Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mig16 last won the day on March 19 2019

mig16 had the most liked content!

Community Reputation

117 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mig16

  Skjevt framsikte

  Huff, dette var ikke pent. Jeg hadde nå klaget på det.
 2. Tror ikke pistolskyttere vil være enige med deg der 🤪
 3. Tinn og vismut blir knallhardt. Fungerer ikke i svartkruttvåpen. Også har du sjekket prisen på vismut?
 4. Merk at det i forslaget står: ban on the use of lead in bullets and other projectiles (small calibre: five-year; large calibre: 18-month transition periods) Altså at det blir forbudt å bruke, ikke å selge men å bruke, bly i prosjektiler 18 mnd. fra forslaget innføres. Åpenbart uavhengig av baneforhold. Da er hjemmestøping av kuler en saga blott, og svartkruttskyting. En hel hobby som raderes vekk. Trist 😒.
 5. Ser dårlig ut for svartkruttskyttere dette 😒.
 6. Jeg har en Svemko Hunter 1.0 som jeg bruker på en Sauer 101 (6.5x55). Svemko'en dempet bedre enn en Hausken (husker ikke hvilken) jeg sammenlignet med. Svemko'en synes å dempe like bra på førsteskuddet som på de neste. Byggekvaliteten er meget bra, og den kan åpnes og renses hvis det skulle oppstå behov for det. Verkøyet følger med.
 7. Flott Beaumont-Vitali! Jeg har kikket på disse selv. Når det gjelder bly til svartkrutt så har jeg (sikkert) syndet, men jeg skyter glatt med halvhardt (12 BHN) og hardt (22 BHN) bly i 44-40 svartkrutt rifle, og har veldig god presisjon på 100-200 meter. Skyter også pulverlakkerte kuler uten problemer og med like god presisjon med rent svartkrutt eller Pyrodex. Min erfaring er at det viktigste for god presisjon (i mine våpen) og for å hindre blying er at kula har ikke for liten diameter (skal være det samme som boringen) og at fettet er tynt nok. Jeg bruker ca. 60/40 bivoks/ribbefe
 8. Jeg gløder 44-40 og 356 Win hylser, for å få de til å vare lenger. Det er en utfordring med det; at hylsa de første 1-2 gangene man lader den er litt myk i halsen, og kan krølles hvis kula entres litt feil. 6.5x55 og 45-70 bryr jeg meg ikke om å gløde, heller ikke pistolkalibere. Bortsett fra 357 Mag når jeg skyter svartkrutt i de 🙂.
 9. Helt enig! Jeg har eksperimentert en del med fett og pulverlakk. Både Lee Alox, blanding av organisk fett og bivoks, eller molyfett og bivoks. Dette ga ingen fordeler på pulverlakkerte kuler, hverken i fart eller presisjon, i de kalibrene jeg prøvde det i. Dog ved svartkruttskyting smører jeg alltid pulverlakkerte kuler (de få gangene jeg bruker de), men dette for å holde avleiringene i løpet myke.
 10. Jeg har forresten skutt med svartkrutt og Pyro i 357 magnum rifle 😀. Opplevde samme problem som man har med 45 Colt, at det spruter dritt bakover. Men ved gløding av hylsene ekspanderer de bedre og tetter ordentlig. Jeg ser på nettet at smarte 45 Colt-svartkruttskyttere gløder hylsene sine hver gang.
 11. Jeg har bare en svartkruttrevolver for tiden; perskusjon og den er rustfri. Det blåser ikke så mye ned i mekanismen, og det at den er rustfri forenkler vedlikeholdet en del, selv om man likevel må passe på. Jeg tar ut tønna hjemme, skrur ut niplene, og kjører begge i ultralydvasker. Ramma og løpet skyller jeg i varmtvann og blåser rent med trykkluft. Deretter dusjer jeg mekanismen med Ballistol og blåser igjen med trykkluft for å få ut overskuddet. Drar gjennom noen lapper i løpet. Demonterer sjeldent; tror jeg har demontert den fullstendig kanskje tre ganger i løpet av de 28 år jeg har hatt d
 12. Flotte våpen 👍! Bra at svartkruttråden startes opp igjen 🙂. Her er noen tanker jeg har gjort meg om Pyrodex. Jeg har skutt mye med Pyrodex P og RS, samt med Wano og Swiss 'ekte' svartkrutt. Pyrodex er forsåvidt også svartkrutt da, men er behandlet med div kjemikalier for å bli mindre eksplosivt. Det kan dermed oppbevares på lik linje med røyksvakt krutt, mens det er egne regler for 'ekte' svartkrutt i de fleste land. Min erfaring etter mange tusen Pyrodex-skudd er at det ikke er mer skadelig enn 'ekte', men man må pusse med en gang. Svartkruttslam trekker ti
 13. Cross-platform spilling er ikke mulig i COTW dessverre.
 14. Det er en kammerlader. Kammerlader - Wikipedia
×
×
 • Create New...