Jump to content

jjrckd

Members
 • Posts

  1,756
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by jjrckd

 1. Ikke bra, får håpe at nye tester slår ut negativt på CWD.
 2. Er det ikke slik at en ift kvoter ofte bruker slaktevekt for å skille mellom halvannetåring og kalv? Et dyr med slaktevekt på 28kg er ikke store dyret, mange kalver med betydelig høyere slaktevekt enn dette.
 3. Bytt ut fåret med rådyr, det er saker det!
 4. Ser at de er registrert i enhetsregisteret 20/6-21. Dette er en god stund etter at de "gikk under jorden" så det kan jo være at alt håp ikke er ute. Eieren er forøvrig også registrert som daglig leder i både Markhusan og Langhold. https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=927313235
 5. Det er sikkert snakk om en variant av en teslaventil. Dvs at senteret er åpent hele tiden mes gassene fanges opp og slippes ut med en liten forsinkelse etter at skuddet har gått. I den grad ventilen henger seg så er eneste faren at man får null lyddemping. Tipper jeg da..
 6. Eller kanskje han bare har slettet den fordi kikkerten er solgt..
 7. Hehe.. Er det meg du sikter til @Ruger #1? Stemmer nok det ja.. Takboksen ble revet opp av en av vinterstormene og telt, sovepose og rifle datt ut uten at jeg merket det før jeg ble varslet av en bil noen km senere. Fant igjen telt og sovepose men rifla var borte. Meldte det inn til politiet umiddelbart. Ettersom rifla var lovlig oppbevart så fikk jeg ingen problemer. Eieren av rifla på bildet vil nok slite ettersom han har ammo oppbevart sammen med rifla.. Edit: Eller er det klikkpatroner han har der?
 8. Selv om den generelle jakttiden på rype starter 10/9 så kan det være lokale bestemmelser som sier at jakten starter 15/9. Sjekk med kommunen.
 9. Noen som har erfaring med dette merket? Prisen er det ihvertfall ikke noe å utsette på! https://www.northernhunting.com/en/?gclid=Cj0KCQjwssyJBhDXARIsAK98ITTUT51FEDOjT8x-Kf6lHtA05cccd-FxV2uGarBkaMJSD2NmQpR2uy8aAsuUEALw_wcB
 10. I Stavanger-området så opereres det med flat pris på 10000kr/dyr uanhengig av kjønn og alder.
 11. Spennende. https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/678593?utm_source=EMEA&utm_medium=email&utm_campaign=nb-NO Delivery, EMEA, Alpha 10 Announcement, 13923
 12. Husker ikke hva slags ringer jeg har, var noe jeg hadde liggende i en skuff.. jeg har beddet sporene der ringene treffer så jeg får lite til ingen treffpunktendring ved kikkert av/på. Mulig det hadde funket uten, har ikke prøvd.
 13. Ringene mine bygger ca 12-13mm. 56mm objektiv. Edit: Nå som jeg ser på bildet så kom jeg på at skinna bygger litt mye bakover og at jeg strengt tatt burde ha kappet den litt slik at jeg hadde fått litt mer klaring for okularet.
 14. Trist å høre om JRTen din men dette er en 10 år gammel tråd så jeg regner med at bikkja forlengst er omplassert.
 15. Har vel skutt et sted mellom 5 og 8 rådyr i året de siste 30 årene med hagle og må vel si at jeg aldri har opplevd nevneverdige kjøttødeleggelser på 20m hold.
 16. Innlegg slettet pga sviktende hukommelse.
 17. Hva mener du @culot? En får da tilnærmet 0 kjøttødeleggelse når man skyter rådyr med hagle på 20m.
 18. Du har ikke tilfeldigvis skrudd litt på de rødmalte skruene som sitter i nedkant av magasinbrønnen?
 19. Interessant! Lurer dog på hvorfor de må brenne helt ut? Kan man ikke slukke de ved å kvele flammen?
 20. Som @vavlo sier. Ville brukt ladedata fra ei kule i mer eller mindre samme vektområde og så lagt meg noe under min. ladning (si 10%). Kronografert 2-3 skudd for å få en ide om hvor en er og så justert ladningen deretter til farten er der den burde være. Edit: Ser at Geco oppgir v0 på 900ms for ferdigrulla i JS for denne kula så personlig så tenker jeg at det da kunne vært fornuftig om du hadde prøvd å fått til en v0 på sånn ca 830ish.
 21. Gammel tråd men fortsatt aktuell. Skal investere i et modulbasert kjølerom. Ettersom det ikke er veldig fordyrende å bestille på mål så tenkte jeg at jeg skulle gjøre dette for å få noe større innvendig høyde slik at jeg får plass til å henge selv de største hjorteskrottene uten problemer. Bør kunne henge opp til 3 dyr samtidig. Ser for meg at innvendige mål på 2,0x1,2x2,5m (BxDxH) burde holde men ettersom jeg har plass til et større kjølerom så unsker jeg input på hvor stor grunnflate jeg trenger til 3 dyr (la oss anta 2 koller og et ungdyr). Ønsker ikke et for stort rom da jeg også ofte henger enslige kalver og rådyr. Samme med høyde, hvor stor høyde trenger jeg på en fullvoksen bukk? Noe annet en trenger å ta hensyn til? Dør? STandard dør er 63cm så det kunne vel vært greit men en noe større dør.
 22. Tja.. med dagens produksjonsmetoder så er det nok ikke så mye dyrere å lage den asymmetrisk.
 23. Gratulerer med nye sandaler @Ruger #1😜
×
×
 • Create New...