Jump to content

msteiro

Moderators
 • Content count

  1,720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

msteiro last won the day on January 17

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

238 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. msteiro

  Hundemat - når er han senior egentlig?

  Hvis formen er god og vekten stabilt grei er det vel ikke så stort poeng å gjøre noe med foret, fuglehund med greit aktivitetsnivå holder vel på forbrenningen betydelig bedre enn en golden retriever med rolig hverdag. Så kan man begynne med seniorfor eller slakefor hvis vekten endrer seg. Såvidt jeg har forstått det er seniorfor = slankefor + noe vitaminer? Men det kan kanskje være greit å forebygge litt med Omega 3 e.l. for leddene sin skyld?
 2. Etter å ha testet litt i fjellet og helt normal norsk skog mener jeg det skal en del til før det blir for lyst, stoooor forskjell på feks Dovre som er relativ lys og Budor/Harkila som er mørke. Selv lyst grått forsvinner overraskende bra i terrenget. Godt illustrert i en av videoene til Thomas Haugland der han jakter hjort i Skottland. Tenkte meg innom XXL og se hvor fnatt jeg får av de mansjettene, men veldig spent ellers!
 3. msteiro

  LED lykter - runde eller bars?

  Mener det må være en funksjon av bøyeradie og vinkling oppover. Komplett sirkel med 3-4 cm diameter pekende rett opp er på nivå med paven.
 4. msteiro

  Dagens annonse på finn.no

  Q1-Q2s styggeste
 5. msteiro

  LED lykter - runde eller bars?

  Mye kult, lite om e-merking og lux, mer om mil-spec og IR lys etc. BMW X3 er nok ikke helt milspec nivå ift røff bruk.
 6. msteiro

  LED lykter - runde eller bars?

  Ja, men ser et par led bars som er godkjent som to, er vel bare å knerte leden i midten så har man to sett Sett på Lazer ST4 bla, tror kanskje en firkantet lykt bak grillen vil være mindre synlig, men fortsatt lyse bra ut. Skal sjekke ref.tallet på lyktene i dag, så blir det jo litt enklere. Litt irriterende når feks en butikk kun oppgir ref.tall på halvparten av lyktene fra samme produsent, kludrer til det å lage en shortlist. Men litt avventende på akkurat det, da det er usikker om/når forslaget rundt oppmykning av reglene mot svensk standard trer i kraft. Det åpner jo opp for enda større lykter. https://www.thansen.no/bil/paerer-og-lykter/lykter-og-reflekser/visionx-led-fjernlys-sett/n446/pn996/ https://bilradiospes.no/produkter/biltilbehor/lys/ekstralys/led/pro-sport-gravity-led-sett Noen butikker o.l. som det anbefales å kjøpe fra? Greit å vite at de kan det de snakker om og har litt erfaring, pluss rabatter selvfølgelig
 7. msteiro

  LED lykter - runde eller bars?

  Ønsker litt mer lys på en BMW X3, og funnet et bra sted å montere ekstra fjernlys bak nyrene/grillen. Ikke optimalt, men uaktuelt å feste de på fangeren. Sett på Rigid etc, men dette skal monteres bak en grill, og brukes ganske sjelden, så trenger ikke noe bombesikkert. Så først på led bar, men tenker kanskje runde lykter passer bedre enn firkantede pga formen på grillen? Vurderte en stund led bar i den lille grillen over skiltet, men blir fort trangt. Noen som har testet begge og har noe fordeler og ulemper med de forskjellige? Noen merker utenom Rigid som er greie, men noe rimeligere. Lignende bil, markert hvor jeg har vurdert lysene.
 8. msteiro

  Lettvekts .223 til rypejakta

  @Troya2000 Noe mer erfaring å dele om denne? Har en søknad "til overs" som jeg vurderer til en sånn i 17hmr eller 22lr.
 9. msteiro

  Langholdsutstyr for en nybegynner

  Kommer vel an på hvor gavmild familien er, men ville vurdert å få samme eller lignende stokk på salongen som STRen, feks en brukt Anschutz kan være noe lignende. Lettere å trene mye med. En brukt Anschutz skiskytterrifle med bolt og magasin får du for 2-5000 kr. Ellers er det jo noe PRS kurs rundt omkring, kan jo ønske deg det eller sponset tur på et stevne for å komme litt innpå og se hva som skjer. Ammunisjon er litt vanskelig å ønske seg uten våpenkort, og da blir det vel gavekort
 10. msteiro

  Avstander ved jakt i Norge

  Tradisjon og tro.
 11. msteiro

  SeeAll sigth, Noen som har erfaringer med disse?

  Ville heller gått for noe veltestet, jaktdiopter eller ghost ring. Men for små mål skyter du deg (pun intended) veldig i foten ift å bruke en liten Leupold 2-7x33 feks. Herjer du såpass med børsa at du ødelegger kikkert rett som det er, tror jeg ikke en 597 varer særlig lenge.
 12. msteiro

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  Sjekket litt, virker som det bare er pga størrelsen på magasinet. Som jeg synes er en idiotisk måte å begrense en allerede lang kasse til små tullekaliber for å spare penger Roedale bla tilbyr til alle lengder.
 13. msteiro

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  Tikka T3 har vel bare en kasselengde, men er vel magasinet som er problemet ettersom det skal ta aics magasin?
 14. msteiro

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  Jeg ville vurdert T3 varmint i 6,5x55 i en stokk/chassis av den ene grunn at det blir ca lik pris eller billigere, mer å velge mellom, og du kan skyte samme ammo som du har til Sauern. KRG Bravo synes jeg virker som et bra kjøp.
 15. msteiro

  Avstander ved jakt i Norge

  Litt interessant når man hører de som kan det, snakke om skudd stående og på bevegelige mål, og hvor utrolig vanskelig dette er. Er selv mye tryggere på stillestående elg på 2-300 meter enn løpende på 50-100. Men begynner man å snakke med en gjennomsnittlig jeger vil jeg tro holdningene er betydelig mer negative mot skudd over 150 meter enn skudd på bevegelige dyr. Drivjakt er tradisjon. "Langhold" er falli det.
×