Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mig16 last won the day on March 19

mig16 had the most liked content!

Community Reputation

87 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Denne lille rakkeren ble med meg hjem i går. Tror vi skal komme overens ganske bra.
 2. Det er vel ingen her som ikke visste at Luger laget luftpistoler, i Tsjekkoslovakia? Denne sjeldne utgaven gis nå bort for 4000,-. Løp og kjøp.. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=154318221
 3. Er i Croatia nå, og fant denne karen i vannet på stranda. Det var harde kamper i dette området i 1991, så sikkert fra den tiden. Noen prøvde å fyre av en granat med en Jugoslavisk Mauser åpenbart, men kom ikke så langt. Propulsive blank for grenade
 4. Jeg opplever dette med ett av våpnene mine. Det hjelper ikke å smøre med fett eller noe annet, demperen sitter fast i belegg på gjengene. Dette skjer i større grad med ‘skitne’ ladninger. F. eks. med Lovex D060. Jeg tror det er en kombinasjon av krutt/ladning og konstruksjon av demper. Jeg løser dette med å sprute inn litt WD40 i demperen ned til munningen når jeg er ferdig med å skyte, og når jeg er hjemme så lirker jeg demperen forsiktig av, med mer bruk av WD40 på gjengepartiet.
 5. Første treff på moskusen var et sted på kroppen sannsynligvis, men ikke sikker. De andre fire tror jeg traff midtplata, eller tett på i hvert fall. På 150-metern var første et bra treff, og siste. De andre traff marginalt da. Ikke så verst med støpte kuler, omformede brukte 30-06 hylser, og en 120 år gammel børse med jernsikter, synes nå jeg da :).
 6. Her brukte jeg 42 grain Hodgdon H380. Kulene blir flotte ja :-). Jeg har gitt opp 'shake-metoden', bruker nå bare en rimelig pulverlakkpistol.
 7. En liten videofnutt fra en skytesesjon i forrige uke med M1891 Mauseren. Støpte kuler fra Lyman 314299-blokk, pulverlakkerte og med gas check. Ikke alle treffene var like gode, men ikke så verst for en 120 år gammel børse som har reist rundt halve jorden . YouTube video
 8. Når blir neste runde tro? Hvor de strammer inn enda mer..
 9. Jeg må nok være konsekvent med å bruke futteral innser jeg, selv kl. 5 om morgenen. Får håpe at det er nok da. Ser at det blir stadig mer stigma rundt dette med jakt/våpen dessverre.
 10. De siste par årene har jeg jaktet i et område nær Trondheim, hvor jeg parkerer bilen og går til post. Det er et spredt bebyggelse fra parkeringsplassen og ca. 200 meter bort mot en bomvei som går til jaktområdet. Mitt spørsmål er om jeg kan ha rifla i rem over skulderen når jeg går fra bilen (uladd, og med magasinet og bolten ute selvfølgelig)? Flere ganger har jeg opplevd at forbipasserende har skulet stygt på meg, noen har stoppet og notert bilnummeret. Eller må jeg ha våpenet i et futteral? Tidlig om morgenen i august og september er det som regel ingen ute, men senhøstes når soloppgangen begynner å nærme seg kl. 8 dukker det opp folk på vei til jobb.
 11. Hmm. En forvirret 1862 Colt :D? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=150632556
 12. Jeg sjekket på min nå. Det er to små Torx-skruer på hver, T10.
 13. På min forrige søknad etterlyste jeg status etter 7 uker. Fikk da tilbakemelding om at brevet var sendt meg halvannen uke tidligere. Dette brevet dukket aldri opp, så enten ble det gjort en feil på våpenkontoret, eller så forsvant det i posten. Begge deler like irriterende egentlig.
×
×
 • Create New...