Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mig16 last won the day on March 19 2019

mig16 had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De skrur sikkert opp prisen her også, nå som konkurransen blir borte.
 2. Du må nok mer enn doble prisen etter den 1. april.
 3. Jeg har ladet .357 Magnum for jakt på rådyr med en Henry BBS (20" løp), og har eksperimentert iherdig med forskjellige kuler og krutt. Med Hornady 158 XTP-kuler og maksladning med W296-krutt klokket jeg disse til å komme akkurat innenfor kravet for anslagsenergi. XTP-kulene flyr bra og ekspanderer heftig, men de er litt myke. Men rådyr er jo ganske myke også da.... Med 140 grain og 180 grain klarte jeg ikke å få nok hastighet til å komme innenfor kravet. Jeg skjøt aldri noe dyr med denne, og i ettertid er jeg litt mer skeptisk og har ikke med denne børsa ut i skogen lenger. Ville uansett ha holdt meg innenfor 100 meter hvis jeg skulle hatt den med.
 4. Interessant tråd! Dette kan bli høyaktuelt om noen år for oss som støper selv. Rotometals har litt info om hva som de mener fungerer best: rotometals.com.
 5. Her dukket det opp en strøken '94 i 356 Win. Hadde jeg ikke allerede hatt en så hadde jeg løpt og kjøpt :-). Finn.no
 6. Her er et alternativ til oss som støper og lader selv, men det er veldig lite erfaring å finne på nettet. Mulig det blir for hardt og sprøtt. Og så vil prisen her på berget sikkert være betydelig høyere. Lead Free Bullet Casting Alloy (88%-Bismuth, 12%-tin)
 7. Her er det opprinnelige dokumentet fra ECHA forresten. Lead ammunition restriction proposal Info i Gunsweek: Gunsweek
 8. Litt 'lever action' for dere: Winchester M73 en kald vintermorgen (video) Det var veldig vanskelig lys da, er min unnskyldning for bommene .
 9. Jeg har en slik, kjøpte den i 1991. Et flott våpen, meget presis. Tight og fin, god og holdbar finish. Har kofferten også. Jeg leste et sted en gang at de var satt sammen på custom-shop'en til Browning i Belgia, og at det var bare 1000 som ble produsert.
 10. Jeg hadde prøvd med litt Autosol krompolish. Har brukt den med hell på sluttstykke tidligere. Vær obs på at den tar blånering da.
 11. Med 6.5x55 og kuler under 10 gram / 154 grain vil du slite med å oppnå kravet til anslagsenergi for storvilt, som da er 2700 joule / 100 m.
 12. Jeg har skutt gjennom hjort med 6.5x55, skrått forfra. Kula gikk inn i brystkorgen på høyre side foran og ut ved tredje ribben venstre side bak. Et rent og pent skudd. Kula var Lapua Mega, klokket til 745 m/s.
 13. Denne lille rakkeren ble med meg hjem i går. Tror vi skal komme overens ganske bra.
 14. Er i Croatia nå, og fant denne karen i vannet på stranda. Det var harde kamper i dette området i 1991, så sikkert fra den tiden. Noen prøvde å fyre av en granat med en Jugoslavisk Mauser åpenbart, men kom ikke så langt. Propulsive blank for grenade
×
×
 • Create New...