Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,701
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by jjrckd

 1. Du kan etter gjeldende regelverk kjøpe 6 stk identiske rifler i samme kaliber hvis du vil.
 2. Hva med å bytte de når de begynner å bli dårlige? For meg er dette når halsbåndet ikke lenger klarer 2 hele jaktdager uten at jeg skal måtte bekymre meg for å gå tom. Som en slags referanse så vil jeg si at det burde kunne være påskrudd i minst 20 timer på den oppdateringsfrekvensen du bruker på jakt uten å gå tom. Skru på og sjekk status jevnlig utover påfølgende dag. Er det fortsatt liv etter 20 timer så vil jeg si at det er ok. Må seff testes i temperatur som er representativ for når du jakter.
 3. Å jo da. Har du blitt anmeldt ila siste 5 år så vil dette komme opp når de søker på deg. Avhengig av hva anmeldelsen gjelder så kan dette ha innvirkning på en våpensøknad.
 4. Det kan være saker som ikke står på rullebladet. Henlagte anmeldelser siste 5 år feks.
 5. Hva er vekten på denne rifla?
 6. Du må nok regne med å måtte bygge en customdemper. Enten med uvanlig liten dameter eller med id offset ift od.Burde ikkeværenoeproblem. Hva er planen nårdu skyter med hagleløpet noedu jo som regel gjør oftere enn rifleløpet? Aktive hørselvern?
 7. Jeg skjønner ikke hvorfor en tar seg bryet med å skrive merke på søknaden? Som tidligere nevnt så har jeg flere ganger strøket over kaliber og påført nytt kaliber på godkjent søknad. Har aldri opplevd at det har blitt stilt spørsmål ved dette og har alltid fått våpenkort i posten. Når tante blå vurderer en våpensøknad så tar hun kun stilling til om du tilfredstilker kravene til å inneha et våpen. Om du i ettertid ombestemmer deg og kjøper et annet merke og kaliber som tilfredsstiller kravene for den opprinnelige søknaden så er dette helt greit. Skriver du rifle, Mauser og 8x57 men ender opp me
 8. Jeg fyller aldri ut annet enn våpentype og kaliberet i søknaden, den blir uansett godkjent uten fabrikat/løpslengde/etc. Hvis jeg finner ut at jeg vil kjøpe et annet kaliber enn det jeg har søkt på bare stryker jeg over kaliberet i den godkjente søknaden og skriver inn det nye. Har aldri opplevd at dette har vært et problem.
 9. Den aktuelle kanonen ble i lagd av min bestefar og er dreid ut av en 30mm aksling i et ukjent rustfritt materiale. Den fikk en id som pussig nok akkurat får plass til en klinkekule.. Kanonen er nok solid nok men det er kanskje lurt å la fornuften seire her..
 10. Etter å ha drevet med hjemmelading i 10+ år samt diverse våpensalg så har det hopet seg opp med diverse ammunisjon som jeg enten ikke vet hva er eller som jeg ikke lenger har bruk for. Har nettopp hatt en real økt med med kulehammeren mens jeg mimret om barndommen da vi klipte opp rødfis og lagret kruttet i norgesglass. Etter at jobben var gjort så sitter jeg nå igjen med en del krutt som jeg tenkte jeg skulle destruere så raskt som mulig (et par spiseskjeer av gangen i en saluttkanon). Kruttet er en god mix av n150, n160, n560 og n570. Vil dette la seg kunne bearbede slik at det får samme eff
 11. jjrckd

  Ny rifle i 223.

  Du burde vel kunne forvente omtrent halvparten tenker jeg.
 12. Grevling ble ansett som bra mat tidligere og ble kalt fattigmannsgris. Ble vel servert i en av episodene av Helt Vilt som gikk på TV2. Dommen til «stjernekokken» var at kjøttet smakte helt utsøkt.
 13. Er det ikke tinglyst eller det foreligger en leieavtale så har man ingen rett på jakt. Begge deler skal det opplyses om ved salg. En tinglysning av jaktrett har en maksimal gyldighet på 10 år før den går tilbake til grunneier. Hva andre evnt måtte mene er en annen sak så det kan være at man må ta en runde i forliksrådet slik at motparten skal få nødvendig hjelp til å forstå hvordan ting henger sammen. Uskrevne jaktretter kan man tørke seg bak med, det foreligger ikke hevd på jakt på lik linje som det feks gjør på beiterettigheter, veiretter, vannrett etc.
 14. Du skriver lover men det er vel strengt tatt snakk om vedtekter. Hvis et flertall av en forenings medlemmer på et årsmøte velger å melde seg ut av en overordnet organisasjon så medfører dette at foreningen ikke lenger anerkjenner organisasjonens vedtekter. Den eneste muligheten organisasjonen da har for å tvinge foreningens medlemmer til å anerkjenne organisasjonens vedtekter er å prøve saken i retten. Såfremt DFS ikke kan legge frem dokumentasjon for at de i nyere tid har tilført foreningen verdier som tilsier at de kan kreve en overtagelse av foreningens midler eller en økonomisk kompensasjo
 15. Har sjekket det og er 100% sikker på at DFS ikke en gang hadde kommet så langt at de hadde fått lov til å prøve dette i retten. Nok en ovenfra og ned skremselstaktikk fra en akterutseilt organisasjon.
 16. Jeg skjønner ikke at DFS skal være i en posisjon hvor de kan forby noe som helst. En avleggs og raskt utdøende organisasjon som aldri hadde overlevd om det ikke hadde vært for jegere som avla skytterprøve. Oppfordrer alle jegere til å engasjere seg i skytterlaget og kaste sittende styre i sitt lokale skytterlag og slik at de kan komme seg over i NJFF hvor de vil slippe følelsen av å være et annenrangs medlem som aller nådigst får lov til å benytte seg av en skytebane som normalt uansett ikke brukes.
 17. Det å skille mellom kjønn/alder er tidvis temmelig utfordrende med termisk. Har inntrykk av at det er litt væravhengig (tåke, regn og temperatur) men ofte er det veldig vanskelig å se geviret til selv de største bukkene på noe særlig over 100m, hvis i det hele tatt så langt. Spissbukk må ofte inn på 20-30m før du ser geviret. Det du etterhvert lærer deg å skille mellom dyrene på er hvordan de avgir varme og bredden/formen på hodet. Min erfaring er at bukken avgir mer varme "under" og at avstanden mellom øynene er større. Har selv en Pulsar XP38 med 640x480 sensor.
 18. Varmt vann med en god skvett salmiakk og en passe dose grønnsåpe. Påføres med iherdig gnikking med en stiv og korthåret børste. Skylles av med lunkent vann.
 19. Hva mener du med at bikkja hadde en brukbar los på hare i sommer? Selv om dachsen er kortbeint så er ikke bikkja fritatt fra båndtvang.
 20. Som en siste utvei vil jeg tro at et kjernebor vil fungere bra. Det fungerer (for mange) forbausende godt på såpass tynne plater som et våpenskap er lagd av.
 21. Bare noe drit, jeg kan ta på meg å kjøpe den slik at du slipper alt bryderiet..
 22. Ring kommunen så kommer de og henter den.
 23. Litt motstridende info der, både trange og litt store.
×
×
 • Create New...