Jump to content

mig16

Members
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by mig16

 1. Har noen erfaringer med dette kameraet? Tenker først og fremst på stabilitet, batterikapasitet, og på skyløsningen.
 2. Det blir hjemmelading utover nå da skjønner jeg :-). Får nok kjøpe inn litt mer råvarer.
 3. Jeg ser at all organisert treningsaktivitet er forbudt. NSF skriver: "NSF følger Norges Idrettsforbund om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. Dessuten at forbudet gjelder all idrettsaktivitet inkludert egentrening på bane." DFS derimot skriver at 'lagaktivitet' er tillatt. Regnes det som 'innafor' å drive egentrening på skytebane tilsluttet DFS nå? Hva med feltløype i NSF-tilsluttet klubb?
 4. Bra jobba! Imponert :-). Men denne delen er/var mulig å få kjøpt i Norge. Jeg har kjøpt to slike, en fra Winge Våpen og en fra Rogne Våpen i Trondheim for 3 år tilbake. Delen heter 'Firing pin retaining plate'. Det tok noen uker, men de dukket opp i posten. Kostet ca. 400,- kr. inkl. porto. Tror dette fortsatt er en kurant del å få tak i. De nye er noe modifisert, og skal ikke knekke så lett. De er merket med en M.
 5. Hvis det blir registreringsplikt på antikke patronvåpen vil det nok sikkert medføre et dramatisk prisfall på slike i så fall. I dag er prisen på reg.frie våpen ofte like høy eller høyere enn tilsvarende replikaer. Nå vil de ta opp plass i garderoben plutselig, og bli mindre attraktive.
 6. Det har skjedd med noen har jeg lest, men vil ikke si at de er notorisk kjent for denne feilen. Jeg har en slik hjemme som har gått mangfoldige tusen skudd, og har den originale sleiden. Ellers er dette kvalitetspistoler som er veldig presise. Jeg kan i hvert fall anbefale den.
 7. Hva med en Browning Hi-power? Hi-power Competition
 8. De skrur sikkert opp prisen her også, nå som konkurransen blir borte.
 9. Du må nok mer enn doble prisen etter den 1. april.
 10. Jeg har ladet .357 Magnum for jakt på rådyr med en Henry BBS (20" løp), og har eksperimentert iherdig med forskjellige kuler og krutt. Med Hornady 158 XTP-kuler og maksladning med W296-krutt klokket jeg disse til å komme akkurat innenfor kravet for anslagsenergi. XTP-kulene flyr bra og ekspanderer heftig, men de er litt myke. Men rådyr er jo ganske myke også da.... Med 140 grain og 180 grain klarte jeg ikke å få nok hastighet til å komme innenfor kravet. Jeg skjøt aldri noe dyr med denne, og i ettertid er jeg litt mer skeptisk og har ikke med denne børsa ut i skogen lenger. Ville uansett ha holdt meg innenfor 100 meter hvis jeg skulle hatt den med.
 11. Interessant tråd! Dette kan bli høyaktuelt om noen år for oss som støper selv. Rotometals har litt info om hva som de mener fungerer best: rotometals.com.
 12. Her dukket det opp en strøken '94 i 356 Win. Hadde jeg ikke allerede hatt en så hadde jeg løpt og kjøpt :-). Finn.no
 13. Her er et alternativ til oss som støper og lader selv, men det er veldig lite erfaring å finne på nettet. Mulig det blir for hardt og sprøtt. Og så vil prisen her på berget sikkert være betydelig høyere. Lead Free Bullet Casting Alloy (88%-Bismuth, 12%-tin)
 14. Her er det opprinnelige dokumentet fra ECHA forresten. Lead ammunition restriction proposal Info i Gunsweek: Gunsweek
 15. Litt 'lever action' for dere: Winchester M73 en kald vintermorgen (video) Det var veldig vanskelig lys da, er min unnskyldning for bommene .
 16. Jeg har en slik, kjøpte den i 1991. Et flott våpen, meget presis. Tight og fin, god og holdbar finish. Har kofferten også. Jeg leste et sted en gang at de var satt sammen på custom-shop'en til Browning i Belgia, og at det var bare 1000 som ble produsert.
 17. Jeg hadde prøvd med litt Autosol krompolish. Har brukt den med hell på sluttstykke tidligere. Vær obs på at den tar blånering da.
 18. Med 6.5x55 og kuler under 10 gram / 154 grain vil du slite med å oppnå kravet til anslagsenergi for storvilt, som da er 2700 joule / 100 m.
 19. Jeg har skutt gjennom hjort med 6.5x55, skrått forfra. Kula gikk inn i brystkorgen på høyre side foran og ut ved tredje ribben venstre side bak. Et rent og pent skudd. Kula var Lapua Mega, klokket til 745 m/s.
 20. Denne lille rakkeren ble med meg hjem i går. Tror vi skal komme overens ganske bra.
 21. Er i Croatia nå, og fant denne karen i vannet på stranda. Det var harde kamper i dette området i 1991, så sikkert fra den tiden. Noen prøvde å fyre av en granat med en Jugoslavisk Mauser åpenbart, men kom ikke så langt. Propulsive blank for grenade
 22. Jeg opplever dette med ett av våpnene mine. Det hjelper ikke å smøre med fett eller noe annet, demperen sitter fast i belegg på gjengene. Dette skjer i større grad med ‘skitne’ ladninger. F. eks. med Lovex D060. Jeg tror det er en kombinasjon av krutt/ladning og konstruksjon av demper. Jeg løser dette med å sprute inn litt WD40 i demperen ned til munningen når jeg er ferdig med å skyte, og når jeg er hjemme så lirker jeg demperen forsiktig av, med mer bruk av WD40 på gjengepartiet.
 23. Første treff på moskusen var et sted på kroppen sannsynligvis, men ikke sikker. De andre fire tror jeg traff midtplata, eller tett på i hvert fall. På 150-metern var første et bra treff, og siste. De andre traff marginalt da. Ikke så verst med støpte kuler, omformede brukte 30-06 hylser, og en 120 år gammel børse med jernsikter, synes nå jeg da :).
×
×
 • Create New...