Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by jjrckd

 1. Så det er det "oppfinnelsen" er, sag for kutting av gliper i helsveist skinnegang. Genialt!
 2. I tilfelle en skulle ha en jernbane i bakhagen så kunne kanskje dette vært noe? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=155286206
 3. https://soundscope.no/ Du må ha separat klinke for å snakke.
 4. Øreplugger fra Starkey og teleslynge fungerer utmerket!
 5. jjrckd

  Trangt kammer

  Det spørs om du ikke er inne på noe her. Takk for input!
 6. ...................................
 7. jjrckd

  Trangt kammer

  Norma hylser. Tynt gods burde jo tilsi god plass.
 8. jjrckd

  Trangt kammer

  Aha! Det er der problemet ligger. Ikke rart at hylsehalsen virker trang når jeg forsøker å sette ei 9,6mm kule i ei engangsskutt 9,3x62 hylse🤣
 9. Har tidligere hatt en utfordring med RCBS diene som presser .404 hylsene noe så inn i hælvete forjævlig mye at jeg omtrent river pressa av benken når expanderen skal ut igjen. Var derfor strålende fornøyd da jeg nå nettopp testet customdiene fra Hornady. De er faktisk så godt tilpasset at expanderen er overflødig. MTP at prisen er på under 2000kr er dette rett og slett et røverkjøp!!
 10. jjrckd

  Trangt kammer

  Har nylig tatt i bruk ei pipe jeg har hatt liggende en stund som jeg nylig har tatt i bruk og etter 2 runder på banen har jeg opparbeidet meg 100 stk hylser som det nå er på tide å lade opp igjen. I forbindelse med at jeg skal måle max COL så oppdager jeg at hylsehalsen er så trang at jeg strengt tatt kunne ladet om igjen uten og først presse hylsene. Har tidligere lest at en dette er noe en bør unngå men registrerer også at noen bevist tilpasser kammeret for å oppnå denne effekten ("noen" i dette tilfellet er brukere på diverse Amerikanske forum). Kjenner jeg er litt skeptisk til å begynne prosessen med å finne godladningen før jeg har avklart dette med kammeret. Hvilke farer/fordeler er det egentlig med et så trangt kammer? Kaliberet er forøvrig 9,3x62, pipa kommer fra Snapphane og hylsene er engangsskutte Norma Jaktmatch. Edit: Fixet trykkleif.
 11. Har hatt rifla stående hos Rafdal siden i fjor høst. Jaktdiopteret er ferdig men vi måtte finne på noe lurt med baksiktet på .404 pipa (slik at det kan brukes sammen med diopter). Har ikke hatt dårlig tid men PLUTSELIG dukket det opp noen customdier så da er det bare å få rifla ferdig. Kjenner det skal bli ordentlig artig å prøve rifla på hjortejakt i høst! Når vi snakker om customdier, det var noe greier til deg der også, sender du meg adressen din på PM?
 12. Hvordan går det med .404'n din @Chiefen.v-2 ? Snakket med Rafdal tidligere i dag og han fortalte at han satt å så etter noe til en .404 i Rechnagelkatalogen. Skulle ikke tilfeldigvis være rifla di vel?
 13. jjrckd

  9.3x62 på bøjakt

  Jeg registrerer at Partition nevnes som anbefalt kule. Noen andre forslag som fungerer godt på rådyr og hjort?
 14. Er du sikker på at demperen er 14x1? Det kan jo være at det har skjedd noe i produksjonen og at din demper har andre gjenger. Selv om gjengene på pipe og demper skulle ligge for tett på hverandre i toleranseområdet så burde de i det minste entre. Min erfaring med Hausken er at de ligger på den trange siden av toleransen men har aldri opplevd at jeg ikke klarer å entre og skru et par turn før det stopper.
 15. Hvilken børsemaker var dette?
 16. Det jeg har blitt fortalt er at vmax etterlater seg et sylindrisk relativt stort hull igjennom rådyret såfremt en ikke treffer større bein. Størrelsen på sårkanalen er selvfølgelig en estimering men vi har vel alle sett lignende resultater fra tid til annen. Resultatet fra vmax ladet riktig skal være knall og fall og pene slakt på rådyr. Opphavet for påstanden er ansatt av njff og holder kurs som er relevante mtp evne til å vurdere kulas effekt på vilt så jeg tar hans uttalelse og vurdering for god fisk.
 17. Jeg var i utgangspunktet like skeptisk som deg men dette kommer fra en som vet hva han snakker om. Høres jo brutalt ut med et regelrett hull tvers igjennom dyret men han hevder at det kun er snakk om å skjære rent rundt sårkanalen og at det overhode ikke blir blodslått. Med rett skuddplassering så mister man kun noen gram med ribbe. Bakgrunnen til kompisen er at han jobbet med viltforvaltning i utlandet. Der brukte de 270vm med vmax ladet til max. Resultatet var komplett ødeleggelse på inngangen og null ødeleggelse på andre siden (kula eksploderte og stoppet i bukhulen). Etter at han flyttet hjem til Norge og startet med å eksperimentere med vmax i .308 så fikk han den (i følge han selv) uovertrufne effekten som beskrevet. Selv bruker jeg amax ladet til max på skadefelling av gås og opplever total ødeleggelse. Kan ikke skjønne hvordan dette kan virke på rådyr men innser jo at der gjør det. Ut fra effekten jeg ser fra amax på gås så har jeg problemer med å tro at vmax skal være nevneverdig mye sintere.
 18. Her er info fra kompisen, ser at jeg tok feil på hastigheten (må vel sies å være høy), avstår å kommentere diameter på sårkanal.
 19. Skal få mer info på vmax så kommer tilbake til denne, tar ikke sjansen på å legge ut andrehåndsinformasjon uten først å verifisere dette (hastigheten jeg tenker på, har lyst til å skrive hva v0 kompisen bruker, må bare dobbeltsjekke at jeg husker riktig). Amax ble vel i sin tid her på kammeret kåret som den ultimate rådyrkula av brukere som @Roe og @Poacher om jeg ikke husker helt feil. Mener at @Roe hadde skutt et tresifret antall rådyr med denne kula men mulig jeg husker feil (på antallet altså). Vet at flere har brukt 140grs amax i 6,5 på hjort med meget gode resultater.
 20. Amax og vmax fungerer ganske likt. Begge eksploderer i høy hastighet men funker i moderate.
 21. Kødder du nå? Jeg har nettopp fått en advarsel for personangrep fra moderator fordi jeg omtalte deg på med ord som småbarn bruker i sin dagligtale. Må si jeg har veldig lyst til å gjenta ordet men begrenser meg til å si at jeg ikke har så høye tanker om deg. Siden det tydeligvis er så viktig og mange av forumets brukere har problemer med å skjønne innlegget så la meg få liv til å omformulere. Vmax i moderate hastigheter ekspanderer raskt og gir en rett, men liten, sårkanal og minimale ødeleggelser.
 22. Hvis du ikke har noe mer konstruktivt og bidra med i en ellers seriøs tråd så burde du kanskje la være å kommentere?
 23. Har en kompis som vel er det nærmeste en kommer yrkesjeger i Norge. Han sverger til vmax ladet til moderat hastighet på rådyr. Sier han får en 5cm diameter sårkanal tvers igjennom dyret og null blodslått kjøtt. Bruker kun .308.
 24. Ble skutt 3 dyr med naturalis hos oss i fjor. Det ene gikk i bakken etter 2 skudd, ett ble påskutt 1 gang på første posten (godt treff), 2 ganger på en annen post (godt treff på første skudd og dårlig på andre) før det ble avlivet etter et 400m langt ettersøk (oryx). Tredje dyret fikk godt treff på posten men ble avlivet etter et kort ettersøk (oryx). Mulig det var tilfeldig men kjenner jeg er veldig skeptisk til naturalis.
×
×
 • Create New...