Jump to content

msteiro

Moderators
 • Posts

  4,241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

msteiro last won the day on April 12 2021

msteiro had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

msteiro's Achievements

Master

Master (14/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1.3k

Reputation

 1. Dette er et forum for jakt og skytesport, ikke språkrådets internforum, slutt med krangling om begrepsbruk og definisjoner. Har små barn hjemme, får nok av uendelig mas og krangling derfra.
 2. Dette begynner å bli bare fjas og drittslenging. Tråden låses inntil videre for sjelefredens skyld.
 3. Heym SR30 er ganske høyt på listen. Testet vel til 80+
 4. Er litt det jeg lurer på, hittil har jeg funnet ca null om det, og så er det det med hvem som gjør tilpasning/måling.
 5. Du må både ha tilstrekkelig aktivitet i over to år før du får tillatelse til rifle, og så trenger du å ha et gitt antall stevner og/eller organiserte treninger.
 6. Akkurat med hagle er det litt hva man trenger og hva man vil ha Sett litt på Benelli, dritsmart system, men brukt Beretta med kolbe helt tilpasset til meg vil koste samme, og trolig gi litt ekstra eierglede. Kommer uansett på under prisen av en middels ny Beretta, så er ikke noe bestgun prosjekt.
 7. Er det noen som vet forskjellen, eller kan anbefale en av 682 x-trap, 686 sporting eller 687? Alle ligger i ca samme prisleie brukt. Haglen er tiltenkt jakt og litt bane, i den rekkefølgen. Tanken er å få tilpasset ny stokk da jeg er litt over gjennomsnittlig høy, så tenker sporting modell for å få ok balanse med mer masse i kolben og evt justering. 686/687 er muligens noe mer fristende pga noe slankere virker det som.
 8. Mest sannsynlig en selv, valgfri tilpasning utover det som er levert fra fabrikk dekkes sjeldent eller aldri.
 9. Hvordan ble det med stokken?
 10. Veldig lav montering av sikte på sleide har vel egentlig lite praktisk betydning med mindre man skal bruke det i tjeneste eller har begrenset med plass i hylster. Så litt kost/nytte mtå å bruke plate montert rett i svalehalespor.
 11. Enda en tråd om dette, men mye av det jeg har lest hittil er 90% "finn noe som passer", men med veldig varierende utvalg i butikk er ikke dette helt rett frem. Nå er dette noe jeg tenker er prosjekt frem til neste jakt, men er noe med å bruke tiden sin litt fornuftig. Erfaring: Har skutt og jaktet en del, men merker veldig stor variasjon i kvalitet på skyting. Etter litt enkel analyse sammen med en kompis ser man at jeg "jukser" de gangene jeg treffer bra på bane, noe som dessverre ikke er direkte overførbart til jakt hvor tingene skjer litt fortere og mer kaotisk. Det går aller mest i rypejakt med hund, i et terreng der rypen trykker noe inniforjævlig første ukene av jakten (ene gikk opp langs støvelen min i går), må lære meg mer tålmodighet, men merker jeg fort sikter feil v montering når ting går kjapt, mye fordi jeg må jobbe litt for å ligge riktig. Om meg: 195 cm og 95-100kg, ganske tynn med lange armer og hals, og ok brede skuldre, så blir fort en god del cm utenfor normalen i flere mål. Må feks ha noe lavere kolbe enn de fleste. Liker lette ting, men akkurat her tenker jeg at vekt ikke er så kritisk. Målet: Hagle som passer (så godt som) perfekt av ok kvalitet. Passform trumfer det meste annet gitt at haglen føles bra, men ikke fremmed for å legge litt i det. Tenker egentlig å først finne omtrentlige mål jeg trenger, så finne hagle jeg liker med ok riktige mål, for så å få den tilpasset helt riktig. Binde meg til den ene butikken som er flink til å ta mål låser meg fort i et lite utvalg hagler, så vil heller betale for en analyse først for å få grovmål. Har idag en Cesar Guerini Tempio som jeg liker godt, så et alternativ vil jo være å tilpasse denne, men ønsker ikke å legge veldig mye i det hvis det blir suboptimalt mtp lengde feks eller man ikke får justert så mye man burde. Hvilke hagler innenfor normalt+ budsjett har gode muligheter for tilpasning (bestille forskjellige stokker), da kanskje spesielt mtp lengde? Hvem i Oslo-området er anbefalt på det å tilpasse (bøye) hagle, både jobben og det å finne riktige mål? Er det noen som kan gjøre en analyse av passform, sett noen med egen jig feks, for å få ca riktige mål, uten at det involverer kjøp av hagle? Hva er "normal" maksimum for å bøye stokken?
 12. Spes Hansen gjør ikke dette, men dette er jo også noe som ganske enkelt kan sjekkes før man setter igang.
 13. Brukt T3 med ny blyantpipe og en er der, ikke særlig mer avansert nødvendigvis. Fås jo med 57cm org pipe hvis det er nok, og at pipe til systemvåpen er spesielt dyrere enn en ny pipe er myte for alt annet enn STR. Får en selv i 6,5x55 selv snart, tenker ny stokk og så dreie ned eller flute pipen til Wby profil, så tror jeg man snakker ganske lett uten at det koster skjorta.
 14. Her kan skyteklubber ha en rolle der politiet ikke har (nok) fasiliteter for sånt. Hos Oslo Sportsskyttere er det kjøpt inn hylster og pistoler spesifikt til egentrening for politi. De har egne dager også der banen er forbeholdt politiet. Dette virker som et veldig populært tiltakt, og er win win for både politi og klubbene som får tettere bånd.
×
×
 • Create New...