Jump to content

mig16

Members
 • Posts

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mig16 last won the day on March 19 2019

mig16 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mig16's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

139

Reputation

 1. Interessant studie dette ja. Den viser at maksimum oppnåelig lyddemping med kombinasjon av øreklokker og plugger er mellom 55 og 40 db. Ved 2khz klarer man ikke å oppnå demping bedre enn 40 db, dvs. at ved lydnivåer rundt 165 db som mange skytevåpen avgir så utsettes man for et 2 ms smell på 125 db selv med dobbel beskyttelse og optimal demping. Når det er mange på banen som smeller av et 50-talls skudd hver blir det summert en stor belasting. Med kun ørepropper eller kun klokker vil smellet i øregangen være på rundt 135 db, noe som begynner å bli farlig høyt. Bruker man briller sammen med klokkene blir dempingen enda dårligere. Er man uheldig og havner ved siden av en som har rekylbrems påmontert kan lydpulsen bli så høy at man risikerer hørselskader selv med dobbel beskyttelse.
 2. Jeg ga opp 'shake & bake' metoden (i plastboks); det var for avhengig av kulene, pulveret, været, fuktigheten, månefaser 😉 osv. Pulverpistolen ga jeg en 1000-lapp for for noen år siden, den funker bra med eBay-pulveret fra Litauen. Aceton har jeg ikke våget å prøve. Ser på YouTube at det er et skikkelig mess, og acetonen er særdeles helsekadelig.
 3. Et alternativ til Freyr er Svemko. Svemko er kjappe til å svare, og løste raskt den ene lille reklamasjonen jeg hadde. Demperen er veldig bra den også.
 4. Jeg har god erfaring med pulverpistolen til Nordic Pulver. Pulveret kjøper jeg på eBay.
 5. Jeg var tidligere medlem i Hamar Pistolklubb, nå Hamar Sportsskytterklubb. De har bane i Ankerskogen svømmehall og på gamle Terningmoen leir i Elverum. Har gode minner fra den tiden, og antar at det fortsatt er bra miljø. Banene er gode.
 6. Takk for svar alle. Litt ullent område dette ser det ut som. Jeg tar kontakt med våpenkontoret for sikkerhets skyld; pumpehagle høres jo litt skummelt ut, og sikkert mange lyssky personer som løper rundt med dette skumle våpenet 😜. Skjønner det hvis de vil ha god kontroll.
 7. Trondheim. Leverte søknad 10. mai, fikk telefon (!) om godkjenning 2. september. Altså gode 3,5 måneder.
 8. Jeg har vært mye i Bymarka mot Byneset. Har aldri sett hare der, men det er en del spor om vinteren, så de finnes nok. Men som du sier så er det for mange folk. Noen blir skikkelig sure når man kommer med våpen.
 9. Det går bra. Kommer an på fettet sikkert. Lee Alox funker greit for min del, og mitt hjemmelagde fett av bivoks og ribbefett :-). Eller du kan pulverlakkere og slippe både blystøv og fett.
 10. Har liggende godkjent søknad på 'vanlig' hagle, kan jeg kjøpe pumpehagle på denne, eller må søknaden tilbake til politiet med info om spesifikt våpen?
 11. Har ikke prøvd å tilpasse slike stokker nei, men har lest om flere som har prøvd, og det er mye jobb og blir ikke helt bra.
 12. Bakstokken fra en vanlig 30-30 94 kan brukes på en 356 Big Bore. Det var noen variasjoner på 60-tallet hvor innfestingen til ramma var annerledes, men alle nyere skal passe. Forenden er annerledes da, og spesifikk for 94 356. Umulig å få tak i. Brownells sine er ikke tilpasset, og det kan være ganske mye jobb å tilpasse disse. De har heller ikke nettskjæring. Bedre å kjøpe brukt fra USA. Her har du en flott en: Link til eBay.
 13. Når vi allerede er langt ut på vidda, er det noen som husker JB Handguns på Torshov? Var en sær fyr der husker jeg. Kjøpte en ny Ruger Old Army SS av ham i 1992. Når jeg sjekket serienummeret på den så jeg at den var produsert i 1982; den hadde altså ligget 10 år på lager. De var populære i statene, men solgte ikke som hakka møkk her. Jeg har den fortsatt da, inkludert eska, bruksanvisningen og den håndskrevne kvitteringen :-).
 14. Det er ikke bare Google. iPhone-brukere får ikke opp våpen, kniver og annet jaktutstyr i Finn.no-appen på iPhone. Da åpner Finn-appen i stedet browseren på iPhonen hvor man (fortsatt) får lov til å se på slike ting. Policy fra Apple sier Finn.
 15. Bly fra .22 kulefangere er nesten helt bløtt er min erfaring. Men dra på Fretex eller andre bruktsjapper og kjøp noen billige tinn-fat, kopper o.l., så har du noe å spe det ut med 🙂.
×
×
 • Create New...