspunkt. Man klarer ikke å time dette helt perfekt. Hardheten i BHN vil da variere rundt 20.
×
×
 • Create New...