Jump to content

JohanPaaSnippen

Members
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JohanPaaSnippen

  1. Bodde karen alene? Kan det ikke like greit være at han har tyvet dem til seg fra farens våpenskap?
  2. Jeg har bare blitt pekt på med børse en gang, mens jeg satte opp noen selvanvisere ute på banen. Det var ikke noe særlig trivelig. Særlig fordi den forbanna tufsen ikke hørte etter da jeg sa at han måtte legge fra seg børsa, og trodde jeg var interessert i hvorvidt den var ladd eller ikke. Det nifseste som ellers skjer er når det er leirdueskyting og noen kommer med halvautomater som rommer XX skudd, og mister tellinga på hvor mange skudd de har ladet i røret, men så lenge skuddretninga er trygg får de nå bare brenne løs til det sier klikk. Selv fikk jeg oppstrekk fordi jeg pekte for nærme marka med hagleløpet da jeg skulle skyte leirduer på en annen bane, men det er nå greit å få påpekt sånt når man ikke er klar over det selv. Med unntak av det ene tilfellet, har det ellers alltid gått greit her.
  3. Jeg bruker denne 58-liters verktøykassen fra Biltema, 20-636. En kjapp 850-lapp, men så har du en prima kasse med plass til massevis av ammo. Jeg har vel 500ish skudd 6,5x55, endel kaliber 12 hagleammo, og litt salongrifleammo i kassen, og det er såvidt det synes i den, selv om det kjennes på vekta - Jeg vet ikke om jeg hadde stolt på håndtakene hvis den var fullastet. Plass til hørselvern, patronbelte, kniver, pussesett, denslags - Veldig snedig å ha alt jakt/skyteutstyr samlet på en plass. Jeg tenkte først på å kjøpe den 155-liters kassen de også selger på Biltema, men om du fyller den med ammo tror jeg jaggu du må ha lastetralle for å flytte på den.
  4. Joda, .45 Colt var oppe til vurdering, men for all enkelthets skyld blir det nok .357 denne gangen, men det betyr jo så klart ikke på noen måte at jeg er ferdig med bøylerifler, som du også påpeker. Når havesyken melder seg, og enda bedre, kan tilfredsstilles, er det fort gjort at smilet kommer.
  5. Takk! Leser jeg inntrykket ditt av rifla rett om jeg forstår at den er litt lett i front (mtp.munningsvipp), så er det noe jeg kan kjenne igjen fra 1895en, så gjenging og demper eller smellforsterker kan bli vel så aktuelt. Ja, jeg tenkte at jeg skulle ha noe som hadde grei tilgjengelighet på ferdigammo, men som samtidig var litt mer spennende enn en .22. Når .30-30 er såpass kostbart som det er, var det ikke mange alternativene igjen, ihvertfall ikke hvis man vil ha litt forskjellig å velge i. Nei, dette må bli bra.
  6. Jeg vurderer å selge 1895 SBLen min. Det har vært et hylende morsomt bekjentskap, men jeg må innse at jeg får ikke brukt den nok, og det er ikke like lystbetont å lade til den som det engang var. Helt tatt av fornuften er jeg dog ikke, og kunne godt tenkt meg til å gå for en 1894 CSBL i stedet, så kan jeg bare røske med meg en eske ferdigrullet ammo og kose meg - uten kjennskap til kaliberet vil jeg også anta at jeg kan kose meg litt lengre før kroppen sier nei takk til rekylen. Hva vil kammerfolket foreslå som en god pris for pent brukt børse, ladeutstyr (hylseholder, dier, ungefär 100 kuler og noen titalls ubrukte Starlinehylser)? Og slik jeg har forstått det, går det an å bruke både. 38 Special og .357 magnum i .357 magnum-våpen - skal søknaden(e) reflektere dette, eller går det ennå på sunn fornuft i butikkene?
  7. Halvautomat er å anbefale, ja. Etter å ha skutt mye med halvautomaten min ble jeg så forvent med snill rekyl at selv 686en min syntes å slå like hardt som en alkoholisert stefar etterpå.
  8. Jeg synes ennå skyting er morsomt, og gleder meg til de dagene banen er åpen, og siden det ikke er så grufullt ofte, får jeg klemt inn noen hundre skudd med salongrifla på ettermiddagen nå og da. Det hjelper på seriene med de store børsene, det koster nesten ingenting, og er et kjærkomment avbrekk fra hverdagens mas og kjas. Tiltredes! Re: Hull i hull, har jeg børser som fint klarer det, men da er det verre med mannen som holder i den. Likevel kan jeg godt forstå det når en som har øvd lenge og arbeidet fram en skikkelig ladning vil brife med hva han eller hun har fått til. Selv er jeg ennå på det stadiet at jeg sliter med å differensiere det de virkelig dyktige skytterne gjør fra hedensk blodmagi, men at det er mulig, og at dyktige skyttere vil gravitere mot landets største forum for sånt, det tviler jeg ikke på. Det eneste problemet jeg ser med å nevne hvor godt man skyter med den og den børsa er at det kan virke litt demotiverende på uerfarne skyttere som ikke har et godt miljø å lære seg å skyte i. Ikke meg da, jeg skyter innforjævlige serier med salongen på femti meter og subber rundt i tresko og Navbukse med ketsjupflekker på.
  9. Dette er et skikkelig kjemperåd, ihvertfall til en førstegangskjøper. Fin optikk, kanhende med et lite bruksmerke eller to, som du kan bruke og misbruke med god samvittighet, samtidig som det er milevis likere enn økonomiløsningene du får på de fleste pakkene. Jeg kjøpte en Swarovski Habicht 2,5-10 som du linker til for stort sett samme prisen, og den funker som snus. Treffer med den gjør jeg, og grei å se gjennom er den òg, ingenting å utsette på den hvis ikke du mener at du må ha lys i kikkerten.
  10. Mektig imponerende, det der! Nesten så man må undre på hvordan han skal montere trofeet, og hvordan han skal få det inn ytterdøra! Selv har jeg ikke fått prøvd 6.5x55 på noe tungskutt vilt, men fugl og kobbe er den så avgjort god peising til. Lite rekyl er det, og lite smeller det òg. Også så pen patron, da.
  11. Godt observert, jeg er faktisk ikke så tøff, og mente naturligvis grains.
  12. Jeg stemmer gjerne i for .45-70, men med forbehold om ferdigammo - Den kan være ladet litt vel slapt. Moderne hjemmerulla ladninger med noen-og-seksti-gram Norma 201 bak en 300-grains kule lager en festlig knaselyd når du trer ned kula og river godt i begge ender av børsa, men når jeg først fikk børsa i hus kjøpte jeg med noe ammo fra Remington, og når man ristet på patronene hørtes raslingen av de stusslige få kornene med krutt ut som en trist maraca. Kanhende en ultralett sak i 9,3x62 er det du er ute etter? Børselars har særs billig ammo til salgs: https://borselars.no/ammunisjon/podium-9-3x62-230-gr-fmj
  13. Jeg har et par Alfa Rype A/P/S GTX, og de fungerer nå greit. Han som pushet dem sa at de skulle være lette som joggesko, men jeg merket helt ærlig ikke noen åpenbar forskjell fra mine gamle M/77. Nytt måtte jeg nå likevel ha, og enn så langt har de fungert helt fint, dog vil jeg ikke påstå at de utsettes for noe særlig hard bruk eller krevende klima av meg.
  14. Jeg trodde kun du måtte spesifisere modell på rifle, slik at du ikke kjøpte noe som ikke stod på godkjentlista? Jeg er nesten sikker på at jeg kun søkte på hagle, kaliber 12, halvautomatisk, jakt.
  15. På det bildet jeg har sett, kan det se ut som om han poserer med en Marlin model 60.
  16. En i .22, en i 6,5, en kort og hendig i 9,3x62 for korte hold, en satt opp for langhold, en skamslanket sak til jakt med høy traske:skyte-faktor, og en postrifle i .30-06 eller 8x57 så du kan jakte storvilt med blyfritt? Skal du ikke ha en prosjektbørse, en i reserve og en til utlån? 6 blir litt i knappeste laget, synes nå jeg.
  17. Jeg hadde en godkjent våpensøknad som kom på avveie etter at politiet postla den. Ringte dem, fikk kopi, og alt var i orden. Hva slags rutiner politiet har vet jeg ikke, ei heller vet jeg hvor mye helvete du kan stille i stand med en slik søknad om du ville det - skal ikke våpenet sendes til den hvis navn det står på søknaden, og ikke utleveres uten legitimasjon?
  18. Dette bør gå fint i et Seifuva SG-149D eller -149L. Skapet er 148 høyt innvendig, og har en utsparing i topphylla (om du velger å bruke den) som gjør at du får plass til de lange våpnene.
  19. Dette var det første jeg tenkte på når jeg så tråden, ja. Jeg minnes ennå når jeg hadde pakket ned Fjellduken etter sesongen, og skulle ha den fram et par uker senere. Nå holdt det nå å henge den til lufting, men det fikk ihvertfall meg til å bli litt betenkt på å drasse den med meg overalt. Nuvel, til trådens tema: Jeg drar gjerne med meg utstyr i bilen, og pakker det i murdunker av den typen du kjøper på Biltema. Slik lagrer jeg det også hjemme, så når jeg trenger å ha med meg utstyret er det bare å rive med meg en kasse og bryte den inn i lasterommet, stemple eller surre den fast, og trille avgårde. Dunkene kan også stables i hverandre, så du kan få med deg flere til f. eks. transport av kjøtt, fisk eller hva det måtte være. Utenom det, har jeg alltid med meg tau, presenning, litt limbånd, pledd og et tørt skift i en vanntett sekk, men det er nå bare for å være føre var heller enn noe annet.
  20. Om du bruker et syltetøyglass, kan du bare slå litt olje i lokket, og bruke dette som et fat til å væte lappene eller filla i.
  21. Nei, nå synes desverre tilbudet å ha gått ut, men lenken til det er her: ...Men erfaring tilsier at den kommer nok igjen.
  22. Jeg har en Weatherby Vanguard S2 Backcountry som er en Howa 1500 med noen fordyrende innretninger, og den kan jeg varmt anbefale, særlig nå som XXL kjører kampanje på den med en Zeiss-kikkert. Dette om at demper nærmest skal være påkrevd mener jeg er noe opphauset, og gjenging pluss demper koster heller ikke allverdens. Egentlig en bunnsolid rifle som den er, men så kom der en overivrig nisse med en Dremel til og smalt på nytt underbeslag for å kunne bruke tunge AICS-magasiner, byttet ut den kjekke stokken med en GRS-sak, og så står der en Zeiss månekikkert i stor og tung montasje på. Å kalle Weatherby og Howa for enkle sjelløse Toyotabørser er vel kanskje litt treffende, men jeg må parafrasere salig hr. Vigen: Din kjekke Blaser er lys som en vår, dens boltgang er som silke fin, – min japsebørse den var grov og hård, men den var nu alligevel min. Selv om jeg nå har fått noe penger mellom hendene så det ikke er utenkelig å kjøpe ny Blaser eller Sauer fra (nest) øverste hylle, må jeg nesten si meg enig med @spindrift - Det er så bortinatta kjekt å ha en real bruksbørse du kan dra med deg om du skal på havet eller krype i snøen at den blir nok ikke den første jeg selger.
  23. Om du kjøper deg Sako Quad, bør du belage deg på at stokken kan være litt i korteste laget for en voksen mann, og boltgangen er liksom ikke så allverdens heller. Ikke akkurat som å dra en død mann gjennom et grustak, men heller ikke smørglatt. Jeg har riktignok bare tunge løp til min, men på dem virket blåneringen å være tegnet på med tusj. Fikk egentlig ikke noe særlig åttetusenkronersfølelse av den børsa, nei. Men trøste og bevares, jeg skyter greit med den, og løpsbytte er gjort på null komma svisj.
  24. Jeg kjøpte meg en Kuiu Venture 2300 med dertilhørende geværholder, og synes det var fantastisk kjekt etter å ha båret på en North Face-bag i alle herrens år, med rifla på brystet og hagla i hånda. Det eneste aberet jeg ser med den er at holderen består av et sammensurium av stropper som gjerne hekter seg fast i kolben på GRS-stokken som er justerbar i alle himmelretninger, men om du ikke har behov for slikt eller ikke trenger børsa til de kjappe skuddene og bare vil ha en grei måte å drasse den med deg på tur, skal det nok gå greit. Kjekt å kunne henge geværet enten på sida eller på midten er det òg.
×
×
  • Create New...