Jump to content

msteiro

Moderators
 • Content count

  1,926
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

msteiro last won the day on July 28

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

290 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. msteiro

  Styrketrening

  Hvis du er helt ny i gamet i forhold til trening, ville jeg ikke begynt å fokusere på antall gram protein per kg kroppsvekt, men heller ta et par enkle grep som å kutte ut sukker, mer fullkorn, og fisk istedenfor fett kjøtt en gang i blant. Spise mer jevnt utover dagen er heller ikke dumt, men ikke alltid mulig. En viktig ting som mange kvinner faktisk brenner seg på, er det å belønne seg selv med snacks etter trening; mange som unner seg en sjokolade med mer kalorier enn de kanskje har forbrent etter en treningsøkt. Når det kommer til hvilken trening som er best, er det uendelig mange svar, men jeg tror for de aller fleste er det viktigste bare å gjøre noe, og fortsette å gjøre det. Det er lett å falle av hvis man går for hardt ut med for komplekse programmer. Man kan trene det aller meste uten treningssenter hvis man vil det, så ingen krise hvis du finner ut at senteret ikke er noe for deg, treningsprogrammet under bruker kun en kettlebell, to manualer (valgfritt) og en sekk med litt tyngde, ting du lett kan ha liggende i et hjørne på jobben. Ellers er det veldig enkelt å følge programmer/apper som Gorilla Workout; da trenger du kun følge anvisning på skjermen, og minimalt med utstyr. Kroppsvekt er mer enn nok for de fleste utrent å komme i gang, og du kan lett få tid til en økt i lunsjen, før eller etter jobb, etc etc. De er varierte hver dag, går fort unna, og gir Dette programmet er utviklet for fjelljegere o.l., ben, rygg og skuldre med støttemuskulator er fokus. De fleste av øvelsene under finner du på Youtube og er ganske enkle. TGU er turkish-get-up, KB er bettlebell, SA er singel arm. Istedenfor roing kan man kjøre løping eller hopping på boks. Antall er 10-15 repetisjoner, og lengde 10-15 meter. Kardio intervallene er 2-5 minutter. Start lett og øk gradvis i vekt og antall.
 2. msteiro

  Styrketrening

  Har et styrkeprogram på jobben tilpasset fjelljakt o.l. Enkelt program fokusert på funskjonell styrke og støttemuskulator. Skal se om jeg finner det igjen i morgen.
 3. msteiro

  Villreinjakta 2018

  Sånn angående utstyr, så mener jeg en av de bedre (og minst sexy) investeringene er skikkelige sokker og boksershorts i ull. Det fungerer helt fint med forsvarets raggsokk, men etter et par år hvor jeg har testet mye forskjellige, er det enorme forskjeller på ulltøy. Feks Ulvang sokkene var veldig bra i starten synes jeg da vi bla fikk hele kolleksjonen å teste i militæret, men det har falt seg, sammen med mye andre "norske" merker. Er såvidt mye av det burde kunne kalle seg ull... Aclima Lightwool t-skjorte Aclima Lightwool boksershorts Smartwool sokker Devold bla har kommet med kolleksjon som ligenr lightwool serien til Aclima, og det er betydelig forskjell, ikke er det noe billigere heller, de har vel bare en bedre avtale med G-Sport/XXL. Generelt synes jeg de har kommet med så mye drit siste årene, at jeg holder meg unna Dæhlie, Ulvang og Devold hvis jeg kan. Aclima, Brynje og Smartwool dekker de aller fleste behov. Man kan kle seg med så dyr Goretex dress man bare gidder, men bommer man med det innerste laget blir det klamt og jævlig uansett. Lukter jævlig på hytta/i teltet gjør det også
 4. msteiro

  Villreinjakta 2018

  En enkelt kniv er litt lite synes jeg, burde ihvertfall ha to, plutselig har den blitt lagt igjen under en pause et sted du ikke helt husker og da står du der. Har to ganger nå vært i situasjon hvor det ble noe tidskritisk å få ut dyret/dyrene pga uvær som kom over oss. Også ganske kjipt å finne ut at kniven ligger igjen i bilen hvis du har gått 4-5 timer inn. For min del er det en EKA Swingblade, en Mora outdoor eller lignende som backup, pluss en Leatherman til alt annet. I fjor var det påbud om ny kniv eller full rens (type klor) av kniver, så da hadde vi alle med 2-3 kniver, pluss en eske med ekstra kniver på hytta. Ekstrakniven på 150 gram er ikke den verste sikkerheten man kan ha.
 5. msteiro

  Stativ til fres og bor?

  Ikke fres enda, men skal kjøpes inn. Har bygget meg et ganske stort monteringsbord jeg tenker felle ned fresebord innsats fra Kreg eller lignende. Er kanskje best å lage en jig rundt emnet og bruke overfres vanlig der det krever litt frihånd, og ta løpskanal i fresebordet.
 6. msteiro

  Er "elgbrett" til salgs og i tilfelle hvor?

  Et annet alternativ (også "fast" brett): https://www.fjellsport.no/paris-expedition-varepulk.html?gclid=CjwKCAjw-8nbBRBnEiwAqWt1zWPyas9ZuwfzPvd27r4qB1Zj4JgCuDvrI3PjnRW81A-LNS_mmmWt0BoC40kQAvD_BwE Ellers har jeg noe erfaring med en sånn på hjortejakt, ikke lite stiv, men enkel å bære med på post: https://www.mtm-skogservice.no/produkt/diverse-tilbehor/dead-sled De stive/faste er nok noe lettere å dra ut.
 7. msteiro

  Villreinjakta 2018

  Ser ikke dum ut den pakken der Blir ikke reinsjakt på meg i år, men gjorde meg et par bemerkninger i fjor angående pakkingen av sånne "utstyrspakker". Legg det ut på forhånd sånn det gir mening å bruke det i felt, og pakk i egen vanntett pose. Når det plutselig begynner å snø og blåse, og du står der med to dyr som skal parteres, vil du ikke famle etter strips og hansker etc. Presenning øverst, så hansker, så kniv og strips som legges rett i lommen etc. Sea-to-summit poser på XXL er ofte på salg, og veldig greit å pakke utstyr etter bruksområde, feks en pose kun til camp, en til slakt, en til undertøy etc, og ha de i forskjellige farger så du lett finner de i mørket. Grunnleggende for en del, men ser ofte de som pakker ALT i en 100 liters pose, og banner hver gang noe skal ut. Skal bestille meg noen kjøttposer, men putetrekk funker også og tenker en sånn her er gull for å oppbevare/frakte det: https://xxl.no/sea-to-summit-sea-to-summit-dufflebag-ultrasil-40l-bla/p/1114272_2_style Ellers er de sorte vinylhanskene fra Biltema veldig gode, føler de tåler tålelig mye, samtidig som de sitter veldig godt.
 8. msteiro

  Hvilket dyr tilhører dette geviret?

  Ser ut som reinsdyr ja, vil ikke si sikkert om det er en simle, men ser sånn ut for meg også mtp str på hode og såpass lite gevir.
 9. Skal fylle på med litt verktøy, og ser at fres er noe jeg alltid angrer på at jeg ikke har. Det og stativ til bor. Finnes det noen bra benkmonterte stativ som går til både drill og fres? Tenker det må være en del kraftigere enn de helt standard stativene til et par hundrelapper. Proxxon har en modell til ca 1500 kr med vinkling etc, men det er vel mer verktøy ment for modell jernbane etc? Er virkelig ikke mye å velge mellom ser jeg hvis man ikke finner noe eldre brukt. Ikke fryktelig vanskelig å lage seg en enkelakset "CNC", men prosjektlisten begynner å bli lang... Skal ikke brukes til veldig mye tung fresing, men tenker for eksempel hvis man skal frese ut en løpskanal eller lignende, og ønsker noe som holder fresen fast mens man beveger emnet. Ser spesielt med glassfiber og divinycell at det hjelper veldig å kunne holde emnet og skjæret fast da det lett skjærer av til siden hvis det griper i glassfiberen. Er jo litt plassbegrensninger, så tenker mest anvendelig med en skikkelig fres, bor og et stativ enn å kjøpe en halvveis søylebormaskin med noe begrenset bruksområde.
 10. msteiro

  Dyrenes nyheter

  Tror kanskje det var litt mer enn bare vin også...
 11. msteiro

  Bukkejakta 2018

  Er vel bare å lade batteriene til reinsjakta starter om 6 dager det
 12. msteiro

  Bukkejakta 2018

  Weidemannsheil! Høres ut som en jakthelg av de sjeldne, utrolig artig De dyrene som detter i smellen ved "hjerte/lunge-skudd" er ofte truffet litt høyt oppe så de nærmer seg ryggsøylen vil jeg tro.
 13. msteiro

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Skal ikke gjøre det for enkelt, men hvis man er i markedet for en 1-8 av tysk opprinnelse burde man se på Finn.no. Sjelden god pris på en brukt kikkert der, dog med skinne.
 14. msteiro

  Selge original pipe?

  Foreslo det, det var Politiet som sa det skulle gjøres som det gjorde.
 15. msteiro

  Selge original pipe?

  Jeg fikk ikke nytt våpenkort til pipen min av politiet, så ble til at det sto fortsatt på våpenkortet at det var rifle i gamle kaliberet, pluss våpenkort på nye løpet som sto i. Kronglete da jeg måtte ha gamle løpet liggende. Dette var for to år siden ca.
×