Jump to content

jjrckd

Members
 • Content Count

  1,527
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by jjrckd

 1. Skjønner ikke dette meg ganglos. Hvorfor regnes ikke en hund i ganglos som løs på drevet losende? Ser at det opereres med max lengde på drevtid på støtende hunder men hvor kommer dette med farten på losen inn?
 2. En kompis ble anmeldt for trusler av sin nylig fraskilte kone. Våpen ble beslaglagt og noen måneder senere ble saken henlagt. Tok 5 år før han fikk tilbake våpnene. Utfordringen er som noen har nevnt tidligere at dette er en forvaltningssak. Så lenge det står an anmeldelse på deg i systemet så kan de nekte deg våpnene tilbake. Når anmeldelsen ikke lenger ligger på rullebladet ditt så har de ikke lenger grunn for avslag.
 3. Høres kjent ut... De som skrev rasestandarden kan ta den og tørke seg bak med den🤣 Strihåra Drever er det faenskapet er..
 4. Det er jo det store spørsmålet. Min erfaring er at hjorten kan ture som et rådyr tidlig i jakta men drar ofte rett ut senere i sesongen. Værer den folk så drar den som regel alltid rett ut når den har en hund i hælene. Personlig så liker jeg en god los hvis det turer i nærheten av meg men kjenner ingen tilfredsstillelse med en los som holder på i det uendelige når det er åpenbart at det ikke blir fall. Her er jo folk forskjellige, for noen er losen målet, for andre er det fall. Selv har jeg kommet frem til at en hund med max lostid på 1t ville vært perfekt. Hvis den i tillegg klarer å få hjorten til å stå så hadde det vært helt ypperlig. Har en Fauve nå, fin fart på drevet, hjorten turer gjerne, men syntes lostidene blir for lange hvis hjorten drar ut. Erfaringen min med Drever (men da på rådyr) er at den er "verre" enn Fauven. Tipper jeg vil gå for en terrier som neste hund. Mest sannsynlig en tysker med gode linjer.
 5. Har ikke erfaring med jaktprøve på NEG. Mener du at det er poenggivende om en NEG får ganglos på en hjort på en jaktprøve? Edit: Mener forøvrig ikke at en NEG er uegnet på hjort gitt at den har de rette egenskapene. MEN, jeg ville ALDRI kjøpt en NEG hvis jeg kun skulle jaktet hjort. Har ikke spekulert mye over hvorfor de NEG jeg har sett i aksjon jager så hardt. Kanskje er det gener, innjaging, etc men kanskje er det også at når de kun brukes på hjort så trigger det andre instinkter en når de brukes på elg? Vet ikke, det finnes uansett andre raser som er mer egnet på hjort.
 6. Nettopp. Det er derfor jeg hevder at det i beste fall er ytterst teoretisk at en NEG på hjort ikke defineres som løs på drevet losende. Har kun erfaring med 2 stk NEG som brukes kun på hjort men begge disse loser som om de skulle vært drevere. Fort går det også og det hender ikke sjelden at hjorten som skytes for disse har skum rundt munnen. Tror forøvrig uansett ikke at en NEG vil kunne defineres som en støtende kortdriver uansett hvor kreativt en tolker forskriften. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://jakt24.no/bruk-av-stotende-hund-til-jakt-pa-klovvilt-i-norge/&ved=2ahUKEwjx6K6MqpnmAhVr16YKHcJBBqoQFjAIegQICRAB&usg=AOvVaw3uadYkT8SXJ9JRKLI3bsDB
 7. Har kun vært meg på på avskytning av villsvin på en hjortefarm i USA. Her ble det arrangert "jakt" to ganger i året for å holde villsvinbestanden nede. Vi tok det kjøttet vi ville ha, resten ble gravd ned.
 8. Det jeg har sett av NEG på hjort er altfor fort og for langt. Helt idiotisk å bruke NEG på hjort både mtp mulighetene for å få dyr men også ikke minst mtp stresset som hjorten utsettes for. At NEG på hjort ikke defineres som løs på drevet halsende hund er i beste fall ytterst teoretisk.
 9. https://www.elghund.net/ http://www.fagerkollen.com/ Øverste har levert mye bra bikkjer. Jeg kjøpte av nederste men usikker på om de fortsatt driver avl.
 10. Du slo meg på målstreken med researchen her men tillater meg å komme med en tilføyning. Eieren av storvilt i denne sammenhengen er kommune, derfor er avlivning kommunens ansvar.
 11. En av de tingene som gjenntas til det kjedsommelige når man tar kurset "Ettersøk videregående" i regi av NJFF.
 12. For 5 år siden hadde jeg nok gjort det samme. I dag? Usikker.... Med alt pisset rundt kniv i bil, våpen i samfunn osv så vet jeg ikke om jeg hadde tatt sjansen. Treffer en rette mynighetsperson (les: feil) så risikerer en anmeldelse med påfølgende inndragning av våpen. Myndighetsperson i dette tilfellet kan være småkongen i den noe historiske viltnemda eller det kan være politi eller viltansvarlig i kommunen.
 13. Blandt annet den ja. Poenget mitt er at uansett hvor velmenende og kvalifisert man er så er det umulig for en evnt politimann å vurdere dette i tilfellet som nevnt i artikkelen. Eneste rette svar her er: "Sett deg i bilen og kjør videre, dette må håndteres av kommunen". I tillegg ligger ansvaret for fallvilt hos kommune, ingen andre så politiet har rett og slett ikke myndighet til å godkjenne avlivning. Skulle en bekjent av politimannen som er kvalifisert til å avlive et dyr og som tilfeldigvis har både ettersøskhund og rifle i bilen passere i det poltitimannen står der med en skadet hjort liggende midt i veibanen så ville fortsatt eneste rette svar fra politimannen vært: "Sett deg i bilen og kjør videre, dette må håndteres av kommunen". En kunne selvfølgelig i det siste tilfellet kontaktet kommunen, fått godkjenning og avlivet.
 14. Det finnes nok av eksempler hvor velmenende personer forsøker å avlive dyr med vekslende hell. Hovedpoenget er at en skal unngå å påføre dyret ytterlige skade ifbm avlivningen. Om en selv /berettiget eller uberettiget) føler seg kvalifisert for dette har lite med saken å gjøre. At politiet avstår fra "hjelp" fra tilfeldig forbipasserende i slike tilfeller skulle bare mangle. Den eneste som har myndighet til å avlive trafikkskadet vilt er kommune eller person som igjennom avtale handler på vegne av kommune.
 15. Ikke så lenge som min. Når det er sagt så merker jeg store forskjeller på barmark og snø. Jeg jakter uansett forhold og syntes vel det er mest artig etter at snøen har kommet og det er nettopp da bikkja henger på lengst. Er usikker på om eierne av foreldrene til bikkja mi har like mye erfaring med bruk av bikkjene på snø. Lostidene til bikkja mi på barmark ligger noe over oppgitt lostid på foreldrene. Bikkja mi har i tillegg 30+ jaktdager i året så det kan jo hende at dette har ført til at den har blitt er rutinert i tapsarbeid enn foreldrene og dermed klarer å henge på lenger. Eller at den jager saktere og har bedre kontakt med dyrene, eller... Begge Fauvene jeg har jaktet med har forøvrig vært ganske lause i målet så det blir fine uttak.
 16. Har aldri jaktet med Petit men har jaktet med Fauve. Den ene tilhørte en kompis og den andre er min egen. Fauven til kompisen hadde godt søk. Søkte typisk max 200m ut fra hundefører hvis den ikke fikk noe i nesen. Gikk den lengre visste man at den var på spor og passerte den 400m så ble det garantert los. Rådyrene turte fint for bikkja og lostider på 3t og mer var ikke uvanlig. Strengt tatt så var det ikke uvanlig at losen varte 6 timer eller mer heller. Grunnen til at jeg omtaler bikkja i fortid er at den fikk lungeødem og måtte avlives etter at den hadde jaget hjort en hel dag. Fauven min hadde en latterlig treg start. Hadde ikke sin første rådyrlos før den hadde passert 2,5 år. Begynte da å jage bedre og bedre. Godt søk hvis det er vitring men dårlig hvis det ikke er godlukt i det hele tatt. På barmark henger den på rådyrene i 2-3 timer. Fin fart og mye turing. På snø henger den på i 5-6 timer (gir seg ikke før det blir mørkt). Var skeptisk til å jage hjort frem til slutten av forrige sesong (var da 3,5 år). Etter at den i løpet av den sesongen hadde vært på tilsammen 16 hjortefall hadde den helt på tampen en dårlig hjortelos som resulterte i fall. I år startet den med å jage hjort i underkant av 1t men har etterhvert begynt å nærme seg de samme lostidene som for rådyr. Hjorten turer greit for bikkja men hjort kan jo like gjerne dra rett ut uansett hva den har i hælene. Forrige helg hadde den en los etter hjort som var blitt var meg før uttak. Da losen startet dro den rett ut og opp og bikkja hang på til det ble mørkt. Søket til bikkja later til å bli bedre og bedre. Returen er 100%. Jeg kjøpte Fauve nettopp forde de hadde rykte på seg for å ha relativt korte lostider. Jakter i områder med mye dyr og ser at det er mer effektivt med loser på max ca 1,5t enn det det er med lengre loser. Må si jeg har blitt overrasket (negativt) at Fauven er "like ille" som Drever. Har en mistanke om at ryktet til Fauven henger igjen fra da det var relativt få individer i landet og at de individene som ble brukt kanskje ikke hadde de beste linjene. Nå som det har blitt flere individer og avlen har blitt mer rettet mot jakt så har ting endret seg drastisk. Ville jeg kjøpt Fauve igjen? Neppe. For meg og mitt bruk vil jeg være mer tjent med en rase som jager kortere slik at jeg kan få flere loser pr dag. Hvis du liker å sitte i skogen og høre på losen så er Fauve et godt alternativ til Drever. Og ja, har hatt 2 Drevere. Begge gode bikkjer med mange fall men jager for lenge, aldri igjen.
 17. Dachsbrache eller Bayersk viltsporhund burde være midt i blinken.
 18. Du kjøper i praksis en bastard som ikke har blitt skikkelig undersøkt av veterinær så en kontrakt vil nok uansett ikke hjelpe deg nevneverdig i en eventuell tvistesak. Hvis dette er noe du føler er viktig så burde du kanskje vurdere en litt mer seriøs og ikke mins etablert oppdretter.
 19. Jeg har behov for å bevege meg i et elveleie mens det er mørkt for å komme meg i posisjon til at hjorten skal gå av beitet på morgenen. Dette er av åpenbare grunner til tider noe krevende. Jeg har lest at hjortevilt ikke oppfatter hverken rødt eller grønt lys så jeg tenker at dette kanskje kan være løsningen for meg. Er det noen som har prøvd rødt/grønt lys og som kan bekrefte at hjorten faktisk ikke oppfatter dette?
 20. Hadde jeg fortsatt hatt mitt eksemplar skulle jeg sendt det til deg gratis. Alltid hyggelig å hjelpe en «kammerat». Dessverre (for deg) har jeg allerede gitt det vekk.
 21. Verdens beste rifle på billigsalg, løp og kjøp!! https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=162552854
 22. Jeg bruker burka fra magasinet.no. Litt tung hvis du skal gå langt men ut over det så er den helt genial! https://www.magasinet.no/dovrefjell-forest-posteringspose
 23. Nei, i ikke-saker skal det da vitterligen ikke skrives forelegg. Jeg mener forøvrig at det er åpenbart at @Robinson siktet til at politijuristen påfører det offentlige unødvendige kostnader ved å føre slike idiot-saker for retten.
×
×
 • Create New...