Jump to content

msteiro

Moderators
 • Content Count

  3,226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

msteiro last won the day on March 12

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

683 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joda, det og alock er vurdert. Men da må jeg ha 3-4 alock fester, ny demper etc etc. Fikk tips om et adapter, så det er bestilt, så får jeg se hvordan det blir. Da kan børsen sendes inn og få sånne anorektiske amerika-gjenger.
 2. Var bare et eksempel, men skulle vært høyre til høyre selvfølgelig. Ville bare "limt" fast den innerste, er jo ikke noe som skal tas av og på.
 3. Er noe sånt jeg tenker, og mulig å få lagd hos børsemaker. Bare irriterende når man kan få tilsvarende i butikk til 150 kr ca. https://www.infiniteproductsolutions.com/adapters/1-2-28-rh-to-14mm-x-1-lh-thread-adapter-black-steel/
 4. Ville vært litt forsiktig med å konkludere basert på dette, nå er det ikke lett å se høydeforskjell fra bildet, men hvis det er noe som helst (realistisk) sjanse for at det treffer noe det ikke skal er det usikkert. Tomten til venstre på bildet, hvor stor er den for eksempel, og er du 100% sikker på at naboen holder på med noe baki krattet der? Sikker bakgrunn betyr jo fort at man skal legge inn en betydelig sikkerhetsmargin på treffområdet, og ikke at det er trygt på en 1mx1m åpning. Hvis noe som helst kulerester treffer, eller potensielt kan treffe, de andre husene, biler, folk etc kan du pent glemme å vinne frem med noe argumentasjon om at de har så lav fart at det ikke gjør noe skade. Hadde det regnet kulerester i nærheten av mine barn som leker i hagen eller skogen ved eiendommen, hadde du nok ikke hatt våpentillatelse særlig lenge.
 5. Sett på den type, men tanken var å ikke ha så stor skinne da rødpunktet kun behøver et enkelt spor. Synes mange av de lengre skinnene også blir veldig høye, om det er for å sikre stivhet vet jeg ikke. Tenker da noe mer ala dette.
 6. Har VX5 2-10x42, altså uten parallakse. En annen fordel utenom vekten er enkelheten og størrelsen på tårnet, synes det er tydelig at det er fokus på bruk på jakt. Og er man sikker på ladningen man vil bruke, får man med et personlig tilpasset tårn på kjøpet. Ikke slengt meg på den ennå, men tenker det blir lagd en til Oryx fabrikk. Et annet pluss er lyset, bra justering og auto on/off som gjør at det ikke er så farlig å glemme det.
 7. Hvis kroningen blir skadet av at man forsiktig og kontrollert fører en pussestang inn i det for å måle lengde, ville jeg vurdert å lage pipe av noe annet en plastelina. Er man virkelig redd for skade er det ikke verre enn å rulle sammen en liten papirbit og la den dekke kroningen.
 8. msteiro

  Ei rifle til alt

  Ville ihvertfall sett på Tikka T3X Superlite som et alternativ, med en god demper, originalt løp og skikkelig kikkert er denne fortsatt veldig lett og fin.
 9. msteiro

  Ei rifle til alt

  Det å ha flere våpen å teste er ikke på noen måte voldsomt Hvis du kjøper brukt er det minimal kostnad å selge den igjen, du kan til og med tjene litt penger. Har vært gjennom 3-4 våpen seriøst de siste årene utenom impulskjøp og moro, og samtlige er solgt med null tap eller fortjeneste. Man skal forhåpentligvis vare litt lenger enn et år selv, så en jaktsesong for å teste et våpen er ikke feil. Tror aldri man kan være 100% sikker på et våpenkjøp før man har brukt det en stund, og spesielt ikke etter kun å prøve i butikk.
 10. Noen som har erfaring med å montere enkeltspors weaver/picatinny skinne på Ruger MKxx pistol? Ønsker lavest mulig pga åpne sikter, og tenkte opprinnelig å montere foran utkasteråpningen, men går det bak er det ikke noe problem.
 11. Finnes det noen her på berget som har gjengeadaptere til rifle etc? Har en rifle med veldig tynt løp, og vil ikke kjøpe egen demper til denne da jeg allerede har nok. Et alternativ er selvfølgelig Optima, men i første omgang ønsker jeg å bruke demperne jeg har.
 12. msteiro

  Nye jaktstøvler

  All goretex tekstil skal impregneres på nytt, hvis de sier noe annet er det ikke goretex. Hvor ofte er forskjellig hva de mener fra merke til merke, men ved daglig hard bruk er det ikke langt fra annenhver uke. Dvs også med spraying av goretex impregnering. Man skal ikke bruke noe fett og lignende, men egen gtx/dwr spray.
 13. msteiro

  Nye jaktstøvler

  Goretex sko varer da betydelig mer enn ett år, i så fall klarer man ikke å vedlikeholde de. På samme måte som skinnsko må pusses, må gtx sko behandles også. Men ja, gode skinnsko kan mest sannsynlig vare lenger enn gtx sko, men jeg mener fordelene med gtx som pusteevne og vekt ift isolerint veier opp for dette. Det er alltids noen semi-religiøse som sverger til vadmel og skinn, som om det ikke har vært utvikling de siste 100 årene, mens ca ingen profesjonelle miljø faktisk bruker det.
 14. Den Remington riflen er er ganske så søppel. I den prisklassen du ser etter ville jeg sett på disse merkene modellene (i ca denne rekkefølgen): - Alt av Tikka eller Sako i riktig kaliber - Winchester M70 - Weatherby Vanguard S2 backcountry (veldig bra stokk) - Eldre Remington 700 - Remington Seven er fin og lett, men kan være litt hard på rekylen. - Howa 1500 Blant disse finner du såpass mye bra kjøp på finn.no at det er totalt unødvendig å blande inn odde budsjettmodeller og raklete gamle Mausere.
 15. Den må hentes i Steinkjer. Jeg skal våge meg ut på å gå litt over budsjett, og samtidig velge et litt annet kaliber. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=150924531 Bra rifle, bra kaliber, muligens bedre jaktstokk og veldig bra pris.
×
×
 • Create New...