Jump to content

msteiro

Moderators
 • Content Count

  3,706
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

msteiro last won the day on June 18

msteiro had the most liked content!

Community Reputation

936 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det gjelder vel ikke jegere eller skyttere som drar av vådeskudd på bane heller med mindre noen blir skadet.
 2. Veldig høyt oppe, mot Dyranut hvis jeg ikke husker feil, den er visst ikke veldig representativ for bestanden lavere i dalen.
 3. Da har du nok misforstått litt, hele poenget med en muffe er at man skal kunne skru inn med håndmakt. Eller så kan man jo bare bruke fabrikkgjengene. Og hvis en demper da sitter litt hardt vil jo det være mulighet for at pipen følger etter hvis man holder andre steder enn i pipen. Hvorfor du skal skru på demperen ute i skauen skjønner jeg ikke, og hvis noe skulle skjedd som gjorde at du måtte skru av demperen, så er det ikke verre enn å holde i pipen eller stramme den etterpå.
 4. Var et poeng at skuddet var gjort rett forfra, noe som gjør "vital" sone betydelig større. Treffer du lavt og i kjeven er halsen også mest sannsynlig truffet. Så hodeskudd forfra >>> hodeskudd fra siden etter min mening.
 5. Der ligger mye av "problemet" med storviltprøven som målestokk; på reinsjakt ville jeg ihvertfall i 9/10 tilfeller ha støtte i form av tofot eller at riflen ligger godt plantet oppå en sekk, og jeg tar heller en veldig god og stabil stilling på 200m, enn dårlig anlegg på 100m, som i tillegg øker sjansen for å skremme dyrene. I en sånn stilling er man betydelig mye mer stabil og sikker, enn liggende uten støtte (med eller uten reim). I forhold til å bruke AR på jakt...hadde lett gjort det hvis lovlig i Norge; de kan bygges lettere enn de fleste boltrifler, mer modulære
 6. msteiro

  Bergara B14

  Bare testet litt, pluss hatt en HMR stokk jeg kjøpte brukt på en annen rifle. Stokken er trolig noe av det bedre fra fabrikk, og veldig hyggelig priset når solgt løst. Riflen er jo sånn som Remington burde lagd 700, og avtrekket godt, men i forhold til feks en T3 ville jeg trolig valgt T3. Bergara/Remington har dog fordel med mye større utvalg av stokker, spesielt på bruktmarkedet. Synes HMR kanskje er litt for tung, veier vel rundt 4,1-4,2 kg, min Tikka Sporter i McMillan stokk er rundt 3,5-3,6, og det er i overkant på jakt synes jeg. Men til nypris og ut av boksen er
 7. msteiro

  Bergara B14

  Ok, men er da samme rifle i bunn med litt pynt på i bunn og grunn. Skulle tro de hadde lagd en wilderness versjon en del lettere, feks ved å bruke sporter pipen. Importøren er ikke superentusiastisk på å importere stokkene løst, men en B14 sporter i 6,5x55 og en long action stokk kunne vært veldig dugelig allrounder.
 8. msteiro

  Bergara B14

  Er ikke det bare en HMR med lakket stokk og munningsbrems?
 9. http://wildcatcomposites.com/remington.html KS Tac stokken er ganske stilig allrounder.
 10. Men si hvis man kjøper to sauer piper til 4000 ca, og får de tilpasset, så har du to piper og en muffe for 13-14000 ca. Pris per nye pipe deretter er 5000 ca, det er en del under std pipene også.
 11. Regner med at du vil ha den til jakt? Et enkelt alternativ er en lettere stokk til Remingtonen, har den tykk pipe? Hvis tykk pipe burde man vurdere å bytte til rifle med litt tynnere pipe også. Kan vel regne med å spare rundt 3-400 gram på ny stokk. Så burde man se på helheten, kikkert, lyddemper og montasje. Montasje er også et forholdsvis enkelt sted å spare litt vekt på.
 12. Joda, men tenkte ettersom han nå leverer muffe som "hyllevare" burde de utvide med en standardløsning. Det alene dekker jo omtrent kostnaden på hele muffen ift å kjøpe Blaser montasje.
 13. Bedre å kjøpe ullsåler med alufolie i, avispapir var greit da tyskerne var her...
 14. Tørr ull innerst, kanskje en isolerende fleece og tynn dunjakke er gull. Men husk at luft er din venn, blir det veldig tett og trangt så mister du isoleringsevne. Dette gjelder spesielt sko. Det kan være en god ide å ha med et ekstra par tykke sokker, og så åpne skoene helt for å sørge for at du har bra blodomløp, ofte er det skylden til at man blir veldig kald. Fotposer fra forsvaret kan være gull, hvis lyst på ekstra mye komfort kan du ha duntøfler inni
 15. Skal du ha pistolgrep som i chassis, eller vil da ha rett grep på en stokk, eller en hybrid? Og hva mener du med forholdsvis lett, og rimelig? Chassis Hybrid Stokk med rett grep Ut av boksen er det vanskelig å slå Bergara HMR. Hvis du skal ha noe lettere er det enten en Remington/Tikka i KRG Bravo (den i midten) eller hvis enda lettere (og forholdsvis billig): en eldre Remington i en Wildcat KS Tac stokk. Remington eller Bergara med jaktpipe og en KS Tac kommer greit under 3kg.
×
×
 • Create New...