Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by mig16

 1. Her dukket det opp en strøken '94 i 356 Win. Hadde jeg ikke allerede hatt en så hadde jeg løpt og kjøpt :-). Finn.no
 2. Her er et alternativ til oss som støper og lader selv, men det er veldig lite erfaring å finne på nettet. Mulig det blir for hardt og sprøtt. Og så vil prisen her på berget sikkert være betydelig høyere. Lead Free Bullet Casting Alloy (88%-Bismuth, 12%-tin)
 3. Det skulle selvfølgelig ha stått 'til ECHA'.
 4. Her er det opprinnelige dokumentet fra ECHA forresten. Lead ammunition restriction proposal Info i Gunsweek: Gunsweek
 5. Litt 'lever action' for dere: Winchester M73 en kald vintermorgen (video) Det var veldig vanskelig lys da, er min unnskyldning for bommene .
 6. Jeg har en slik, kjøpte den i 1991. Et flott våpen, meget presis. Tight og fin, god og holdbar finish. Har kofferten også. Jeg leste et sted en gang at de var satt sammen på custom-shop'en til Browning i Belgia, og at det var bare 1000 som ble produsert.
 7. Jeg hadde prøvd med litt Autosol krompolish. Har brukt den med hell på sluttstykke tidligere. Vær obs på at den tar blånering da.
 8. Med 6.5x55 og kuler under 10 gram / 154 grain vil du slite med å oppnå kravet til anslagsenergi for storvilt, som da er 2700 joule / 100 m.
 9. Jeg har skutt gjennom hjort med 6.5x55, skrått forfra. Kula gikk inn i brystkorgen på høyre side foran og ut ved tredje ribben venstre side bak. Et rent og pent skudd. Kula var Lapua Mega, klokket til 745 m/s.
 10. Sikkert noen som synes at 5k for tall fra 1-10 er billig: https://www.finn.no/158512183 Eller man kan kjøpe fra Biltema for 199,- og få hele alfabetet i tillegg 😆.
 11. Her er noe å hige etter https://www.finn.no/158438334 Synd at den er ‘plobert’... men det har lite å si etter prisen å dømme.
 12. Denne lille rakkeren ble med meg hjem i går. Tror vi skal komme overens ganske bra.
 13. Det er vel ingen her som ikke visste at Luger laget luftpistoler, i Tsjekkoslovakia? Denne sjeldne utgaven gis nå bort for 4000,-. Løp og kjøp.. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=154318221
 14. Er i Croatia nå, og fant denne karen i vannet på stranda. Det var harde kamper i dette området i 1991, så sikkert fra den tiden. Noen prøvde å fyre av en granat med en Jugoslavisk Mauser åpenbart, men kom ikke så langt. Propulsive blank for grenade
 15. Jeg opplever dette med ett av våpnene mine. Det hjelper ikke å smøre med fett eller noe annet, demperen sitter fast i belegg på gjengene. Dette skjer i større grad med ‘skitne’ ladninger. F. eks. med Lovex D060. Jeg tror det er en kombinasjon av krutt/ladning og konstruksjon av demper. Jeg løser dette med å sprute inn litt WD40 i demperen ned til munningen når jeg er ferdig med å skyte, og når jeg er hjemme så lirker jeg demperen forsiktig av, med mer bruk av WD40 på gjengepartiet.
 16. Første treff på moskusen var et sted på kroppen sannsynligvis, men ikke sikker. De andre fire tror jeg traff midtplata, eller tett på i hvert fall. På 150-metern var første et bra treff, og siste. De andre traff marginalt da. Ikke så verst med støpte kuler, omformede brukte 30-06 hylser, og en 120 år gammel børse med jernsikter, synes nå jeg da :).
 17. Her brukte jeg 42 grain Hodgdon H380. Kulene blir flotte ja :-). Jeg har gitt opp 'shake-metoden', bruker nå bare en rimelig pulverlakkpistol.
 18. En liten videofnutt fra en skytesesjon i forrige uke med M1891 Mauseren. Støpte kuler fra Lyman 314299-blokk, pulverlakkerte og med gas check. Ikke alle treffene var like gode, men ikke så verst for en 120 år gammel børse som har reist rundt halve jorden . YouTube video
 19. Når blir neste runde tro? Hvor de strammer inn enda mer..
 20. Jeg må nok være konsekvent med å bruke futteral innser jeg, selv kl. 5 om morgenen. Får håpe at det er nok da. Ser at det blir stadig mer stigma rundt dette med jakt/våpen dessverre.
 21. De siste par årene har jeg jaktet i et område nær Trondheim, hvor jeg parkerer bilen og går til post. Det er et spredt bebyggelse fra parkeringsplassen og ca. 200 meter bort mot en bomvei som går til jaktområdet. Mitt spørsmål er om jeg kan ha rifla i rem over skulderen når jeg går fra bilen (uladd, og med magasinet og bolten ute selvfølgelig)? Flere ganger har jeg opplevd at forbipasserende har skulet stygt på meg, noen har stoppet og notert bilnummeret. Eller må jeg ha våpenet i et futteral? Tidlig om morgenen i august og september er det som regel ingen ute, men senhøstes når soloppgangen begynner å nærme seg kl. 8 dukker det opp folk på vei til jobb.
 22. Hmm. En forvirret 1862 Colt :D? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=150632556
 23. Jeg sjekket på min nå. Det er to små Torx-skruer på hver, T10.
×
×
 • Create New...